Til hovedinnhold

Sogndal folkehøgskule

Eitt år på Sogndal folkehøgskule gir deg personleg og fagleg utvikling, gjennom spennande aktivitetar! I den aktive studentbygda har du Jotunheimen, Jostedalsbreen og Sognefjorden som næraste nabo. Du får venner for livet!

Søk på skulenLinjer

Midt i hjarta av fjell og fjord, omringa av fantastisk natur, finn du Sogndal folkehøgskule. Me er ein frilynt folkehøgskule med 100 elevplassar og 7 linjer, ein liten gåtur frå Sogndal sentrum. Det er flott turterreng rett utanfor døra og uendelege moglegheiter for å fange flotte bildemotiv!

 

Skulen har gymnastikksal, treningsrom, utandørs kunstgrasbane og sandvolleyballbane. Fotoavdelinga har tre mørkerom og digitalt utstyr for foto. Me har mange kunstfag som valfag hos oss, med utstyr for sløyd, maling og grafikk. Alle verkstadene, gymsal, datalabb og oppholdsrom er ope og tilgjengelege til kl 22:00 kvar kveld.

Det er trådlaust internett overalt, og peisestova er ein naturleg samlingsplass på kveldane. I eplehagen står eit amfi med utegrill, ildstad og to badestampar. Dette kan nyttast året rundt.

Det er to skiannlegg kun 15 minutt frå skulen og elles har me både innandørs klatrevegg og utandørs klatreanlegg i sykkelavstand frå skulen.

Internata er nye, moderne med høg standard. Skulen har 12 enkeltrom.

Dette står vi for

Sogndal folkehøgskule er ein frilynt skule med rom for ulike livssyn. Me gir unge menneske høve til personleg utvikling gjennom opplevingar, meistring og glede. Me har fagleg breidde, med høgt nivå.

Eit lite utval av kva me finn på i lag:

Det gode liv / Matauk

Dette er veka der me haustar og foredlar mat i tråd med norske tradisjonar. Me haustar det naturen byr på og foredlar blandt anna fisk og sau. Avslutninga på veka er ein stor haustfest med eigenprodusert fantastisk mat og hygge.

Filmveka

Hollywood sjekkar inn på Sogndal FHS! Her er det glamour og replikkar om ein anna, me tek for oss favorittscener og filmar, krydrar dei med skulens skodespelarar og snurrar film. Det er Oscarutdeling til både deg forran og bak kamera.

Aktivistdag

Når du brenn for noko-sånn inderleg, då er det deilig å få bruke ein heil dag å formidla det. Kanskje du ikkje heilt har funne ut kva du er engasjert i, eller berre likar tanken på å øve deg på å ta stilling til noko. Her er dagen du kan brøla for klima, lenke deg fast for dyrevelferd, eller starte rockeband å synge om akkurat det du vil ha fram som din kampsak.

Cchallange

Her finn heile skulen kvar sin utfordring og utforskar korleis me når målet.

I valfagsperiodar kan du velje 2 eller 3 valfag i veka. I kvar periode er det 6-8 ulike fag du kan velje imellom.

Analog foto

Pris: 100,-

Lær meistaren sine teknikkar! Det er spennende å lage bilder på "gamlemåten". Her lærer du grunnleggjande fototeknikk, korleis ta gode bilete, så fremkaller du filmen på mørkerommet. Høyres enkelt ut.

Autogen trening

Dette er ein behageleg avspenningsteknikk som ikkje er ulik enkelte meditasjonsøvingar – men det er heilt utan religiøse koplingar. Du treng eit teppe, ei pute, litt lause men varme klede.

Band

Lær samspel og start eit band! Me har bandinstrument og utstyr: alt frå kontrabass, elbass og -gitar, trommesett og godt lydutstyr. Bandet får gjerne oppdrag både på og utanfor skulen.

Barista

Pris: 100,-

Me har vår eiga proffe kaffimaskin og lagar vår eigen kaffi. Me besøkjer Sognefjorden kaffibrenneri og lærer om korleis me brenner kaffibrønner.

Basketball

Basketball: her er det oppvarming, øvelsar, forsvar/angrepstaktikk, og mykje, mykje spel.

Beachvolley

Målet for faget er å utvikle tekniske, taktiske ferdigheiter og kunnskap ved teknisk trening og spel i ulike former. Me jobbar med ulike typar serve, smash, legg og blokk, samt alle grunnslaga.

Film

Målet er å lage så mange gode filmar som mogeleg, men fyrst og fremst gi deg idéar og erfaring med å lage film. Faget er tilpassa interessene og erfaringane dine.

Foto

Pris: 50,-

Lær å ta gode bilete med digitalkamera, kamerateknikk og komposisjon. Introduksjon til biletbehandling i Photoshop, studio og printing. Du treng eit vanleg digitalkamera.

Fyrstehjelp

Å kunne handle rett i ein stressande situasjon er inga sjølvfølgje. Fyrstehjelp gjer deg betre i stand til å hjelpe sjuke eller skadde menneske i alvorlege situasjonar. Praktiske og teoretiske økt.

Geriljabrodering

Når nok er nok, men du ikkje heilt veit kvar du skal rette aggresjonen din kan eit par timar med eit stykkje stoff, ei butt nål og litt tråd vere forløysande. Få ut gørra med kreativ korsstingsaum!

Gitar

Lær å spele gitar medan du er på folkehøgskule. Valgfaget egner seg for nybyrjarar. Du må ha guitar sjølv, eller låne ein for dette valgfaget.

Hybelkokken

Me kjem til å lage middagar med god smak og rimeleg pris. Dette er valfaget som gjer deg i stand til å kome gjennom studietida utan å bruke opp stipendet på nærmaste fastfood restaurant!

Jakt

Pris: 200,-

Har du lyst til å prøve jakt, eller har du jakta litt før er dette perfekt. Me har spennade jaktterreng nær skulen og moglegheit til å gå på måneskinnsjakt. Me prøver både leirdueskyting og rifle.

Kajakk

Pris: 300,-

Me padlar tre dagar på Sognefjorden, som er verdas lengste fjord. Du lærer om grunnleggande kajakkteknikk og redning, og får oppleve spektakulær og vill natur på ferda. Du får muligheit å ta våtkort.

Klatring

Sikring på topptau og led, klatring på topptau og led, grunnleggjande klatreteknikk, utstyrsval, klatrehistorie. Valgfaget ender med at du får moglegheit til å ta brattkort. Utstyr kan lånast gratis.

Kniv og slire

Pris: 250,-

Lag din egen kniv. Velg mellom ulike tresortar til skaftet og design det til å passe perfekt til nettopp di hand. Du lærer å sy slire som du kan prege med initialer eller dekorere med ornament.

Longboard

Pris: 900,-

Bygg ditt eige longboard heilt frå grunnen og bestem korleis form og design skal vere. Du lærer bruk av verktøy og får utfordra dine kreative sider. Til slutt sit du att med eit fantastiskt produkt!

Saum

Lær å reparere kleda eller utstyret ditt, sy di eiga jakke, vottar, fleece-sovepose, kalkpose, fotposar, puter, nyttårskjole eller sy om bestemor sitt gamle sengetøy til di nye yndlingsskjorte.

Ski

Pris: 900,-

Valgfag ski er for alle som vil lære seg å svinge med sine eigne ski, altså om du har telemark, alpint, Randonee eller fjellski så er dette valgfaget for deg. Undervisninga er i Sogndal skisenter.

Street Art

Pris: 100,-

Lær grafitti og sjablongtrykk på lerret og t-skjorter. Me nyttar foto og photoshop, spraybokser og anna taggeutstyr.

Teikning

Pris: 50,-

Liker du å teikne? Kunne du kanskje tenkje deg å teikne meir? Her kan du lære om ulike teikneteknikkar gjennom ulike oppgåver.

Terrengsykkel

Her får du lære deg terrengsykling. Sogndal og Kaupanger har nokre av dei flottaste terrengsykkelstigane i landet.

Turmat

Her er det ikkje snakk om frosne brødskiver og svidd graut - lær å lage gode rettar på bålet. God mat på tur gjer turen til ei oppleving.

Volleyball

Målet for faget er å utvikle tekniske, taktiske ferdigheiter og kunnskap ved teknisk trening og spel i ulike former. Jobb med ulike typar serve, smash, legg og blokk, samt alle grunnslaga og reglar.

Wellness

Pris: 400,-

Me skal lage eigen massasjeolje, ansiktskrem, saltbad, ansiktsmaske og sjølvsagt bruke dette. Me skal og lage frisk juice av grønsaker og frukt. Her kan du lære å ta godt vare på deg sjølv.

Yoga

Iyengar yoga legg vekt på å gjere kroppen og sinnet sterkt og fleksibelt på same tid. Dette blir gjort gjennom fysiske stillingar asanas og pusteøvingar pranayama.

Yogamat

Pris: 200,-

Me skal gå eitt skritt videre med matlaging og sjå på fleire moderne kokekunstar. Her får du lage steinalder mat, "raw food" og lære om fermenteringens kunst.

Ølbrygging

Me brygger vårt eige øl, flasker og brukar blant anna malt som me lagar sjølve. Du får vere med å brygge fleire forskjellige ølsortar og blir kjent med litt av vår historie og tradisjon knytt til øl

Årbok

Årbok-gjengen skriv, utformar og set saman årboka for folkehøgskulen. Du lærer enkel biletredigering, artikkelskriving og korrekturlesing, sideutformingsprogram, godt hjelpt av store mengdar kaffi.

Fjærland, fjord, fjell og bre :)

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Eit par uker etter skulestart dreg vi alle saman til Fjærland på ein tredagars tur. Dette gjere vi for å bli betre kjent med kvarandre, og for å oppleve eit av Noregs vakraste fjellområde. Vi tek dagsturar og deltek i bli-kjende aktivitetar. På kvelden blir vi samla rundt bålet til ein betre middag, og tek oss tid til å småprate, synge, eller berre slappe av etter ein dag med frisk luft og flotte opplevingar. Etter 3 dagar saman har vi allereie masse fellesopplevingar, og skaper eit godt grunnlag for å bli meire kjend med gode venner.

Hemsedal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

I veke 3 reiser heile skulen over fjellet til Hemsedal. Vi bur i botnen av bakken, heilt perfekt for "ski inn og ski ut". Heile 3 dagar får vi i bakken for å utvikle skiteknikken og lære nye triks. Elevane blir delt inn i små grupper etter nivå, der du kan velje mellom telemark og slalom/randonnè. Nokre av instruktørane er innleigde, men det er mange lærarar frå skulen som er med! Det er to økter på dagtid med instruksjon, mens resten av tiden kan du bruke på frikøyring.

På kveldane er det god middag og sosialt i samlingsstova.

Vårcruise på Sognefjorden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Mot slutten av skuleåret drar vi på en todagers båtcruise på Sognefjorden. Vi har hele båten for oss selv, og vi seiler inn i Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden - hvor vi overnatter i vakre Dyrdal -en veglaus boplass med gode muligheter for uteaktiviteter og fjelltur for de som ønsker det. Vi bor ombord i båten, i skolehuset, og for de mere friluftsglade, i telt. Vi lager  grillmat på kaien om ettermiddagen, og legger opp til sosialt samvær rundt bålet om kvelden. Dagen etter går vi i land på nordsiden av Nærøyfjorden for å gå langs den vakre postvegen-sti til Styvi, hvor vi spiser grillmat til lunsj, og for de som er vil er det mulig å ta seg en dukkert i fjorden.

Me har tre ulike internatbygg. Kvart internat har lyse trivelege rom, med plass til stort og smått. Fjellinternatet, Jotunheimen og Stjernehimmelen har alle eige bad på romma, dei siste to har kjøkkenkrok og stove. Dei fire eineromma med bad ligg i Fjellinternatet, resten er dobbeltrom.

Hageinternatet er det største internatbygget og husar 8 internat. Her deler ei avdeling felles bad og toalett, til gjengjeld er det eit per rom. Her er det også fellesstove på kvart internat.

Sjølv om dei fleste vil bu med romkamerat, er det mogleg å be om enkeltrom dersom du har spesielt behov for det. Du får masse bodplass til trygg oppbevaring av sykkel, ski, utstyr og alt du treng til eit folkehøgskuleår!

Fasiliteter

 • Fotorom
 • Mørkerom
 • Sløyd
 • Musikkrom
 • Gymsal
 • Styrkerom
 • Uteamfi
 • Badestamper
 • Naust med kano og kajakk
 • Sandvolleyballbane
 • Kunstgrassbane med flaumlys
 • Sykkelverkstad
 • Skiverkstad

Sogndal ligg midt i sør-Norge mellom Oslo og Bergen. Det er fleire daglege direkte ruter mellom Sogndal og Oslo/Bergen med fly, buss eller ekspressbåt. Med bil tar det ca. 4 timar til Bergen og 5,5 timar til Oslo.

Finn reiserute fra der du bor

 • Sogndal skisenter, 15 minutter med bil/buss
 • Sogn skisenter, 17 minutter med bil/ buss
 • Fosshaugane Campus med heimebana til Sogndal fotball, treningssenter og Norges beste innandørs klatrevegg, 8 minutter med sykkel
 • Jotunheimen og Breheimen, 1 time med bil.

Timeplanen varierer litt frå veke til veke. Linjefaga går heile året. Når du startar om hausten vil veldig mykje tid går til linje. I oktober er det lengre turar og studiereiser, frå november mot slutten av januar er det litt meir fokus på valfag og fellesprosjekt. Linjefag og studieturar er igjen i fokus frå februar mot slutten av året. 

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skulestart - 27. august 2023
 • Fellestur i september
 • Haustferie: uke 41
 • Oktober: Studietur haust
 • Juleferie
 • Fellestur Hemsedal i januar
 • Vinterferie: uke 8
 • Studietur utlandet mars/april
 • Påskeferie
 • Skuleslutt - 11. Mai 2024

Sogndal folkehøgskule har fokus på ein berekraftig kvardag. Prosjekta me legg opp til skal forankrast i å gjere verda til ein betre plass å vere- også for kommande elevar. Me trur at motivasjonen for å delta er høg, dersom de sjølv kan vere med å påverke kva prosjekt me skal jobbe for.

Prosjekta våre varierer fra år til år, då me tilpassar kva elevane er engasjert i. Elevrådet kjem med forslag til eks OD-dag, eigne bistandsprosjekt, TV-aksjonar eller andre aktuelle tema for året.

Me lagar fantastisk god konfekt til inntekt for barneheimar i Nepal, bistandsprosjekt i Brasil eller prosjekt elevane brenn for. Dette gjer me kvart år og sel det gjerne på familiehelga me har i november.

I år har me engasjert oss i 100 for havet i forbindelse med TV aksjonen. Du kan lese meir om kva stunt elevane gjorde på Facebooksida vår og på heimesida vår. I år tok nokre elevar det til nye høgder!

Fritid og folkehøgskule er ikkje alltid det går hand i hand.. Sjølv om det sjeldan er undervisning på kveldstid så skjer det utruleg mykje på kveldstid. I starten vil nok 2. års elevane, dei sokalla "stippane" våre arrangere stippeaktiviteter kvar kveld. Desse er sjølvsagt frivillige, men dei fleste tykkjer dette er viktig og morro å delta. Etterkvart som de vert kjende utfordrast internata på å steppe inn og arrangere morro for kvarandre.

Eksempler på kva som skjer:

 • Ballspel
 • Turneringar
 • Kortkveld
 • Strikking
 • Filmmaraton
 • Band
 • Quiz
 • Internatkonkurransar
 • LAN
 • Peiskos
 • Bading
 • Bålkos med smores
 • Stamp
 • Slakk line i hagen
 • Killer
 • ....og mykje, mykje meir.....

Våre verdiar bygger på eit berekraftig felleskap og me inviterer deg til å vere ein del av det i større eller mindre grad.

Gjennom ulike aktivitetar, kva råvarer me nyttar i maten eller til spennande foredrag ynskjer me å motivera og inspirera til eigne val. Klima og miljø Engasjerte tilsette og eksterne foredragshaldarar.

Du vil òg få moglegheit til å prøve ut eigenprodusert hudpleie, mekke sykkelen din sjølv, forma ditt eige handle- eller strikkenett, laga bivokspapir til nista di eller reparere favorittbuksa di.

Under mottoet « små endringar gjer ein stor skilnad» håpar me å ta gode val i kvardagen både lokalt og globalt. Våre linjer nyttar i størst grad den vakre naturen
og dei moglegheiter me har i nærleiken. Skulen ligg få minutt unna fjord, fjell og bre, og etter ein dag i det fri kan du sette slitne tær i ein av våre
oppheta stampar.Då varmar det ekstra godt at ein sjølv har hogga veden ein nyttar i nærliggjande skog.

Studieturane våre går både i Noreg og ut i den vide verda, i tråd med det grøne skiftet har me bytta ut fly med tog og interrail på fleire av våre turar. Dette gjer at destinasjonane ikkje berre startar der ein landar, men at reisa undervegs vert spennande og full av reisemål! 

Kjøkkenet har fokus på kortreist og heimelaga mat frå botn av. Maten er i aukande grad økologisk. Hjå oss kan du velje om du ynskjer vegetar eller vegan om du er nysgjerring på å teste det. Skulen har nylig tatt i bruk eige solcelleanlegg og produserar eige straum når sola skin. 

 

Alle kan søkje på Sogndal folkehøgskule. Opptaket startar 1. februar. Du kan søkje når du vil, og vi tek opp elevar kontinuerleg frå opptaket er i gong og så lenge vi har ledige plassar. Det kan løne seg å vere tidleg ute for å få plass på den linja du ønskjer aller mest.

Skulen har aldersgrense 18 år.

I nokre spesielle sitasjonar, der det er veldig skeiv kjønnsbalanse, vil vi vurdere søknadane etter kjønn.

Velkomen som elev og til eit spennande år på Sogndal folkehøgskule!

Bygninger

 • Vår bygningsmasse er delvis tilgjengelig for rullestol
 • Vi har 6 rom for rullestolbrukere
 • Vi har innført støydempende tiltak i matsalen

Mat

 • Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg.
 • Vi tilbyr også vegetar og vegansk mat til de som ønsker det. Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt med oss

Faglig og sosialt

 • Vi tilpasser så langt det er mulig slik at det blir mulig for deg å delta på lik linje med de andre.

Ole Karsten Birkeland

Rektor

Ole Karsten er sjølvaste rektor, men ingen tradisjonell rektor! Han er høgast i klatreveggen og uslåeleg i bordtennis. Er det snø, kombinert med sol, ser du ryggen hans på veg til fjells. Han syklar gjerne med på tur, viser deg akrobatiske kunstner og linebalansering. No lengtar me alle etter å få bli med til hytta hans på Kalymnos, med den vakre seglbåten hans "Stjerner i sikte".

Epost: olekarsten@sogndal.fhs.no
Telefon: 950 32 287
Facebook
Instagram: @olekarsten

Paul Hough

Inspektør

Paul er bautaen på skulen. Han er  50% norsk og 50% engelsk, krydra med ein neve bergensar og har sitt eige vitsehjørne. Han elskar snø og tek gjerne klassen med på snøholetur når det bikkar dei 20 kalde. Tindevegleiar, ein kleppar på fyrstehjelp, fjellgeit og fiskar. Og kunstnar! Jepp, inspektøren vår både målar og teiknar. Ein lun og stødig kollega som veit det meste.

Epost: paul@sogndal.fhs.no
Telefon: 952 06 133
Facebook
Instagram: @paulhough61

Elise Hjelleflat Barsnes

Kontorleiar

Elise har kontrollen på alt av økonomi, post, studielån og alt anna ein kontorleiar skal vite. Ho sit strategisk plassert, er lett å nå og gliser breitt når du kjem. Ho likar å slå av ein prat, samstundes som ho hjelper deg med stort og smått som dukkar opp. Ho pratar "innfødd" og bur i sentrum av Sogndal. Elise produserar flotte strikkekle, går turar og finn på sosiale sprell for personalet.

Epost: elise@sogndal.fhs.no
Telefon: 992 37 623
Facebook
Instagram: @baringao

Renate Vik Vatlestad

Internatleiar

Renate er skulen si potet. Ho styrer internata og har kontroll på det meste me skulen. Treng du eit visdomsord, eit råd eller ein klem er dette dama å banke på hjå. Ho er med på det meste som skjer på skulen, men om det er toppturar foretrekk ho å vente med kaffi og noko attåt når de kjem ned att. Men på sjøen vert ho gjerne med, anten det er i kajakk eller i speedbåt.

Epost: renate@sogndal.fhs.no
Telefon: 958 36 613
Facebook
Instagram: @vatlestadrenate

Sivelin Kjølstad

Linjelærar

Sivelin må ta skulda for mange skarpe blikk. Skulen sin fotolærar veit å skape god stemning med musikk, eit venleg smil og ei skulder å lene seg på. Som ei motvekt til å springe til fjells, sørgjer Sivelin for at me andre har høg trivsel på skulen. Mang ein kjekkas har funnet vegen til målarpenslar, strikkepinnar og geriljabroderi med denne kreative dama. Rå på revy og få oss rundt ho glade.

Epost: sivelin@sogndal.fhs.no
Telefon: 971 66 977
Facebook
Instagram: @sivelin

Tanita Opheim

Kokk

Tanita er «sjefskokka» på skulen og er like rå på mat som sin smittande latter. Ho er kreativ og tykkjer det står til når ho kan diske opp med litt ekstra til oss rundt ho. Ho kjem frå vakre nabokommunen Luster - og når du er oppvaksen på ein høgdegard, så er du ikkje kvien. Ho er oppteken av at dei rundt ho skal ha det bra og få mat som ikkje berre ser god ut, men og smakar godt og gjere godt.

Epost: tanita@sogndal.fhs.no
Instagram: @tanita_op

Hege-Beathe Weum-Andersen

Kokk

Hege er vår rocka kokk og vår einaste "norske danske". Hun diskar opp med rettar du mest truleg ikkje har ete for mykje av - og er ikkje redd for verken krydder eller det utradisjonelle på bordet. Det er ikkje berre å koke Hege kan, hun er utdanna designer og kan sy alt frå brudekjole til bunad.

Hendrik Lapp

Linjelærar

Hendrik er hard utanpå, men mjuk som ein ulldott på innsida. Han er ein mester i orientering, møbelsnekkar og klatrar. Han spring(!) helst på toppane om han ikkje kan gå på ski opp. Han treng ikkje rognebær for å finne ut kva vinteren vil bringe av vêr, det har han ein innebygd radar til. Ingen ler høgare om han vert parodiert på revy enn han. Du finn han ikkje på sosiale medier, han må opplevast.

Epost: hendrik@sogndal.fhs.no
Telefon: 995 39 267

Pål Støylen

Linjelærar

Pål er den stille fyren som kjem med lange steg over plassen. Men ikkje lat deg lure! Han har eit uendeleg engasjement og er ivrig på det livet har å by på. Han er oppteken av å få ut det beste i alle oss rundt han. Det gjer han med eit glimt i auge og ein treffande kommentar. Det er utruleg lett å bli glad i denne talentfulle, rolege karen med allsidige interesser.

Epost: paal@sogndal.fhs.no
Telefon: 482 67 398
Facebook
Instagram: @palstoylen

Tale Holsen Ivarhus

Linjelærar

Tale kan du sjå langt etter- bokstavleg talt. Ho har alltid eit mål, ein topp eller ein rekord å slå. Men når ho rosa i kjakane kjem tilbake, med eit stort smil og med den vakraste dialekt har hatt det "knakande kjekt" , må du berre smile. Om ho padlar, klatrer, spring (!) på toppar eller går på ski får ho alt til å sjå leikande lett ut. No skal ho byte ut drikkeflaska med tåteflaska eit år<3

Epost: tale@sogndal.fhs.no
Telefon: 404 50 763
Facebook
Instagram: @tale_ivarhus

Frida Isungset

Linjelærer

Frida er vårt friske pust og diskar opp med gladsong, pianospel og "go' stæmning"! Ho er seigliva og for henne er friluftsliv livet. Ho er oppteken av sjølve turen meir enn sjølve målet og nyt det livet har å by på. Ho brenn for gjenbruk og miljø, fastivalar til fjells og allsong. Ho padlar og står ski, byr på musikklytting og dans.

Epost: frida@sogndal.fhs.no
Telefon: 902 72 852
Facebook
Instagram: @fridaisu

Marija Kolar

Internatassistent

Marija er assistenten på skulen - kva skulle me gjort utan henne? Ho er høgt og lågt samstundes, og arbeidar i et tempo sjølv ikkje Hendrik held tritt med. Ho kjem frå Kroatia, men det ho ikkje seier med ord det tek ho att med kroppsspråk og teikn. Det er aldri vanskeleg å spørje henne og ho er blid som ei sol. Dama har mangetalent, som negledesign, måling, mat og språk.

Vigdis Bakken

Reinhalder

Vigdis er rolegheiten sjølv og har full kontroll på reinhald på skulen. Ho er stort sett på plass før dei siste har gått til sengs- so ei skikkelig morgondame dette. Ho flytte frå sjølvaste Jostedalen til Sogndalsdalen, så denne dama trur me er over snittet glad i snø. Der Vigdis er kan du vere sikker på at det er orden og reint. Eit arbeidsjarn som trivst best når ho har mykje å styre med.

Epost: vigdis@sogndal.fhs.no

Helge Lund

Vaktmeistar

Helge er vår eigen Byggmeister Bob! Kan det fiksast? Klart det kan! Du ser han i arbeidskle og matchande, heimestrikka lue, stort sett med eit lurt smil. Han er kanskje snekkar, men kan forbausande mykje om bilar, slukar, kraner, syklar og vaskemaskiner. Og på toppen av alt eit JA- menneske som diggar rock. Ozzy får han i humør, men Marius Müller er helten, men den historia kan han fortelja sjølv.

Epost: helge@sogndal.fhs.no
Telefon: 991 18 662
Facebook

Martin Buch Larsen

Linjelærar

Martin er den "dorske" bonden vår, meir tradisjonell enn nordmenn sjølv. Mellom sykling og ski går det i sau, økologisk gardsdrift og ullgensarar. Engasjement har denne karen i bøtter og spann av, han vik ikkje unna for å brøle for klima, sjå løysingar der andre sit fast og går alltid i eit forrykande tempo. Men han spelar gjerne gitar om du syng til, iført "martingensaren" alle vil ha.

Epost: martin@sogndal.fhs.no
Telefon: 976 57 451
Facebook
Instagram: @martinbuchlarsen

Vibe Ørum Rasmussen

Linjelærar

Vibe er idrettsstjerna vår. Ho har master i idrett og kultur og har jobba fleire år i Alpane som profesjonell skiinstruktør. I tillegg er ho tennis- og kanoinstrutør, samt utdanna yogalærer, for å nevne litt frå CV-en hennar. Her manglar det ikkje på kreative måtar å bevega seg på! Trivsel og samspel står dessutan sentralt for Vibe.

Epost: vibe@sogndal.fhs.no
Telefon: 46296898
Facebook

Kristoffer Gunter Hansen

Lærer

Kristoffer er vår herlege lærar! Han er, som så mange andre av oss, dorsk. Du tenkjer kanskje at han er typisk dansk? Nei, det skjønner du fort når han heng i ein frossen foss at dette er ikkje standard for Danmark.

Epost: kristoffer@sogndal.fhs.no
Telefon: 48601809
Facebook
Instagram: @kristoffergh88

Linjer på Sogndal folkehøgskule

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Friluftsliv

Sogndal folkehøgskule
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Noreg

Sogndal folkehøgskule
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Friluftsliv topptur

Sogndal folkehøgskule
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Ski og sykkel

Sogndal folkehøgskule
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Ski og klatring

Sogndal folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Fotoreise haust

Sogndal folkehøgskule
Halvårskurs høst18 t/ukeFrilynt

Sykkel haust

Sogndal folkehøgskule
Halvårskurs høst18 t/ukeFrilynt

Idrett haust

Sogndal folkehøgskule
Halvårskurs høst18 t/ukeFrilynt

Klatring haust

Sogndal folkehøgskule
Få ledige plasser
Halvårskurs høst18 t/ukeFrilynt

Friluftsliv haust

Sogndal folkehøgskule
Halvårskurs høst18 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Noreg vår

Sogndal folkehøgskule
Halvårskurs vår18 t/ukeFrilynt

Ski vår

Sogndal folkehøgskule
Halvårskurs vår18 t/ukeFrilynt

Fotoreise vår

Sogndal folkehøgskule
Halvårskurs vår18 t/ukeFrilynt

Idrett vår

Sogndal folkehøgskule
Halvårskurs vår18 t/ukeFrilynt
Søk på skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Sigrid Hegge Eriksen

Året jeg hadde på Sogndal Folkehøgskule var et eventyr uten like. Jeg har aldri lært så mye forskjellig og hatt det så gøy gjennom et år, som det jeg hadde i Sogndal.

Sigrid Hegge Eriksen
Simen Vikane

Jeg kom til Sogndal for å oppleve den fantastiske naturen som er her. Skolen, medelevene, og lærerne har skapt herlige minner jeg ikke hadde forventet med et slikt år.

Simen Vikane
Viljar Buer Christensen

Jeg valgte Sogndal fordi jeg ville prøve noe helt nytt, Ski og klatring. Jeg har virkelig fått muligheten til å utfordre meg. Sogndal er et fantastisk sted for friluftsliv og få venner for livet!

Frå bloggen

Nå kan du nominere din skole til bærekraftprisen

For tredje år på rad skal folkehøgskolenes bærekraftpris deles ut. Les mer om hvordan du nominerer din skole her.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen