Dette er linja der ballfølelsen utfordres i en mengde varianter. Fra matching en mot en, til doublespill og videre til samhandling som et helt lag i mange forskjellige ballidretter.

Dette er linja der ballfølelsen utfordres i mange varianter. Fra matching en mot en, til doublespill og videre til samhandling som lag i ulike idretter.

Allsidig linje

En meget allsidig linje der du garantert vil få mange utfordringer, og oppleve ballidretter og andre aktiviteter som du kanskje ikke har prøvd deg på tidligere. Det viktigste er at du er glad i ballsport, og at du gjør ditt beste uansett idrett.

Fokus er delt mellom å utvikle egenferdighet og å lære metodikk/ øvelser knyttet til den enkelte idrett.

Vi jobber mye med relasjoner

Vi jobber mye med relasjoner, noe av det viktigste for oss er at du bidrar til å gjøre dine medelever bedre, og at elevene er flinke til å motivere og støtte hverandre. Hver elev vil få ansvaret for å instruere resten av gjengen i en eller flere økter gjennom skoleåret, der du selv er med på å velge idrett og tema.

De forløp vi har med basistrening vil være rettet opp imot de forskjellige ballidrettenes krav og forutsetninger.

Ballsport kan være en forsmak for de som tenker å gå på NIH eller andre høgskoler med idrett.

De siste årene har Idrettsskolen deltatt i NM for videregående skoler i volleyball, og stammen i laget kommer fra denne linja. Inneværende skoleår vant vi NM i mix-klasse både for Videregående skoler og Folkehøgskoler.

Du vil gå igjennom:

Vi har ingen krav til ferdigheter, selv om det kan være en fordel om du har en idrettslig bakgrunn i ett eller flere ballspill. Det tilrettelegges for at alle skal få mestringsfølelse ut fra sitt nivå

• Beachvolleyball / volleyball
  • Fotball
  • Innebandy
  • Håndball
  • Ishockey/bandy
  • Vannpolo
  • Cricket
  • Squash
  • Golf
  • Curling

Vi ønsker elever som er motivert til å delta i allsidig ballspill. Vi håper at du er person som klarer å holde motivasjonen oppe gjennom hele året, også i de aktivitetene du kanskje ikke har vært borti før. Du må gjøre en innsats, og vi forventer at du «legger litt i potten» for å bedre egne ferdigheter, og at du bruker disse på å gjøre laget bedre.

Ørjan Skilbrei

Linjejærer, Ballsport

Ansatt som ballidrettslærer. Kommer opprinnelig fra Lærdal. Var elev her på fotballinja i 2006/07. Det er fotball jeg har mest erfaring med, og spilte bl.a fotball i Elverum de årene jeg studerte der (2008-2012). Har en bachelor i faglærer kroppsøving, årsstudium i sosialpedagogikk og et årsstudium i mat, helse- ernæring. Bor på tunet, trener mye og er en livsnyter. Livet er herlig!

Epost: orjan.skilbrei@idrettsskolen.com

• Studietur: La Nucia, Spania

Tradisjonshåndverk (Vårsemester)

Sund folkehøgskole