Til hovedinnhold
Ledig plass

Skreddersy din drømmevår med tilhørighet i ei av reisemålslinjene våre og velg i ei mengde valgfag! Våren inneholder hovedreisa for alle reisemålslinjene våre – i tillegg til Sunnmøre i vinterdrakt!

Skreddersy din drømmevår med tilhørighet i ei av reisemålslinjene våre og velg i ei mengde valgfag! Våren inneholder hovedreisa for alle reisemålslinjene våre – i tillegg til utstrakt bruk av et fantastisk nærområde. Ta med ski og reis til  Sunnmøre i januar for et halvår du aldri glemmer. 

Velg mellom disse reisemålslinjene som har fokus på å oppleve alt fra småturer til de adrenalinfylte "kick-ene" sammen:

Reis opplevelser våren 2023 har plass på disse reisemålslinjene:

Backpack Sunnmøre Australia

Friluft Sunnmøre New Zealand

Opplev Afrika

Sunnmørsalpene Topptur Canada

Travel Study Active Europe

Utforsk Sunnmøre & Sør-Amerika

Multisport Ball & Surf Australia

Skriv i søknaden hvilken linje du ønsker deg. Du velger altså Reis Opplevelser våren 2023 i søknadsskjemaet, men kommenterer i boksen "Hvorfor har du lyst til å gå på denne linjen" hvilken reisemålslinje du ønsker deg av lista over.

Les mer om de ulike reisemålslinjene her!

Halvårskurs for deg som trenger en tenkepause i studier, ei sosial reise rett etter pandemien eller ønsker å bli kjent med Sunnmøre som en fantastisk vinterdestinasjon.

Vi har erfaring for tilrettelegging for elever med synsvekkelse og hørselsvekkelse på skolen. Skolens bygninger har noen muligheter for rullestolbrukere, men opplegg og linjetur til denne linja er vanskelig å tilrettelegge for rullestolbruker.

Obligatorisk: Ja

Pris: 18 000

Varighet: 23 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Reisemålsturen til reisemålslinja Travelstudy Active Europe er et miljøvennlig og rimelig alternativ til alle våre reisemålslinjer som benytter lange flyreiser. Travelstudy-linja planlegger en reiserute og gjennomføre denne sammen med de som velger denne turen i stedet for egen reisemålslinjetur. Dette gjør det mulig å delta i fagaktivitetene som andre reisemålslinjer gjennomfører i Norge, samtidig som en blir med på reisen som reisemålslinja Travelstudy Active Europe planlegger. Les mer om dette reiseprosjektet på Travelstudy Active Europe - linjesida.

Reisebloggen til Europa Explore 2018 finner du her.

Reisebloggen til Europa Explore 2019 finner du her.

bildetekst

På Ålesund Folkehøgskole har vi et bredt utvalg av felles studieturer. Vi reiser sammen på dagstur til Geiranger, på skidager til Strandafjellet, samt på avslutningstur til fugleøya Runde. I tilegg til dette kan du noen uker velge mellom to ulike turalternativer. 

Alle fellesturene og valgfagene våre er med på å utvikle det helt spesielle fellesskapet på tvers av reisemålslinjene - basisgruppene - som kjennetegner Ålesund folkehøgskole.

 

Fellesturer

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

 

Geiranger

Dagstur med båt fra skolen til verdensarvområdet Geiranger med besøk til fjellgården Skageflå. Geiranger er et populært sted for turister fra hele verden. 

Skidager

Hele skolen reiser sammen på overnattingstur til Strandafjellet skisenter i to dager. Dette er et skisenter med utmerkede forhold for skikjøring. Her får du muligheten til å instruksjon i snowboard, langrenn, telemark eller Slalom. Du kan også delta i snølek og skilek. På kvelden spiser vi god middag og har elevkveld med leker og sketsjer. 

 

Rundetur

Som en felles avslutning på skoleåret reiser vi sammen til leirstedet Kjeldsund og det spesielle fuglefjellet Runde. Her besøker vi lundefuglen, som holder til ved fjellet. Vi får også god tid til andre aktiviteter som sporløp, elevkveld, båtliv og bading. En perfekt avslutning det som har vært en reise for livet.

 

Fra kr 67 500,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Studietur: Travelstudy Active Europe
    • Mat (2 måltider per dag)
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 67 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 67 500,-
(13 500,- per måned)
Når du sammenligner med andre skoler: - Vårt grunnbeløp inkluderer dusj/wc på dobbeltrom. - Se alle fellesturer og valgfag som ligger inne i grunnbeløpet. - Vi har gjort den rimeligste reisemålsturen valgbar for de fleste reisemålslinjene, slik at fagopplegget hver reisemålslinje har i Norge blir tilgjengelig med en billigere studiereise.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Oppdatert pris kommer på https://alesundfhs.no/blog/reisemalslinjer/reis-forstaelse-og-menneskemoter/

Dette utstyret får du låne av skolen

Idrettshall, treningsrom og alt øvrig.

Dette utstyret må du stille med selv

Dersom du ønsker fullt utbytte av vinteren på Sunnmøre, er det lurt å leie eller anskaffe randoneeutstyr. Dette kreves ikke men anbefales dersom du ønsker Topptur- vinter som valgfag kreves det topptur-skiutstyr.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Folkehøgskoleåret ble en livsstilsendring

For Håkon ble året på Ålesund folkehøgskole mye mer enn han så for seg. En aktiv hverdag gjorde han 30 kg lettere, mange venner rikere ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen