Til hovedinnhold

Skap ditt drømmevår med tilhørighet i ei av reisemålslinjene våre og velg i ei mengde valgfag! Våren inneholder hovedreisa for alle reisemålslinjene våre – i tillegg til Sunnmøre i vinterdrakt!

Ta med ski og reis til Sunnmøre i januar for et halvår du aldri glemmer. 

Velg mellom disse reisemålslinjene som har fokus på å oppleve alt fra småturer til de adrenalinfylte "kick-ene" sammen:

Du kan velge tilhørighet på en av disse reisemålslinjene:

Australia Roadtrip

New Zealand Friluftsliv

Afrika Mangfold

Europe Backpack

Sør-Amerika Xplore

Australia Multisport

KRIK Idrett Kambodsja

Canada Backcountry

Skriv i søknaden hvilken linje du ønsker deg. Du velger altså Reis Opplevelser våren 2024 i søknadsskjemaet, men kommenterer i boksen "Hvorfor har du lyst til å gå på denne linjen" hvilken reisemålslinje du ønsker deg av lista over.

Les mer om de ulike reisemålslinjene her!

Halvårskurs for deg som trenger en tenkepause i studier, ei sosial reise rett etter pandemien eller ønsker å bli kjent med Sunnmøre som en fantastisk vinterdestinasjon.

Du velger en av turene fra listen her. Turene er ulike i innhold, og kan ha ulikt prisnivå. Uansett hvilken tur du velger lover vi deg nye erfaringer og minner for livet!

New Zealand Friluft

Pris: 36 000

I New Zealand skal vi krysse landegrenser, personlige grenser og adrenalin-grenser. Vi utforsker først vinteren på Sunnmøre med snøhule-turer, pudder-opplevelser, klatring, tinderangling og padling.
Fra vinteren her drar vi til sommeren på andre siden av kloden. Til rafting, strikk-hopping, svømming med delfiner, møte med maoris og film-sites fra Ringenes herre.
Vårt klasserom er uendelig.

Europa Backpack

Pris: 21 000

Studieturentil til Europa Backpack er et miljøvennlig og rimeligere alternativ til alle våre reisemålslinjer som benytter lange flyreiser. Vi planlegger en reiserute og gjennomfører denne. Du er med på å bestemme til hvilke land vi skal reise og hva vi skal gjøre. Sammen skaper vi en unik studietur!  Les mer om reiseprosjektet Europa Backpack på vår hjemmeside!

For skoleåret 2021-22 var vår sørligste mål for den lange reisen Roma. Vi reiste med tog og buss og besøkte blant annet Nice, Venezia og Ljubljana i Slovenia. Alpene er nesten et "must" når en reiser i Europa! Nordover var vi innom blant annet Wien, München og Berlin, før vi tok farvel og reiste hjem på påskeferie fra Amsterdam. Se bloggen fra denne reisen her!

Eller se her fra tidligere (før Covid-19): Europatur 2019

Denne reisen setter fokus på å bli kjent med natur, kultur og mennesker i vårt eget Europa. I tillegg er det muligheter for adrenalinkick og aktiviteter du ikke har prøvd tidligere. Europa er fantastisk og har en enormt spennende historie på godt og vondt!

Reis for å lære! - Det gjør deg til en "Verdensborger" som tar langsiktig forvalteransvar.

bildetekst

Skap ditt folkehøgskoleår med turer, linjer, valgfag og reiser. Del opplevelser med nye vennskap. Godt skolemiljø, et nærområde for store opplevelser, linjer som reiser sammen og spennende valgfag gir deg et år du aldri vil glemme. Reisen starter her og varer hele livet!

 

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 72 600,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Internett
  • Vaskemaskin
  • 21 000,-
Minimumspris for linja 72 600,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 72 600,-
(14 520,- per måned)
Når du sammenligner med andre skoler: - Vårt grunnbeløp inkluderer dusj/wc på dobbeltrom. - Se alle fellesturer og valgfag som ligger inne i grunnbeløpet.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Pris: Innmeldingspenger kr 1 450,- Totalt for oppholdspenger og felleskostnader i dobbeltrom inkl dusj/wc, skoletur i Sør-Norge, lokale fellesturer i Norge, linjeopplegget til Europa eller Afrika: kr 70 450 Valgbare tillegg: Enkeltrom: + 3 500 Opplegg og reiser til de andre linjene (Europa Backpack er inkludert i summen over): Afrika + 6000 Sør-Amerika + 14 000 Canada + 16 000 KRIK + 18 000 New Zealand + 19 000 Australialinjene + 20 000

Dette utstyret får du låne av skolen

Idrettshall, treningsrom og alt øvrig.

Dette utstyret må du stille med selv

Dersom du ønsker fullt utbytte av vinteren på Sunnmøre, er det lurt å leie eller anskaffe randoneeutstyr. Dette kreves ikke men anbefales dersom du ønsker Topptur- vinter som valgfag kreves det topptur-skiutstyr.

Vi har erfaring for tilrettelegging for elever med synsvekkelse og hørselsvekkelse på skolen. Skolens bygninger har noen muligheter for rullestolbrukere, men opplegg og linjetur til denne linja er vanskelig å tilrettelegge for rullestolbruker.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Folkehøgskoleåret ble en livsstilsendring

For Håkon ble året på Ålesund folkehøgskole mye mer enn han så for seg. En aktiv hverdag gjorde han 30 kg lettere, mange venner rikere ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Freeride Japan, vår 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vår16 t/ukeKristen

Musikal Teater, vår 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Halvårskurs vår14 t/ukeKristen

Reis Afrika, vår 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vår16 t/ukeKristen

Bratt - klatring, buldring og stisykkel, vår 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vår16 t/ukeKristen

Multisport X Bali, vår 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vår16 t/ukeKristen

PT // Norge - Personleg Trenar

Møre Folkehøgskule
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Sport Adventure, vår 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Vintereventyr Nord-Norge, vår 2024

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs vårKristen

Friluftsliv Mix - vår 2024

Alta folkehøgskole
Halvårskurs vårKristen

E-sport Aktiv, vår 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vår14 t/ukeKristen

H2Ø - HAVkajakk, Håndverk, Øyliv (vår 2023)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

FriHAVsliv (vår 2023)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt