Paragliding - Ekstremsport

Søk på linja

Lær deg å fly! På linja vår med paragliding får du fantastiske naturopplevelser. Du får tøye grensene dine samtidig som du lærer hva som gjør deg til en god og trygg paraglider-pilot.

Lær deg å fly!

På linja Paragliding – Ekstremsport får du fantastiske naturopplevelser. Du får tøye grensene dine, samtidig som du lærer hva som gjør deg til en god og trygg paraglider-pilot.

Vi starter skoleåret og paraglideraktiviteten med å lære oss å håndtere vingen på bakken slik at vi har full kontroll når vi etter hvert skal fly fra fjell. I vårt område har vi mange fine fjell å fly fra, og vi skal få mange fine turer med flyging, lek og moro.

Setesdal Folkehøgskule har samarbeid med Bygland Luftsportklubb, som blant annet driver med paraglideropptrekk etter båt på Byglandfjorden. Vi blir trukket opp til høyder der vi kan se langt innover viddene. Dette tilbudet gjør at vi på en svært sikker måte kan få til mange flyturer per dag med god progresjon.

I løpet av skoleåret prøver vi å få til en tur til Spania.

Ellers følger vi med på været og drar dit det er flybart, om det blir Voss, Hemsedal,

Aurland, Bygland, eller Hovden. Noen som er klar for en roadtrip i eget land?

Mental trening og fysisk aktivitet hører til linjefaget, og gjennom eget initiativ og engasjement kan du få tittelen som selvstendig paraglider-pilot!

Fallskjermkurs og vindtunnel

Elevene på linja Paragliding – Ekstremsport får tilbud om å delta i fallskjermkurs og vindtunnel. Vi reise ei uke til Voss, og vi vil forsøke å få dette til tidlig på året.

Det blir også anledning til en prøvetur med småfly.

For deg som vil utvikle deg på det personlige plan og som paraglideutøver. Liker friluftsliv og tøye egne grenser i trygt miljø. I søknaden vil vi gjerne vite om du er nybegynner eller har hatt kurs.

• At du er motivert
  • Møter opp til obligatorisk undervisning
  • God humør
  • Lærevillig
  • Bidrar positivt

Bestemmes senere

Severin Eilertsen

Lærer Paragliding

Severin tok i 2013 paragliderkurs hos sin lokale klubb Stratus Paragliderklubb på Sunnmøre. Klubben har i sitt nærområde nærmere 50 etablerte paragliderstarter, og den første tiden ble turene tatt sammen med flyvevenner i vakker sunnmørsnatur. Etter hvert som han ble selvstendig pilot så fartet han rundt på stadig leting etter nye plasser å kunne fly fra. Han har god kjennskap til lokalområdet!

Epost: severin@online.no

• Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost.
  • Deretter går elevene til klasserommene sine med lærerne, og starter undervisningen.
  • Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden, og mange muligheter i nærområdet.

For skoleåret 21/22 har vi følgende årshjul. Årshjul for 2022/2023 kommer i slutten av mai.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.

Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Basistrening

Buldring og Klatring

Fjelltur og Friluftsliv

Matlaging

Mental Trening

Retro Turnering

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Ta opp fag fra videregående skole

Vi gir mulighet for å bruke tid på å ta opp igjen fag fra videregående skole. Noen aktuelle fag har vi lærerkrefter i, og andre fag vil i prøve å tilrettelegge for.

Teambuilding og Hjernetrim

Ukrainsk og russisk språk, kultur og historie

Du får en innføring i ukrainsk og russisk språk, og et innblikk i kulturen og historien til disse to landene, fra norske vikingkongers ferd til området, fram til dagens situasjon i landet.

Hos oss kan du oppleve eventyret eller skape ditt eget. Vi tilbyr linjer innenfor Alpin Brett Instruktør, Klatring og Bratt Uteliv, Reiseliv Aktiv, Paragliding -Ekstremsport, Anno Setesdal - Fjellreinens Rike, Digital Markedsføring med Video og Foto, og Norwegian Language, Culture and Nature (NLCN)

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer
  • Studietur: Paragliding - Ekstremsport

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

• Mat på studietur Paragliding - Ekstremsport
  • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

• Paraglider
  • Hjelm
  • Reserveskjerm og seletøy (og radio under første kurs)

Du vil disponere ditt eget utstyr hele skoleåret. Utstyret kan du kjøpe for en god pris etter at året er ferdig.

Forsikringer og medlemskap i Luftsportforbundet.

Klatreutstyr, kiteutstyr og utstyr til andre organiserte aktiviteter

• Turutstyr
  • Turklær og fjellsko
  • Vinterklær

Skiutstyr

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Luftsport

Folkehøgskolen Nord-Norge