Lær deg å fly! På linja vår med paragliding får du fantastiske naturopplevelser. Du får tøye grensene dine samtidig som du lærer hva som gjør deg til en god og trygg paraglider-pilot.

Vi starter skoleåret og paraglideraktiviteten med å lære oss å handtere vingen på bakken slik at vi har full kontroll når vi etter hvert skal fly fra fjell. I vårt område har vi mange fine fjell å fly fra, og vi skal mange fine turer med flyging, lek og moro.

Setesdal Folkehøgskule har samarbeid med Bygland luftsportklubb, som blant annet driver med paraglideropptrekk etter båt. Dette foregår på Byglandfjorden og vi blir trukket opp til høyder der vi kan se langt innover viddene. Dette tilbudet gjør at vi på en svært sikker måte kan få til mange flyturer pr. dag med god progresjon.

høsten vil vi prøve å få til en tur enten innenlands eller til utlandet, og vårparten er du med å bestemme hvor turen skal gå slik at det blir «vår» tur. Ellers følger vi med på været og drar dit det er flybart, om det blir Voss, Hemsedal, Aurland, Bygland, eller Hovden. Noen som er klar for en roadtrip i eget land?

Hos oss får du komme til et inkluderende og lærevillig miljø med folk i godt humør. Vi har fokus på at du skal utvikle deg både på det personlige plan og som paraglide-utøver. Mental trening og fysisk aktivitet hører til linjefaget, og gjennom eget initiativ og engasjement kan du få tittelen som selvstendig paraglider-pilot!

For deg som vil utvikle deg på det personlige plan og som paraglideutøver. Liker friluftsliv og tøye egne grenser i trygt miljø. I søknaden vil vi gjerne vite om du er nybegynner eller har hatt kurs.

• At du er motivert
  • Møter opp til obligatorisk undervisning
  • God humør
  • Lærevillig
  • Bidrar positivt

Skolen har studieturer på tvers av linjene. Dette forandrer seg litt ut fra hvilke ønsker elevene har. Hver enkelt linje har minst en hovedtur i løpet av året.

Linjene reiser også på andre ulike turer iløpet av året.

Motorsykkelgjengen og klatrerne reiser til Tost/Oliana i Spania i ca 3 uker januar/februar. 3 uker inkluderer selve reisen opp og ned

E-sportgjengen vil reise til Dreamhack og andre events iløp av skoleåret, elevene får være med på å bestemme hvor de skal reise.

Reiseliv Aktiv planlegger reiser til Island (alternativt Svalbard), Thailand, Sri Lanka og Maldivene.

Det blir både nye og kjente opplevelser. En langtur på alle linjene i løpet av året.

Severin Eilertsen

Lærer Paragliding

Severin tok i 2013 paragliderkurs hos sin lokale klubb Stratus Paragliderklubb på Sunnmøre. Klubben har i sitt nærområde nærmere 50 etablerte paragliderstarter, og den første tiden ble turene tatt sammen med flyvevenner i vakker sunnmørsnatur. Etter hvert som han ble selvstendig pilot så fartet han rundt på stadig leting etter nye plasser å kunne fly fra. Han har god kjennskap til lokalområdet!

Epost: severin@online.no

Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost. På linjefagsdager går elevene til klasserommene sine med lærerne, og starter undervisningen. Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden. Vi reiser for å stå på ski/snowboard, bowler, kjører gokart, klatring eller arrangerer Dungeons and dragons-kvelder. Elevene kommer med ønsker, og vi forsøker oppfylle dem innenfor rimelighetens grenser.

For skoleåret 19/20 har vi følgende årshjul.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.
Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Basistrening

Buldring og Klatring

Fjelltur og Friluftsliv

Matlaging

Mental Trening

Retro Turnering

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Teambuilding og Hjernetrim

Hos oss kan du oppleve eventyret eller skape ditt eget. Vi tilbyr linjer innenfor motor, E-sport, friluftsliv, reiseliv, klatring, paragliding, og den nye linjen Norwegian language, culture and nature.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer
  • Studietur: Linjefagsturer

• Mat på studietur Linjefagsturer
  • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Elever under 18 år må ha skriftlig tillatelse fra foresatte. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
    • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

• Paraglider
  • Hjelm
  • Reserveskjerm og seletøy (og radio under første kurs)

Du vil disponere ditt eget utstyr hele skoleåret. Utstyret kan du kjøpe for en god pris etter at året er ferdig.

Forsikringer og medlemskap i Luftsportforbundet.

Klatreutstyr, kiteutstyr og utstyr til andre organiserte aktiviteter

• Turutstyr
  • Turklær og fjellsko
  • Vinterklær