Til hovedinnhold

Hva er elevkveld? Folkehøgskolene forklarer

Elevkveld med høsten som tema. Bilde: Torkild Groven, Karmøy folkehøgskule

Folkehøgskolene er sosiale skoler. Det betyr at man går på skole og har undervisning. Det betyr også at det er fester og kos, spesielt på kvelder og på lørdager. Elevkveld er et eksempel.

Folkehøgskolene er ikke som andre skoler. Du bor på skolen. Det betyr at undervisningen, men også det sosiale livet er på skolen.

På folkehøgskolene går du ikke hjem klokken 15. Du er sammen med de samme folkene i undervisningen og på kvelden og i helgene.

Folkehøgskolene har derfor mange aktiviteter som du ikke finner på andre typer skoler.

 

Folkehøgskolene forklarer

Folkehøgskolene forklarer er en serie der vi forklarer ord og uttrykk som du møter når du leser eller hører om folkehøgskolene.

Les også:

Hva er folkehøgskole?

Les også:

Hva er morgensamling? Folkehøgskolene forklarer

Lørdag kveld

På hverdagskveldene kan det være mange ulike aktiviteter som valgfagsundervisning, idrett og trening, kortspill, brettspill, eller rett og slett hyggelig samvær i peisestuen eller oppholdsrommet.

På lørdagskvelden legger folkehøgskolene ofte opp til mer sosiale opplegg. Da kan det være konserter, temafester, revyer eller noe helt annet.

Elevkveldene kan være temafester som "bad taste" party. Bilde: Helgeland folkehøgskole

Elevkveldene kan også være konserter med enten elever eller personer utenfra. Bilde: Ålesund folkehøgskole

Elevene arrangerer

Det er gjerne elevene som arrangerer elevkveldene. Ulike grupper får i oppdrag å ta ansvar for en elevkveld. Det kan være linjer som får oppdraget eller det kan være en gruppe basert på hvor elevene bor. Det er ofte slik at alle som bor i samme korridor, eller i samme hus, får ansvar for en elevkveld sammen.

Elevene som får ansvar for elevkvelden kan bli gitt et tema eller de kan få velge fritt hva de vil gjøre. Noen elever velger å arrangere små revyer, de underholder medelevene, eller de setter hele skolen i gang med temafest.

Det skal være gøy

Elevkveldene kan være der du kan ta det litt ut med medelevene. Du får kanskje prøvd nye ting. Det viktigste er at du skal ha det gøy og kose deg på elevkveldene.

Folkehøgskolene er rusfrie. Det betyr at elevene kan ta seg en skikkelig fest på elevkveldene uten alkohol eller annen rus. For mange er det en fin måte å oppdage en annen måte å feste på.

@hardangerfhs

Elevkveld med tema tidsreise🧳 #hfhs#hardangerfhs#folkehoyskolene#fhsliv#fhs

♬ Do It To It – ACRAZE

Les mer om folkehøgskole

Les mer om folkehøgskole og finn din linje

Les mer om folkehøgskole