Til hovedinnhold

Holtekilen Folkehøgskole

Holtekilen folkehøgskole ligger en timinutters busstur fra Oslo sentrum og er en storbyskole! Oslo er en utømmelig kilde til inspirasjon og faglig fordypning. Både på skolen, i byen og på reiser over hele verden blir du utfordret på det sosiale og kulturelle mangfoldet. Vi har stor respekt for enkeltmennesket, her får du være deg selv, samtidig som fellesskapet utfordrer, forplikter og gir deg anledning til å kjenne på toleranse og grensesetting. Sammen gjør vi skoleåret til en helt spesiell erfaring. Velkommen!

Søk på skolenLinjer

På Holtekilen bor de fleste elevene på dobbeltrom og det er bad med dusj/toalett på rommene eller rett i nærheten. Vi har også noen enkeltrom som først og fremst er forbeholdt de som kan dokumentere behov for det.

Klasserommene er åpne hver dag fram til 22.30. Det er også fellesrommene med mulighet for film på storskjerm, bruk av lydstudio, trening i ballspillsal eller samtale foran peisen.

Fellesmåltidene spiser vi i skolens matsal, men det er også kjøkken og oppholdsrom i internatet.

Vi har gangavstand til park- og fritidsarealer på Fornebulandet hvor du finner bl.a. joggeløype, innendørs golf og Norges beste curlinghall. Telenor Arena, som blant annet huser internasjonale konserter, ligger like ved.

Internett

Det er trådløst internett på internatet og i klasserommene.

Trening

Det er mulighet for rimelig trening uten bindingstid på Evo, Stabekk, kun femten minutters gange fra skolen. Det er flotte turmuligheter i skolens nærmiljø og kun 100 meter til vannet hvis badetemperaturen tillater en dukkert.

Mangfold og miljø

Hvert år er unikt og skolemiljøet blir til i det elevene møter hverandre og personalet. Du må være villig til å engasjere deg i fellesskapet, bruke deg selv og ta medansvar.

Dette står vi for

Holtekilen Folkehøgskole eies av Det Norske Baptistsamfunn. Vi bygger på et kristent verdigrunnlag med stor respekt for enkeltmenneskets tro og overbevisning. Vi er stolte av tradisjonen vi står i og ekstra stolte av at menneskerettighetsaktivisten og baptisten Martin Luther King jr. besøkte skolen da han i 1964 mottok Nobels fredspris i Oslo. 

Vi er også inspirert av folkehøgskolenes far, den danske dikterpresten Grundtvig, som trodde på menneskets muligheter. Han drømte om en skole som kunne hjelpe unge til "Mennesker rett at blive", og som vekket medansvar for samfunnsutviklingen.

Dette ønsker vi å virkeliggjøre og på Holtekilen blir du derfor utfordret på tro og meninger, men aldri påtvunget et bestemt syn!

Hverdagen starter med en fellessamling. Her deler vi informasjon, sjekker sykefravær, hører nyheter og deler noen ord og tanker å gå på for dagen.

Skolemiljøet tas på alvor og hver uke har vi korridorsamling med samtaler rundt det å leve sammen og den enkeltes rolle i fellesskapet.

I "Egen eksistens/Møte med..." er fokus på noen av livets store spørsmål og det å engasjere seg i verden. Når vi samles til "Vindu mot verden" settes fokus på dagsaktuelle emner fra den store verden.

En fin avslutning på uka er Fredagspuls, ledet av elevrådet. Faste poster som "Tapt og funnet", "Ros" - der alle kan gi positive tilbakemeldinger, og glimt fra linjearbeid gir god stemning!

På Lørdagstema lørdag formiddag inviterer vi for eksempel ideelle organisasjoner, pakker julehilsner til folk i fengsel, besøker Popsenteret, drar på aketur i Holmenkollen eller går på kunstutstilling. 

Noen lørdager arrangerer linjene elevkvelder der god mat og underholdning gir gode fellesopplevelser.

 

 

 

 

På Holtekilen er det et bredt valgfagtilbud! Noen fag kan gi fordypning til linjefaget ditt, andre gir deg mulighet til å prøve noe helt nytt. Flere av valgfagene handler om trening og kosthold og mange er praktiske fag. Også i valgfag søker vi å benytte Oslos mange tilbud mest mulig.

Baking

Bibelen

Design og arkitektur

Design og miljø

Drama/Improvisasjon

Gourmetmat

Grønn hverdag

Høykultur i Oslo

Identitet og tro

Innføring i musikkstudio

Kondisjonstrening

Kristendommen

Kunst i religion

Matkultur

Mellom himmel og jord

Musikk, kristendom og tro

Musikkprosjekt

Musikkunnskap

Popmusikk

Pynt med blomster

Redesign

Se på kunst

Styrketrening

Subkultur

Tegning

Typisk norsk

Vegetarmat

Noe av det som gjøre skoledagen annerledes er det nære fellesskapet du opplever i skolens internat. I det yrende bofellesskapet henter du viktig lærdom om deg selv, de andre, ja, om livet! Det er alltid noen å være sammen med, å gjøre husarbeid sammen med, trene med... Og du får venner for livet! 

De fleste elevene bor på dobbeltrom der det er enkeltsenger og skapplass til to personer, og en skrivepult. Mange har bad med dusj og toalett. Er bad og toalett på gangen har man også felles tv-stue og kjøkken. Rommene er lyse og trivelige og det er mulighet til å pynte opp litt med egne bilder og liknende. Enkeltrommene er forbeholdt elever med dokumentert behov for det og koster noe mer.

 

Fasiliteter

 • Aula som er modernisert for bruk til idrett, kinosal og undervisning.
 • Musikkstudio
 • TV-stuer og elevkjøkken
 • Elevkjeller med scene
 • Verksted for håndverksfag
 • Vaskerom med vaskemaskiner og tørketromler
 • Flott uteområde med tilgang til Oslofjorden
 • Trenings- og turområder rett utenfor døra

Det er mulig å gå til Oslo sentrum fra alle landets folkehøgskoler, men det er fra Holtekilen du bruker kortest tid!

Skolen ligger ned mot Oslofjorden på Stabekk like vest for Oslos bygrense.

BUSS:

Buss 160 RYKKIN går fra Oslo hvert 15. minutt. Gå av på holdeplass Kveldsroveien, gå gangbro over E-18 og ned til skolen.

TOG:

Fra Gardermoen går flytoget til Lysaker stasjon hvor du bytter til lokaltog videre til Stabekk stasjon eller buss 160 til Kveldsroveien, ca. 45 min reisetid totalt. Noen flytog stopper også på Stabekk stasjon. Det går lokaltog fra Oslo mot Asker hver halve time som stopper på Stabekk stasjon. Det er ca 10 minutter å gå fra stasjonen og ned til skolen.

BIL:

Avkjøring Stabekk/Strand fra E-18. Parkeringsplasser bak skolebygget. 

Finn reiserute fra der du bor

- Telenor Arena (15 min gangavstand)

- Oslo Sentrum (10 min med buss)

- Evo treningssenter (15 min gangavstand)

- Matbutikk (10 min gangavstand)

- Sandvika sentrum (10 min med buss)

- Oslomarka

- Oslofjorden (1 min gangavstand)

- Tur- og treningsområder

 • Skolestart søndag 25.08.19
 • Bli kjent-tur til Nordmarka første skoleuke
 • Fredspriskonserten
 • Martin Luther King jr. dagen
 • Foreldrefest
 • Fjorårstreff
 • Nyttårsball
 • Linjetur til ulike verdensmetropoler
 • Felles aktivitetsdager
 • Høstferie uke 40, juleferie uke 52 og uke 1, vinterferie uke 8 og påskeferie uke 16
 • Skoleavslutning: helgen i uke 19

Musikal

Intensiv periode med musikalprosjekt. Elevene melder seg på grupper som lys, lyd, musikk, kostymer, kulisser, sminke, PR eller som skuespillere.

Vi setter opp stykker som passer for dem som skal delta og gjør dette til en flott opplevelse. Publikum er elever fra de lokale skolene, venner og familie.

Tidligere oppsetninger

 • Robin Hood
 • Grease 
 • Trollmannen fra Oz
 • Kardemomme by
 • West Side Story
 • En Julefortelling
 • Skattøya
 • Jungelboka
 • Reisen til julestjernen
 • Musikalen Tonejegerne

Fritiden er noe som hvert kull skaper sammen i løpet av året, men det er viktig for oss som skole at alle blir sett, ivaretatt og finner sin plass i skolemiljøet.

Elever og lærere jobber ofte sammen med å arrangere idrettsaktiviteter, karneval, bad taste party, "bryllup", skoleball, olympiade, diverse turer i nærområdet, filmkvelder, speeddating, klesbyttekveld osv. I "Den Gode Samtale" velger vi sammen temaer å samtale om og ofte blir vi sittende i flere timer å dele tanker og erfaringer! En kveld i uka har vi spesielt fokus på fellesskap for alle og da fordeles arrangøransvaret på de ulike korridorene. 

Med kort vei til Oslo og busskort inkludert hele skoleåret, er alle byens tilbud lett tilgjengelig like utenfor døra - for den som ønsker å utforske storbyen! Her er kino og teater, bowling, spennende utstillinger og miljøer å utforske, butikker og spisesteder for enhver smak, konserter og idrettsarrangement og også kort vei til marka - om du vil ut av bykjernen for en stund.

Vi har fortløpende opptak fra 1. februar og kan ta opp elever helt frem til skolestart i august. Aldersgrensen er 18 år, som betyr at du må ha fylt 18 før, eller fylle 18 kort tid etter skolestart. 

Kristina Sletten Andersen

Rektor

Kristina har jobbet ved Ryenberget skole i mange år, de siste fem årene som assisterende rektor. Hun har utdanning og yrkeserfaring innen både journalistikk og markedsføring, men først og fremst samfunnsfag, pedagogikk og skoleledelse.

Epost: kristina@holtekilen.no
Telefon: 98443565

Helge Finnestrand

Skolesekretær

Epost: helge@holtekilen.no
Telefon: 67210822

Tor Egil Brandsrød

Økonomiansvarlig

Epost: tor.egil@holtekilen.no
Telefon: 92443328

Denise Wood Skar

Lærer

Denise underviser på Cosplay. Hun er en erfaren kursholder og har holdt på med cosplay aktivt siden 2013. Hun har en bachelor i maske og hårdesign fra Westerdals Oslo ACT hvor hun blant annet spesialiserte seg som parykkmaker og i SFX (spesialeffektsminke).

Epost: denise@holtekilen.no

Marianne Jepsen

Lærer

Marianne kommer fra Danmark og hun har håndarbeid som sitt fagfelt. Marianne har også kunsthistorie fra Universitetet i Bergen og hun har et spesielt øye for detaljer. Marianne er skolens rådgiver og veileder elevene i videre utdanning. Hun er også engasjert i gjenbruk/miljø og har en drøm om at alle som jobber ved Holtekilen skal kjøre el-bil.

Epost: marianne@holtekilen.no

Ruben Eiksund

Lærer

Ruben har tyve års erfaring som lydtekniker, arrangør og korleder. Han er utdannet med fordypning i musikkproduksjon og har jobbet for musikkforlagene i Oslo. Ruben har piano og cello som sine hovedinstrument. I tillegg til å være engasjert i musikk og studioarbeid jobber Ruben som webdesigner.

Epost: ruben@holtekilen.no

Niklas Arnesen

Lærer

Niklas har de siste årene vært aktiv i studio med produsering og vokalarrangering. Han har en bachelor i musikk med fordypning i vokal, og har mange års erfaring som frilans sanger/musiker. Niklas underviser også i verdifag og kjenner alle kondisjonsløypene i nærområdet.

Epost: niklas@holtekilen.no

Bitte Velund

Lærer

Bitte har et stort hjerte for de som trenger det mest og som linjelærer på Sosialt arbeid har hun et engasjement som inspirerer elevene til å forstå at de kan gjøre en forskjell. 

Epost: birgitte@holtekilen.no

Kari Cecilie Wedum Barman

Lærer

Kari Cecilie har lang fartstid som lærer på Holtekilen. Hun har god erfaring med å tilrettelegge for og reise med elever i inn og utland, og har selv bodd, arbeidet og gått på skole i USA.
Kari Cecilie er utdannet ved HiO med en master i Formgiving kunst og håndverk og videreutdanning i utviklingsstudier.

Epost: kari.cecilie@holtekilen.no

Maria Strømman-Rokseth

Sosiallærer

Epost: maria@holtekilen.no

Asitha Kahavidanalage

Kokk

Epost: asitha@holtekilen.no

Omar Belrami

Kjøkkenassistent

Epost: omar@holtekilen.no

Dilani Alahakoon

Kjøkkenassistent

Epost: dilani@holtekilen.no

Steinar Berg

Vaktmester

Epost: steinar@holtekilen.no

Linjer på Holtekilen Folkehøgskole

Curling: Canada

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Klimabrølet

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Vokal: New York

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Design klær og interiør: New York

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

På gateplan: Thailand

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikkproduksjon: New York

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Cosplay

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Global forståelse: Sør-Afrika og New York

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Ledertrening 2. års elever

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
StipendiatlinjeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Et helt år med cosplay

Cosplay har blitt et populært folkehøgskolefag de siste årene, og fem forskjellige skoler tilbyr det som egen linje. Thea og Simone anbefaler flere å velge ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen