Freeride - Skiguide - Mountaineering

Halvårskurset Ski og skred gir deg en vinter med skikjøring og skredvurderinger i Alpene, Canada og Nord-Norge.

Snø- og skredvurderinger praktiseres ulikt internasjonalt. Du vil få med deg livsviktige nyanser og erfaringer ved å være mye på ski i skredterreng sammen med profesjonelle guider, medstudenter og gjennom selvstendige prosjekt/praksis-perioder.

Ski og skred har sitt opplegg med halvårskurset hele tiden (ikke valgfag og fellesfag).

I tillegg til minstepris for linja kommer kostnader til reiser til Alta, Alpene og Canada, og kostnader til opphold i uker med prosjekt/praksis-perioder.

Hvem velger å gå Ski og skred?

Tidligere skibomser, sesongare, leger, studenter, arbeidsledige, økonomer…, med andre ord vanlige folk som har litt større interesse for skikjøring enn folk flest.

Noen har jobbet i flere år og ønsker nye utfordringer samt å leve ut en drøm om det å stå en hel vinter på ski. Andre holder på med studier og tar seg tid til en pause for å øke egne ferdigheter. Flere og flere ønsker å finne ut av hva som kreves for å gjøre skikjøring og skredvurdering til et fremtidig yrke.

Alderssammensetningen er normalt fra 21 til 30+ med en gjennomsnittsalder på 23 - 25 år.

Nasjonaliteter - det er flest svensker og nordmenn som fordeler seg jevnt på telemark og alpint.

Linja passer for deg som har litt større interesse for skikjøring enn folk flest.

En hel vinter på ski i Norge, Alpene og Canada gir deg:

• 5 dagers kurs i fransk skredvurdering
  • 5 dagers Advanced Avalanche Course (AST 2) i Canada
  • være mye på ski en hel vinter
  • jobbe systematisk med snø, skikjøring, risikokultur og tilgjengelig informasjon
  • erfaring med et håndverk det tar et liv å lære
  • førstehåndskjennskap til hva som kreves hvis du vil gjøre bratte fjell til din fremtidige arbeidsplass

• Gode skiferdigheter i telemark eller alpint fra første samling
  • Dokumentert erfaring med vinterfriluftsliv i høyfjellet
  • Noe forkunnskaper og stor interesse for skredvurdering

Studiet innebærer mye samarbeid og høye krav til egen læring og selvstendighet.

Pris: 40 500

Kursavgift er inkludert i grunnpris for Ski og skred, men reise til og fra Canada og opphold + mat der, er ikke inkludert.

November - starter kurset i Alta med:

• helgesamling (torsdag - mandag), Alta folkehøgskole

• planlegging og toppturer slik at vi blir kjent med og uten ski på beina

Januar - fortsetter kurset i de Franske alper:

• Maurienne, Frankrike (maks 6 deltagere pr. gruppe).

• 5-6 dagers ski- og skredkurs med UIAGM guide og vekt på fransk tilnærming

• 3 dagers Ski og skredworkshop

• 2 uker med selvvalgt prosjekt/praksis (fjernveiledning)

Februar - reiser du videre til “The Canadian Rockies” og erfarer:

• 5 dagers Advanced Skilles Training Course 2 (AST 2) med canadisk ekspertise (UIAGM)

• 2 uker med selvvalgt prosjekt/praksis (fjernveiledning)

Etter et par uker fri, returnerer du til Alta i midten av mars.

Mars og april - toppturer i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngsalpene og 10 dager teltbasert i Finnmarksalpene, samt prosjektmuligheter der det er opp til deg hva du velger.

Mai avrunder kurset med vårskikjøring og toppturer i Finnmarksalpene. Omkranset av midnattsola, blir du utfordret til å guide under veiledning og får nyttig tilbakemeldinger under forhold de fleste undervurderer.

Bjørn Michaelsen

Friluftslivlærer

Bjørn utviklet Off Piste-linja i 2000 og halvårskurset Ski og Skred i 2003. Han har erfaring på ski i bratte fjell fra tallrike turer og opphold i Nord-Norge, Nord-Sverige, Alpene, Canada og USA gjennom 20 år. Bjørn har prøvd det meste i Vest-Finnmark og på vidda som er mulig med terrengsykkel, han er dedikert fluefisker, og finner løssnø 9 av 10 dager gjennom vinteren.

Epost: bjorn@altafolkehogskole.no
Telefon: 98619997

Fred Buttard

Mountain guide

IFMGA Guide siden 2001. ENSA/Chamonix/Mountain Military School (1998 – 2008). Fjellfører Val d’Isère og seinere Maurienne.

“På  topptur i Finnmark traff jeg Bjørn og Ski og skred. Å jobbe i lag med så dedikerte skikjørere over tid er et privilegium. Som fjellfører har Ski og skred blitt en realisering av min drøm - å jobbe i og av fjellet".

Folkehøgskolen for #ArktiskVillmarksliv finner du i Nordlysbyen Alta, i Norges mest stabile klima for turopplevelser. I vårt friluftsparadis er naturen tett på. Her får du oppleve den berømte Altaelva, de eksklusive Finnmarksalpene og den sagnomsuste Vidda. Sammen skaper vi et magisk år.

• Studietur: Ski og Skred (40 500 kr)

Mer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Lager og designer egne ski

Offpiste-linja på Alta folkehøgskole reiser hjem med noe spesielt i bagasjen når skoleåret er over: Tøffe ski som de har laget og designet helt selv.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

PULS, vår

Stavern folkehøyskole