Til hovedinnhold
Ledig plass

Har du lyst å være med på tidens eventyr gjennom Namibia, Botswana og Zambia? I løpet av året skal vi sammen utforske Norge og vest-Afrika på nært hold med heftige aktiviteter og sterke kulturmøter!

Bor det en eventyrer i deg?

Helikopter over Victoriafallene, rafting i Sjoa, kitekurs på vinteren, sandboarding, klatring, snøhuletur, fatbike ned sanddyner, surfing, amazing race, downhillsykling i Hafjell og mye mer. Som elev på Safari X får du virkelig muligheten til å utfordre deg selv i en mengde varierte aktiviteter, både i Norge og i Vest-Afrika.

Namibia, Botswana og Zambia

Safari betyr reise, og sammen skal vi ut på vår livs safari gjennom tre land i Vest-Afrika. Fra Livingstone og den majestetiske Victoria-fossen i Zambia, drar vi videre igjennom safariparadiset Botswana og ender til slutt i Namibia med lange sandstrender og verdens største sanddyner. Denne turen inneholder det meste, fra sterke kulturmøter med lokalbefolkningen, nære møter med ville dyr og enestående vakker natur Turen krydres med fartsfylte aktiviteter som fallskjermhopp, surfing, quad-bike, sandboarding, helikopter og fatbike. Er du klar for oppdagelsesferd?

Opplevelser i Norge

Valdres folkehøgskole ligger ved foten av Jotunheimen som er en perfekt arena for å dra på spennende turer året rundt.  På høsten skal vi sammen prøve ut rafting, klatring, terrengsykling, juving, paintball, fekting, brevandring, curling og solodøgn. Utover vinteren og våren blir det blant annet alpint/telemark/snowboard, kiting, langrenn, snøhuletur og amazing race.

Les og se mye mer: https://www.vintereventyr.no/linjene/safari-x/

For alle som har lyst å til utfordre seg selv gjennom en mengde ulike aktiviteter i Norge og Afrika. Og for deg som vil dra på oppdagelsesferd til en ukjent del av verden!

Dette vil du lære

 • Kiting
 • Surfing
 • Terrengsykling
 • Klatring
 • Rafting i Sjoa
 • Fallskjermhopp
 • Bretur
 • Downhill
 • Sandboarding
 • Juving
 • Solodøgn
 • Fekting
 • Langrenn
 • Skredkurs
 • Paintball
 • Alpint/telemark/snowboard
 • Fatbike
 • Curling
 • Snøhuletur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Gjør deg klar for tidenes eventyr igjennom tre spennende og svært varierte land i Afrika! Sammen skal vi oppleve et stort kulturmangfold, mektig natur, heftige aktiviteter, fargerike folkeslag og mange, mange ville dyr!

Vi starter turen i Livingstone for å oppleve områdene rundt den mektige elven Zambezi som renner utenfor spektakulære Victoriafallene. Det 128 meter høye, og nesten 2 kilometer brede fossefallet er et syn og en lydopplevelse man sent vil glemme! Vi vil også dra på safari i den enkleste form, nemlig ved å rusle sammen i bushen, og forhåpentligvis se nesehorn på nært hold!

Etter Zambia skal vi utforske ville, øde og vakre Botswana med store kontraster. Fra Okavango Deltaet med sin utrolige frodige vegetasjon til Kalahari-ørkenens uendelige sanddyner er Botswana et paradis for de som vil oppleve ville dyr uten de store turistmengdene man kan finne i andre nasjonalparker i Afrika.

I Namibia skal vi bestige noen av verdens største sanddyner, enten med å gå på bena, på fatbike, med sandboard eller kjørende rundt på ATV! Og etter å ha vært på farten et par ukers tid i innlandet er synet av stillehavet som ruller innover endeløse sandbanker et herlig syn. Vi avslutter turen i Swakopmund, en behagelig ferieby, der det blir muligheter for hoppe i fallskjerm over ørkenen, og prøve seg på surfing, kanskje med noen vennlige sjøløver som publikum.

Dette er uker som vil sette dype spor igjennom sterke kontraster, heftige opplevelser og personlige møter. Er du klar for eventyr?

Du kan velge opptil 5 valgfag pr uke, og dette varierer for ulike tider av året avhengig av hvilken timeplan vi har. Over 10 ulike valgfag kan enkelte ha i løpet av året. Valgfagstilbudet vårt er svært godt og en årsak til at mange elever velger oss som skole fremfor andre skoler.

Alpint

Teknikklæring og kjøring i vårt lokale alpinanlegg Valdres Alpinsenter, kort vei fra skolen. Kan også brukes på fritida!

Basic baking

Her lærer du å bake ulike typer kaker/gjærbakst. Og det beste - du spiser de etterpå :)

Buldring

Vi er så heldig å ha et flott 122m2 buldreanlegg på skoleområdet! Profesjonelt bygd i kompleks 3d-struktur og med mange ruter for en hver vanskelighetsgrad.

Felletrening

Øve til toppturene med å gå med feller i bakker/på bratte jorder. Blir kronet med fine nedkjøringer.

Filmproduksjon

Bruk skolens egen drone til filming og lag egen film!

Frisbee

Lær å kaste og spille frisbee! Lær noe nytt!

Gitar

Grunnleggende opplæring i gitarspill. Vekt på akkompagnering.

Golf

Grunnleggende opplæring i golfspillet med vekt på prøve å spille golf selv.

Hekling

Lær deg heklingens kunst og lag skjerf, luer og mye mer.

Hundekjøring

Sledekjøring, snørekjøring og lære om hunder. Dette faget er det ikke mange andre skoler som tilbyr. Opplev det mange drømmer om på dette valgfaget!

Innebandy

Innebandy i Valdres Storhall med vant! Teknikk,øvelser og mye spill!

Internasjonale nettidretter

Flere spennende internasjonale nettidretter som seprak takraw, indiaca og fotballtennis. Utvid din horisont innen idrett!

Ishockey

Lær grunnleggende teknikk og spill ishockey på skolens egen hockeybane. Også åpent på kveldstid med flomlys.

Kano

Lær å padle kano og opplev det magiske med å gli avgårde helt stille bortover vannet i flott natur!

Keramikk

Har du lyst til å lære å dreie eller andre arbeidsteknikker med leire? Lag julegaver/andre gaver og utfolde deg kreativt!

Klatring - innendørs

Lær å klatre i vårt suverene klatreanlegg 300 m fra skolen. To store vegger på opptil 16m høyde tar i mot deg med både overheng og lettere nybegynnerruter. Ta topptau- og ledkort!

Klatring - utendørs

Klatring utendørs på våre lokale klatrefelt i gåavstand fra skolen. Opplev høyde, adrenalin og test dine grenser!

Kondis

Lyst til å komme i bedre form? Løping for alle nivå og i ulike former. Fjellstiløping, baneløping, intervall i skogen, motbakkeløp...

Kulinariske retter

Lær å lage fancy middagsretter med spennende krydder og smak! Avslutt timene med å spise et deilig måltid sammen!

Langrenn

Grunntrening og teknikklæring. Mange flotte turer med snø allerede fra november. 1500! km med løyper ligger foran deg i vintereventyret!

Massasje

Lære deg grunnleggende massasje og litt om kroppens muskler og funksjoner. Alltid nyttig å kunne!

Olabil

Konstruksjon og bygging av olabil som ender med skolens olabil-løp!

Sandvolleyball

Skolen har egen sandvolleyballbane! Her får du lære grunnleggende teknikker innen sandvolleyball. Banen er selvsagt også til fri bruk på kveldene og i helgene.

Sjakk

Opplæring i sjakk, strategier og spill.

Snowboard

Teknikklæring og kjøring i vårt lokale alpinanlegg Valdres Alpinsenter, kort vei fra skolen. Kan også brukes på fritida!

Spinning

Spinning på sykler i skolens spinningsal til høy musikk! God, effektiv og artig trening sammen med andre!

Strikking

Utfordre dine kreative evner med strikkepinner. Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage.

Studier og yrker

Usikker på hva du skal bli og ta av høyere utdanning? Faget for deg!

Styrketrening

Lære om ulike typer styrketrening og sett opp ditt eget program under veiledning!

Swing

Lær deg grunnleggende swing-dansing!

Tabata

Styrke- og kondisjonstrening til musikk med "trøkk" i!

Telemark

Teknikklæring og kjøring i vårt lokale alpinanlegg Valdres Alpinsenter, kort vei fra skolen. Kan også brukes på fritida!

Terrengsykling/stisykling

Actionsfylt terrengsykling på stier, i myr og over bekker på fjellet/i skogen. Valdres har perfekte omgivelser for god terrengsykling og mange herlige nedkjøringer som skaper action og glede.

Topptur

Gode snøforhold hele vinteren sikrer muligheter for flotte toppturer med storslagen utsikt og actionfylte nedkjøringer. Du lærer om skred for å ivareta sikkerheten for deg og dine turvenner.

Trampett

Hopping på trampett. Lær god kroppsbeherskelse før skisesongen starter.

Volleyball

Lær grunnleggende teknikk, slag og spill mye volleyball. Gymsalen er også ledig til bruk på kveldstid utenom undervisning. Kvalifisere deg til et av skolelagene og vær med i turneringer!

Yoga

Lære deg yogateknikker med avspenning, styrke og tøying!

Valdres folkehøgskole ligger ved foten av Nord-Europas høyeste fjellmassiv. Jotunheimen! Her finner du 80% av Norges 2000 meters tinder. Snø fra november til mai! I disse omgivelsene er du velkommen til vennskap, ekspedisjoner, mestring, meining og turer i inn- og utland.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 140 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Zambia, Botswana og Namibia
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 140 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 140 500,-
(14 050,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Folkehøgskoleelever er de heldigste innbyggerne i hele Norge

Det å ha gått på folkehøgskole i et år sterkt preget av en pandemi, har ikke blitt slik som forventet. Samtidig som det har overgått ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Friluftsliv Kyst & Fjell

Bømlo Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Friluft Sunnmøre New Zealand

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Arktisk friluftsliv

Svalbard folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

LinjeX - Villmark

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Natur og Friluftsliv

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Ticket to Ride

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv - oppdrag Norge

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

FriXtreme

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Friluftsliv Noreg

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Opplev Nord-Norge

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Ekspedisjon vann og fjell

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Arktis - Svalbard

Alta folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen