Til hovedinnhold
Ledig plass

Du vil lære å sy dine egne antrekk, bygge props, SFX- sminke og parykkstyling. Vi har et helt unikt samarbeid med Foto & Vlogg, og vi reiser rundt på cons i Norge.

Vil du bli med å cosplaye sammen med andre fra hele Norge? På skolen har vi mange flotte verksteder der du bl.a kan lære å sy, bygge, dekorere og modellere i forskjellige materialer.

I tillegg tar vi for oss sminke og frisering av parykk, slik at karakteren din kan få det beste utgangspunktet til photoshoots i skolens profesjonelle fotostudio eller ute på locations. Sammen skal vi ha det gøy med cosplay og reise på cons i Norge og i utlandet. Slipp din indre karakter fri, og bli med oss på et uforglemmelig år.

Følg oss gjerne på instagram!

Cosplay & Cons passer for deg som liker å være i et felleskap, og har en interesse for faget. Hit kan du komme som nybegynner eller proff bare du har en lidenskap for cosplay, og ønsker å lære.

Dette vil du lære

 • Søm og mønster
 • Maling og spraylakkering
 • Klipp og styling av parykk
 • Sminke og Special Effects
 • Å bruke termoplastiske materialer
 • Skuespillerteknikk og posering
 • Innføring i fotografering og bildebehandling

Våre forventninger til deg

 • At du er med på å skape et godt miljø både i og utenfor klasserommet
 • At du ønsker å lære
 • Deltar i undervisningen

Felles skoletur til Tallinn

Pris: Inkludert i linjepris

Vår “bli kjent tur” går denne høsten til Tallinn, hovedstaden i Estland. Denne turen er obligatorisk for alle elever, og du betaler kun for noen av måltidene. Turen vil inneholde alt fra eldre historie til omvisning og workshop innen den nyeste teknologien som finnes. Vi reiser klassevis for å bli ekstra godt kjent! I tillegg får man god mat, mange opplevelser og mulighet til å ta spa om man ønsker det!

 

Hver linje vil i tillegg til dette ha egne linjeturer. Disse turene vil være tilrettelagt med mer faglig innhold, og kanskje innebære f.eks workshops o.l.Dette er turer som du som elev vil kunne være med og utforme. 

Vi har en fellestur til Tallinn i oktober hvor alle skal være med. På våren har man mulighet til å reise til Budapest, om man har lyst.

Obligatorisk: Nei

Pris: 8 000

Varighet: ca. 7 dager

På våren vil det være mulighet for å reise på tur, denne blir uavhengig av linjer. Denne turen går til Budapest og er frivillig for alle.

Hver linje vil i tillegg til dette ha egne linjeturer. Disse turene vil være tilrettelagt med mer faglig innhold, og kanskje innebære f.eks workshops o.l.Dette er turer som du som elev vil kunne være med og utforme. 

Cathrine Selbach

Lærer for Cosplay & Cons

Cathrine har tidligere jobbet som tegneserielærer, men har nå gått over til å være Cosplaylærer. Hun har studert kunsthistorie, praktisk pedagogikk og kreativ skriving. Ei sprudlende dame med stort engasjement for elevene sine.

Linn-Therese Bø

Lærer for Cosplay & Cons

Også kjent som Linna. Ei jente med mange gode ideer og tanker, som er meget kreativ. Hun har drevet med Cosplay i over 10 år, og er aktiv på Cons rundt omkring. Linna elsker å tegne, lese og spille TV-spill, når hun ikke bruker tiden på å lage kostymer.

Instagram: @starmintscosplay

Ingen uker på Bjerkely er like, men det er en basisplan som følges. Dagene er fulle av prosjekter som interesserer og utfordrer, og noen dager følger vi helt egne programmer. Dette er et eksempel på hvordan en typisk uke kan se ut hos oss.

Vi har tre perioder med valgfag i løpet av året hvor du kan velge inntil to valgfag i hver periode. Vi har minimum 6 timer valgfag pr. uke.

Ulike valgfag

Vi har ulike valgfag som du velger når du begynner på skolen. Vi har mange forskjellige, og de siste årene har vi hatt bl.a podcast, musikk, rollespill, brettspill, karakterdesign, brodering, m.m

Bjerkely er skolen for deg som vil drive med dine interesser, enten som hobby eller for videre utdanning. Her har du muligheten til å møte folk med samme interesse som deg og få deg venner for livet. 

Linjer ved skolen

Fra kr 117 200,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Bad på gangen
 • Fellestur til Tallinn inngår i fellekostnadene
 • Studietur: Felles skoletur til Tallinn
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 117 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 117 200,-
(11 720,- per måned)
Om du har behov for tilpasset meny i forhold til allergier eller andre ting, så faktureres du kr. 500,- ekstra pr. måned.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Emma Konstanse Tvedt

Cosplay & Cons linjen på Bjerkely var helt magisk for meg! Man får oppleve så mange forskjellige kostymer og kreasjoner, med så mange talentfulle elever. På denne linjen får man virkelig stråle med kreativiteten, jeg angrer ikke på å ha søkt her.

Emma Konstanse Tvedt, elev 2017 / 2018
Eimund Kirkhus

Cosplaylinja her på Bjerkely har vært knall! Kostymer, sminke, props, fotoshoots med fotoklassen, m.m. Her er det masse å lære om du er ny, eller har holdt på lenge som jeg har. Flinke lærere og supert miljø!

Eimund Kirkhus, elev 2017 / 2018
Anna Lucinda Næss

Cosplay&Cons linja på Bjerkely har virkelig lært meg masse nytt som jeg kommer til å bruke i mine fremtidige cosplayår! Ikke bare det, men jeg fant endelig et sted hvor jeg kunne være 100% meg.

Fra bloggen

- Jeg hadde aldri gitt ut tegneserier på Egmont uten folkehøgskolen

I løpet av våren debuterer Elise Syvertsen med egen tegneserie i bokform. Hun takker folkehøgskolen for å ha blitt oppdaget av Egmont.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Cosplay

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Cosplay

Namdals folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

COSPLAY - Japan

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

FashionDesign og Redesign

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Creative Gaming

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kreativ Livslære

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen