Kontakt skolen

Lær deg å fly! På linja vår med paragliding får du fantastiske naturopplevelser. Du får tøye grensene dine samtidig som du lærer hva som gjør deg til en god og trygg paraglider-pilot.

På Høsten reiser vi til Hellas. På vårparten er du med å bestemme hvor turen skal gå. Kanskje Sør-Afrika, Tenerife, Karibien? Ellers følger vi med på været og drar dit det er flybart, om det blir Voss, Hemsedal, Aurland,Bygland, eller Hovden. Noen som er klar for en roadtrip i eget land?

Hos oss får du komme til et inkluderende og lærevillig miljø med folk i godt humør. Vi har fokus på at du skal utvikle deg både på det personlige plan og som paraglide-utøver. Mental trening og fysisk aktivitet hører til linjefaget, og gjennom eget initiativ og engasjement kan du få tittelen som selvstendig paraglider-pilot!

For deg som vil utvikle deg på det personlige plan og som paraglideutøver. Liker friluftsliv og tøye egne grenser i trygt miljø. I søknaden vil vi gjerne vite om du er nybegynner eller har hatt kurs.

• At du er motivert
  • Møter opp til obligatorisk undervisning
  • God humør
  • Lærevillig
  • Bidrar positivt

Skolen har  studieturer på tvers av linjene. Dette forandrer seg litt utifra hvilke ønsker elevene har.Hver enkelt linje har en hovedtur i løpet av året.

Linjene reiser også på andre ulike turer iløpet av året.

Folkemusikkelevene har mange kortere turer på festivaler, kappleiker ol.Elevene og linjelærer går sammen og planlegger i felleskap en større studietur i løpet av skoleåret.

Motorsykkelgjengen og klatrerne reiser til Tost/Oliana i Spania 3 uker januar/februar

E-sportgjengen vil reise til Dreamhack og flere andre events iløp av skoleåret, elevene får være med på å bestemme hvor de skal reise.
Det blir rikelig med opplevelser og turer på alle linjene i løpet av året.

Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost, på linjefagsdager går elevene til klasserommene sine med lærerne og starter undervisningen. Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden , vi reiser for å stå på ski/snowboard, bowler, kjører gokart, klatring, Dungeons and dragons- kvelder . Elevene kommer med ønsker, og vi forsøker oppfylle dem innenfor rimlighetens grenser.

For skoleåret 19/20 har vi følgende årshjul.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.
Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Basistrening

Buldring og Klatring

Fjelltur og Friluftsliv

Matlaging

Mental Trening

Retro Turnering

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Teambuilding og Hjernetrim

Hos oss kan du utøve din lidenskap - gjennom et helt skoleår!

Du kan begynne rett etter ungdomskolen, det året du fyller 16 år. Skolen er den eneste folkehøgskolen som har linjefag innen motorsport. Engasjerte lærere som alle er utøvende i sine fag! Folkemusikk, E-Sport, Klatring, Trial, Enduro,Motocross og Paragliding.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer
  • Studietur: Linjefagsturer

• Mat på studietur Linjefagsturer
  • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Elever under 18 år må ha skriftlig tillatelse fra foresatte. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
    • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

• Paraglider
  • Hjelm
  • Reserveskjerm og seletøy (og radio under første kurs)

Du vil disponere ditt eget utstyr hele skoleåret. Utstyret kan du kjøpe for en god pris etter at året er ferdig.

Forsikringer og medlemskap i Luftsportforbundet.

Klatreutstyr, kiteutstyr og utstyr til andre organiserte aktiviteter

• Turutstyr
  • Turklær og fjellsko