Haugetun Folkehøyskole

Haugetun er skolen for deg som ønsker et annerledes år. En skole uten fasit! Du blir bedre kjent med deg selv, med Jesus og med andre deler av verden. Her kan du realisere drømmene dine, få opplevelser du aldri hadde drømt om sammen med mennesker du vil drømme om resten av livet. Haugetun er et år for livet!

Søk på skolenLinjer

Linjer på Haugetun:

På Haugetun har vi det meste under et tak, noe elevene våre setter stor pris på. Internatet har hovedsakelig tomannsrom, men man kan søke om å få enkeltrom. Alle internatrom er pusset opp i løpet av de siste fem årene. Det er trådløst nett på hele skolen.

Det er peisestue og biljardrom. I kjelleren er det vaskerom med vaskemaskiner. Gymsalen er stor og det er høyt under taket. I tilknytning til gymsalen er det både styrkerom og dansesal. Skolen har eget lydstudio og kjører lyd på større arrangementer. Studioet og lydanlegget brukes også i undervisningen. Formingssal og elevkjøkken brukes både i undervisningen og på fritiden. Med over 100 ungdommer rundt deg, er fritidsmulighetene mange, og i tillegg til alt man finner på selv arrangeres det en rekke turneringer og sosiale arrangement i løpet av året.

Haugetun ligger midt mellom Fredrikstad og Sarpsborg, to byer med gode transport, kultur og fritidstilbud. Det er gangavstand til både matbutikk, Elixia og Østfoldhallen, Østfolds største kjøpesenter.

De siste årene har skolen blitt fort full. Det er derfor lurt å søke tidlig.

Se våre hjemmesider for mer informasjon om skolen.

Dette står vi for

Et år for livet!

Haugetun folkehøyskole er en kristen folkehøyskole som formidler kristen tro og verdier. Du utfordres til å ta ansvar for eget liv, for medmennesker og samfunnet ellers. Gjennom opplevelser, aktiviteter og fellesskap håper vi at du får vokse og utvikle deg. Vi vil gi deg et år for livet.

Våre fellesfag er tro og liv og samtidsorientering 1t hver uke,  sang og aktivitetsøkt annenhver uke, forskjellige seminarer på lørdager, samt timer med psykologi og økonomi. Vi har også flere foredragsholdere med forskjellige typer tema på besøk.

Du kan lese mer om våre fellesfag på nettsidene våre.

Skolen har valgfag 6 timer pr uke, fordelt på tre totimersfag. Du velger nye valgfag 4 ganger pr år. Dette betyr at du har mulighet for å velge 12 ulike valgfag gjennom året om du ønsker det.

Bak og spis

Her baker vi det vi har mest lyst på, - og som vi tror vi skal få til. Etterpå koser vi oss med baksten, og sørger ofte for itt å dele ut til de andre som lar seg fristen av duften fra kjøkkenet.

Ballspill

For deg som liker ballspill. Vi spiller fotball, volleyball, basket og innebandy.

Bordtennis

Bordtennisbordene på skolen er mye i bruk, og noen får ikke nok bordtennis på fritiden. I valgfaget trener vi på slag, og spiller singel- og double turnering.

Bowling

Vi spiller på Sarpsborg bowlingsenter. Du trenger ingen forkunnskaper for å velge bowling. Noe opplæring vil bli gitt dersom du er nybegynner. Foruten kos og moro trigger vi konkurranseinstinktet.

Curling

Det er ikke mange steder i Norge man kan spille curling, men i Halden har de en ishall hvor vi får prøvd oss på glattisen. Curling er en morsom og spennende idrett og ny for de fleste.

Filmkroken

Fredag ettermiddag har vi filmkroken. Vi pleier å se varierte filmer mht til innhold; fra drama til action og humor, - og noen potetgullposer følger nok med inn i filmsalen

Fit for fight

På Haugetun har vi matter, hansker og puter. Dette gjør det mulig å introdusere deg til mange ulike former for kampsport. Dette er en idrett hvor de fleste opplever mestring og økt selvtillit.

Forming

I dette faget behøver du ikke å være en kreativ person. Du får stort sett lage det du har lyst til, men får hjelp til å komme i gang dersom du ikke har noen ideer selv. Formingss

Friluftsliv

Dette er faget for den som liker seg i naturen. Selv om Østfold ikke kan by på spektakulære opplevelser er det mange flotte turmuligheter i nærmiljøet. Vi kan dra på kanotur, grottetur, båltur mm

Golf

Vi har en avtale med en golfbane om at vi kan gå våre egne runder der etter et lite innføringskurs, og du trenger ikke grønt kort. Dette valgfaget er morsomt både for den erfarne og for nybegynneren!

Hockey / skøyter

Dette er en idrett de færreste har prøvd, men det er utrolig morsomt. Skolen har utstyr i de fleste størrelser så dersom en ønsker å få spilt litt hockey er det bare å bli med!

Høytlesning

Vi setter oss, ofte med en kopp kakao med krem, og hører lærer Anne leser høyt fra en aktuell bok.

Innebandy

Dette er et valgfag hvor vi holder til i skolens gymsal. Innebandy er en idrett hvor gutter og jenter fint kan spille sammen og selv om temperaturen er høy og vinnerviljen stor er dette morsomme timer

Interiør make over

Det handles billig og brukt; småbord, lamper, stoler, speil.....og alle pusser og maler til tingene har fått nytt liv igjen!

Klatring

Vi reiser til en klatrehall i nærheten av skolen. Der får vi instruksjon og får utfolde oss i veggen. Hvis været tillater det, prøver vi å få til uteklatring også!

Kor

Elevene som har dette faget danner et kor. Det kan bli konserter på skolen både for elever og gjester. Det hender vi synger både Queen og Abba.

Lesekroken

Du kan bruke tiden til å kose deg med en god bok, eller kanskje du trenger tid til å forberede deg til å ta opp fag.

Mat i det fri

Bål, bålkos og mat er viktig når en er på tur. Vi bygger sjusteinsovn og lager både pizza, taco og andre retter, og maten smaker ekstra godt når den er selvlaget under åpen himmel!

Mat på fat

Vi forsøker å lage mat som er både spennende og god. På menyen kan det stå vårruller, fylte squash, friterte scampi, ovnsbakt svinefilet, kyllingsuppe og foccacia mm. Her står matgleden i fokus!

Middelhavsmat

Med en matelskende greker i lærerkollegiet føles det helt naturlig å ha det eksotiske faget Middelhavsmat på timeplanen. Her får en testa både paella og andre spennende matretter.

Piano

Dette er et fag for deg som ønsker å lære noe mer på piano. Krever ingen forkunnskaper, men du bør være motivert til å jobbe litt utenom timene for å få progresjon på pianoet.

Ridning

Et stykke fra skolen finnes det gode ridemuligheter på et flott ridesenter. Noen har sikkert ridd mye og elsker hester, mens andre tror de kan like det.

Squash

Squash er intenst, raskt og morsomt! En kamp varer ikke så lenge og man spiller mange kamper mot medelever. En squash-økt er god trening!

Streetdance

I dette valgfaget får du opplæring i streetdance. De som vil kan også fremføre dansenummere for skolen. Masse rytme, kul musikk og masse latter...

Svømming

Vi reiser til en svømmehall eller badehall. Svømming er god trening både med tanke på restitusjon, forebygging, utholdenhet og styrke.

Teatersport

Dette faget blir til mens vi går. Teatersport er improvisasjonsteater og dersom alle legger hemningene igjen utenfor klasserommet blir dette både morsomme og allsidige timer.

Tennis

Vi reiser til en tennishall og spiller sammen. Både single og dobbel. Morsomt uansett ferdighetsnivå!

Treningsstudio

Vi trener på Elixia, som er et velutstyrt og bra treningssenter.

Volleyball

Valgfaget legges opp ut fra ferdighetsnivået til elevene. Vi jobber med grunnslagene og jobber med å få til best mulig spill. Mesteparten av tiden brukes på spillsekvensen.

Xycling

Dette er effektiv kondisjons- og forbrenningstrening på sykkel i egen sal på treningsstudio. Du bestemmer selv hvor mye motstand sykkelen skal ha. Morsom trening til fengende musikk.

Zumba

Zumba er en spennende latino-inspirert dans, som også er effektiv trening,- og veldig morsomt!

Skolen har flest dobbeltrom, og vi anbefaler dette for våre elever fordi det er sosialt og hyggelig, og god sosial læring. Noen rom har eget bad, og forøvrig er det toalett og dusj med egne avlukker i korridorene. Det finnes også noen enkeltrom. Dobbeltrom med dusj/toalett i korridoren inngår i grunnprisen.

 • dobbeltrom med eget bad koster kr 5400,- ekstra pr år
 • store dobbeltrom med eget bad koster kr 6750,- ekstra pr år
 • enerom koster kr 5400,- ekstra pr år
 • enerom med eget bad koster kr 10800,- ekstra pr år

Fasiliteter

Skolen har

 • gymsal
 • styrkerom
 • kjøkken til bruk i undervisning og fritid
 • formingsrom
 • amfi/kino
 • TV-stuer
 • kapell
 • peisestue
 • biljard og bordtennis
 • studio
 • musikkrom med flere elevpiano og andre instrumenter
 • dansesal

For å få et inntrykk av skolen kan du se Haugetun mannequin eller vårt bildegalleri.

Skolen ligger på Rolvsøy mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Det er gode bussforbindelser til byene og derfra igjen gode tog- og bussforbindelser til Oslo, Gardermoen og resten av Norge.

Finn reiserute fra der du bor

I skolens nærhet finner du

 • Fredrikstad og Sarpsborg
 • treningssentre
 • kinotilbud
 • shoppingsentre
 • teaterscener
 • konsertlokaler

Skoleuka består av

 • linjefag ca. 15 timer
 • valgfag 6 timer
 • fellesfag 3-4 timer
 • lørdagsseminarer 4 timer
Last ned timeplan som pdf ↓

Noen viktige hendelser skoleåret 2018-2019:

 • Skolestart er 22.august
 • De første linjeturene er i uke 37 og 38. Linjeturene har ulik lengde.
 • Høstferie er i uke 40.
 • Utplassering er i uke 46.
 • Juleferien er fra 20.desember tom 8.januar.
 • Vinterferie er i uke 8.
 • Påskeferien er 13. - 23.april.
 • Skoleavslutning er 12.mai.
 • Haugetun Bistand, som er skolens innsamlingsprosjekt, blir det jobbet med gjennom hele året.
Last ned årsplan som pdf ↓

Haugetun Bistand er skolens innsamlingsprosjekt som hele skolen deltar i.  Latin-Amerika linja er spesielt engasjert i prosjektet. Pengene går til bistandsprosjekter i Den Dominikanske Republikk og Haiti, i Rio (Brasil) og i Romania. Noen av linjene besøker disse prosjektene, og vi ser at det er et viktig bidrag til barn som har veldig lite og trenger veldig mye! Det samles inn midler gjennom sponsorløp, kveldsarragementer på skolen, familiedag, flaskepanting og mye annet. Du kan virkelig være med å gjøre noe som betyr mye for andre!

Selv om linjefag, valgfag, fellesfag og turer er utrolig viktig for året på Haugetun så er det faktisk fritid du har mest av. Og tenk at du har 115 jevngamle venner å tilbringe fritida sammen med. Du velger selv hvor aktiv du vil være, men mulighetene er mange. Både lærere og stipenditater arrangerer turneringer og aktiviteter og om det ikke er noe på planen er det alltid noen som har lyst til å finne på noe. Her er noen av mulighetene:

 • Åpen forming
 • Baking på skolekjøkkenet
 • Styrke på Elixia eller styrkerom
 • Ballspill i gymsalen
 • Fit for fight eller annen styrketrening i gymsalen
 • Bordtennis eller biljard i peisestua
 • Kort eller brettspill i peisestua
 • Harrybuss til Sverige
 • Stippekveld hver torsdag
 • Hyggekveld hver fredag
 • Lørdagstreff som arrangeres av de ulike klassene
 • Turneringer i gymsalen
 • Bibelgruppe

Og mye, mye mer. Her er det bare fantastien som setter grenser.

Les mer om våre fritidstilbud på nettsidene.

Kriterier for tilbud om skoleplass

 • Aldersgrense er 18 år, men kan fravikes
 • Fravær og orden/oppførselskarakterer fra tidligere skolegang
 • Inntak av elever med særskilt tilretteleggingsbehov gjøres ut fra skolens kapasitet og kompetanse
 • Skolen vurderer den totale elevmassen og klassesammensetningen
 • Fotball har krav om at man nylig har spilt aktivt på et lag. Jenter må ha erfaring fra toppserien.

Annika Kolshus Hansen

Lærer

Annika har vært i snart 80 land, derav mange i Latin-Amerika. Hun har en mastergrad i latinamerikanske studier fra UiO, et utvekslingsopphold ved Universidad del Salvador i Buenos Aires, ”Frivillig arbeid” ved UiT, PPU fra HiØ, økonomi og markedsføring fra BI. Hun har også arbeidet som frivillig lærer for dominikanske barn i ett år.

Epost: annika@haugetun.no

Anne Margrethe Lilleheier

Lærer

Anne Margrethe er utdannet barnevernspedagog og har tatt ett år med spesialpedagogikk. Tidligere har hun jobbet med ungdommer på en privat barnevernsinstitusjon og jobber nå i tillegg til Haugetun på et hjem for mindreårige flyktninger. I tillegg til undervisningen på linja, har Anne gjerne streetdance, høytlesning og interiør makeover som valgfag.

Epost: anne@haugetun.no

Irene Strand Østli

Inspektør/lærer

Irene har jobba på Haugetun i over 20 år! Opprinnelig er hun sosionom og har jobbet  med sosialomsorg og barnevern tidligere, samt mange år i PP-tjenesten. I tillegg til sosionomutdannelsen har hun videreutdanning i sosialpedagogikk, første avdeling av juss-studiet og grunnfag kristendom.

Irene er inspektør og har i tillegg undervisning på helse, psykologi og sosiallinjen, Hun har også valgfag.

Epost: irene@haugetun.no
Telefon: 69362723/95960609

Athanassios Lazarides

Lærer

Athanassios Lazarides (Sakis) er gresk og født på Kypros. Han har stor kunnskap om Hellas, Italia og Spania, snakker flytende gresk og spansk og har mange års erfaring fra disse to landene. Sakis har svensk og gresk grunnskolelærereksamen, høyskoleeksamen i psykologi og en mastergrad i spansk. På fritiden bruker Sakis tiden på svømming, dykking, skogsturer og reiser til Middelhavet.

Epost: sakis@haugetun.no

Berit Kopperud Grønli

Lærer

Berit Kopperud Grønli har jobbet med musikk på skolen siden 1997, og har brukt mye tid på sang og musikk opp gjennom oppveksten. Berit har utdanning i musikk og kristendom fra Bibelskolen i Oslo. Deretter lærerutdannelse med fordypning i drama og forming fra Høyskolen i Volda, samtidig som hun fylte på med Musikk storfag. Hun har drevet flere kor og vokalgrupper.

Epost: berit@haugetun.no

Bernt Inge Steinsland

Inspektør/lærer

Bernt ble ansatt som lærer på fotballinja høsten 2006. Bernt er lærerutdanna, med årsstudier i både matte og kristendom. Han har også idrett grunnfag og NFF C-lisenskurs. I tillegg til å være på fotballinja, underviser han i ”Tro og liv” og valgfag. På fritiden trener han både fotball, sykkel og løping. Bernt elsker å spille sketsjer og har loftet fullt av stygge klær, til glede for oss andre!

Epost: bernt@haugetun.no

Leif Bråten

Lærer

Leif har vært lærer på musikklinja ved Haugetun siden 1998.

Leif Bråten er selv musiker og har i en årrekke jobbet med alt fra rock til salmer, og spiller piano, bass og gitar.

Han har bred erfaring fra lydstudio, både som artist, dirigent, produsent og tekniker. Leif driver sitt eget lydstudio, og har hatt over 200 cd-produksjoner de siste 10 årene. I tillegg jobber han også som lydtekniker.

Epost: leif@haugetun.no

Eivind Storeheier

Lærer

Eivind har jobbet på Haugetun siden 1998. Han har treårig idrettsutdannelse fra lærerhøgskolen og har NFF C-lisenskurs. Han har trent aldersbestemte lag i åtte år. i tillegg til fotball har han også hatt en rekke valgfag; «Tro og liv», squash, tennis og ballspill for å nevne noen. På fritiden liker han seg veldig godt ute i naturen sammen med familien. Fiskestanga er bestandig med.

Epost: eivind@haugetun.no

Erik Øysæd

Lærer

Erik har i 20 år jobbet med TV-produksjon og som utvikler/strateg innen digitale medier.

Innen TV-produksjon har han jobbet med produksjoner som IDOL, Farmen, Autofil, Broom og massevis av andre mindre og større produksjoner. Han har startet flere selskaper og jobber nå strategisk med digitale medier for kunder som Coca-Cola, Norges Golfforbund og flere andre selskaper.

Epost: erik@haugetun.no

Maren Palotta

Lærer

Maren er sykepleier og jobber fortsatt på akuttmottaket på Ullevål sykehus. Hun ble i 2012 klasselærer for Puls og fikk da muligheten til å jobbe med en av sine hovedinteresser, nemlig trening. Har studert fitness og ernæring ved Norges idrettshøyskole, samt Styrke og Core på Elixia. Maren har i mange år trent ulike former for kampsport, og har valgfag innen dette på Haugetun.

Epost: maren@haugetun.no

Lin Katrin Mørken

Internatleder

Lin Katrin er internatleder med stort hjerte for alt og alle. Internatliv passer perfekt for en som synes leir er veldig moro, så hun stortrives. Lin Katrin er utdannet faglærer i musikk, KRL og engelsk og har jobbet i barneskole og som barne-og ungdomsarbeider i Normisjon. Linken drar så ofte som mulig på hytta i Sverige og liker sene kvelder med kort- og brettspill, strikking og skravling.

Per Morten Wiig

Rektor

Per Morten er skolens rektor, og har jobbet her siden høsten 2007. Han er lærerutdannet og har jobbet mange år som lærer og inspektør i grunnskolen. Han har mange jern i ilden og stiller alltid opp når noen trenger ham. I tillegg er han kreativ og både skriver og maler! Per Morten er opptatt av at ting ser bra ut, noe som har ført til mye maling og oppussing her på skolen!

Finn-Oscar Holøs

Lærer

Finn-Oscar har vært på Haugetun i 30 år og har tidligere vært både rektor og inspektør. Nå er han lærer i 40%. Han har alle elevene i samtidsorientering hvor han forsøker å holde alle oppdatert på hva som skjer i verden. Han har også valgfag.

Ellers jobber Oscar i administrasjonen hvor han bl.a har ansvar for alle kursene vi har ved skolen og all utleie. Han jobber også litt med økonomi.

Epost: oscar@haugetun.no

Tormod Skolt

Lærer

Tormod har lærerutdanning fra lærerhøyskolen i tillegg til idrett grunnfag. Han har også NFF C-lisenskurs. Gjennom jobben på Haugetun har Tormod fått jobbe med sine to store lidenskaper, nemlig, idrett og musikk. Tormod er veteran på Haugetun, han har nemlig jobbet her i over 30 år. I tillegg til å være på fotballinja har Tormod ansvar for sangtimene og har iblant valgfag også.

Linjer på Haugetun Folkehøyskole

Innovasjon, sosiale medier og markedsføringLedig plass

Innovasjon, sosiale medier og markedsføring

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
Helse, psykologi og sosialfagLedig plass

Helse, psykologi og sosialfag

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
FotballLedig plass

Fotball

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
Puls: trening og ernæringLedig plass

Puls: trening og ernæring

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
Sang Scene StudioLedig plass

Sang Scene Studio

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
FUS - fotball, utholdenhet, styrkeLedig plass

FUS - fotball, utholdenhet, styrke

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
Latin-Amerika: Dominikanske-Haiti-New YorkVenteliste

Latin-Amerika: Dominikanske-Haiti-New York

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
Middelhavet, Spania - Italia - HellasVenteliste

Middelhavet, Spania - Italia - Hellas

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Julie Tetlie Ingebrigtsen

Året mitt på SSS var spennende, travelt, utfordrende og ikke minst veldig kjekt! Jeg fikk virkelig utviklet og testet sangstemmen min i mange anledninger. Mitt beste minne var turnèen som var en utrolig lærerik opplevelse. SSS og Haugetun anbefales.

Julie Tetlie Ingebrigtsen , elev 2016-2017
Anabel Eidås Askeland

Haugetun FHS lærte meg om livets ekte verdier: vennskap og det å ha det bra med seg selv. Jeg blir fylt med glade følelser når jeg mimrer tilbake. Haugetun ga meg virkelig minner og venner for livet!

Anabel Eidås Askeland, elev 2011-2013
Håkon Økelsrud Pedersen

For meg har Haugetun vært et sted hvor jeg utviklet meg som menneske og lærte masse om meg selv og andre samtidig som jeg fikk være med på uforglemmelige opplevelser med venner jeg vil ha for alltid!

Fra bloggen

En konto ved navn @folkehogskolememes

Det finnes elever som ikke har hørt om emneknaggen #fhsliv på det sosiale nettverket Instagram, men spør dem om folkehøgskolememes – ja, den kontoen kjenner ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2018/2019

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen