Til hovedinnhold

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole

Velkommen til en skole som liker å være aktiv. Som er opptatt av at du lærer gjennom å gjøre. Som elsker å gi unge mennesker utfordringer som kan gi ny innsikt om deg selv, og om deg selv sammen med andre. 

Søk på skolenLinjer

Velkommen til et annerledes skoleår

Det blir mye moro, mye trening, mange fag, vante og uvante arbeidsoppgaver til beste for fellesskapet.

Her får du venner fra hele landet. Du jobber med fag som interesserer deg både på dine premisser, og sammen i et fellesskap. Vi setter humør og glede i fokus sammen med alvor og seriøsitet.

Se hver elev

Vi er opptatt av å se hver elev. At hver elev skal føle seg inkludert og verdsatt.
Vi jakter mestring. Fordi det "å beherske noe" gjør at en føler en kan noe, er verdt noe, og betyr noe for andre.

Vi støtter deg

Vi arbeider tett sammen både faglig og sosialt. Hele personalet jobber hardt for at du skal få et godt år. Vi støtter deg når du trenger det, pusher deg når det er nødvendig. 

God kompetanse

Vi som jobber på skolen har god kompetanse. Vi er engasjerte, har allsidig faglig bakgrunn og vi liker ungdom.

Flotte treningsanlegg

Skolen har flotte treningsanlegg. De er tilgjengelige for deg på dagtid og kveldstid gjennom hele skoleåret.

Dette står vi for

Idrettsskolen er en frilynt skole. Vi respekterer at livssyn er en privat sak.
Vi er opptatt av humør, idrettsglede, og at alle er aktive deltakere i et inkluderende fellesskap.

Vårt motto: La kroppen leve

Gjennom fellesfagene utfordrer og veileder vi deg faglig, sosialt og personlig. Hver elev må bidra i fellesskapet for å skape et kreativt, godt og trygt miljø. Fellesfagene har ulike tema hvor du lærer å utvikle deg selv og medelever. Du får faglig input innen idrett, estetiske fag og kultur. Felles opplevelser skaper samhørighet og glede.

Vi har følgende fellesfag:

 • Morgensamling: Vi starter skoledagen med felles samling. Vi ser nyhetene på TV og har ord for dagen.
 • Storfag: Utvikle deg faglig, sosialt og personlig gjennom refleksjon og kreativitet.
 • Husgrupper / internatliv: Husgruppene er skolefelleskapets lim.
 • Husgruppekonkurranser: Vi kårer årets husgruppe.
 • Felleskvelder / temakvelder / fester
 • Linjeseminarer: Alle linjene har ansvar for å arrangere et linjeseminar for resten av skolen.
 • Foredrag / workshops: Vi berører ulike aktuelle temaer
 • Prosjektuker / prosjektdager
 • Kimaklok folkehøgskole og bærekraft 
 • Ta Vare: Et trafikksikkerhetsprosjekt

Les mer om fellesfagene

Vi tilbyr både lærerstyrte og elevstyrte valgfag i løpet av året.
Etter endt skoleår har du hatt hele 10 lærerstyrte valgfag. Hvilke fag vi tilbyr hvert år avhenger mye av hvilke lærere vi har.
Elevstyrte valgfag gir deg mulighet til å få praksis som instruktør, og er med på å utvide fagtilbudet.

Akrobatikk

Det er trening med fokus på kroppskontroll, gymnastiske kunsttykker og jibberelaterte vågestykker. Det her er trening innenfor turn- og jibbesjangeren. Trening med fokus på motorisk innlæring, utvikling av romorienteringsevne og ulike triks. 

Allidrett

Her jobber vi med å planlegge og lede gode aktiviteter for barn. Praktisk øvingsutvalg basert på mye leik gir deg en god øvingsbank. Fullført valgfag gir Aktivitetslederkurs i Barneidrett

Band / samspill

Har du litt kunnskap om et instrument og en drøm om å spille i et band, har du sjansen her! Gruppa blir delt opp i to grupper: "Unplugged" Akustisk band og "Plugged" Band.

Crossfit

Crossfit er en treningsform som vektlegger funksjonelle øvelser hvor muskler i hele kroppen er i sving samtidig, med høy intensitet og stor variasjon. Her trenes både utholdenhet, styrke, koordinasjon og mobilitet og kroppen blir utsatt for allsidige utfordringer som kan skaleres ut i fra den enkelte deltagers nivå.

Digital kreativitet

Valgfaget er lagt opp som et workshop, der vi «deler og stjeler» ideer, kunnskap og erfaringer fra hverandre. Vi jobber med program som Photoshop, Fuse, og Premier.

Foto

Ta kontrollen over kamera, og bli en bedre fotograf. Du vil lære å sette innstillingene selv, og ikke bare la kamera tenke for deg. Vi vil jobbe med komposisjon, lys og kreativitet.

Futsal

Futsal er en raskt voksende sport i hele verden. Futsal krever hurtighet, utholdenhet og teknikk, og vi trener på alt dette gjennom valgfagets forløp. Det er mye action, og du er mye involvert i spill

Golf

I valgfag golf benytter vi skolens egen pitch and putt-bane. Vi øver på grunnleggende teknikk med jern og putter, og lager våre egne småturneringer.

Håndstående / partnerakrobatikk

Systematisk trening mot å stå og gå på hendene. I tillegg til lek med partnerstunts.

Idrettspsykologi/coaching

Dette er et valgfag der det handler om veiledning, motivering, læring der en skal bli flinkere til å ta bevisste valg for å få utvikling. Det handler om å "bygge opp" og ikke "bryte ned".

Innebandy

Et valgfag med mye spill og spillrelaterte øvelser. Fra spill 2 mot 2 på små baner til spill 5 mot 5 på full bane.

Jibb

Ski og snowboard i skolens mini-park, som består av et hopp/kicker og ulike rails. Av rails har vi både boxer, staircase, handrail og hardplastrør. Alt en trenger for å lære seg forskjellige triks.

Klatring

Valgfaget har fokus på klatrevett, sikrings- og klatreteknikk. Gjennom faget får du god trening i, og tips til å bli en bedre klatrer og sikrer. Mulig å få kursbevis innen topptau og LED klatring.

Kosthold

Grunnleggende kunnskap om næringsstoffene kroppen trenger for å fungere optimalt. Vi ser på ernæring i forbindelse med prestasjon innenfor trening og idrett. Teori og noe praktisk matlaging.

Langrenn

Kort innføring i prepping og smøring av ski. Deretter brukes tida på teknikkveiledning både i klassisk og fristil. Valgfaget avsluttes med at vi reiser til Vegglifjell for å gå lengre turer.

Livredning

Grunnleggende førstehjelp og livredningskunnskap. Kombinasjon av teori, praktisk øving på førstehjelpsferdigheter og trening på livreddende teknikker i basseng.

Longboard

Et longboard er en spesiell, lengre utgave av et skateboard og du får en mer flytende skaterstil. Ved å lage ditt eget longboard, kan du selv velge form, karakteristikk, og uttrykk.

Lydstudio

Audacity brukes primært som redigeringsverktøy. Vi kopierer, limer og klipper og redigerer musikalske overganger. Eksperimenterer med opptak og effekter. F.eks. lag ditt eget danse-/treningsprogram.

Mat og energi

Dette er et valgfag med hovedvekt på matlaging. Vi lager retter av varierende vanskelighetsgrad, alt fra hjemmelaget burger til krumkaker. Maten som lages spiser vi sammen etterpå.

Musikaldans

I valgfag Musikaldans lærer du koreografier fra kjente musikaler som Hairspray, Grease, High School Musical, Dirty Dancing, Chigaco, Flashdance eller Footloose.

Pardans

Du vil lære grunnleggende teknikk og trinn innen ulike sjangre av pardans. Eksempler er vals, swing, jive, cha cha cha, salsa og tango. Samspill mellom deg og din partner vil også være i fokus.

Photoshop

Få mer ut av bildene dine. Vi ser på hvordan vi kan bearbeide bildene med hensyn til blant annet lys/kontrast, farge og oppskarping. Bruk av ulike verktøy. Lær å lage fotomontasjer. Innføring i Photos

Sentrumsløpet

I dette faget deltar man i den store folkefesten som sentrumsløpet er. Flere tusen mennesker løper en løype på 10km i Oslo sine gater i april mnd. I dette valgfaget vil du trene deg opp til denne folkefesten. Her vil det bli intervalltrening, både kortere og lengre. Vi løper for det meste utendørs, det er deilig å komme seg ut for å løpe litt på vårparten! Faget passer for deg som har løpt mye før, samtidig som det passer for deg som vil få inspirasjon og veiledning til hvordan man kan trene seg til bedre utholdenhet.

Sjakk

I dette valgfaget spiller vi først og fremst mye sjakk, for det er gjennom mye spilling vi lærer. Vi ser på grunnleggende sjakkteori, og de ulike fasene i spillet (åpning, midtspill og sluttspill), noe som forhåpentligvis vil kunne gi oss nye strategier i spillet vårt. Sjakk valgfag passer for deg som har evnen til å fokusere over litt tid, og det er åpent for alle, enten du kan sjakk fra før eller ikke.

Skihopp

Fra 0 til 60 meter i 5 bakkestørrelser. Grunnleggende øvelser og progresjon som gir grunnlag for å fly gjennom lufta….som «det er noe djevelsk besettende ved» ifølge Kjell Aukrust.

Skøyter / hockey

Her brukes skolens egen skøytebane til trening av generelle ferdigheter på skøyter og i tillegg brukes mye tid på spill og spillrelaterte øvelser.

Streetdance

I dette valgfaget vil du vœre innom dansestiler som hiphop, jazz, funk, freestyle og breakdance. Du lœrer ulike trinn og koreografier etter fengende musikk, samt morsomme dansetriks både alene og i par. Streetdance er supert for å utvikle din koordinasjon, kroppsbeherskelse og rytmeforståelse.

Strikk og chill

Når mørket senker seg, er det koselig å samles foran peisen. Du lærer å strikke myke plagg som sokker, lue, votter, pulsvarmere eller skjerf. Godt til kalde vinterdager eller som julegave.

Utholdenhet

Grunntrening innenfor utholdenhet med målsetning om å øke den aerobe kapasiteten. Dette gjør vi gjennom en miks av intervaller og langkjøring.

Videoredigering

Her er kreativt samspill i fokus! Lag en kortfilm eller samle inn bilder til en mimrefilm. Bevisst gjør dine valg av motiv og kameraføring. Prøv deg på grunnleggende redigering av video.

Volleyball

Opplæring i grunnleggende ferdigheter som f. eks; baggerslag, fingerslag, smash, blokk. I tillegg mye spill og spillrelaterte øvelser med teknisk og taktisk veiledning.

Yoga/pilates

Yoga og pilates er treningsformer som har eksplodert i popularitet de siste årene. Denne type trening anbefales som en del av et hvert treningsregime. I dette faget vil kjernemuskulaturen være i fokus

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

I desember drar vi på en ukes treningsleir til Lanzarote - Club La Santa. Dette er et av verdens ledende sportssentre.

Green Team tilbyr forskjellige treninger med høy intensitet av dyktige instruktører.

Alle har minst tre økter hver dag. Dette kan være organiserte treningsøkter eller trening på eget inititativ. Alle deltar på skolens duathlonkonkurranse. Det er også mulighet for mange utflukter. For eksempel surfing, dykking og go-cart.

Målet med skoleturen er en treningsleir i fellesskap, der du skal oppleve nye og spennende treningsformer.

Det blir servert to buffetmåltider om dagen - frokost og middag. Frokosten inntar vi tidlig, slik at vi kommer tidlig i gang med treningen. Middagen er på kvelden. På disse måltidene kan en velge mellom mye godt.

Les mer på Club La Santas egne nettsider

Vi har avtale med en profesjonell surfeinstruktør som lærer oss hvordan bølgene skal tas. Club La Santa

På La Santa trener vi med mange av verdens beste idrettsutøvere.

Etter middagen på kvelden er det ofte show på ”Torvet”. Her bidrar vi som skole med noen nummer på gjesteopptreden.  I tillegg kan de som vil gå og spille minigolf, biljard, dart eller danse på senterets eget diskotek.

bildetekst

Internatene er en viktig arena for det sosiale liv og trivselen på skolen. Vi har plass til 103 elever, fordelt på de 4 internatene: Stabburet, Låven, Nansen og Nordstua. 

De fleste elevene bor på dobbeltrom, der dusj og toalett er felles på internatene. Vaskemasin og tørketrommel finner du på alle internatene 

På alle internatene, minus Låven, er det en elevstue. I skolebygningen har vi matsalen og Vinterhagen (elevstue).

I løpet av sommeren er det mulig å komme med spesielle ønsker / behov i forhold til hvor du vil bo eller bo sammen med.

Les mer om internatene

Fasiliteter

Treningsanleggene på skolens område gir deg topp treningsmuligheter

De er tilgjengelig for deg utenom undervisningstid.

 • Idrettshall med ballbaner. Klatrevegg med buldremuligheter. Foampit, stortrampoline og airfloor for akrobatikk
 • Svømmehall, 25 meter med stupebrett, 3 meter fast og 1 meter svikt 
 • Styrkerom 
 • Functional fitnessrom
 • Danse- og fitnessaler
 • Spinngrom
 • Gymsal
 • Kunstgressbinge
 • 2 gressbaner for fotball
 • Sykkel- og joggestier
 • 3 beachvolleyballbaner
 • Friidrettsanlegg
 • Orienteringsområder
 • Klatrefelt, ute
 • Klatrebase, ute
 • Golfbane - sekshull pitch- & putting 
 • Discgolf bane - 6 kurver
 • Kano- og kajakker
 • Skøytebane
 • Skiløype
 • Muligheter for isklatring
 • Mini-park for jibbing

Les mer om anleggene og se bilder

Skolen ligger ved fylkesvei 40 i Rollag kommune, i Buskerud fylke, midt i Numedal mellom skisentrene Kongsberg og Geilo - To timer fra Oslo 

Reisemåte

Kjører du bil 
Følg fylkesvei 40 fra Kongsberg eller Geilo. Følg veien til du ser skiltet IDRETTSSKOLEN.

Reiser du kollektivt
Fra Oslo går det tog og buss til Kongsberg. Fra Stavanger/Kristiansand går det tog til Kongsberg.
Ta så bussen videre, nr. 420, fra Kongsberg jernbanestasjon mot Geilo.

Kommer du vestfra med tog til Geilo, tar du bussen, nr. 420, mot Kongsberg. Bussen stopper på Idrettsskolen.

Her er noen nyttige lenker
NSB: www.nsb.no/forside?gclid=COnl0bqEpc4CFQQz0wodPTAGXg
Nettbuss, Timeekspressen, Linje 1, Oslo, Kongsberg, Notodden: www.nettbuss.no/rutetilbud/ekspressbuss/timekspressen/linje-1-notodden--kongsberg--drammen--oslo
Numedalsbussen fra Kongsberg: bk.websrv01.reiseinfo.no/bkIISStaticTables/ruter/t/23-212.htm
Numedalsbussen fra Geilo: bk.websrv01.reiseinfo.no/bkIISStaticTables/ruter/r/23-212.htm

 

Finn reiserute fra der du bor

Gode muligheter for friluftsliv

Andre anlegg i skolens nærområde

 • Pendelhopp - fra Rollagbrua 4 km fra skolen
 • Hoppbakker - 8, 17, 32 og 60 meters bakker, Gaarderbakken 10 km fra skolen
 • Lysløype (Veggli, 10 km fra skolen)
 • Kunstgressbane, Stevningsmogen Fritidspark 20 minutter fra skolen
 • Vegglifjell skisenter, 30 minutter fra skole
 • Kongsberg skisenter - alpint / jibbing, 50 km fra skolen

Helårskurset

Skolestart er rundt 20. august og avsluttes rett før 17. mai  

Halvårskurs, høst

Skolestart er rundt 20. august og avsluttes i midten av desember.

Halvårskurs, vår

Skolestart er i begynnelsen av januar og avsluttes rett før 17. mai.

Last ned årsplan som pdf ↓

Prosjektuke høst

På høsten har vi en uke der vi forbereder en foreldrehelg / aktivitetshelg. Uka brukes til å forberede aktiviteter og lage revy som
presenteres i helga.

Prosjektuke - Kortfilmfestival

På våren arrangerer vi en kortfilmfesival, som avsluttes med premierer og prisutdelinger i rene Hollywood-stil.

Eksempler på kveldsaktiviteter:

 • Treningsarenaene er åpne
 • Elevstyrte valgfag
 • Ettermiddagskaffe
 • Felleskvelder
 • Festkvelder
 • Temakvelder

Vi har følgende rutiner og kriterier ved vurdering av søknader:

 • Du må være fylt 18 år innen 1. januar i skoleåret.
 • Du må dokumentere skolegang og annen erfaring.
 • Vi er villige til å inngå dialog med søkere om spesialavtaler.

NB! Skolen er dessverre ikke tilrettelagt for rullestolbrukere eller blinde.

Lars Petersen

Rektor

Jeg er dansk og kommer opprinnelig fra København. Sosiolog med etter- og videreutdanning innen arbeidsrett, ledelse og coaching. Turleder og instruktør på havkajakk. Diverse styreverv. Har jobbet som konsulent i ulike kommuner, vært rektor, inspektør og lærer i folkehøgskolen, og har drevet egen virksomhet. Jeg elsker mitt lille småbruk og stortrives på vannet, i skogen og på fjellet.

Epost: lars.petersen@idrettsskolen.com
Telefon: 31 02 38 02

Vemund Roen Harkinn

Linjelærer, LinjeX - Action

Tittel: Idrettslærer. Lektor.
Jobberfaring: Mastergrad i Idrettsvitenskap, Snowboard, Norges Idrettshøgskole.
Ulike trenerkurs i NSBF, NSF Freestyle, NGTF, NFF.
10 år på Idrettsskolen, Numedal folkehøgskole. Underviser også i ulike valgfag og fellesfag.
Mine interesser: Alt som har med idrett, trening, friluftsliv, jakt og fiske.

Epost: vemund.harkinn@idrettsskolen.com
Telefon: 31023800

Svein Storemoen

Linjelærer, LinjeX - Villmark

Svært interessert i friluftsliv, jakt og fiske, og bruker mye av fritida på dette. Bor på gård 6 km fra skolen, er gift og har 2 voksne barn.

Idrettsbakgrunn; langrenn, løp, fotball, volleyball
Mastergrad i idrett
Jegerprøveinstruktør
Diplomtrener NIF
3 år lærer/trener ved Sirdal VGS
Idrettsskolen (Fra 1995) ; Telemark, Friluftsliv, Linje X, Idrett, Ballsport 
7 år som kretstrener langrenn

Epost: svein.storemoen@idrettsskolen.com
Telefon: 31023800

Ørjan Skilbrei

Linjejærer, Ballsport

Ansatt som ballidrettslærer. Kommer opprinnelig fra Lærdal. Var elev her på fotballinja i 2006/07. Det er fotball jeg har mest erfaring med, og spilte bl.a fotball i Elverum de årene jeg studerte der (2008-2012). Har en bachelor i faglærer kroppsøving, årsstudium i sosialpedagogikk og et årsstudium i mat, helse- ernæring. Bor på tunet, trener mye og er en livsnyter. Livet er herlig!

Epost: orjan.skilbrei@idrettsskolen.com
Telefon: 31023800

Sigurd Simpson-Larsen

Linjelærer, Fotball - Futsal

Har jobba med idrett og fotball de siste 20 åra. Er utdanna UEFA – B trener. Trener lag på klubb og kretsnivå. Som skole så har vi samarbeid med fotballkretsen.
Har jobba 1,5 år som sportssjef i fotballklubb. Stort sett består dagen av fotball og trening.

4 års Høgskoleutdanning i idrett.
Spilt aktivt fotball på senior nivå i 20 år.
F.B.K Voss, Alta IF, Bossekopp, Flint, Bærum.

Epost: sigurd.simpson-larsen@idrettsskolen.com
Telefon: 31023800

Cainan Sletten

Linjelærer, Fitnesslinjene og Movement Culture

Jeg har mastergrad i Idrettsvitenskap ved Norges Idrettshøgskole, i tillegg til årstudium i Praktisk-Pedagogisk Utdanning, og Idrett, Kultur og Utvikling. Også en rekke kurs innen ulike treningsmetoder. Samtidig som jeg studerte jobbet jeg som instruktør innen Crossfit, Yoga og akrobatikk.

Trening er det beste som finnes, stort sett finner du meg på styrkerommet, ved hoppegropa eller på slakklinen.

Epost: cainan.sletten@idrettsskolen.com
Telefon: 31 02 38 00

Linda Ramstad-Johannsen

Lærer

Jeg har studert dans på Bårdar akademiet og undervist i ulike dansesjangre siden 2000. Jeg fullførte min bachelorgrad innen ernæring i 2011, og har siden da jobbet med ernæringsrådgivning og foredragsholding innenfor temaet. I tillegg har jeg kursbevis som instruktør innen ashtanga vinyasa yoga. Linda brenner for dans, trening, yoga og ernæring.

Linda har permisjon skoleåret 018/-19.

Epost: linda.ramstad-johannsen@idrettsskolen.com
Telefon: 31 02 38 00

Marte Bondal

Linjelærer, Fitness - GX - instruktør og Movement Culture

Jeg har studert dans ved Bårdar Akademiet og Norges Dansehøyskole og har en bachelor i dans og pedagogikk. Bor i Kongsberg med samboer og to barn. Er utøver i dansegruppen Intros Allstars og har konkurrert nasjonalt og internasjonalt i Cheerdance siden 2002. Underviser i forskjellige kreative valgfag og har en del undervisning med Movement Culture og GX – Puls og styrke.

Epost: marte.bondal@idrettsskolen.com
Telefon: 31023800

Lars-Erik Brevig

Lærer

Jeg underviser i valgfag. Eksempler på emner jeg underviser i er band, samspill, studio, kor, lydfilredigering og videoredigering. Produserer filmer for skolen. Fritid går for det meste til musikkaktiviteter, blant annet ved å drive et ensemble ved navn LAAGEN.

Lars-Erik har permisjon skoleåret 2018/-19

Epost: lars-erik.brevig@idrettsskolen.com
Telefon: 31023807

Hilde Grymyr

Lærer

Jeg underviser i valgfag. Eksempler på emner jeg underviser i er Foto, Photoshop og Digital kreativitet.

Min utdanningsbakgrunn er innen idrett, friluftsliv, realfag og foto. Jeg har spilt aktivt fotball, håndball og litt volleyball.
Trives godt med fysisk aktivitet i naturen, til fots, på sykkel, kajakk eller ski. Er ofte å se med kamera rundt halsen.

Epost: hilde.grymyr@idrettsskolen.com
Telefon: 31023808

Dan-Elias Brevig

Lærer

Jeg kommer ifra skolens nabobygd: Veggli. Min mastergrad i musikk er fra Universitetet i Oslo og min praktisk-pedagogiske utdanning tok jeg i Notodden.. På fritiden spiller jeg i metalbandet Assimilate og produserer acapellaversjoner av forskjellige sanger på YouTube under navnet Synth000. På skolen underviser jeg i kreative valgfag som Musikk, Visuell Kunst og editering av media.

Epost: dan-elias.brevig@idrettsskolen.com
Telefon: 31023800

Kjersti Simpson-Larsen

Inspektør

Har jobba på idrettsskolen siden 1996. Starta opp som inspektør høsten 2017. Har noe undervisning på Fitness, LinjeX, Lederlinja, valgfag og fellesfag.

Utdannet i idrettsfag. Etterutdanning i Klatring, Idrettspsykologi og Spesialpedagogikk.

Er ei allsidig dame som liker å trene. Alt fra utholdenhet til styrke og det meste innen friluftsliv sommer som vinter. Bor på tunet og gift med Sigurd.

Epost: kjersti.simpson-larsen
Telefon: 31023808

Marita F. Tveiten

Internatleder

Eg er internatleder, utdanna husøkonom, og kaller meg gjerne husmor. Eg har eit ord med i laget over alt, styrer hus og heim, og kommer gjerne på rombesøk på internatet. Eg er opptatt av at både elever, personale og gjester skal trives på Idrettsskolen, og tar gjerne ein «go-prat» med alle. Men eg er ikkje berre inne, eg er også glad i skog og fjell og livet utendørs.

Epost: internatleder@idrettsskolen.com
Telefon: 31023803

Ranveig Aasland

Kontorleder

Jeg er kontorleder på skolen og utdannet økonom. Jeg har tidligere jobbet som både controller og økonomisjef. Dersom du lurer på noe med skolepenger og faktura, så er jeg personen du kan spørre. 

Tidligere har jeg spilt både håndball og fotball og vært veldig aktiv. I disse dager er hovedhobbyen å synge i band.

Epost: kontor@idrettsskolen.com
Telefon: 31023800

Åse Dammen Otterholt

Skolesekretær

Jeg har jobbet som skolesekretær 50 % stilling i 30 år nå. Ansvar for registrering av søknader, lånekassen og kortkurs. Ellers vanlig kontorarbeid som svare på henvendelse pr telefon, SMS, epost eller personlig. Min andre jobb er hjemme på gården i Veggli. Her har jeg nå ca 180 vinterfora sau. Strikker og leser gjerne en god krimbok når jeg kan. Har også 4 barn og 5 barnebarn.

Epost: kontor@idrettsskolen.com
Telefon: 31023806

Elin Ørsland

Kjøkkenleder

Jeg heter Elin Ørsland bor i Veggli og har jobbet på Idrettsskolen i mange år. Tok fagbrev som kokk, og har etter det hatt kjøkkenleder ansvar, med meny planlegging og bestilling av mat. Trives godt på jobben med hektiske dager, og anledning til å bli kjent med elevene. 

Epost: kjokkenleder@idrettsskolen.com
Telefon: 31023803

Torbjørn Barikmo

Kokk

Torbjørn har vert kokk på skolen siden 1986. Sammen med kjøkkendamene står han for tilbereding av alle måltida som serveres hver dag. Torbjørn er sosial og liker å slå av en prat med både elever, gjester og ansatte. Torbjørn er fra Kongsberg og er en engasjert mann i lag og foreninger.

Telefon: 31023804

Nina Baltzersen

Internatassistent / kokk

Jeg er tredje generasjon i min familie som har vært ansatt på Numedal Folkehøgsskole, så skolen har alltid betydd mye for meg og min familie. Jeg var 17 år da jeg ble ansatt i 1981 og jobbet der til 1989. Etter å ha jobbet med mat og service andre steder, kom jeg tilbake og ble fast ansatt i 2015. Høsten 2017 tok jeg fagbrev som institusjonskokk.

Telefon: 31023804

Ingeborg Bekkeseth

Internatassistent og renholder

Ingeborg Jobber med renhold og på kjøkkenet. Ho liker å holde skolen ryddig og rein, og er godt kjent i hver en krok på hele skolen. Ingeborg har også jobba i svømmehallen, både som badevakt og renholder. Ei allsidig dame som har jobba på Idrettsskolen siden 1999.

Telefon: 31023804

Kristin Rydgren

Renholder og kjøkkenassistent

Jeg har vært ansatt på Idrettsskolen siden 2003. 
Jeg har tidligere jobbet i svømmehallen. 
Nå jobber jeg på kjøkkenet og med renhold. 

Jeg bor i Veggli med samboer og tre barn. 

Telefon: 31023804

Bjørg Skriudalen

Internatassistent

Jeg jobber på kjøkkenet. Er i fra Nore.  Er utdannet som Hjelpepleier. Har tatt en videre utdanning innen for Psykisk helsearbeid og Rus. Det å se muligheter fremfor å bare se begrensninger er noe jeg er veldig opptatt av.  Trives godt med å være ut i friluft.

Telefon: 31023804

Asbjørn Teksle

Bademester og vaktmester i idrettshallen

Asbjørn er vaktmester med hovedansvar for Svømmehall og Idrettshall. Med hans allsidige bakgrunn og interesse for vedlikehold/snekring, bidrar han også gjerne med andre oppdrag innen f.eks oppussing.

Epost: asbjorn.teksle@idrettsskolen.com
Telefon: 31023810

Ronny Darjes

vaktmester

Er skolens vaktmester, og er stort sett å finne «rundt-om-kring». Han løser små og store oppgaver, og tar gjerne elever med for å lære praktiske ting. Han har en variert bakgrunn, og er ivrig med modellfly.  Ronny er en av tre vaktmestere ved skolen, og har hovedansvaret innendørs.

Epost: ronny.darjes@idrettsskolen.com
Telefon: 91376180

Tor Arne Bjørnsrud

Vaktmester

Er skolens ute-vaktmester. Han trives godt i gravemaskina, og har ansvar for idrettsanlegga ute, både sommer og vinter. Han vedlikeholder fotballbaner, golfbane, skiløyper og skøytebane. Det blir mye grasklipping på sommeren og brøyting på vinteren.

Telefon: 31023800

Nils Fadum

Badevakt og renholder i svømmehallen

Telefon: 31023809

Linjer på Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole

Functional Fitness OCR

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball Europa

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Ballsport

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Movement Culture

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

GX - Puls og Dans

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

LinjeX - Action

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

LinjeX - Villmark

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Ledertrening - 2. års elever

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Stipendiatlinje15 t/ukeFrilynt

LinjeX - Action

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

LinjeX - Villmark

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høstFrilynt

Movement Culture

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høstFrilynt

Ballsport

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Fotball Europa

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Functional Fitness OCR

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Movement Culture

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

LinjeX - Villmark

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Functional Fitness OCR

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vårFrilynt

Fotball Europa

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Ballsport

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

LinjeX - Action

Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole
Venteliste
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Haakon Kirksæter

Noe av det jeg liker best med Idrettsskolen er alle de fantastiske treningsfasilitetene skolen har. Jeg er også vanvittig fornøyd med det gode miljøet som lærerne og elevene skaper både i fagene og på fritiden.

Haakon Kirksæter, elev 2018/-19 og 2019/-20
Andreas Ellingsen

Jeg setter mest pris på alle fasilitetene vi har her på skolen! Egen svømmehall, styrkerom, klatrehall, idrettshall og masse mer gjør at vi aldri kjeder oss.

Andreas Ellingsen, elev 2018/-19 og 2019/-20
Silje Brennesvik Pedersen

Skoleturen for hele skolen til Club La Santa var en tur som jeg satte stor pris på. Den betyr mye for fellessakpet på skolen. Vi fikk prøvd nye ting og en fin variasjon til hverdagen. Linjeturen hadde også mye å si for fellesskapet på linja.

Fra bloggen

Begynn på folkehøgskole i januar!

Angrer du på at du ikke valgte folkehøgskole i august? Eller har du kun tid til å gå på folkehøgskole et halvt år? Sjekk ut ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen