Til hovedinnhold

Oppskrift på Margunns populære glutenfrie brød

Glutenfritt brød

 

Noen av skolene våre legger enormt mye kjærlighet i maten som blir servert til elevene. Etter skoleslutt har Sunnhordland Folkehøgskule blitt nedringt fra tidligere elever, på jakt etter husmor, Margunn Bjellan, sitt fantastiske glutenfrie brød. Vi kan jo ikke la en slik skatt være sjult. Derfor har vi lyst til å dele den med deg!

Margunn er husmor på Sunnhordland folkehøgskole. Hun har ansvar for kjøkkenet, internatet og elevene sin helse.

Dette trenger du:

1 pakke Semper glutenfritt mel
2,5 dl glutenfri havregryn
1,5 dl gresskarkjerner
2 dl gulrot (eller «rasp» frå ferskpressa juice)
1 pk gjær
4 dl vann
0,5 dl olje

Slik gjør du det:

Bland sammen det tørre
Rør gjær ut i lunka vann
Bland alt sammen og hev i bollen
Fyll i 1-2 former
Etterhev og steik på ca. 180 grader
Margunn steiker brødet i ca. 30 minutter, men dette vil variere litt etter hvilken ovn du har.
Derfor er det lurt å følge godt med under steikingen.

Nyt!

 

Glutenfritt brødGlutenfritt brødGlutenfritt brødGlutenfritt brød

121