Til hovedinnhold

Sagavoll Folkehøgskole

Velkommen til hjertet av Midt-Telemark og Sagavoll. Du velger linje og valgfag som interesserer deg, møter nye venner og blir bedre kjent med deg selv. Sagavolls visjon er at vi vil se ungdom blomstre i et fellesskap med en himmel over livet.

Søk på skolenLinjer

Sagavoll er en breddeskole med et variert linjetilbud, og et veldig bredt valgfagstilbud. På Sagavoll møter du et engasjert personale som bryr seg.

Som elev på Sagavoll kan du bruke skolens ulike rom og fasiliteter både på ettermiddags- og kveldstid.

Dette står vi for

Sagavoll folkehøgskole har hovedfokus på godt fellesskap og god undervisning. Vi ønsker å skape et trygt og inspirerende miljø hvor skolens kristne verdisyn er en viktig del av hverdagen. Her skal det være tid til vennskap - tid til å oppleve - tid til å utforske - tid til å utvikle - TID FOR LIV.

 

På Sagavoll har vi fellesfag før og etter jul hvor elevene deles i 3 grupper og alle ha fagene gym, kristendom og bærekraft.

I tillegg til disse har vi felles:

 • Sanghalvtime hver mandag
 • Skolens time hver uke - Denne timen varierer i innhold. Det kan være alt fra dagsaktuelle temaer til besøk fra en organisasjon, eller allmøter som ledes av elevrådet.
 • Seminar hver lørdag (ca 3 timer). Variert innhold. Eksterne foredragsholdere fra ulike organisasjoner, og undervisning av  skolens egne lærere. Hver linje har ansvar for hvert sitt seminar i løpet av året.

Temadager på høsten hvor vi tar opp viktige temaer som: Abort og menneskeverd, Jakten på lykke, Psykisk helse osv.

Alle andre teoretiske fag ligger inne i vårt valgfagsystem. Alle må velge 6 fag innenfor kategorien "Verdivalgfag" i løpet av året. (se Valgfag for mer info.)

Du skal velge 15 valgfag i løpet av året.
Disse velges mellom ca 80 forskjellige fag vi tilbyr.
Du kan ha fra 7 til 14 timer med valgfag i uka. Dette varierer gjennom året.
Se http://www.sagavoll.no/valgfag/ for mer informasjon om valgfag på Sagavoll.

Akrobatikk

Hopp og sprett, snurr og vri for å trene romorientering og kroppskontroll. Fokuset er å få nye utfordringer og å bryte personlige grenser.

Aktivitetsvenn

Frivillig arbeid for mennesker med demens. Dette valgfaget gir kursbevis som "Aktivitetsvenn".

Andaktsverksted

Dette er valgfaget for deg som har lyst til å holde andakter, enten du har mye eller ingen erfaring. Her vil du kunne øve deg i å skrive andakter og holde disse for en liten gruppe i en trygg ramme.

APOLOGETIKK I: Jesus og evangeliene

Apologetikk handler om å forsvare den kristne tro, ikke for å vinne diskusjoner, men for å se på hvilke grunner det finnes for at den er sann.

APOLOGETIKK II: Gud og skapelsen

I Apologetikk II vil vi se nøyere på 1 Mos 1 – 11. Der står det om skapelse, syndefall, Adam og Eva, Noas ark, og mye mer.

Årbokredaksjonen

Bli med i redaksjonen for årets ÅRBOK. Et minne fra hele folkehøgskoleåret.

Badminton

Badminton er en utrolig morsom og fartsfylt idrett. Her skal vi lære allsidig teknikk, taktikk og spillferdighet.

Ball i hall

Vi har det gøy i hallen med lek og ballidrett. Det blir forskjellige leker og blant annet hjørnefotball, volleyball og innebandy.

Balsam for ørene

Her lytter vi til musikk i ulike sjangere. Vi blir kjent med ny og gammel musikk, får presentert ulike artister, og nyter musikk gjennom aktiv lytting.

Crossfit

Variert trening. Vi bruker utradisjonelle treningsmetoder, hinderløype, høy intensitet og mye moro. Kan oppleves litt slitsomt, men mest gøy!

Dance for Dudes

Det er ofte jenter som velger danse valgfagene på Sagavoll, men nå har dere sjansen gutter. Et eget danse valgfag bare for dere – Men Only!

DIY

Pris: 100,-

Dette er et kreativt valgfag hvor du med enkle teknikker kan lage fine og «nye» ting. Et syltetøyglass kan bli til en stilig telysbeholder eller blomstervase og noen planker kan bli til et kult skilt.

Dynamis

Pris: 400,-

Skolens gospelkor! Vi synger nyere gospel og har ulike oppdrag i løpet av året. Åpent for alle som vil synge i kor!

Familiekunnskap

Stikkord for undervisningen: Nettverk, samlivsbrudd, oppdragelse, samlivsformer, familien før og nå, konflikter, m.m.

Filosofi

Et lynkurs i filosofi for deg som vil ha en liten smakebit av dette store fagområdet. Skal du videre på studier og ex-Phil, kan dette være en start. Velkommen inn i filosofiens verden.

Fordypning i Bibelen

Her ønsker vi å grave litt dypere i noen viktige temaer og tekster i Bibelen. Vi fokuserer spesielt på tekster der Gud møter ulike mennesker i Bibelen. Hva sier disse tekstene om Gud og om menneskene?

Fotball

Dette fotballvalgfaget er for de som har drevet en del med fotball enten aktivt eller på ”løkka”. Du trenger ikke være proff, men heller ikke nybegynner. Det blir noe øvelser og mye spilling.

Gjærbakst

Pris: 200,-

Boller, brød og kringle – dette valgfaget lukter det godt av! Få med deg gode oppskrifter og lure tips til perfekt bakst.

Glass

Pris: 400,-

Her lærer du glassfusing og slumping. Du vil lære å skjære glass og sette sammen egenlagde glassgjenstander. Du kan lage fat, skåler, telysestaker, smykker, ørepynt osv.

Golf

Pris: 1 200,-

Ta grøntkort ved Norsjø golfpark, en av Norges fineste golfbaner.

Havkajakk

Pris: 400,-

Lær å padle kajakk. Gjennom valgfaget skal vi lære padleteknikk, redning og sikkerhet, og få erfaring med å padle tur. Valgfaget gir deg Padleforbundets grunnkurs i havpadling (Våttkort).

Hiphop

En introduksjon i hiphop for deg som alltid har hatt lyst til å prøve denne danseformen. Her får dere smake på både funk, house, old school og wacking. Har du danset før er det bare å slenge seg med.

Hundekjøring

Pris: 1 400,-

Fire dager ute på tur, der to av dagene blir med hundespann. Vi skal lære litt om å bo ute og være på tur om vinteren. Videre blir det fokus på polarhund og hundekjøring. Trenger ingen erfaring.

Hva skjer'a?

Vi tar pulsen på dagsaktuelle temaer fra inn og utland. Vi skal også ha litt fokus på hva som er lurt å tenke på når det gjelder studier neste skoleår.

Hverdagspsykologi

Dette faget omfatter temaer som personlighet, kommunikasjon, verdier, utviklingspsykologi, gruppedynamikk, sosialpsykologi, tilknytning, snakke sant om livet, psykisk helse, m.m.

Hybelkokken

Pris: 150,-

Forbered deg på å flytte på hybel og lær deg å lage lettvint og smakfull mat.

Innføring i Det nye testamentet (NT)

Noe av det viktigste man trenger for å forstå mange tekster, er litt grunnleggende kunnskap og oversikt. Dette er et valgfag som vil gi en kort innføring i Det nye Testamentets tekster.

Ishockey

Vi håper at vinteren blir fylt med kuldegrader slik at vi kan benytte oss av vår egen isbane. Det vil være delt fokus på skøyteteknikk, utvikling og hockeyspill.

Julebakst

Lær å lage «syv slag». Her blir det lukt av skikkelig julestemning fra skolekjøkkenet!

Julegaver sløyd

Sammen er vi kreative og hygger oss i førjulsfellesskap på sløyden.

Julegaver søm

Pris: 100,-

Sy julegavene her! Opplæring i bruk av symaskin.

Kanopadling elv

Pris: 300,-

Vi padler kano i Bø-elva. Elva kan tilby alt fra rolige og stille partier, til bølger, stryk og fosser. Kurset er et introduksjonskurs med fokus på strømmende vann. Sikkerhet i elv er et viktig tema.

Knivmaking

Pris: 300,-

Drømmer du om egendesignet kniv? Her har du muligheten til selv å bestemme form, farge og kvalitet på kniven. Vi lager skaftet og slire til kniven.

Kommunikasjon og konfliktløsning

Kommunikasjon er egentlig ganske vanskelig. Hvorfor er det slik? Hvorfor hører vi ofte noe annet enn det som blir sagt? Hva påvirker kommunikasjonen vår? Hvorfor oppstår konflikter?

Kondis

Få bedre kondis gjennom forskjellige aktiviteter. Regn med høy intensitet.

Kritisk tenkning

En sunn kritisk holdning vil kunne spare oss for en del dumme ting vi møter i verden. Hvilke spørsmål bør vi alltid stille oss når noen ønsker å selge oss et budskap? Hvor lett er det å bli lurt?

Ledkort/brattkort

Pris: 250,-

Vi bruker Sagavolls egen klatrevegg og går igjennom Norges Klatreforbunds «Brattkortkurs». Dette er et grunnkurs i sikkerhet, sikring og klatring både på topptau og på led. Inkludert brattkortprøven.

Leseopplevelser

Pris: 100,-

Vi leser og snakker om gode bøker, lager vår egen bokkafe, møter en forfatter og lærer om flere og deres forfatterskap.

Longboard

Pris: 1 500,-

Drømmer du om eget designet longboard? Her har du muligheten til selv å bestemme form og farge, kvalitet på trucks, og spennet i brettet.

Love2Dance

Vi tar utgangspunkt i jazz og moderne teknikk med hovedfokus på koreografi. Kan hende vi må ta det til scenen dersom resultatet blir bra. Dette er for alle som liker å danse - åpent nivå.

Lovsang

Hva er lovsang? Hvorfor lovsynger vi? Hva synger vi om? Her lærer vi mer om hva lovsang er.

Lær å strikke/sy

Her får dere innføring i basic strikking, søm og hekling. De første gangene går med til hver av de tre teknikkene, videre kan dere velge selv hva dere vil jobbe videre med.

Mat på tur

Pris: 200,-

Hvordan overraske dine turkamerater med noe godt? Dette er matlaging, der skogen er vårt kjøkken, og bålet vår komfyr. Vi skal prøve oss på alt fra det enkle til en treretters middag.

Midtøstenkonflikten

Ingen konflikt i verden er mer komplisert og uløselig (?) som Midtøstenkonflikten. Vi prøver å forstå, prøver å lære, både gjennom diskusjon, undervisning og film.

Min troshistorie

I dette valgfaget begynner vi med at du skriver din troshistorie. Denne danner bakgrunnen for samtaler om hvem vi er og hvorfor vi tror som vi gjør. Hvem og hva har vært med å forme din tro?

Personlig økonomi

Bevisstgjøring av eget pengeforbruk. F.eks.: Hva bruker vi penger på? Hvilke utgifter har man i en normal husholdning? Hva koster det å kjøpe egen bolig? Vi skal lære å sette opp et budsjett.

Prosjekt Øst Asia (PØA)

Pris: 19 000,-

Vær med å drive skolens bistandsprosjekt. Inkluderer 2 ukers tur til prosjektet vi støtter som i dag ligger i Kambodsja. Få unike opplevelser! Se Skoleprosjekt for mer info om PØA.

Psykisk helse

Psykiske lidelser øker i dagens samfunn, mange strever med hverdagen sin. Hva er det som gjør at noen utvikler en psykisk lidelse? Kort gjennomgang av de vanligste psykiske lidelsene.

Redesign

Vi gir nytt liv og ny verdi til «brukte» gjenstander! Redesign har blitt veldig populært da du kan legge ditt personlige preg på produkter, som vil gjøre dem unike.

Samspill og låtskriving

Her skal vi spille/synge sammen (gjerne i band), ta i bruk ulike verktøy for å kunne skrive egne låter, komponere, arrangere, instruere...

Sjokolade

Vi skal lage sjokolade i forskjellige varianter: kaker, desserter, konfekt og fondue er noen stikkord.

Sport og mat

Pris: 100,-

Her skal vi lære om trening og kosthold. Vi skal ha en treningsøkt sammen og lage noe mat som er bra for kroppene våre. Det er IKKE en forutsetning at du er godt trent – men du må tørre å bli sliten.

Step/Styrke

Kondisjons- og styrketrening i intervaller på stepkassen. Trinnkombinasjoner utfordrer koordinasjonen og får opp pulsen. Utrolig artig måte å trene på! Kjenn pulsen stige og svetten piple.

Stisykling

Dette passer for deg som har en terrengsykkel og som vil lære å beherske sykling i terreng. Teknikktrening og grunnleggende sykkelforståelse.

SUP og suppe

Pris: 500,-

Vi skal ut på tur på SUP (Stand Up Paddling) brett. Lære litt teknikk og ikke minst finne balansen på brettet. Etterpå går vi på kjøkkenet og lager varm suppe.

SUPyoga

Pris: 500,-

I SUPyoga bytter vi ut yogamatte med et såkalt SUP-brett på vann! Gøy og en fantastisk god trening.

Swing

Lær å danse swing! En flott mulighet til å bli en habil swing-danser!

Søte fristelser

Her skal vi lage deilige søte fristelser. Forutsetningen er at du er glad i dessert! Lær å lage godis på kjøkkenet.

Tapas

Pris: 300,-

Et trivelig og smakfullt valgfag på skolekjøkkenet. Pesto, focaccia og bruschetta! Her skal vi trylle frem de lekreste retter.

Telemarkkjøring

Pris: 1 500,-

Telemark vil gi deg grunnleggende ferdigheter innen telemarkkjøring under varierte forhold. Vi kommer til å holde oss i Kongsberg skisenter som er godt egnet for alle nivåer.

Topptur

Pris: 100,-

Toppturer med flotte skiforhold om vinteren. Vi bestiger flere spennende topper i Telemark - løyper og nedfarter du husker lenge!

Tur til London / Oxford

Pris: 9 000,-

Eget valgfag under høstens valgfagsuke: Spennende studietur til London og Oxford med fokus på kristen tro og menigheter i storby. Se under Studieturer for mer info.

Villmark bønn og podcast

Pris: 50,-

Med podcast på øret rusler vi ut på tur. Det blir samtale og bønn ute i Guds skaperverk. Ulike aktiviteter, bål og varierte temaer om tro.

Volleyball

Pris: 2 000,-

Bli med på skolens volleyball-lag. Det blir prøvespilling og kanskje deltakelse i NM for videregående. Ett guttelag og ett jentelag. Noen utgifter i forbindelse med turneringer og NM.

Wakeboard

Pris: 900,-

Kun 7 minutter kjøring fra Sagavoll ligger Norges desidert beste kabelbane med meget høy standard. Prisen inkluderer sesongkort som gjelder så lenge du er elev ved Sagavoll.

Prosjekt Øst Asia: Studietur til Kambodsja

Pris: Inkludert i prisen for valgfaget

Dette er Sagavoll`s store innsamlingsprosjekt. Du kan være med og organisere denne innsamlingen gjennom å velge prosjektet Prosjekt Øst-Asia. Valgfaget Prosjekt Øst-Asia inneholder bl.a. en 2 ukers tur til Kambodsja for å besøke noen av prosjektene vi støtter gjennom Normisjon. Valgfaget gir deg en unik sjanse til å oppleve bistandsarbeid på nært hold. Sagavol har samlet inn over 1 million kroner hvert av de siste skoleårene. Vi er stolte av å ha en tradisjon med engasjerte elever. 

"Kambodsja er et av de fattigste og minst utviklede landene i verden. Landet har en ung befolkning med en brutal historie. Mellom årene 1975-1978 ble 2 000 000 mennesker utryddet av regimet i landet. Denne mørke historien preger fortsatt hele samfunnet og har spesielt rammet utviklingen på landsbygda. Sagavoll kan være med på å endre dette gjennom utdanning og bærekraftig bistand."

Turen er på 14 dager i november og vil koste ca. kr. 19.000,- (pluss visum og vaksiner).

Valgfagsuke: Studietur til London og Oxford

Pris: 9 000

Studietur til London og Oxford med fokus på kristen tro. Vi besøker ulike storbymenigheter (Hillsong, HTB, St.Pauls) og ser hvordan kristen tro kan uttrykkes på ulike måter. I Oxford setter vi fokus på C.S.Lewis og Apologetikk (trosforsvar). Denne turen vil gi deg økt forståelse for hva kristen tro er. Selvsagt blir det også tid til musical og andre fine opplevelser i storbyen.

Dere blir godt kjent i London og med hverandre denne uken. Vi bygger fellesskap gjennom felles måltider, opplevelser, undervisning og samtaler (Nb. 1 ukes medtrokort og noen måltider vil komme i tillegg på prisen). 

Vi har 9 boenheter på tunet hvor 10-15 stk bor sammen. På hver av disse har vi både enkelt- og dobbeltrom. Hver enhet har en koselig stue med kjøkkenkrok og kjøleskap samt vaskerom og tørkemuligheter. Det er en bod tilhørende hvert rom hvor dere kan oppbevare diverse utstyr. Hver enhet har flere dusjer og toalett til felles bruk.

Internatlivet er verdifullt, og mange opplever fellesskapet på etasjene som noe av det beste med folkehøgskole. Å bo tett sammen et år gjør at vi lærer mye om hverandre. Vi blir "folkehøgskolesøsken".

Fasiliteter

 • Idrettshall
 • 7 Sandvolleyballbaner
 • Innendørs klatrevegg
 • Dansesal
 • Buldrerom
 • Styrkerom
 • Frsbeegolfbane
 • Scene
 • Musikkstudio
 • Bandrom
 • 3 øvingsrom med piano
 • Formingsavdeling med keramikkverksted, sløyd, glassverskted og symaskiner
 • Stisykler
 • Kajakker
 • Kanoer
 • Bibliotek
 • Elevkjøkken
 • TV-stue
 • Dagligstue med mange spill, bordtennis og biljard.
 • Gode uteområder med mulighet for friluftsliv.

Sagavoll ligger i Gvarv i Midt-Telemark, 7 km fra Bø. Sørlandsbanen med tog har stoppested i Bø, mens bussforbindelsene er bra både til Bergen, Oslo, Skien og Vestfold. Buss til/fra Sandefjord Lufthavn Torp går rett forbi skolen med flere avganger hver dag.

Finn reiserute fra der du bor

 • Tettstedet Gvarv med 2 matbutikker, bensinstasjon, apotek og legesenter i gåavstand - 0-1 km unna
 • Tettstedet Bø med svømmehall, kino, butikker og et bredt kulturtilbud - 7 km unna
 • Norsjø wakeboardbane - Norges beste wakeboardbane - 5 km unna
 • Lifjell - med skitrekk og løypenett innover fjellet.
 • Bø Sommarland - 12 km unna
 • Gvarvelva/Bøelva/Norsjø - kun få meter fra skolen - godt egnet for både kajakk og kano, samt bading, fiske og annet friluftsliv.
 • Mandag - Valgfag, sanghalvtime, etasjevask og etasjemøte
 • Tirsdag - Skolens time og valgfag
 • Onsdag - Linjefag
 • Torsdag - Linjefag 
 • Fredag - Valgfag
 • Lørdag - Seminar og elevkveld

Noen stikkord om viktige hendelser gjennom året:

 • Åpningsuke med mange aktviteter og mye annet gøy i august
 • Norsk Eplefest i bygda
 • Linjeuke (høst og vår)
 • Valgfagsuke (høst og vår)
 • Juleverksted
 • Nyttårsball, rollebryllup og andre tema-fester
 • Etasjeunderholdninger
 • Skidag
 • Volleyballtreff
 • Linjeturer
 • Påskeferie
 • Sponsorløp
 • Prosjektuke
 • En ukes fellestur i slutten av året.

Prosjekt Øst Asia

Dette er Sagavolls store innsamlingsprosjekt, som du kan være med å organisere gjennom valgfaget "Prosjekt Øst Asia". Valgfaget innebærer en 2 ukerst tur til Kambodsja for å besøke noen av prosjektene vi støtter gjennom Normisjon. Valgfaget gir deg en unik sjanse til å oppleve bistandsarbeid på nært hold. Sagavoll har samlet inn over 1 million kroner hvert av de siste skoleårene. 

Vi er stolte av å ha en tradisjon med engasjerte elever. 

"Kambodsja er et av de fattigste og minst utviklede landene i verden. Landet har en ung befolkning med en brutal historie. Mellom årene 1975-1978 bled 2 000 000 mennesker utryddet av regimet i landet. Denne mørke historien preger fortsatt hele samfunnet og har spesielt rammet utviklingen på landsbygda. Sagavoll kan være med på å endre dette gjennom utdanning og bærekraftig bistand."

 • Volleyballtreninger.
 • Fotballtreninger.
 • Aktiviteter i dagligstua(DS) som strikking, spilling, quiz, peiskos og mye mer.
 • KRIK lokallag - Drives av elevene for ungdom i bygda.
 • Elevkvelder - hver lørdaggskveld er høydepunkter hvor elevene lager undrholdning for hverandre. KJEMPEGØY!
 • Søndagsmøter. 1-2 søndager i måneden arrangeres møte av elever under veiledning av lærer.
 • Samtalekvelder - 2 ganger i halvåret har vi samtalekvelder rundt aktuelle temaer.
 • Hjemmekvelder - elevene deles i grupper og besøker lærerne i deres hjem.
 • Møteuke - En uke på høsten arrangerer de ansatte kristne møter for elevene.
 • Vitnemål
 • Fravær
 • Alder, du bør fylle 18 første halvår.
 • Jevn kjønnsfordeling
 • Geografisk spredning

Opptaket begynner 1. februar. Søknadene blir behandlet i den rekkefølgen de kommer inn, så det kan lønne seg å søke tidlig (mulig å søke allerede fra 1. september). Skolen ønsker en ”rimelig jevn” balanse mellom gutter og jenter, samt et variert miljø i klassene.

Kjersti Versto Roheim

Rektor

Utdannelse: Cand Agric fra Noregs Miljø- og biovitenskapelige universitet. Lektor  

"Jeg kan bare ett pedagogisk prinsipp: Løft de unge fram og opp med kjærlighet og respekt. Fyll på med selvtillit og virkeliggjør drømmene. Dyrk den gode musikken og den vakre klangen. Vær snill mot de unge." (Sitat Anders Vangen)

Epost: rektor@sagavoll.no
Telefon: 35959100/48141841

Martha Bjelland Bø

Inspektør

Utdannelse: Faglærer i praktiske og estetiske fag samt en årsenhet tegning/bilde og en årsenhet keramikk. Er også utdannet hjelpepleier med videreutdanning i psykiatri.

Epost: inspektor@sagavoll.no
Telefon: 35959100/91689896

Sollaug Klevstad

Kjøkken / Internatleder

Utdannelse: Fagbrev storhusholdningskokk, adjunkt med tilleggsutdanning i ledelse, økonomi og ernæring, verdibasert ledelse og veiledning.

Epost: internatleder@sagavoll.no
Telefon: 35959100/41324261

Per Eivind Vestgarden

Økonomi og Nettverksansvarlig

Utdannelse: Økonomi og Administrasjon (HiT, Bø) Informatikk (HiT, Bø)

Epost: okonomi@sagavoll.no
Telefon: 35959100

Marianne Seltveit

Skolesekretær

Utdannelse: Økonomi og administrasjon (HiT, Bø), Reiselivsøkonomi (HiT, Bø), Internasjonal markedsføring (HiT, Bø), MultimedieDesign (Noroff).

Epost: skolesekreter@sagavoll.no
Telefon: 35959100
Facebook

Anders Kristian Rønning

Lærer: Friluftsliv Villmark

Utdannelse: Tømrer, studium i tverrkulturell kommunikasjon, kristendom grunnfag, faglærer i teknologi og design, IKT og uteskole.

Underviser i: Friluftsliv året rundt, stisykling, skikjøring, havkajakk, klatring, trosformidling, longboard, mat på tur, kulturforståelse, reiseliv, foto og IKT.

Epost: villmark@sagavoll.no
Telefon: 35 95 91 00 / 93 00 76 32

Hanne-Lene Halsen

DIY

Hanne-Lene er utdannet klesdesigner og har en bachelor i Klesdesign og produktutvikling fra Oslo Met, i tillegg til et år med praktisk pedagogisk utdanning. Hun elsker å være kreativ og brenner virkelig for faget. Hun er spesielt opptatt av redesign og gjenbruk, og er glad i å se muligheter blant andres "skrot". 

Epost: kreativdesign@sagavoll.no
Telefon: 35959100/46420307

Ragnvald Børve Ask

Lærer KRIK-VS

Epost: krikvs@sagavoll.no
Telefon: 35959100/99256953

Turid Bergtorsdatter Fagerli

Lærer: Safari

Utdannelse: Almennlærerutdanning, Årsstudium i Idrett, Årsstudium i Diakoni, Årsstudium i Tverrkulturell kommunikasjon, Examen Philosophicum.

Underviser i: Hverdagspsykologi, familiekunnskap, sosiologi, kulturkonflikt på film, abort og menneskeverd, Prosjekt Øst-Afrika.

Epost: safari@sagavoll.no
Telefon: 35959100

Janne M. Severinsen

Lærer: Musikk

Janne har sunget hele livet og har stor musikkglede! Hun har vært korist for blant andre Bigbang, sunget på store og små scener, ledet gospelkor i Oslo og hatt egne soloprosjekt. Hun elsker å skrive låter og har faktisk forsket på fotballsupportersang. Utdanning fra Staffeldtsgate, Universitetet i Oslo, Menighetsfakultetet og Høgskolen i Telemark. 

Epost: musikk@sagavoll.no
Telefon: 35959100/91557084

Sindre Sandvand Aase

Lærer: KRIK

Utdannelse: Adjunkt: Kristendom grunnfag, Idrett grunnfag, 2.år idrett (Trenerstudie), PPU og Friluftsliv grunnfag.

Underviser i: Alle mulige idretter, telemark, klatring, lek og moro, Jesus fra A til Å, +++.

Epost: krik@sagavoll.no
Telefon: 35959100/90657799

Tom Arne Møllerbråten

Lærer

Utdannelse: Lektor. Hovedfak i kristendom (Menighetsfakultetet). Etterutdanning i jødedom, Midtøsten, Jesusforskning (NLA). Musikk (Staffeldtsgate), Nordisk (UiO).

Underviser i: Kristendomsfag (bibelfag, apologetikk, troslære, andaktslære, Jesus på film, etc.), Musikk, familiekunnskap, sex og samliv, kommunikasjon og konfliktløsning, etc

Epost: tom.arne@sagavoll.no
Telefon: 35959100

Karen Josefine Ask

Valgfaglærer

Utdannelse: Allmennlærer med fordypning i idrett og kristendom. Tilleggsutdanning i Mat og helse.

Underviser i: Valgfag - (idrettsfag, kjøkkenfag og litt friluftsliv)

Epost: karen.ask@sagavoll.no
Telefon: 35 95 91 00

Tonje Solemdal Hellem

Lærer: Dans Styrke Livsstil

Utdannelse: Fireårig Bachelor i dans med integrert praktisk pedagogisk utdanning (PPU) ved Universitetet i Stavanger, Master of Arts in Dance Studies ved NTNU, 1.klasse danselinjen ved Bårdar Akademiet.

Underviser i:
Dans: Moderne/samtidsdans, jazz, ballett, hip hop, grunntrening, styrke, bevegelighetstrening, enkel baking, lesering, kjærlighetspodden, dans for menn, massasje, strech og avspenning.

Epost: tonje@sagavoll.no
Telefon: 35959100/95825894

Hjalmar Johnsen

Vaktmester

Epost: vaktmester@sagavoll.no

Heidi Øygarden

Kokk

Epost: kjokken@sagavoll.no
Telefon: 35959106

Cathrine Gjønnes

Kokk

Epost: kjokken@sagavoll.no
Telefon: 35959106

Elisabeth Innleggen

Kjøkkenassistent / Renhold

Epost: kjokken@sagavoll.no
Telefon: 35959106

Eunice Wireko Amponsah

Kjøkkenassistent / Renhold

Epost: kjokken@sagavoll.no
Telefon: 35 95 91 06

Ida Ytreland (i permisjon)

Lærer: Dans Styrke Livsstil

Utdannelse: Den Norske Balletthøgskole, Bachelor i dans med pedagogikk.

Underviser i: Dans: Klassisk, moderne, jazz, hiphop, musikaldans, grunntrening.

 Andre fag: Aerobic, baking, scrapbooking.

Epost: dans@sagavoll.no
Telefon: 35959100/91854020

Asbjørn Klakeg Forland (i permisjon)

Lærer: Friluftsliv Extreme

Utdannelse: Bachelor i friluftsliv og årsstudium i pedagogikk

Epost: fix@sagavoll.no
Telefon: 35959100/48001277

Linjer på Sagavoll Folkehøgskole

Friluftsliv Villmark

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

KRIK - Volleyball og Flyt

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

MUSIKK

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

DIY

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

SMAK

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Dans Styrke Livsstil

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

FIX Friluftsliv Extreme

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Global Cuba

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

KRIK Multi

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Safari

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Stipendiat

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
StipendiatlinjeKristen

MUSIKK (vår)

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Kristine Drøsdal Øya

Året på Sagavoll har gitt meg mye, i form av vennskap, styrket tro, danseglede og at jeg ble tryggere på meg selv. Jeg gikk danselinja på Sagavoll, som inspirerte meg til å gå videre med dansen.

Kristine Drøsdal Øya
Are Tågvold Flaten

Jeg har noen av mine beste minner fra året på Sagavoll. Det var der jeg møtte kona mi Renate, og det var der vi møtte våre beste venner.

Are Tågvold Flaten
Anders Kvellestad

På Sagavoll var veien kort mellom fjas og filosofering, lek og arbeid, liv og lære. Jeg har hatt enorm glede av det jeg opplevde og lærte i løpet av året mitt på Sagavoll.

Fra bloggen

Gleder besteforeldre med deres favorittmusikk

«Kontakt dine besteforeldre, finn ut hva som er deres yndlingssang, og overrask dem med en gave», var oppgaven fra musikklærer Janne. Det resulterte i mye ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen