Begynn på folkehøgskole i januar!

Visste du at du kan begynne på folkehøgskole i januar? Søk nå og få en spennende og sosial vår!

Mange tror man kun kan starte på folkehøgskole en gang i året. Det stemmer ikke. Man kan velge ett av folkehøgskolenes mange halvtårskurs som starter i januar.

Søk nå og begynn på folkehøgskole i januar

– Endelig er folkehøgskoleåret i gang

Hvordan er det å gå på folkehøgskole et halvt år?

Et halvtårskurs på en folkehøgskole er veldig likt et helt år. Det tar bare kortere tid. Man starter på folkehøgskolen i januar og slutter i mai.

Folkehøgskolenes halvtårskurs er akkurat like faglige og sosiale som de lange kursene. Du har linjefag, valgfag, fellesfag og alle de andre delene folkehøgskolene byr på.

På noen folkehøgskoler begynner du på en linje der alle andre også er nye. På andre folkehøgskoler kommer du inn på en linje med elever som også gikk på folkehøgskole i høst. Uansett vil du bli tatt godt imot og du blir fort en del av det store fellesskapet.

Du kan få støtte fra Lånekassen på halvtårskurs på samme måte som på de lange kursene.

Bilde av tre folkehøgskoleelever som ligger i søle. Teksten sier: Start på folkehøgskole i januar

Du kommer fort inn i miljøet på folkehøgskolen når du begynner i januar.

Her finner du alle folkehøgskolelinjene som starter opp til våren.

Folkehøgskole er ekstra viktig nå

Folkehøgskole er ekstra viktig dette skoleåret. Svært mange ungdommer møtte høsten 2020 uten tilbud om utdanning eller jobb. Mange opplever også livet som tyngre på grunn av viktige koronatiltak på skoler og ellers i livet. Vennskaper og sosial omgang har blitt kuttet ned til et minimum og mange opplever ensomhet i hverdagen.

Folkehøgskolene tar korona på alvor og har satt i gang viktige koronatiltak, men siden man bor på folkehøgskolene så vil det likevel være mulig å ha et godt sosialt liv på skolene. På de fleste folkehøgskoler deler man rom med en medelev. Det sosiale livet på kveldene og i helgene har blitt forsterket i år siden elevene går mindre ut. Det betyr at det fortsatt vil være peiskvelder, kle-ut fester, spillkvelder og vaffelsøndager.

Folkehøgskoleelever med mikrofon. Tekst: Start på folkehøgskole i januar!

Det vil fortsatt være mulig å være sosial på folkehøgskolene selv om skolene tar koronatiltakene på alvor. Kanskje medelevene dine gir en lørdagskonsert eller kanskje det blir du som tar mikrofonen?

Hvordan søke folkehøgskole?

Sjekk ut tilbudene om halvtårskurs og velg den linjen som passer deg best. Klikk på «send søknad».

Skolen vil da motta din søknad og vil behandle den fortløpende. De fleste folkehøgskoler vil gi svar i løpet av noen få uker. Dersom du får tilbud om plass på en folkehøgskole så må du betale inn et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Når du har betalt dette så har du fått plass og kan begynne å glede deg til en flott vår på folkehøgskole.

Tre folkehøgskoleelever står tett sammen. Tekst: Start på folkehøgskole i januar!

Søk folkehøgskole nå og begynn i januar

Lykke til!

Finn alle halvtårskurs på folkehøgskolene