Til hovedinnhold
Ledig plass

Safari betyr reise og har en smak av ville dyr og solnedgang på Afrikas savanner. En reise der du møter andre kulturer og en reise i eget liv. Walkabout Norge, interrail Europa og rundreise i Afrika.

Safari er swahili for reise.

Et år på Safari-linja byr på reise i eget, hverandres og andres liv. Innholdsrike utenlandsturer gir mulighet for bevisstgjøring og refleksjon. 

Summen er en safari for livet.

Interrail

Første studietur er en 12-dagers togtur. Hovedstoppestedene er Brüssel, Budapest, Krakow og Auschwitz.

Øst-Afrika

Kenya, Uganda og Rwanda er kontrastenes land – vakre og brutale. Her blir møtene sterke og tankevekkende, i slummen, i storbyen og rundt bålet. Vi møter organisasjoner knyttet til barn og unge, deriblant Strømmestiftelsen. Turen blir komplett med løvebrøl og soloppgang i Maasai Mara.

Walkabout

Hvor godt kjenner du Norge? I smågrupper planlegger og gjennomfører dere en 8-dagers Norgestur.

Linjen passer for alle, men en må ha god helse og være i normal god fysisk form. Du trenger ikke så mye spesialutstyr for å gå på safari, men du trenger en 60-80 liters sekk og gode sko.

Dette vil du lære

Gjennom året blir det både praktiske og teoretiske emner, som gir nyttig læring og forberedelse til turene. Et sentralt diskusjonsemne er «alle vil forandre verden, men ingen vil starte med seg selv.»

Temaer på linja:

 • Kultur
 • Kommunikasjon
 • Globale spørsmål
 • Ressursbruk
 • Leksehjelp og aktiviteter for bosatte flyktninger
 • Kultur, folk, historie og politikk i landene vi besøker
 • Teambuilding, lek og moro

 

3-4 ukers rundtur i Øst-Afrika

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Kenya, Uganda og Rwanda er kontrastenes land – vakre og brutale. Her blir møtene sterke og tankevekkende, i slummen, i storbyen og rundt bålet. Vi møter organisasjoner knyttet til barn og unge, deriblant Strømmestiftelsen. Turen blir komplett med løvebrøl og soloppgang i Maasai Mara.

Interrail i Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Første utenlandstur er en 10-dagers togtur. Hovedstoppestedene er Brüssel, Krakow og Auschwitz.

Walkabout i Norge

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Hvor godt kjenner du Norge? I smågrupper planlegger og gjennomfører dere en 8-dagers Norgestur.

Prosjekt Øst Asia: Studietur til Kambodsja

Pris: Inkludert i prisen for valgfaget

Dette er Sagavoll`s store innsamlingsprosjekt. Du kan være med og organisere denne innsamlingen gjennom å velge prosjektet Prosjekt Øst-Asia. Valgfaget Prosjekt Øst-Asia inneholder bl.a. en 2 ukers tur til Kambodsja for å besøke noen av prosjektene vi støtter gjennom Normisjon. Valgfaget gir deg en unik sjanse til å oppleve bistandsarbeid på nært hold. Sagavol har samlet inn over 1 million kroner hvert av de siste skoleårene. Vi er stolte av å ha en tradisjon med engasjerte elever. 

"Kambodsja er et av de fattigste og minst utviklede landene i verden. Landet har en ung befolkning med en brutal historie. Mellom årene 1975-1978 ble 2 000 000 mennesker utryddet av regimet i landet. Denne mørke historien preger fortsatt hele samfunnet og har spesielt rammet utviklingen på landsbygda. Sagavoll kan være med på å endre dette gjennom utdanning og bærekraftig bistand."

Turen er på 14 dager i november og vil koste ca. kr. 19.000,- (pluss visum og vaksiner).

Valgfagsuke: Studietur til London og Oxford

Pris: 9 000

Studietur til London og Oxford med fokus på kristen tro. Vi besøker ulike storbymenigheter (Hillsong, HTB, St.Pauls) og ser hvordan kristen tro kan uttrykkes på ulike måter. I Oxford setter vi fokus på C.S.Lewis og Apologetikk (trosforsvar). Denne turen vil gi deg økt forståelse for hva kristen tro er. Selvsagt blir det også tid til musical og andre fine opplevelser i storbyen.

Dere blir godt kjent i London og med hverandre denne uken. Vi bygger fellesskap gjennom felles måltider, opplevelser, undervisning og samtaler (Nb. 1 ukes medtrokort og noen måltider vil komme i tillegg på prisen). 

Turid Bergtorsdatter Fagerli

Lærer: Safari

Utdannelse: Almennlærerutdanning, Årsstudium i Idrett, Årsstudium i Diakoni, Årsstudium i Tverrkulturell kommunikasjon, Examen Philosophicum.

Underviser i: Hverdagspsykologi, familiekunnskap, sosiologi, kulturkonflikt på film, abort og menneskeverd, Prosjekt Øst-Afrika.

Epost: safari@sagavoll.no
Telefon: 35959100

 • Mandag - Valgfag, sanghalvtime, etasjevask og etasjemøte
 • Tirsdag - Skolens time og valgfag
 • Onsdag - Linjefag
 • Torsdag - Linjefag 
 • Fredag - Valgfag
 • Lørdag - Seminar og elevkveld

Noen stikkord om viktige hendelser gjennom året:

 • Åpningsuke med mange aktviteter og mye annet gøy i august
 • Norsk Eplefest i bygda
 • Linjeuke (høst og vår)
 • Valgfagsuke (høst og vår)
 • Juleverksted
 • Nyttårsball, rollebryllup og andre tema-fester
 • Etasjeunderholdninger
 • Skidag
 • Volleyballtreff
 • Linjeturer
 • Påskeferie
 • Sponsorløp
 • Prosjektuke
 • En ukes fellestur i slutten av året.

Du skal velge 15 valgfag i løpet av året.
Disse velges mellom ca 80 forskjellige fag vi tilbyr.
Du kan ha fra 7 til 14 timer med valgfag i uka. Dette varierer gjennom året.
Se http://www.sagavoll.no/valgfag/ for mer informasjon om valgfag på Sagavoll.

Akrobatikk

Hopp og sprett, snurr og vri for å trene romorientering og kroppskontroll. Fokuset er å få nye utfordringer og å bryte personlige grenser.

Aktivitetsvenn

Frivillig arbeid for mennesker med demens. Dette valgfaget gir kursbevis som "Aktivitetsvenn".

Andaktsverksted

Dette er valgfaget for deg som har lyst til å holde andakter, enten du har mye eller ingen erfaring. Her vil du kunne øve deg i å skrive andakter og holde disse for en liten gruppe i en trygg ramme.

APOLOGETIKK I: Jesus og evangeliene

Apologetikk handler om å forsvare den kristne tro, ikke for å vinne diskusjoner, men for å se på hvilke grunner det finnes for at den er sann.

APOLOGETIKK II: Gud og skapelsen

I Apologetikk II vil vi se nøyere på 1 Mos 1 – 11. Der står det om skapelse, syndefall, Adam og Eva, Noas ark, og mye mer.

Årbokredaksjonen

Bli med i redaksjonen for årets ÅRBOK. Et minne fra hele folkehøgskoleåret.

Badminton

Badminton er en utrolig morsom og fartsfylt idrett. Her skal vi lære allsidig teknikk, taktikk og spillferdighet.

Ball i hall

Vi har det gøy i hallen med lek og ballidrett. Det blir forskjellige leker og blant annet hjørnefotball, volleyball og innebandy.

Balsam for ørene

Her lytter vi til musikk i ulike sjangere. Vi blir kjent med ny og gammel musikk, får presentert ulike artister, og nyter musikk gjennom aktiv lytting.

Crossfit

Variert trening. Vi bruker utradisjonelle treningsmetoder, hinderløype, høy intensitet og mye moro. Kan oppleves litt slitsomt, men mest gøy!

Dance for Dudes

Det er ofte jenter som velger danse valgfagene på Sagavoll, men nå har dere sjansen gutter. Et eget danse valgfag bare for dere – Men Only!

DIY

Pris: 100,-

Dette er et kreativt valgfag hvor du med enkle teknikker kan lage fine og «nye» ting. Et syltetøyglass kan bli til en stilig telysbeholder eller blomstervase og noen planker kan bli til et kult skilt.

Dynamis

Pris: 400,-

Skolens gospelkor! Vi synger nyere gospel og har ulike oppdrag i løpet av året. Åpent for alle som vil synge i kor!

Familiekunnskap

Stikkord for undervisningen: Nettverk, samlivsbrudd, oppdragelse, samlivsformer, familien før og nå, konflikter, m.m.

Filosofi

Et lynkurs i filosofi for deg som vil ha en liten smakebit av dette store fagområdet. Skal du videre på studier og ex-Phil, kan dette være en start. Velkommen inn i filosofiens verden.

Fordypning i Bibelen

Her ønsker vi å grave litt dypere i noen viktige temaer og tekster i Bibelen. Vi fokuserer spesielt på tekster der Gud møter ulike mennesker i Bibelen. Hva sier disse tekstene om Gud og om menneskene?

Fotball

Dette fotballvalgfaget er for de som har drevet en del med fotball enten aktivt eller på ”løkka”. Du trenger ikke være proff, men heller ikke nybegynner. Det blir noe øvelser og mye spilling.

Gjærbakst

Pris: 200,-

Boller, brød og kringle – dette valgfaget lukter det godt av! Få med deg gode oppskrifter og lure tips til perfekt bakst.

Glass

Pris: 400,-

Her lærer du glassfusing og slumping. Du vil lære å skjære glass og sette sammen egenlagde glassgjenstander. Du kan lage fat, skåler, telysestaker, smykker, ørepynt osv.

Golf

Pris: 1 200,-

Ta grøntkort ved Norsjø golfpark, en av Norges fineste golfbaner.

Havkajakk

Pris: 400,-

Lær å padle kajakk. Gjennom valgfaget skal vi lære padleteknikk, redning og sikkerhet, og få erfaring med å padle tur. Valgfaget gir deg Padleforbundets grunnkurs i havpadling (Våttkort).

Hiphop

En introduksjon i hiphop for deg som alltid har hatt lyst til å prøve denne danseformen. Her får dere smake på både funk, house, old school og wacking. Har du danset før er det bare å slenge seg med.

Hundekjøring

Pris: 1 400,-

Fire dager ute på tur, der to av dagene blir med hundespann. Vi skal lære litt om å bo ute og være på tur om vinteren. Videre blir det fokus på polarhund og hundekjøring. Trenger ingen erfaring.

Hva skjer'a?

Vi tar pulsen på dagsaktuelle temaer fra inn og utland. Vi skal også ha litt fokus på hva som er lurt å tenke på når det gjelder studier neste skoleår.

Hverdagspsykologi

Dette faget omfatter temaer som personlighet, kommunikasjon, verdier, utviklingspsykologi, gruppedynamikk, sosialpsykologi, tilknytning, snakke sant om livet, psykisk helse, m.m.

Hybelkokken

Pris: 150,-

Forbered deg på å flytte på hybel og lær deg å lage lettvint og smakfull mat.

Innføring i Det nye testamentet (NT)

Noe av det viktigste man trenger for å forstå mange tekster, er litt grunnleggende kunnskap og oversikt. Dette er et valgfag som vil gi en kort innføring i Det nye Testamentets tekster.

Ishockey

Vi håper at vinteren blir fylt med kuldegrader slik at vi kan benytte oss av vår egen isbane. Det vil være delt fokus på skøyteteknikk, utvikling og hockeyspill.

Julebakst

Lær å lage «syv slag». Her blir det lukt av skikkelig julestemning fra skolekjøkkenet!

Julegaver sløyd

Sammen er vi kreative og hygger oss i førjulsfellesskap på sløyden.

Julegaver søm

Pris: 100,-

Sy julegavene her! Opplæring i bruk av symaskin.

Kanopadling elv

Pris: 300,-

Vi padler kano i Bø-elva. Elva kan tilby alt fra rolige og stille partier, til bølger, stryk og fosser. Kurset er et introduksjonskurs med fokus på strømmende vann. Sikkerhet i elv er et viktig tema.

Knivmaking

Pris: 300,-

Drømmer du om egendesignet kniv? Her har du muligheten til selv å bestemme form, farge og kvalitet på kniven. Vi lager skaftet og slire til kniven.

Kommunikasjon og konfliktløsning

Kommunikasjon er egentlig ganske vanskelig. Hvorfor er det slik? Hvorfor hører vi ofte noe annet enn det som blir sagt? Hva påvirker kommunikasjonen vår? Hvorfor oppstår konflikter?

Kondis

Få bedre kondis gjennom forskjellige aktiviteter. Regn med høy intensitet.

Kritisk tenkning

En sunn kritisk holdning vil kunne spare oss for en del dumme ting vi møter i verden. Hvilke spørsmål bør vi alltid stille oss når noen ønsker å selge oss et budskap? Hvor lett er det å bli lurt?

Ledkort/brattkort

Pris: 250,-

Vi bruker Sagavolls egen klatrevegg og går igjennom Norges Klatreforbunds «Brattkortkurs». Dette er et grunnkurs i sikkerhet, sikring og klatring både på topptau og på led. Inkludert brattkortprøven.

Leseopplevelser

Pris: 100,-

Vi leser og snakker om gode bøker, lager vår egen bokkafe, møter en forfatter og lærer om flere og deres forfatterskap.

Longboard

Pris: 1 500,-

Drømmer du om eget designet longboard? Her har du muligheten til selv å bestemme form og farge, kvalitet på trucks, og spennet i brettet.

Love2Dance

Vi tar utgangspunkt i jazz og moderne teknikk med hovedfokus på koreografi. Kan hende vi må ta det til scenen dersom resultatet blir bra. Dette er for alle som liker å danse - åpent nivå.

Lovsang

Hva er lovsang? Hvorfor lovsynger vi? Hva synger vi om? Her lærer vi mer om hva lovsang er.

Lær å strikke/sy

Her får dere innføring i basic strikking, søm og hekling. De første gangene går med til hver av de tre teknikkene, videre kan dere velge selv hva dere vil jobbe videre med.

Mat på tur

Pris: 200,-

Hvordan overraske dine turkamerater med noe godt? Dette er matlaging, der skogen er vårt kjøkken, og bålet vår komfyr. Vi skal prøve oss på alt fra det enkle til en treretters middag.

Midtøstenkonflikten

Ingen konflikt i verden er mer komplisert og uløselig (?) som Midtøstenkonflikten. Vi prøver å forstå, prøver å lære, både gjennom diskusjon, undervisning og film.

Min troshistorie

I dette valgfaget begynner vi med at du skriver din troshistorie. Denne danner bakgrunnen for samtaler om hvem vi er og hvorfor vi tror som vi gjør. Hvem og hva har vært med å forme din tro?

Personlig økonomi

Bevisstgjøring av eget pengeforbruk. F.eks.: Hva bruker vi penger på? Hvilke utgifter har man i en normal husholdning? Hva koster det å kjøpe egen bolig? Vi skal lære å sette opp et budsjett.

Prosjekt Øst Asia (PØA)

Pris: 19 000,-

Vær med å drive skolens bistandsprosjekt. Inkluderer 2 ukers tur til prosjektet vi støtter som i dag ligger i Kambodsja. Få unike opplevelser! Se Skoleprosjekt for mer info om PØA.

Psykisk helse

Psykiske lidelser øker i dagens samfunn, mange strever med hverdagen sin. Hva er det som gjør at noen utvikler en psykisk lidelse? Kort gjennomgang av de vanligste psykiske lidelsene.

Redesign

Vi gir nytt liv og ny verdi til «brukte» gjenstander! Redesign har blitt veldig populært da du kan legge ditt personlige preg på produkter, som vil gjøre dem unike.

Samspill og låtskriving

Her skal vi spille/synge sammen (gjerne i band), ta i bruk ulike verktøy for å kunne skrive egne låter, komponere, arrangere, instruere...

Sjokolade

Vi skal lage sjokolade i forskjellige varianter: kaker, desserter, konfekt og fondue er noen stikkord.

Sport og mat

Pris: 100,-

Her skal vi lære om trening og kosthold. Vi skal ha en treningsøkt sammen og lage noe mat som er bra for kroppene våre. Det er IKKE en forutsetning at du er godt trent – men du må tørre å bli sliten.

Step/Styrke

Kondisjons- og styrketrening i intervaller på stepkassen. Trinnkombinasjoner utfordrer koordinasjonen og får opp pulsen. Utrolig artig måte å trene på! Kjenn pulsen stige og svetten piple.

Stisykling

Dette passer for deg som har en terrengsykkel og som vil lære å beherske sykling i terreng. Teknikktrening og grunnleggende sykkelforståelse.

SUP og suppe

Pris: 500,-

Vi skal ut på tur på SUP (Stand Up Paddling) brett. Lære litt teknikk og ikke minst finne balansen på brettet. Etterpå går vi på kjøkkenet og lager varm suppe.

SUPyoga

Pris: 500,-

I SUPyoga bytter vi ut yogamatte med et såkalt SUP-brett på vann! Gøy og en fantastisk god trening.

Swing

Lær å danse swing! En flott mulighet til å bli en habil swing-danser!

Søte fristelser

Her skal vi lage deilige søte fristelser. Forutsetningen er at du er glad i dessert! Lær å lage godis på kjøkkenet.

Tapas

Pris: 300,-

Et trivelig og smakfullt valgfag på skolekjøkkenet. Pesto, focaccia og bruschetta! Her skal vi trylle frem de lekreste retter.

Telemarkkjøring

Pris: 1 500,-

Telemark vil gi deg grunnleggende ferdigheter innen telemarkkjøring under varierte forhold. Vi kommer til å holde oss i Kongsberg skisenter som er godt egnet for alle nivåer.

Topptur

Pris: 100,-

Toppturer med flotte skiforhold om vinteren. Vi bestiger flere spennende topper i Telemark - løyper og nedfarter du husker lenge!

Tur til London / Oxford

Pris: 9 000,-

Eget valgfag under høstens valgfagsuke: Spennende studietur til London og Oxford med fokus på kristen tro og menigheter i storby. Se under Studieturer for mer info.

Villmark bønn og podcast

Pris: 50,-

Med podcast på øret rusler vi ut på tur. Det blir samtale og bønn ute i Guds skaperverk. Ulike aktiviteter, bål og varierte temaer om tro.

Volleyball

Pris: 2 000,-

Bli med på skolens volleyball-lag. Det blir prøvespilling og kanskje deltakelse i NM for videregående. Ett guttelag og ett jentelag. Noen utgifter i forbindelse med turneringer og NM.

Wakeboard

Pris: 900,-

Kun 7 minutter kjøring fra Sagavoll ligger Norges desidert beste kabelbane med meget høy standard. Prisen inkluderer sesongkort som gjelder så lenge du er elev ved Sagavoll.

Velkommen til hjertet av Midt-Telemark og Sagavoll. Du velger linje og valgfag som interesserer deg, møter nye venner og blir bedre kjent med deg selv. Sagavolls visjon er at vi vil se ungdom blomstre i et fellesskap med en himmel over livet.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 137 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: 3-4 ukers rundtur i Øst-Afrika
 • Studietur: Interrail i Europa
 • Studietur: Walkabout i Norge
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 137 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 137 000,-
(13 700,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Gleder besteforeldre med deres favorittmusikk

«Kontakt dine besteforeldre, finn ut hva som er deres yndlingssang, og overrask dem med en gave», var oppgaven fra musikklærer Janne. Det resulterte i mye ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Opplev Afrika

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

AFRIKA.BISTAND OG SAFARI.

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Reis Afrika

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Wanderlust: Øst-Afrika

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Afrika - Bistand/Safari

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Backpacker

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

BRO Afrika - Kenya

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Globalt Fokus - Afrika

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

Psykologi Pedagogikk Afrika

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Global solidaritet: Afrika

Bømlo Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Safari X

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk.Friluft

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Global Misjon

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Dyr og natur

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A18 t/ukeKristen

GOLF

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Reiseliv og global forståelse

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs34 t/ukeKristen

Xchange

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

GloBall

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Global Action

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Kilimanjaro

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

SE:VERDEN samfunnsengasjement i praksis

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Scene Musikk Teater

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Multisport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Action og Bistand

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Global Pluss

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs BKristen

PhotoXplore

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Global utvikling

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Global solidaritet - India og Malawi

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Social Justice, Kilimanjaro

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett - Piste - Sør-Afrika

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv Finnmark - Afrika

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Global.Safari

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen