NÅ kan du søke folkehøgskole

Folkehøgskolene har åpnet for søknader for neste skoleår. Du kan søke folkehøgskole nå og få svar etter 1. februar om du får plass på folkehøgskole i august.

Nå er de 83 folkehøgskolene klare til å ta imot søknader på de over 700 ulike linjene. Det kan lønne seg å ikke vente alt for lenge med å søke.

Nå kan du søke folkehøgskole for neste år! Bilde fra Folkehøgskolen Nord-Norge

Nå kan du søke folkehøgskole for neste år!
Bilde fra Folkehøgskolen Nord-Norge

– Folkehøgskole er en viktig del av CV’en

Søk tidlig!

Om du søker folkehøgskole nå så kan du bli med i den første puljen av søkere som får svar etter 1. februar.

På mange linjer kan det i tillegg lønne seg å søke allerede nå. En god del skoler ser på når søknaden er sendt når de vurderer hvem som skal få plass på linjen.

Folkehøgskolene ser ikke på karakterene dine, men på motivasjonen din. Mange skoler mener du viser god motivasjon om du har søkt tidlig på linjen. Dette kan bli ekstra viktig om du søker på en av de linjene som har flere søkere enn plasser.

Søk folkehøgskole nå. Da er du klar i folkehøgskolenes første opptak. Bilde: Fosen folkehøgskole

Søk folkehøgskole nå. Da er du klar i folkehøgskolenes første opptak.
Bilde: Fosen folkehøgskole

Arkitektstudent: – Folkehøgskoleåret hjalp meg inn på studiet

Folkehøgskolene har ikke et samordnet opptak

Alle folkehøgskolene har sitt eget opptak. Det betyr at det kan lønne seg å søke på mer enn en folkehøgskole om du vil være sikker på å få plass på folkehøgskole til neste år. Du er ikke bundet til å takke ja til plass dersom du får tilbud fra mer enn en skole. Du velger selv hvilken skole du vil gå på når du ser hvem du får tilbud om plass hos.

Alle folkehøgskoler har ulike kriterier for opptaket. Du finner mer informasjon om dette på hver enkelt skoleside under «Opptakskrav og alder».

Folkehøgskolene har mange typer linjer. Du kan velge alt fra forskning til ekstremsport, musikk, esport og bærekraftlinjer. Bilde: Trøndertun folkehøgskole

Bilde: Trøndertun folkehøgskole

Medisinstudent: – Folkehøgskolen gjorde meg mer motivert for studier

Studiestøtte

Du får studiestøtte fra Lånekassen i 10 måneder når du går på folkehøgskole. Du kan søke om full studiestøtte. I skoleåret 2019-2020 er støtten på 110.200 kroner. Om du fullfører året på folkehøgskole uten for mye fravær vil 44.080 kroner bli omgjort til stipend som du ikke skal betale tilbake.

Les mer hos Lånekassen om studiestøtte til å gå på folkehøgskole

På folkehøgskolen møter man nye mennesker fra hele landet. Bilde: Jæren folkehøgskule

På folkehøgskolen møter man nye mennesker fra hele landet.
Bilde: Jæren folkehøgskule

Hvordan søker man folkehøgskole?

Du må først finne ut hvilke linjer og folkehøgskoler du ønsker å søke på. Du finner oversikt over alle norske folkehøgskoler her. Når du har funnet linjene du ønsker ås øke på, så klikker du på knappen der det står «Søk på linjen». Du vil da komme til et søknadsskjema. Her skal du fylle ut litt informasjon om deg selv og hvorfor du har valgt å søke på linjen.

Husk at du ikke trenger å skrive verken langt eller perfekt. Du skal bare beskrive kort hvorfor du har lyst til å gå på akkurat den linjen og den folkehøgskolen.

Når du er ferdig med å fylle ut søknadsskjemaet så vil du få en kvittering om at søknaden din er mottatt. I tillegg vil de fleste skoler også sende deg informasjon om søknadsprosessen deres. Det er derfor viktig å sjekke eposten din.

Etter 1. februar vil du få vite om du får plass på folkehøgskolene.

Finn din folkehøgskole