Til hovedinnhold

Sagavoll folkehøgskole

Sagavoll folkehøgskole - skolen med det unike fellesskapet! Kom til Telemark - Norge i miniatyr! Vi har spennende linjer med studieturer i inn- og utland. Her møter du et fantastisk personale, som har verdens beste jobb! Bli med på valgfrie turer til Island, London og Kambodsja. Velg mellom 60 valgfag! 

Søk på skolenLinjer

Sagavoll er en breddeskole med et variert linjetilbud, og et bredt valgfagstilbud med blant annet spennende valgfagsturer. Hos velger du 1 linje og 15 valgfag! Sagavoll ligger i hjertet av vakre Midt-Telemark, og er Norges første kristne folkehøgskole - grunnlagt i 1893. 

Vi har et fantastisk fellesskap, bra fagtilbud, dyktig personale og god mat. 

Linjer skoleåret 2024-2025

S T U D I E T U R E R 

Fellesturer inkludert i felleskostnaden:
- Telemarkstur
- Hermon Høyfjellssenter (Hallingskarvet)
- Tur til kysten  

Linjeturer - alle linjer har egne studieturer som er inkludert i linjekostnaden.
Sjekk ut på https://www.sagavoll.no/ for ulike reisemål. 

Valgfrie turer - disse turene er frivillige og kommer utenom felleskostnader og linjekostnader
Kambodsja, London eller Island

A K T I V I V I T E T

idrettshall
dansesal
styrkerom
klatrevegg
buldrerom
frisbeegolfbane
6 sandvolleyballbaner
kano
stisykler til utleie
havkajakk
bibliotek
elevkjøkken
TV-stue
dagligstue med spill, bordtennis og biljard.

K R E A T I V I T E T 

formingsavdeling
symaskiner
glassverksted
keramikkverksted
sløyd

F R I L U F T S L I V 

spennende nærmiljø med mange muligheter innen kano, kajakk, 
stisykler og ski

M U S I K K 

stort og flott musikkstudio
store og små scener
øvingsrom
bandrom
5 akustiske piano
2 flygler
bandinstrumenter

Dette står vi for

På Sagavoll har vi hovedfokus på å skape godt fellesskap og å gi god kvalitet på undervisningen. Du har linje, valgfag og fellesfag, og du blir godt kjent med alle på skolen. Vi ønsker å skape et trygt og inspirerende miljø som preges av vårt kristne verdisyn. 

Et år på Sagavoll gir deg pusterom og tid til å bli bedre kjent med deg selv og andre. Du får ny kunnskap, nye venner - et år fylt med spennende opplevelser og minner for livet. 

Vi ønsker å vise vei til nye oppdagelser gjennom å se, inspirere og veilede! Vi er en kristen skole og det er et stort kristent miljø her. Bli med på torsdagsmøter, i bibelgrupper eller i gospelkor. Bli mer kjent med egen tro. Alle er velkommen uansett livssyn! 

Hos oss er det; T I D F O R  L I V !

 

 

 • Seminar
  • Lørdager. 3 timer med variert innhold. Det kan komme eksterne foredragsholdere fra ulike organisasjoner, eller undervisning av skolens egne lærere. Hver linje har ansvar for hvert sitt seminar i løpet av året. 
 • Underholdningskveld
  • Lørdagskveld. Hver etasje har ansvar for hver sin kveld. Det blir også åpen scene, og linjer som har disse kveldene. 
 • Sanghalvtime 
  • Ja, vi synger i 30 min sammen hver uke! Fantastisk for fellesskapet, og berikende for helsa. 
 • Skolens time 
  • Timen varierer i innhold - det kan være alt fra dagsaktuelle temaer til besøk fra en organisasjon, eller allmøter som ledes av elevrådet.
 • Fellesturer
  • Vi har tre fellesturer i løpet av året - en tur i Telemark i starten, en uke til Hermon høyfjellssenter på vinteren, og en tur til kysten på slutten av året.  Her vil det være varierende og inspirerende innhold, og mange spennende aktiviteter. 
 • Fellesdager
  • Enkelt dager i løpet av året der vi sammen har ulike tema eller aktiviteter. Vi har en julefellesdag før jul for eksempel. 

Du skal velge 15 valgfag i løpet av året. Disse velges mellom ca 60 forskjellige fag vi tilbyr. Du kan ha fra 7 til 14 timer med valgfag i uka. Dette varierer gjennom året. Valgfagstilbudet vil variere fra år til år. Se http://www.sagavoll.no/valgfag/ for mer informasjon om valgfag på Sagavoll.

Aktivitetsvenn

Frivillig arbeid for mennesker med demens. Dette valgfaget gir kursbevis som "Aktivitetsvenn".

APOLOGETIKK I: Jesus og evangeliene

Apologetikk handler om å forsvare den kristne tro, ikke for å vinne diskusjoner, men for å se på hvilke grunner det finnes for at den er sann.

APOLOGETIKK II: Gud og skapelsen

I Apologetikk II vil vi se nøyere på 1 Mos 1 – 11. Der står det om skapelse, syndefall, Adam og Eva, Noas ark, og mye mer.

Badminton

Badminton er en utrolig morsom og fartsfylt idrett. Her skal vi lære allsidig teknikk, taktikk og spillferdighet.

Ball i hall

Vi har det gøy i hallen med lek og ballidrett. Det blir forskjellige leker og blant annet hjørnefotball, volleyball og innebandy.

Balsam for ørene

Her lytter vi til musikk i ulike sjangere. Vi blir kjent med ny og gammel musikk, får presentert ulike artister, og nyter musikk gjennom aktiv lytting.

Bokbad

Vi leser og snakker om gode bøker, lager vår egen bokkafe, møter en forfatter og lærer om flere og deres forfatterskap.

Bordtennis

Utforsk sjarmen med bordtennis gjennom dette valgfaget. Lær grunnleggende ferdigheter og forbedre spillet ditt. Vi øver ca halve tiden, og spiller resten.

Bueskyting

Pris: 100,-

Bli med å lær deg grunnleggende bueskytingsteknikk!

Diskgolf

Pris: 100,-

Lær mer om en av de raskest voksende sportene i verden! Vi lærer ulike kasteteknikker, snakker litt taktikk, regler og utstyr - men aller mest spiller vi og koser oss på egen bane.

Dynamis

Pris: 400,-

Skolens gospelkor! Vi synger nyere gospel og har ulike oppdrag i løpet av året. Åpent for alle som vil synge i kor!

Filosofi

Et lynkurs i filosofi for deg som vil ha en liten smakebit av dette store fagområdet. Skal du videre på studier og ex-Phil, kan dette være en start. Velkommen inn i filosofiens verden.

Gitar for nybegynnere

Lyst til å lære å spille gitar? Lær grep, noe teknikk, og nok til å kunne spille enkle hits. Vi har mange gitarer til utlåns.

Gjærbakst

Pris: 200,-

Boller, brød og kringle – dette valgfaget lukter det godt av! Få med deg gode oppskrifter og lure tips til perfekt bakst.

Glass

Pris: 400,-

Her lærer du glassfusing og slumping. Du vil lære å skjære glass og sette sammen egenlagde glassgjenstander. Du kan lage fat, skåler, telysestaker, smykker, ørepynt osv.

Golf

Pris: 1 200,-

Ta grøntkort ved Norsjø golfpark, en av Norges fineste golfbaner.

Hardangervidda

Pris: 1 000,-

I den nordlige enden av fylket vårt ligger Europas største høgfjellsplatå; Hardangervidda. Målet er at vi i løpet av 3 dager skal krysse deler av denne. Været kan utfordre. Muligheter for skiseil/kite

Havkajakk

Pris: 400,-

Lær å padle kajakk. Gjennom valgfaget skal vi lære padleteknikk, redning og sikkerhet, og få erfaring med å padle tur. Valgfaget gir deg Padleforbundets grunnkurs i havpadling (Våttkort).

Hundekjøring

Pris: 1 400,-

Fire dager ute på tur, der to av dagene blir med hundespann. Vi skal lære litt om å bo ute og være på tur om vinteren. Videre blir det fokus på polarhund og hundekjøring. Trenger ingen erfaring.

Hverdagspsykologi

Dette faget omfatter temaer som personlighet, kommunikasjon, verdier, utviklingspsykologi, gruppedynamikk, sosialpsykologi, tilknytning, snakke sant om livet, psykisk helse, m.m.

Innebandy

Vi spiller innebandy i hallen. Teknikk og lagspill.

Innføring i Det nye testamentet (NT)

Noe av det viktigste man trenger for å forstå mange tekster, er litt grunnleggende kunnskap og oversikt. Dette er et valgfag som vil gi en kort innføring i Det nye Testamentets tekster.

Island

Pris: 14 500,-

Bli med til sagaøya som er svært moderne og full av kontraster! Tid for opplevelser, aktiviteter, lavaørkener, vulkaner og spennende historie.

Jesus på film

Det har etter hvert blitt laget mange Jesus-filmer, og det har blitt laget mange ulike tolkninger av hvem Jesus var. Noen svært kontroversielle. Vi ser flere slike filmer og diskuterer innholdet.

Julebakst

Lær å lage «syv slag». Her blir det lukt av skikkelig julestemning fra skolekjøkkenet!

Kaffe for PØA

Pris: 150,-

Lær å brygge skikkelig god kaffe! v60-håndbrygg, bålkaffe, cupping. Vi lærer om kaffens historie, og gjør forberedelser til "Kaffe for PØA" prosjektet som går gjennom hele året.

Kambodsja

Kanopadling elv

Pris: 300,-

Vi padler kano i Bø-elva. Elva kan tilby alt fra rolige og stille partier, til bølger, stryk og fosser. Kurset er et introduksjonskurs med fokus på strømmende vann. Sikkerhet i elv er et viktig tema.

Keramikk

Pris: 200,-

Lær å dreie dine egne kopper, lage fat og skulpturer. Forme, glasere og brenne.

Kondis

Få bedre kondis gjennom forskjellige aktiviteter. Regn med høy intensitet.

Kritisk tenkning

En sunn kritisk holdning vil kunne spare oss for en del dumme ting vi møter i verden. Hvilke spørsmål bør vi alltid stille oss når noen ønsker å selge oss et budskap? Hvor lett er det å bli lurt?

Kulturkonflikt på film

Et valgfag der vi ser filmer med tema kulturkonflikter. Vi ser på bakgrunnene for konfliktene og hvilke konsekvenser konfliktene har og har hatt for menneskene og kulturene vi møter i filmene.

Ledkort/brattkort

Pris: 250,-

Vi bruker Sagavolls egen klatrevegg og går igjennom Norges Klatreforbunds «Brattkortkurs». Dette er et grunnkurs i sikkerhet, sikring og klatring både på topptau og på led. Inkludert brattkortprøven.

London / Oxford

Pris: 14 000,-

Eget valgfag under høstens valgfagsuke: Spennende studietur til London og Oxford med fokus på kristen tro og menigheter i storby. Se under Studieturer for mer info.

Lovsang

Hva er lovsang? Hvorfor lovsynger vi? Hva synger vi om? Her lærer vi mer om hva lovsang er.

Lær å strikke

Pris: 300,-

Dette er valgfaget for deg som ønsker å lære deg å stirkke. Kostnaden på valgfaget er prisen for garnet og eventuelt strikkepinner

Mannskor

Vi synger varierte sanger og smelter hjerter!

Middelhavsmat

Pris: 300,-

Vi lager nydelig mat fra middelhavsområdet - gled deg til blant annet pizza, pasta, gyros, tapas, tatziki og gresk salat.

Min troshistorie

I dette valgfaget begynner vi med at du skriver din troshistorie. Denne danner bakgrunnen for samtaler om hvem vi er og hvorfor vi tror som vi gjør. Hvem og hva har vært med å forme din tro?

Musikk for barn

Ønsker du å stå på scenen foran barn? Er du glad i å skape gode musikkopplevelser for 3-6 åringer? Ønsker du å få barn til å le? I dette valgfaget lager vi et morsomt og lærerrikt opplegg for barn.

Personlig økonomi

Bevisstgjøring av eget pengeforbruk. F.eks.: Hva bruker vi penger på? Hvilke utgifter har man i en normal husholdning? Hva koster det å kjøpe egen bolig? Vi skal lære å sette opp et budsjett.

Piano

Har du lyst til å lære å spille piano? Bli med på pianoundervisning for nybegynnere. Innhold: basis notelære, besifring, samspill og noe gehørtrening. Vi har 5 akustiske piano, el-pianoer og 2 flygler

Prosjekt Øst Asia (PØA)

Pris: 19 000,-

Vær med å drive skolens bistandsprosjekt i Kambodsja - Prosjekt Øst-Asia. Valgfaget går gjennom hele året, og du er med å arrangere ulike innsamlingsaksjoner. Se Skoleprosjekt for mer info om PØA.

Psykisk helse

Psykiske lidelser øker i dagens samfunn, mange strever med hverdagen sin. Hva er det som gjør at noen utvikler en psykisk lidelse? Kort gjennomgang av de vanligste psykiske lidelsene.

Sex og samliv

Lær mer om sex og samliv! Temaer: sex, prevensjon, grenser, samliv, kjærlighetens fem språk, graviditet, kropp, følelser.

Sport og mat

Pris: 100,-

Her skal vi lære om trening og kosthold. Vi skal ha en treningsøkt sammen og lage noe mat som er bra for kroppene våre. Det er IKKE en forutsetning at du er godt trent – men du må tørre å bli sliten.

Step/Styrke

Kondisjons- og styrketrening i intervaller på stepkassen. Trinnkombinasjoner utfordrer koordinasjonen og får opp pulsen. Utrolig artig måte å trene på! Kjenn pulsen stige og svetten piple.

Stisykling

Dette passer for deg som har en terrengsykkel og som vil lære å beherske sykling i terreng. Teknikktrening og grunnleggende sykkelforståelse.

Studentmat

Pris: 200,-

Vi lager studentmat - sunn, billig og smakfull!

Surfing

Pris: 5 000,-

Tur til Jæren for å surfe! Alle nivå velkommen!

Swing

Lær å danse swing! En flott mulighet til å bli en habil swing-danser!

Synge solo

Har du lyst til å synge mer alene? Vi øver inn låter og fremfører for hverandre. Vi jobber med tolkning av låter, mikrofonteknikk og musikkformidling. Både undervisning individuelt og i gruppe.

Søte fristelser

Her skal vi lage deilige søte fristelser. Forutsetningen er at du er glad i dessert! Lær å lage godis på kjøkkenet.

Tapas

Pris: 300,-

Et trivelig og smakfullt valgfag på skolekjøkkenet. Pesto, focaccia og bruschetta! Her skal vi trylle frem de lekreste retter.

Telemarkkjøring

Pris: 1 800,-

Telemark vil gi deg grunnleggende ferdigheter innen telemarkkjøring under varierte forhold. Vi kommer til å holde oss i Kongsberg skisenter som er godt egnet for alle nivåer.

Topptur

Pris: 100,-

Toppturer med flotte skiforhold om vinteren. Vi bestiger flere spennende topper i Telemark - løyper og nedfarter du husker lenge!

Villmark bønn og podcast

Pris: 50,-

Med podcast på øret rusler vi ut på tur. Det blir samtale og bønn ute i Guds skaperverk. Ulike aktiviteter, bål og varierte temaer om tro.

Volleyball

Pris: 2 000,-

Bli med på skolens volleyball-lag. Det blir prøvespilling og kanskje deltakelse i NM for videregående. Ett guttelag og ett jentelag. Noen utgifter i forbindelse med turneringer og NM.

Wakeboard

Pris: 900,-

Kun 7 minutter kjøring fra Sagavoll ligger Norges desidert beste kabelbane med meget høy standard. Prisen inkluderer sesongkort som gjelder så lenge du er elev ved Sagavoll.

Årbokredaksjonen

Bli med i redaksjonen for årets ÅRBOK. Et minne fra hele folkehøgskoleåret.

Vi drar på tre fellesturer med Sagavoll! Disse er inkludert i skolepengene. Tidlig på høsten drar vi på Telemarkstur - for å bli bedre kjent med hverandre og vårt nærmiljø. Midt-vinters drar vi en uke til Hermon Høyfjellssenter - her blir det stor skiglede! På våren reiser vi en tur til kysten på avslutningstur.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi drar på tre fellesturer i løpet av året: 

 • Telemarkstur 
 • Hermon høyfjellssenter - en vinteruke på Hallingskarvet
 • Tur til kysten - avslutningstur 

Valgfagsuke: Studietur til Island

Pris: 14 500

Bli med til sagaøya som er svært moderne og full av kontraster! Tid for opplevelser, aktiviteter, lavaørkener, vulkaner og spennende historie. Turen er på ca en uke, og vil være i februar. 

Valgfagsuke: Studietur til Kambodsja

Pris: 24 000

Bli med på en 2 ukers tur til Kambodsja for å besøke noen av prosjektene vi støtter gjennom Normisjon. Turen går som et valgfag, og gir deg en unik sjanse til å oppleve bistandsarbeid på nært hold. Sagavol har samlet inn over 1 million kroner hvert av de siste skoleårene. Vi er veldig stolte av å ha en tradisjon med engasjerte elever!

"Kambodsja er et av de fattigste og minst utviklede landene i verden. Landet har en ung befolkning med en brutal historie. Mellom årene 1975-1978 ble 2 000 000 mennesker utryddet av regimet i landet. Denne mørke historien preger fortsatt hele samfunnet og har spesielt rammet utviklingen på landsbygda. Sagavoll kan være med på å endre dette gjennom utdanning og bærekraftig bistand."

Turen er på 14 dager, og vil gå i januar. Pris ca. kr. 24.000,- (pluss visum og vaksiner). 

Valgfagsuke: Studietur til London og Oxford

Pris: 14 000

Studietur til London og Oxford med fokus på kristen tro. Vi besøker ulike storbymenigheter (Hillsong, HTB, St.Pauls) og ser hvordan kristen tro kan uttrykkes på ulike måter. I Oxford setter vi fokus på C.S.Lewis og Apologetikk (trosforsvar). Denne turen vil gi deg økt forståelse for hva kristen tro er. Selvsagt blir det også tid til musical og andre fine opplevelser i storbyen.

Dere blir godt kjent i London og med hverandre denne uken. Vi bygger fellesskap gjennom felles måltider, opplevelser, undervisning og samtaler (Nb. 1 ukes metrokort og noen måltider vil komme i tillegg på prisen). Turen er i februar. 

Vi har 9 boenheter på tunet hvor 10-15 stk bor sammen. På hver av disse har vi både enkelt- og dobbeltrom. Hver enhet har en koselig stue med kjøkkenkrok og kjøleskap samt vaskerom og tørkemuligheter. Det er en bod tilhørende hvert rom hvor elevene oppbevarer diverse utstyr. Hver enhet har flere dusjer og toalett til felles bruk.

Internatlivet er verdifullt, og mange opplever fellesskapet på etasjene som noe av det beste med folkehøgskole. Å bo tett sammen et år gjør at vi lærer mye om hverandre. Vi blir "folkehøgskolesøsken".

Fasiliteter

 • Idrettshall
 • 6 Sandvolleyballbaner
 • Innendørs klatrevegg
 • Dansesal
 • Buldrerom
 • Styrkerom
 • Frisbeegolfbane
 • Scene
 • Musikkstudio
 • Bandrom
 • 3 øvingsrom med piano
 • Formingsavdeling med keramikkverksted, sløyd, glassverksted og symaskiner
 • Stisykler
 • Kajakker
 • Kanoer
 • Bibliotek
 • Elevkjøkken
 • TV-stue
 • Dagligstue med mange spill, bordtennis og biljard.
 • Gode uteområder med mulighet for friluftsliv.

Sagavoll ligger i Gvarv i Midt-Telemark, 7 km fra Bø. Sørlandsbanen har stoppested i Bø, mens bussforbindelsene er bra både til Bergen, Oslo, Skien og Vestfold. Buss til/fra Sandefjord Lufthavn Torp går rett forbi skolen med flere avganger hver dag.

Finn reiserute fra der du bor

 • Gåavstand til matbutikker, bensinstasjon, apotek og legesenter - 0-1 km unna
 • Bø - med to kjøpesentre, butikker, svømmehall, kino, jazzklubb og et bredt kulturtilbud - 7 km unna
 • Norsjø wakeboardbane - Norges beste wakeboardbane - 5 km unna
 • Lifjell - med skitrekk og løypenett innover fjellet - 
 • Bø Sommarland - 12 km unna
 • Gvarvelva/Bøelva/Norsjø - kun få meter fra skolen - godt egnet for både kajakk og kano, samt bading, fiske og annet friluftsliv.
 • Norsjø golfpark - 13 km unna
 • 750000 epletrær

Vi har varierte uker på Sagavoll. En uke kan se slik ut: 

 • Mandag: Sanghalvtime, Tro&Tanke-grupper/tema/valgfag
 • Tirsdag: Skolens time, Linje eller valgfag 
 • Onsdag: Linje
 • Torsdag: Linje
 • Fredag: Valgfag 

Vi har to hele linjeuker og to hele valgfagsuker i året. 

Last ned timeplan som pdf ↓

Viktigste hendelser i løpet av året: 

 • Skolestart i august  
 • Fellestur i fine Telemark
 • Norsk Eplefest på Gvarv
 • Linjeuke (høst og vår)
 • Valgfagsuke (høst og vår)
 • Juleverksted
 • Nyttårsball, rollebryllup og andre tema-fester
 • Etasjeunderholdninger
 • Skidag
 • Volleyballtreff - 250 deltakere fra tidligere kull   
 • Linjeturer
 • Sponsorløp
 • Prosjektuke - jobbuke til inntekt for Prosjekt Øst-Asia 
 • Fellestur til Hermon høyfjellssenter, Hallingskarvet  
Last ned årsplan som pdf ↓

Prosjekt Øst Asia

Dette er Sagavolls store innsamlingsprosjekt, som du kan være med å organisere gjennom valgfaget "Prosjekt Øst Asia". Valgfaget innebærer en 2 ukerst tur til Kambodsja for å besøke noen av prosjektene vi støtter gjennom Normisjon. Valgfaget gir deg en unik sjanse til å oppleve bistandsarbeid på nært hold. Sagavoll har samlet inn over 1 million kroner hvert av de siste skoleårene. 

Vi er stolte av å ha en tradisjon med engasjerte elever. 

"Kambodsja er et av de fattigste og minst utviklede landene i verden. Landet har en ung befolkning med en brutal historie. Mellom årene 1975-1978 bled 2 000 000 mennesker utryddet av regimet i landet. Denne mørke historien preger fortsatt hele samfunnet og har spesielt rammet utviklingen på landsbygda. Sagavoll kan være med på å endre dette gjennom utdanning og bærekraftig bistand."

 • Volleyballtreninger
 • Fotballtreninger
 • Aktiviteter i hallen 
 • Aktiviteter i dagligstua (DS) som strikking, spilling, quiz, peiskos og mye mer
 • KRIK lokallag - Drives av elevene for ungdom i bygda
 • Elevkvelder - hver lørdagskveld er høydepunkter hvor elevene lager undrholdning for hverandre 
 • Torsdagsmøter - frivillige kristne kveldsmøter. En elevstyrt komite leder og har lovsang.
 • Samtalekvelder - 2 ganger i halvåret har vi samtalekvelder rundt aktuelle temaer
 • Hjemmekvelder - elevene deles i grupper og besøker lærerne i deres hjem
 • Møteuke - en uke på vinteren arrangerer de ansatte kristne møter for elevene

Vi har fokus på bærekraft, og er opptatt av klima og miljø. 

Opptaket starter 15.novemer, og vi tar opp elever frem til skolestart i august, eller til linjene er fulle. Søknadene blir behandlet i den rekkefølgen de kommer inn, og vi behandler søknadene fortløpende. Tilbud om skoleplass blir sendt på e-post og sms. 

Opptakskriterier: 

 • Fullstendig utfylt søknad
 • Alder (18 års grense)
 • Vitnemål
 • Motivasjon 

Bygninger

Vår bygningsmasse er kun delvis tilgjengelig for rullestol. Vi har dessverre ingen universelt utformede rom. Ingen av internatrommene er tilpasset rullestolbrukere. 

 • I 2026 planlegger vi for nye internatbygg - disse vil selvfølgelig bli bygget med universell utforming. 

Ingen internatrom har egne bad. Hver etasje deler på to toaletter og to dusjer. 
Skolebyggene er plassert i et koselig tun, som er flatt. Store deler av tunet er gress, men det er asfaltert fra alle internater inn til hovedbygg. 
I hovedbygget finnes en HC toalett. 
Det er gjort støydempende tiltak i matsall og allrom. Det er også gjort tiltak for svaksynte mtp merking av nødutganger på gulv (i rom der det kan bli svært mørkt). 

Har du spesielle behov? Ta gjerne kontakt med oss på e-post: post@sagavoll.no 

Mat

Vi tilbyr gultenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Vi tilbyr også vegatarmat. Gi oss beskjed i god tid før skolestart, så legger vi tilrette for deg.
Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, så ta gjerne kontakt med oss. 
Tilknyttet spesialdietter påbeløper det en ekstrakostnad. 

Faglig og sosialt

Vi ønsker å tilrettelegge din skolehverdag på best mulig måte. 
Vi ønsker å legge tilrette for gode alternative løsninger for aktiviteter eller fag som av ulike grunner kan bli for omfattende eller krevende. 
Sagavoll er kjent for å ha et godt og inkluderende fellesskap!

 

Tuva Heide Nedvkvitne

Lærer

Epost: tuva@sagavoll.no

Ragnvald Børve Ask

Lærer: KRIK - Volleyball og Flyt

Ragnvald er en allsidig mann som liker å være aktiv og er med på det meste! Volleyball har i mange år vært den idretten han har drevet mest med. Ellers digger han å stå på ski, kite og egentlig alt av aktivitet og idrett. Utdannet innen idrett og kristendomsfag. 

Epost: ragnvald@sagavoll.no
Telefon: 35959100/99256953

Lars Helge Overvoll

Lærer: KRIK Multisport

Lars Helge har vært aktiv i Student-KRIK Bergen, og elsker å være aktiv! Han bor på tunet med kone og barn. Lars Helge er allsidig og lun, gira og kreativ! Før Sagavoll jobbet han som ingeniør - utdannelsen består av bachelor i energiteknologi, master i innovasjon og teknologiledesle, kristendom grunnfag, PPU. Funfact - har vært korist for Thomas og Harald på TV2. 

Epost: lars.helge@sagavoll.no

Jens Christian Austjore-Hosum

Lærer: Friluftsliv Ekstremsport

Jens Christians motto er "Ein får ikkje meir moro enn ein lagar sjølv". Jens Christian har Bachelor i Idrett og Friluftsliv, og Folkehøgskole PPU. En fantastisk lærer, som elsker all ekstremsport i friluftsliv! 

Epost: jens.christian@sagavoll.no
Telefon: 35959100/97155957

Karen Josefine Ask

Lærer: Safari

Karen har utdanning som allmennlærer med fordypning i idrett, kristendom, mat og helse og interkulturell kommunikasjon. Hun er en god veileder for elevene, skaper et godt miljø på skolen, og hun ønsker å gjøre en forskjell i verden. Karen elsker å møte nye mennesker og kulturer, og hun er over snittet i godt humør! 

Epost: karen.ask@sagavoll.no
Telefon: 35 95 91 00

Veslemøy Tørre Særsland

Linjelærer Backpacker Sør-Amerika

Veslemøy Tørre Særsland er linjelærer på Backpacker Sør-Amerika. Erfaringen og kompetansen hennes er stor! Veslemøy har jobbet som lærer og veileder i grunnskolen i mange år. Hun er oppvokst i Sør-Amerika, og er svært reisevant. Å reise sammen med andre er det beste av alt! Hun er veldig fasinert av norsk natur og er nysgjerrig på å utforske nye steder. Hun har et stort hjerte for elevene.

Epost: veslemoy@sagavoll.no
Telefon: 950 29 343

Ida Ytreland

Lærer

Utdannelse: Den Norske Balletthøgskole, Bachelor i dans med pedagogikk.

Underviser i: Dans: Klassisk, moderne, jazz, hiphop, musikaldans, grunntrening.

 Andre fag: Aerobic, baking, scrapbooking.

Epost: dans@sagavoll.no
Telefon: 35959100/91854020

Hanne-Lene Vike

Lærer

Hanne-Lene så dagens lys i 1989, og har jobbet på Sagavoll siden 2016. Hun er en gladtrønder som er utdannet klesdesigner og produktutvikler og har en bachelor i Klesdesign og produktutvikling fra Oslo Met, i tillegg til PPU. Hun elsker å være kreativ og brenner virkelig for faget. Redesign og gjenbruk er hun spesielt opptatt av, og elsker å gjøre "gull av andres null". 

Epost: hanne.lene@sagavoll.no
Telefon: 35959100/46420307

Tom Arne Møllerbråten

Lærer

Utdannelse: Lektor. Hovedfak i kristendom (Menighetsfakultetet). Etterutdanning i jødedom, Midtøsten, Jesusforskning (NLA). Musikk (Staffeldtsgate), Nordisk (UiO).

Underviser i: Kristendomsfag (bibelfag, apologetikk, troslære, andaktslære, Jesus på film, etc.), Musikk, familiekunnskap, sex og samliv, kommunikasjon og konfliktløsning, etc

Epost: tom.arne@sagavoll.no
Telefon: 35959100

Kjersti Versto Roheim

Seniorrådgiver

Utdannelse: Cand Agric fra Noregs Miljø- og biovitenskapelige universitet. Lektor  

"Jeg kan bare ett pedagogisk prinsipp: Løft de unge fram og opp med kjærlighet og respekt. Fyll på med selvtillit og virkeliggjør drømmene. Dyrk den gode musikken og den vakre klangen. Vær snill mot de unge." (Sitat Anders Vangen)

Epost: kjersti@sagavoll.no
Telefon: 35959100/48141841

Martha Bjelland Bø

Fungerende rektor

Utdannelse: Faglærer i praktiske og estetiske fag samt en årsenhet tegning/bilde og en årsenhet keramikk. Er også utdannet hjelpepleier med videreutdanning i psykiatri.

Epost: inspektor@sagavoll.no
Telefon: 35959100/91689896

Per Eivind Vestgarden

Økonomi og Nettverksansvarlig

Utdannelse: Økonomi og Administrasjon (HiT, Bø) Informatikk (HiT, Bø)

Epost: okonomi@sagavoll.no
Telefon: 35959100

Sollaug Klevstad

Kjøkken / Internatleder

Utdannelse: Fagbrev storhusholdningskokk, adjunkt med tilleggsutdanning i ledelse, økonomi og ernæring, verdibasert ledelse og veiledning.

Epost: internatleder@sagavoll.no
Telefon: 35959100/41324261

Anders Kristian Rønning

Vaktmester

Utdannelse: Tømrer, studium i tverrkulturell kommunikasjon, kristendom grunnfag, faglærer i teknologi og design, IKT og uteskole.

 

Epost: vaktmester@sagavoll.no
Telefon: 35 95 91 00 / 93 00 76 32

Janne M. Severinsen

Kontormedarbeider og lærer

Janne er vår kontormedarbeider og valgfagslærer. Hun kombinerer markedsføring og kontorarbeid med korøvelser og musikkvalgfag. Janne elsker å skrive låter og har faktisk forsket på fotballsupportersang. Utd. fra Staffeldtsgate, Universitetet i Oslo, Menighetsfakultetet og Høgskolen i Telemark. 

Epost: janne@sagavoll.no
Telefon: 35959100/91557084

Catrine Gjønnes

Kokk

Epost: kjokken@sagavoll.no
Telefon: 35959106

Eunice Wireko Amponsah

Kjøkkenassistent / Renhold

Epost: kjokken@sagavoll.no
Telefon: 35 95 91 06

Elisabeth Friis Innleggen

Kjøkkenassistent / Renhold

Epost: kjokken@sagavoll.no
Telefon: 35959106

Heidi Øygarden

Kokk

Epost: kjokken@sagavoll.no
Telefon: 35959106

Siri Lysnes

Kokk

Siri er vår bilde kokk som lager smaksrik, fantastisk mat! 

Daniela Musteata

Kjøkkenassistent / Renhold

Epost: post@sagavoll.no
Telefon: 35959100

Knut Jarle Haug

Vaktmester

Epost: knut.jarle@sagavoll.no
Telefon: 35959100

Linjer på Sagavoll folkehøgskole

Ledertrening

Sagavoll folkehøgskole
Fullt
StipendiatlinjeKristen

Backpackrail Asia

Sagavoll folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

KRIK Multisport

Sagavoll folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

KRIK Volleyball og Flyt

Sagavoll folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Friluftsliv Ekstremsport

Sagavoll folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeKristen

Backpacker Sør-Amerika

Sagavoll folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs12 t/ukeKristen

Safari

Sagavoll folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs12 t/ukeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Anders Kvellestad

På Sagavoll var veien kort mellom fjas og filosofering, lek og arbeid, liv og lære. Jeg har hatt enorm glede av det jeg opplevde og lærte i løpet av året mitt på Sagavoll.

Anders Kvellestad
Kamilla Berge

Hverdagen på Sagavoll kunne bestå av telemark i bakken, baking på kjøkkenet eller gode samtaler om viktige temaer i F-salen. Jeg er takknemlig for alle venner jeg har i livet nå - takket være Sagavoll! Et år på folkehøgskole er mye mer enn et år.

Kamilla Berge
Lina Holberg

Sagavoll gir deg ikke bare venner, men familie. I et trygt læringsmiljø har jeg fått vokse i mitt eget tempo og fått utfordre meg på helt nye måter. Å velge Sagavoll er det beste valget jeg har tatt.

Fra bloggen

Gleder besteforeldre med deres favorittmusikk

«Kontakt dine besteforeldre, finn ut hva som er deres yndlingssang, og overrask dem med en gave», var oppgaven fra musikklærer Janne. Det resulterte i mye ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen