Til hovedinnhold

Folkehøgskolen Sørlandet

Velkommen til det blide Sørlandet. Skolen vår kan tilby det beste av det meste. Stor variasjon i linjer og et mangfold som vil gi deg gode opplevelser sammen med mange spennende mennesker. Et godt miljø og garantert mye morro. Vi starter opp med et nytt elevkull 25. august 2024 - vi gleder oss til å hilse på alle!

Søk på skolenLinjer

Noen fakta om skolen vår

Mangfoldig elevmiljø

Et bredt utvalg fasiliteter og spesialrom

Sjekk ut våre 3D-modeller av skolen!

Godt fellesskap

Deg i fokus

Dette står vi for

Hos oss vil du møte et mangfold av mennesker, oppleve medelever og ansatte som virkelig er til stede og kjenne på livsmot og personlig vekst. Vårt kristne verdigrunnlag inspirerer oss til å fremme nestekjærlighet og menneskeverd. For oss er det viktig å se hver enkelt elev!

Vi har følgende fellesfag:

 • Rektors time. Dagsaktuelle temaer tas opp, hva dominerer nyhetsbildet om dagen?
 • Bærekraft. Elevene lærer og blir inspirerte til å leve et mer bærekraftig liv. Det er viktig å lære å ta vare på en selv, og ikke minst den verden vi bor i. 
 • Internatgrupper. Vi snakker om og deler erfaringer rundt det å bo sammen. Vi legger til rette for at alle skal trives på internatet!
 • Kristen Tro. Vi tar opp sentrale emner innen kristendom. Vi setter pris på mangfold og elevenes mange tanker rundt sentrale temaer i Bibelen. 
 • Turinfo. Vi forbereder oss til skoletur.
 • Sang. Vi setter av tid til å synge sammen! - 45 minutter annenhver uke. Supportersanger? Kjærlighetssanger? VI kan love GOD STEMNING!
 • Romvask. Vi setter av tid til å holde internatrommet ditt rent.

Tilsammen utgjør fellesfagene cirka 6 timer per uke.

På høsten setter vi opp en fellesmusikal hvor alle er med å bidrar.

Hvert semester velger man 2 valgfag, slik at du gjennom skoleåret har 4 ulike valgfag.

Ballspill

Det er gøy med ball! Dette er valgfaget hvor vi tester ulike ballidretter. Prøv deg i det du liker aller best, og test også ut nye idretter som du ikke er så kjent med.

Brettspill

Brettspill er sosialt, underholdende, lærerrikt, utfordrende... Den vanvittige store variasjonen i ulike spill vil gi deg mange utfordringer og kjekke mestringsopplevelser.

Café Jens

Skolen har egen Cafè med seriøs kaffemaskin og kvern. Her kan vi lage alle slags kaffedrikker, og du vil få opplæring i dette. Ønsker du å hjelpe til med driften av kafeen? Dette er faget du må velge!

DIY - Do it yourself

La kreativiteten i deg blomstre! Du vil få oppgaver underveis, men det er stort rom for å sette i gang med egne prosjekter, både små og store. I dette valgfaget er det mange muligheter!

Drama

Et lekent fag der du kan vokse mye. Vi jobber for å bli en sammensveiset gruppe der vi tør å utfordre oss selv og hverandre. Det blir klassiske dramaøvelser i ulike former. Og vil vi, så fremfører vi.

Escape Room

Escape room er gøy, så hvorfor ikke lage et selv? Vi trenger et mangfold av kompetanse og interesser: Er du handy, liker du å tenke ut gåter, eller er interiør et interesseområde? Vi trenger deg!

Film fra Sør

Vi samles på ettermiddagene og ser kritikerroste filmer fra rundt om hele verden som du trolig ikke har hørt om før.

Fotball

Spill mye fotball! Når forholdene tillater det, spiller vi fotball ute på flott kunstgressbane! Uansett blir det mange spark på ballen! Mye fotballglede, kom og vis oss hva du kan!

Gitar

Et kurs for nybegynnere og for dem som har litt erfaring. Det legges vekt på besifringsspill, samspill og akkordlære. Kanskje blir det en liten fremføring på juleavslutningen?

Grunntrening

For å tåle annen trening og unngå skader må kroppen ha en sterk kjernemusklatur. På dette valgfaget jobber vi kun med egenvekt der fokuset er balansert og sunn trening av hele kroppen.

Jegerprøven

Pris: 1 200,-

Benytt muligheten til å få tilegnet deg kunnskapen for å få tatt jegerprøven. Teori og praksis. Kostnadene er knyttet til eksamensavgift, bok, lovhefte og ammunisjon til praktisk prøve

Kom i form

I skolens egen gymsal og styrketreningsrom er det gode muligheter for å bygge opp en allsidig og godt trent kropp. Et flott supplement i hverdagen til deg som liker å holde deg i form.

Malekurs

Finn frem kunstneren i deg og la deg inspirere! Lær grunnleggende maleteknikker som plutselig er spiren til en fremtidig interesse som du tar med deg videre i livet.

Matlaging

Pris: 200,-

Lær og lag sunne, gode og næringsrike retter. Vi har et moderne skolekjøkken hvor du kan lære og briljere på kjøkkenet! Du får prøve å lage mye ulike mat - alt fra middager til dessert og helgekos.

MIX-uker: Dans

Dansegruppa får stor frihet til å forme MIX-ukene på den måten som passer gruppa best. Kanskje gruppa ønsker å lage noen danser til eventyrskogen for 1. trinn eller en opptreden på foreldrefesten?

MIX-uker: Drama

Hvert år setter vi opp en forestilling for 1. trinn på barneskolen. Denne forestillingen kaller vi for eventyrskogen. En viktig del av denne forestillingen er selvsagt skuespillerne.

MIX-uker: Kor

Bli en del av den årlige eventyrforestillingen vi har for 1. trinn på barneskolen i bygda. Koret er med på å løfte opplevelsen for publikumet. Godt mulig koret også skal bidra under foreldrefesten.

MIX-Uker: Lyd og lys

Lær hvordan man rigger til lyd -og lysutstyr. Du får opplæring i bruk av skolen sitt utstyr - slik at du også kan hjelpe til når skolen arrangerer opplegg som krever litt ekstra scene-rigg.

MIX-uker: Produksjon

Gruppa bidrar på flere måter. Det kan være å hjelpe til med å lage kulisser til teaterforestillingen - eller kulisser som Show-gruppa trenger til sin festkveld. De er også gode på å steke vafler :)

MIX-uker: Show

I avslutningen av MIX-ukene setter vi opp et forrykende show for foreldre og foresatte. Dette er et underholdningsshow som elevene selv setter opp. Bli med å bidra med dine talenter!

MIX-uker: Søm

sømgruppen får du mulighet til å lære å sy klær til deg selv. Vi syr også kostymer som trengs til showet og eventyrskogen. Kan du ikke bruke symaskin fra før så lærer vi deg det.

Musikkproduksjon

Musikkproduksjon tar for seg utstyr, kunnskap og de stegene som er for å kunne spille inn eller lage en sang. Vi kjører prosessen fra idé til sang i mp3-format.

Run 4 Fun

Lær grunnleggende kunnskap om løpeteknikk. Utstyr, mål og plan er viktige elementer i prosessen med å legge en god rutine og et godt grunnlag for la løping bli en del av hverdagen.

Slektsgransking

Det er utrolig spennende å ta et dypdykk og finne mer ut om sine historiske røtter. Du veiledes i bruk av slektsgranskingsverktøy parallelt med at du selv leter etter spor fra din historiske bakgrunn.

Smart med Penger

Plutselig er du voksen og får selv ansvaret for at økonomien din skal gå rundt. Det kan være både overveldende og skremmende, og kanskje også litt spennende. Her vil du lære hvordan du bør prioritere.

Step

Motiverende trening hvor vi bruker step-kasser for å lage et godt treningsopplegg hvor høy puls og trivsel er stikkord.

Street art

Lag ditt eget unike bilde. Bli inspirert av street art-kunstnere som Banksy og Dolk. Vi hjelper hverandre til å komme frem til kule uttrykk og med en teknikk som ikke krever at du kan tegne fra før.

Strikking

Pris: 150,-

Her kan du boltre deg med garn og pinner. Få inspirasjon og bruk din kreativitet. Du kan lære deg ulike teknikker som f,eks mønsterstrikk eller fletting. Passer for nybegynnere og de som har erfaring.

Styrketrening

Lær om hvordan du skal trene styrke på en god måte. Med fokus på riktig teknikk og innlæring av et bredt spekter av øvelser! Vi har et flott styrkerom med mange muligheter.

Swing

Lær grunnleggende kunnskaper om swing! Mye praksis!

Søm - Kostyme

Vi har et flott kostymerom på skolen, og det er flittig i bruk til diverse arrangementer. Har du en idé til en kostyme vi burde ha? Faget legger også til rette for å sy egne klær, om man vil det.

Ut på tur

Valgfaget for deg som liker å nyte naturen sammen med andre. Vi legger opp til mindre turer i nærområdet. Typisk kan vi pakke med oss noen vedkubber til bålkos, marshmallows, pølser og kakao.

Veiledning

En mulighet for å finne ut mer om veien videre! Hva skal du bli? Det er godt mulig at du få svar på noe av det du lurer på om fremtiden din!

Verksted

Pris: 100,-

Først og fremst et valgfag rettet mot deg som har en bil og fikse på. Få hjelp av vår dyktige valgfagslærer som naturlig nok også er linjelærer på Bil og Motor.

Volleyball

Bli enda bedre til å spille volleyball! Lær grunnleggende forståelse av spillet. Mye praksis - gode treningsforhold!

X-fit

Høy intensitet og puls! - Et motiverende valgfag som setter fokus på å trene hele kroppen! Vår lærer med PT-utdanning står klar med dagens WOD (workout of the day).

Årbok

Alle vet at det er veldig kjekt å ha gode minner fra folkehøgskolen til å se tilbake på i ettertid. Har du en liten skribent i magen, eller liker godt å ta bilder? Årboka blir alltid veldig populær!

Valgfri tur: Kambodsja

Obligatorisk: Nei

Pris: 24 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Kambodsja er et annerledes land. Kulturen og menneskene, lukten, lydene og maten er selvfølgelig ulikt det vi kjenner fra Norge. I tillegg så har Kambodsja som nasjon en helt spesiell og dramatisk historie fra nyere tid som gjør landet unikt som reisemål.

Typisk program for turen inneholder.

 • Besøke Siem Riep
  • Sykkeltur og sightseeing i Ruinbyen og tempelet Angkor Wat, et av østens mysterier med rester fra et mektig imperium og selvfølgelig en del av Unescos verdensarvliste.
  • Besøke floating village - oppleve nattmarked
 • Millionbyen Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad. Her finnes mange storslåtte byggverk og monumenter som forteller historier fra denne byens dramatiske fortid.
  • Vi besøker Tuol Sleng, et viktig senter fra Pol Pots terror-regime.
  • Det vakre kongepalasset med alle tilhørende hager og bygninger
  • Mulighet for å gjøre en god handel på det kjente Russiske markedet
 • Besøke prosjektet vi støtter: Studentinternatene i storbyen. Vi prøver oss på en fotballkamp mot de lokale - for de som ønsker.
  • Vi besøker Trafficking Response prosjekt i Prey Veng
 • Overnatte i landsby som er med i prosjekt "Ut av fattigdom"
 • På slutten av turen reiser vi til kysten (Kep eller Sihanoukville) og opplever en ny eksotisk og vakker side ved Kambodsja:
  • Bading, soling, strandliv, vannsportaktiviteter, øytur og lokale serverdigheter.

Denne turen vil gi deg opplevelser du kan ta med deg resten av livet.

Valgfri tur: Ecuador og Galápagos

Obligatorisk: Nei

Pris: 31 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Dette er en av de 4 fellesturene du kan velge blant. Gjennomføres i mars / april måned. Du velger tur etter du har begynt på skolen (Turen koster 23.000,-)

Bli med på en eksklusiv reise i vakre Ecuador! Vi besøker høye fjell, jungel og frodig natur på fastlandet, før vi flyr 100 km ut i Stillehavet til verdens mest eksotiske sted: Galápagosøyene. På denne turen vil du oppleve unike møter med lokale mennesker og se deler av verden det er vanskelig å besøke - dette er en reise for livet. 

Vil du oppleve å være 4000 m.o.h.? Møte mennesker som bor i Amazonas? Møte apekatter og ville dyr? Fra høye fjell, til jungel, elver, og en utrolig kyst. 

Her er litt av det du vil oppleve hvis du velger å bli med på turen til Ecuador:

 • Andesfjellene - verdens lengste og Sør-Amerikas høyeste fjellkjede
 • Amazonasjungelen - en tur i skogen for å se på insekter og planter er noe helt annet her. 
 • Galápagosøyene i Stillehavet - her blir det sol, sjø og snorkling. 
 • Svømme med hai, iguaner og kjempeskilpadder.
 • Nydelige mennesker!
 • Store kontraster.
 • Den fine byen Cuenca.
 • Rafting og sykling i Baños. 
 • Joggetur på 4000 meters høyde.
 • Den magiske kysten av Ecuador.
 • Storbyen Guayaquil.
 • Vakker arkitektur. 
 • Indianermarked.
 • Annerledes, frodig natur

Ecuador er et fantastisk og variert land! Det må bare oppleves!

Vi har egen guide og bussjåfør som tar oss med rundt i landet. Det blir mye reising og mange spennende inntrykk.

Valgfri tur: Budapest

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Dette er en av de 4 fellesturene du kan velge blant. Gjennomføres i mars / april måned. Du velger tur etter du har begynt på skolen (Turen koster 9000,-)

Våren 2024 kommer vi til å sette kursen sørover til Budapest. Dette blir en kjempeflott tur til en av Europas juveler - også kalt Øst-Europas Paris!

Budapest - Øst-Europas Paris!

Dette er den største byen, og selve hjertet i Ungarn. Byen deles i Buda og Pest av den vakre elven Donau. På vestsiden ligger Buda-høydene, byens eldste del - her finner man brosteinsgater, middelalderbygninger, små særegne butikker og en praktfull utsikt. Budapest har et rikt kulturliv, og et stort utvalg av underholdning og aktivitetstilbud.

Budapest har over 100 varme kilder, og et besøk hos et av byens kurbad må bare oppleves. Gågaten Váci utca er byens shoppingstrøk, der du finner alt fra antikviteter til eksklusive smykker og designerklær. Dessuten er markedshallen og loppemarkedet en opplevelse.

Mulighetene er mange:

 • Guiding rundt i byen.
 • Et besøk på et av byens kurbad med naturlig oppvarmet vann anbefales. Gjerne utendørs under en kjølig vinterhimmel!
 • Det blir mange velsmakende fellesmåltider på koselige restauranter.
 • En båttur på Donau på kveldstid er en flott opplevelse.
 • Dagstur til den lille idylliske kunstnerbyen Szentendre.
 • Flotte opplevelser på aktuelle kulturarrangementer.

Valgfri tur: Danmark - København

Obligatorisk: Nei

Pris: 200

Måltider pr dag inkludert: 3

Dette er en av de 4 fellesturene du kan velge blant. Gjennomføres i mars / april måned. Du velger tur etter du har begynt på skolen (Kostnaden er inkludert i skoleprisen - så denne turen koster ikke noe ekstra)

København er en pulserende hovedstad med Europeisk preg. Her er mulighetene mange! 

Lonely Planet kåret København til verdens beste by å besøke i 2019. Om du velger å bli med oss til “Kongens by”, forstår du kanskje hvorfor. 

Vi bor svært sentralt, og har gangavstand til det meste av hva den sjarmerende hovedstaden er kjent for: myldrende gateliv, koselige kafeer, glade mennesker, rolige parker, storslagen arkitektur, vakre gater og smug, spennende kunst- og kulturliv, shopping og Tivoli.

Copenhagen Card er inkludert, og det gir deg tilgang til gratis offentlig transport og ca. 80 attraksjoner og severdigheter. Noe gjør vi alle i fellesskap, noe gjøres gruppevis, og noe kan du velge fritt. Sammen syr vi et program som både er lærerikt, spennende og unikt.

I og med at prisen til København inngår i skolepengene, er dette en tur på budsjett. Men du vil se og oppleve at det er fullt mulig å gjennomføre en innholdsrik og uforglemmelig tur uten at det koster så mye.

Fellestur til Danmark - Rønbjerg

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

I starten av skoleåret reiser vi til Rønbjerg Feriecenter i Danmark. Der bor vi hovedsak linjevis på hytter, men mye av programmet er felles og på tvers av linjer. I en del av det obligatoriske opplegget kan du velge fra en aktivitetsmeny ut fra egne interesser og ønsker.

I løpet av de fire dagene på denne bli kjent-turen, ristes vi sammen. På mange måter legger vi grunnlaget for et trygt og godt fellesskap som igjen bidrar til at året på Folkehøgskolen Sørlandet blir fantastisk!

Mulighet for eget bad/wc, flisbelagt og i god stand, tilknyttet rommet ditt. De aller fleste rommene har egne bad/wc, men vi har også noen dubletter, det vil si en løsning med to rom som deler bad/wc.

Vi har etter standarden romslige rom å tilby våre elever. Vi har 3 internater - og rommene på 2 av disse internatene er pusset opp for få år siden.

Vi har trådløst nettverk på alle elevrom! Har du ekstra behov for stabilitet og hastighet, har vi også kablet nettverk til alle rommene (fiber).

Fasiliteter

Vi har en flott skole som vi er stolte av:

Følg denne linken for å se 3D modeller av skolen vår.

 • Flunkende ny idrettshall ble tatt i bruk høsten 22!
 • Bad tilknyttet rommene
 • Trådløst + kablet nettverk på alle rom
 • Svømmebasseng, badstu
 • Kafé Jens - skolens egen kafé! 
 • Gymsal
 • Styrkerom, 165 m2, bra utstyrt!
 • LAN-rom
 • Skolekjøkken
 • Biljard –og bordtennisbord
 • Liten fotballbane på skolen og store baner i gåavstand fra skolen
 • Sandvollyballbane
 • Lydstudio
 • Formingsrom
 • Storstue, fellesstuer og internatstuer
 • Sunn, god og variert mat!

Spesialrommene er tilgjengelige store deler av uka. Ofte frem til klokken 22:30. 

Vi gleder oss veldig til å vise vårt flotte Sørland frem for deg. Folkehøgskolen ligger perfekt plassert i den fine naturen her i sør.

Med bil:

Fra vest (Stavanger-siden): Kjør forbi Kristiansand og følg E18 forbi sørlandsparken og dyreparken. Etter ca. 10 minutter tar du av med avkjørselen hvor det står "Møglestu" og "Birkeland". Følg skiltene mot Birkeland. Fra E18 og inn til skolen tar det cirka 10 minutter å kjøre.

Fra øst (Oslo-siden): Kjør forbi Arendal, Grimstad og Lillesand. Ikke lenge etter avkjørselen til Lillesand sentrum tar du av fra E18 ved avkjørselen “Møglestu” og “Birkeland”. Følg skiltene mot Birkeland. Fra E18 og inn til skolen tar det cirka 10 minutter å kjøre.

Med Buss:

Bussrutene mellom Stavanger og Oslo stopper på bussholdeplassen på Gaupemyr i Lillesand kommune. Fra Lillesand kan man ta buss videre til Birkeland.

Med Fly:

Kjevik ligger i Kristiansand kommune og ligger cirka 20 minutter unna skolen med bil.

Finn reiserute fra der du bor

En typisk uke hos oss:

 • Hele linjedager på mandag, torsdag og fredag.
 • Valgfag og fellesfag på tirsdager og onsdager.
 • På lørdagene varierer innholdet mellom seminarer, elev/miljøkvelder og rene fridager uten obligatorisk opplegg.

 

Skoleåret 24-25

Bistandsprosjekt

Siden 1998 har Folkehøgskolen Sørlandet hatt fokus på å samle inn penger til ulike bistandsformål.

Hvert år setter vi av flere dager på skolen hvor vi på ulike kreative måter samler inn bistandspenger. Neste skoleår er ikke noe unntak! Er du spesielt interessert i å være en skapende drivkraft i dette arbeidet, kunne kanskje en posisjon i bistandsstyret til neste år være noe for deg?

Prosjektet vi støtter i år

Vi skaper håp i Kambodsja!

Det er mulig å reise til Kambodsja på skoletur i løpet av året. Dette er et spennende land, som har så mye vakkert og fint å vise oss. Samtidig står landet også i mange utfordringer. Det er her vi kommer inn!

Det er ingen selvfølge med utdanning, et trygt sted å bo, samt økonomisk trygghet. I Kambodsja er dette tildelt de heldige. Systemet for å ivareta mangfoldet av mennesker er langt ifra optimalt, og mange minoriteter og utsatte folkegrupper faller utenfor. 

På ettermiddagene og kveldene er det fritid på skolen. Da er det ofte mye gøy som skjer, og du kan velge å bli med på hva du vil! 

Det arrangeres ulike aktiviteter av stippendiatene hver dag, men du og andre elever kan også dra igang noe for hverandre. Typisk aktiviteter kan være: 

 • Fotball
 • Tegning
 • Gå tur
 • Leker utendørs, i stua, eller hallen
 • Volleyball
 • Brettspill
 • Se film/serie sammen

Her er det mye mer gøy og spennende som skal skje! Vær kreativ og bruk muligheten - på folkehøgskole er det mange som vil finne på noe! 

 • Omtrent hver tirsdag blir det arrangert et kveldsmøte i fellesstua, der alle som vil kan bli med. Da blir det delt noe om tro og liv, ofte av en som kommer på besøk utenfra, og vi synger sammen. 

Du kan også bruke skolens fasiliteter på ettermiddagen og kveldene:

 • Låne bassenget med noen venner
 • Trene i styrkerommet
 • Bli med på LAN-rommet
 • Henge i fellesstua
 • Lag mat med noen venner på et av internatene
 • Ta en joggetur i en av de mange turløypene
 • Utfordre en venn i biljard eller bordtennis

Følgende kriterier gjelder

 • Søker må være fylt 18 år i løpet av kalenderåret som skoleåret starter (for søkere for skoleåret 23-24 betyr det at man må være fylt 18 år innen 31.12.2023)
 • Du må være motivert for å delta i skolens læringsprogram.
 • Skolen legger også tilrette for å fylle linjene med en god balanse tilknyttet følgende punkter
  • Antall gutter og jenter
  • Antall elever med behov for særskilt tilrettelegging

Følg denne linken for å lese mer om skolens retningslinjer tilknyttet opptak

Bygninger

Vår bygningsmasse er delvis tilgjengelig for rullestol. Vi har dessverre ingen universelt utformede rom.

Ingen av rommene er tilpasset rullestolbrukere. Samtidig må vi si at vi har hatt elever i rullestol hos oss, som har akseptert løsningene som vi kan tilby som gode nok.

Vi har flere enkeltrom med tilhørende bad. Badene er ikke veldig store.

Elever i rullestol eller som har utfordringer med avstander, vil få tilbudt rom i interatet som ligger i samme bygg som matsal, fellesstue, en del klasserom, kontor, administrasjon og lærerrom. Det finnes heis i dette bygget som tar elevene til byggets 4 ulike etasjer / nivå. I dette bygget finnes også 1 HC toalett.

Skolebyggene er plassert i et tun som er forholdsvis flatt. Store deler av tunet er asfaltert. Lengste avstand mellom byggene er litt over 100 meter.

Ca. 50% av elevrommene er ikke tilgjengelige for rullestolbrukere. Vi har 1 stolheis som må brukes for å komme opp til skolekjøkkenet vårt – vi hjelper da til med å bære rullestolen. Vaskerommene på skolen er ikke tilgjengelige for rullestolbrukere.

Vi har én automatisk døråpner på skolens område, den finnes i vår nye idrettshall – der har vi også ett HC-toalett. Så å si alle dørene har dørsviller.

Følgende rom er tilgjengelige for rullestolbrukere:

 • Gymsal
 • Møtesal
 • Styrkerom
 • Idrettshall
 • Matsal
 • Fellesstue
 • Administrasjon
 • Lærerrom
 • Noen elevrom (Ca. 50%)
 • Kapell
 • Personalrom
 • De aller fleste klasserom
 • Formingsrom

Det er gjort støydempende tiltak i matsalen.

Vurderer du å søke plass hos oss, ta kontakt i forkant!

Mat

Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg.

Vi tilbyr også vegetarmat. Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt.

Tilknyttet spesialdietter påbeløper det en ekstrakostand på mellom 700 – 1000 kr per måned.

Faglig og sosialt

Vi ønsker å tilrettelegge din skolehverdag på best mulig måte. Ta kontakt med oss så vi kan bli kjent med deg og dine behov.

Vi er innstilte på å legge til rette for en god skolehverdag for deg:

 • Vi ønsker å legge til rette for alternative løsninger for aktiviteter som blir for omfattende
 • Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø
 • Vi har elevveileder, internatleder og andre trygge voksne på skolen som du kan snakke med om du ønsker det.

Svein H Stangvik

Bil og Motor

Vår nye lærer på Bil og Motor! Svein har Mesterbrev som bilmekaniker og 16 års erfaring med arbeid i bilversted. Svein har mye energi og hans interesser er mange! Går veldig inn for å lære nye ting. Takket være Svein har vi fått et nytt valgfag på skolen: Lego!

Silje Dising

Linjelærer - Fra Hobbiton til Hogwartz

Silje er utdannet lærer, med bakgrunn i teaterfag, samfunnsvitenskap og nordisk litteratur og språk. Hun er en ihuga fantasy-entusiast, og har holdt på med mange felt innenfor fantasy siden hun var liten. Noen av hennes største ønsker er å gi ut en bok, og å gifte seg i Hobbiton - noe som faktisk skjer i 2027! Ellers er hun opptatt av hunden sin og å reise. 

Ida Nygaard Witter

Linjelærer - Kreativ Reise

Ida er en kreativ, reiseglad naturelsker. Hun er utdannet grunnskolelærer 5.-10. trinn med bl.a. kunst og håndverk.
Hele livet har Ida holdt på med kreative prosjekter. Mest innen brukskunst og gjenbruk de siste årene.
Med en liste på over 30 besøkte land, kan man trygt si at Ida liker å reise. Det hun liker best med å reise er å møte mennesker og bli kjent med kulturen på steder hun besøker.

Linda Antonsen Sødal

Linjelærer - Internasjonal

Linda har jobbet hos oss siden 2007. I tillegg til utdanning innen norskopplæring, har Linda også en betydelig del av estetiske fag i sin utdanning. Har etter hvert blitt vår kreative og dyktige lærer på internasjonal linje. Pleier hvert år å stå for en god dose med kjekke håndarbeidsaktiviteter.

Epost: linda@fhssorlandet.no

Eiliv Sørhus

Linjelærer

Eiliv er vår kjære Globalt Fokus lærer. Eiliv elsker Afrika! - Han har et stort nettverk i Øst-Afrika og besitter en erfaring og kompetanse som få andre har.  Han har over 20 turer til området, og har selv bodd og jobbet frivillig i Uganda.  Eiliv er genuint opptatt av deg, og er dyktig på å gå i dybden i samtalen og bygge et trygt fellesskap i klassen.

Epost: eiliv@fhssorlandet.no

Frode Lindtveit

Linjelærer - Fotball - Liverpool

For Frode er det et lag som gjelder; Liverpool F.C! Han elsker fotball, og trives veldig godt i rollen som lærer på fotballinja! Han er engasjert i bygdas fotballmiljø. I tillegg til fotball er Frode også veldig glad i friluftsliv - velger du jegerprøven valgfag, så er det Frode som er lærer!

Epost: frode@fhssorlandet.no

Tarjei B. Dalene

Linjelærer - Digital Kreativitet

Har jobbet hos oss siden 2004. Er vår dataspesialist på skolen. Engasjert lærer med en stadig iver etter å lære nye ting. Spesielt interessert i arbeid med film og lyd / musikk. Trives også i et par gode joggesko: Har begynt å løpe en del de siste årene.

Epost: tarjei@fhssorlandet.no

Elisabeth Rokseth

Linjelærer - Experience Reise Trene Mat

Elisabeth er en usedvanlig gøyal, empatisk og energisk dame. Hun er utdannet sykepleier og PT-instruktør, og har ellers en bred kompetanse og flere kurs innen fagfeltene på linja. Hun har en egen evne til å møte og se hver enkelt, og du vil aldri glemme hennes smittende og ubeskrivelige latter…! 

Epost: elisabeth@fhssorlandet.no

Olaug G. Sløgedal

Linjelærer - Ledertreningslinja

Olaug sitter på mye god folkehøgskoleerfaring: hun begynte å jobbe hos oss i 1988. Hun er utdannet allmennlærer. I senere tid har hun også tatt en veilederutdanning. Dette bruker hun blant annet inn i rollen som skolens elevveilder. Hun er en erfaren, dyktig og engasjert lærer! Olaug er alltid god å prate med.

Epost: olaug@fhssorlandet.no

Kjetil Kragset

Linjelærer - ALL INN

Kjetil er en allsidig mann som kan mye! Han har vært lærer på både fotballinja og Multisportlinja. Nå er han lærer på vår spennende "ALL IN"-linje hvor han virkelig er i sitt ess - han er nemlig et oppkomme av morsomme, sprø og gøye aktiviteter! Kjetil er lett å bli glad i, og han er en dyktig pedagog som får frem det beste i eleven.

Epost: kjetil@fhssorlandet.no

Johanne Beisland

Linjelærer - Friluft Basic

Johanne stortrives som folkehøgskolelærer! - Det vil du merke. Hun liker spesielt å utfolde seg gjennom fysisk aktivitet. Trives som plommen i egget ute i naturen, elsker friluft! Nylig har hun tatt PT utdanning og er virkelig motivert for å jobbe mot at elevene skal komme i bedre form - høy puls og trivsel er stikkordene.

Hanna E Sørhus

Timelærer

Hanna er skolens aller triveligste svenske! Hun er gift med Eiliv på Globalt Fokus og fungerer som timelærer på skolen. Du blir fort glad i Hanna, det er lett å slå av en prat med henne. Dyktig lærer med hjerte for det som spirer og gror, miljø og bærekraft.

Solveig Øyna

Kontormedarbeider

Solveig jobber på kontoret vårt. Og det har hun gjort siden 2003. Dette er ei veldig hyggelig dame å treffe om du trenger hjelp! Hun har kontroll på veldig mye av det som skjer på skolen. Kanskje ikke helt uten grunn at hun uoffisielt innehar tittelen "overrektor"...

Epost: post@fhssorlandet.no

Gunn Honnemyr

Kjøkkenleder

Gunn har jobbet hos oss siden 2001. Det er vi utrolig glad for! Hennes lange farsttid isom kokk på hotell er god å ha med seg inn på skolens storkjøkken. Gunn er utrolig serviceinnstilt og dyktig i det hun gjør. Hver krone skal vris for å gi elevene mest mulig god og næringsrik mat for pengene!

Solbjørg Nevestad

Internatleder

Solbjørg har vært internatleder siden 2007. Hun har full kontroll på internatene våre, og sørger for at elevene trives så godt som de gjør! Det er mange rom og mye og holde styr på, men Solbjørg fikser det med glans. Alltid like blid og hjelpsom! Veldig kjekt at Solbjørg jobber hos oss!

Ingfrid Farestad Skofteland

Rektor

Vår kjære rektor Ingfrid! Du blir fort glad i Ingfrid, og Ingfrid blir fort glad i deg! Hun er vår kjære rektor som trives godt med ungdommer og ønsker at alle sammen, både ansatte og elever, skal ha det mest mulig bra. Ingfrid slår gjerne av en prat på fransk om du heller ønsker det!

Sven Nordhagen

Assisterende rektor

Sven er skolens assistrende rektor. Han sørger for å holde orden på alle timeplaner, lister, oversikter og informasjon som finnes på skolen. I tillegg til å være inspektør er Sven også skolens PR-mann; Han trives godt med data, foto og video!

Terje Ulven

Økonomi og administrasjonsansvarlig

Terje har full kontroll på alle mulige tall! Han styrer økonomien med mye erfaring og kompetanse. Han er en lidenskapelig Leeds supporter, og må ha en del turer over til England hvert år for å se sin kjære klubb spille kamper!

Anita Unander

Assisterende kjøkkenleder

Anita begynte å jobbe hos oss i 2012. Hun er nestkommanderende på kjøkkenet. Alltid like blid og fornøyd, og ei dame som mange elever lett blir glad i. Hun tryller frem mange gode måltider på skolen. Men Anita sier også i fra: Har du glemt å ta tilbake kaffekoppen din? Skjerp deg, det er ikke mammaen din som jobber her ;)

Elin Kallstøl

Kjøkkenassistent

Elin har jobbet hos oss siden 2014. Elin er ei serviceinnstilt dame som står på for å gjøre en god jobb. Hun hjelper til med både matlaging og rengjøring på skolen. Kommer det et besøk med 100 ekstra stykker til kveldsmaten som vi ikke hadde regnet med? - Ikke noe stress, det fikser Elin!

Imelda Knutsen

Internatleder - assistent

Imelda jobber på kjøkkenet og er internatlederassistent. Ei veldig glad dame som du ofte hører at ler. Spesialitetene til Imelda er nudler og vårruller. Når sistnevnte lages, er stemningen ekstra god i matsalen.

Sigrun Tveit

Kjøkkenassistent

Sigrun begynte å jobbe hos oss i 1998. Hun hjelper til på kjøkkent og i tillegg til det vasker hun og sørger for at det er ryddig og fint rundt om kring på skolen. Alltid blid og fornøyd, vi setter stor pris på å ha Sigrun med på vårt lag!

Torunn K. Fåland

Kokk

Torunn begynte for første gang å jobbe hos oss i 1984. Hun hjelper til med å lage god mat for oss! Det begynner å bli en god del poteter og brød som er bakt under Torunns vakt... Torunn er ei veldig hyggelig dame, som gjør en flott innsats for oss. Hun deler gjerne også noen tanker og refleksjoner om livet ved en morgensamling noen ganger i løpet av året. Da følger elevene godt med! 

Tor Inge Fidjeland

Vaktmester

Tor Inge begynte å jobbe hos oss i 1996. Tor Inge er utrolig service-minded, og trår alltid til dersom noen skulle trenge hjelp til noe! Både lærere og elever. Han er en altmuligmann som kan utrolig mye. Vi har en kjempeflott skole som vi er veldig stolte av. Mye av grunnen til at den er så bra, er fordi vi har Tor Inge med på laget vårt!

Helge Stomnås

Vaktmester

Helge begynte å jobbe for oss i 2016. Han er utdannet tømrer og har mange års erfaring med snekkerarbeid! - Det kommet skolen godt tilnytte. Helge er en veldig trivelig kar, som mer en gjerne hjelper til om det skulle være behov for det. Vi har en utrolig flott skole, og Helge er med på å bidra til at slik fortsetter det å være!

Linjer på Folkehøgskolen Sørlandet

Bil og Motor

Folkehøgskolen Sørlandet
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Globalt Fokus - Til Stede

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Experience - Reise, trene, mat

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

ALL IN - it's an adventure

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Internasjonal - Catch Norway

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Teater på reise

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Kreativ Reise

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Fantasy: Fra Hobbiton til Hogwarts

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Digital Kreativitet - Japan og Europa

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen

Multisport Travel

Folkehøgskolen Sørlandet
Helårskurs15 t/ukeKristen

Ledertreningslinje - 2.års elever

Folkehøgskolen Sørlandet
Fullt
StipendiatlinjeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Skolelei? Hør nå!

Kristian Nilsen var skolelei på videregående. Da ble folkehøgskolen avgjørende.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen