Til hovedinnhold

Fotografer fra hele verden drømmer om å reise til Svalbard. Som elev på Naturfoto får du oppleve Svalbards mektige natur og magiske lys fra mørke i januar til magien når sola kommer tilbake i februar.

Når du kommer får du utdelt ditt eget proffkamera (Fujifilm X-T3) som du får låne hele høsten, også på fritiden og i ferier. Du trenger ikke å kunne noe om fotografering fra før. Vi lærer deg det du trenger å vite for å kunne fotografere under ulike forhold. Det er noe ganske forskjellig å ta bilder av nordlys som danser over himmelen i mørketida og å fange en polarrev som løper over et snødekt landskap i det vakre rosa lyset i oktober.
 Fotoforholdene på Svalbard endrer seg med lysforholdene gjennom sesongen. Naturen setter premisser for hvordan vi kan bevege oss rundt på Svalbard, og også dette endrer seg gjennom årstidene. Dette gir både utfordringer og muligheter.

Vi er ute og inne


I likhet med friluftslivlinjene er vi en god del ute, men vi bruker også tid i klasserommet der vi lærer om fotografiets verden og redigerer bildene våre. Her blir det også rom for filosofiske betraktninger rundt vår fotografipraksis: Hvorfor tar vi bilder? Hva vil vi egentlig med bildene våre?
I tilknytning til klasserommet har vi også vårt eget mørkerom. Her kan du fremkalle dine egne analoge sort-hvitt-filmer og se bildene dine dukke opp i kjemikaliebadet. Det er en spesiell opplevelse, og hvert år blir noen elever skikkelig hekta på analogt foto og mørkerom.

Av fotoutstyr trenger du bare ditt eget minnekort. Med linja kommer vi til å ha noen overnattingsdøgn borte fra internatet, men det blir også mange dagsturer i tillegg.

Velkommen som søker til linja naturfoto!

Du er velkommen både som nybegynner og erfaren fotograf. Vi tilpasser undervisningen til deg og gir deg personlig veiledning. Naturfoto passer for alle som liker å fotografere og som liker å være ute!

Våre forventninger til deg

Dette forventer vi av deg:

  • Du har lyst til å lære
  • Du bidrar positivt til et åpent og raust fellesskap
  • Du ønsker å samarbeide

I motsetning til mange andre folkehøgskoler, arrangerer vi ikke studieturer - verken utenlands eller til fastlandet. I stedet bruker vi Svalbard for alt det er verd, og reiser til en rekke forskjellige steder i denne øyverdenen. Mens vanlige studieturer varer i to til tre uker, betyr et år på Svalbard folkehøgskole at du bor på reisemålet hele året. Det syns vi er en magisk tanke.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Dette er et tokt med skipet Nordstjernen langs vestkysten av Spitsbergen. Vi besøker steder få har mulighet til å oppleve og får følelsen av å være på skikkelig tokt i storslått natur og til historiske steder langs kysten. 

På toktet samler vi søppel, og er en del av MARFO, SALT og Handelens miljøfond sine prosjekter som handler om å fjerne mest mulig plastsøppel langs strender og i havet. Du kan lese om prosjektet her. 

Her er film fra strandryddetokt høsten 2023:

Bli med til den villeste, vakreste og mest spektakulære delen av Norge på verdens nordligste folkehøgskole. Opplev Europas siste villmark rett utenfor campus, men også en pulserende småby.  Vi har helt nytt skolebygg, du får eget bad, og vi har både dobbeltrom og enkeltrom. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 71 350,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Depositum vask
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 71 350,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 71 350,-
(14 270,- per måned)
Månedsbeløpet dekker alle utgifter gjennom hele året, med unntak av et tillegg for laktose- og glutenfri diett, samt vegetar/vegansk mat.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Ikke tilrettelagt.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Isra (20) skulle jobbe på Kreta, endte på folkehøgskole på Svalbard

I sommer har vi snakka med flere elever om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les hva Isra sitter igjen med etter sitt år.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Freeride, høst 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs høstKristen

Søm av klær og kreativt design - HALVÅR HØST 24

Jæren Folkehøgskule
Halvårskurs høst12 t/ukeFrilynt

SKUESPILLER - film og teater (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Camp Vestland, haust 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs høst14 t/ukeKristen

Media - digital produksjon - høst

Skjeberg Folkehøyskole
Halvårskurs høst17 t/ukeFrilynt

E-Sport FPS halvår

Bjerkely folkehøyskole
Halvårskurs høstKristen

Norwegian Language and Culture

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Halvårskurs høstFrilynt

Idrett og Friluftsliv (høst)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Sang (Halvårskurs)

Toneheim Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Jazz/Rytmisk (Halvårskurs)

Toneheim Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Backpacking og trening: Sør-Amerika

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Design & Fashion - halvårskurs høst 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs høst16 t/ukeFrilynt