Til hovedinnhold

Sogndal folkehøgskule

Eitt år på Sogndal folkehøgskule gir deg personleg og fagleg utvikling gjennom spennande og ufordande aktivitetar! I den aktive studentbygda har du Jotunheimen, Jostedalsbreen og Sognefjorden som næraste nabo. Du får venner for livet!

Søk på skulenLinjer

Du kan velje mellom desse linjene:

Midt i hjarta av fjell og fjord, omringa av fantastisk natur og med Sognefjorden og Jotunheimen som nærmaste nabo, finn du Sogndal folkehøgskule. Vi er ein frilynt folkehøgskule med 100 elevplassar og 6 linjer, som er rett utanfor sjølve sentrum av Sogndal. Det er flott turterreng rett utanfor døra og uendelege moglegheiter for flotte bilete motiver!  

Her får du eit lite innblikk i ei veke på Sogndal folkehøgskule.

Skulen har gymnastikksal, treningsrom, utandørs kunstgrasbane og sandvolleyballbane. Fotoavdelinga har tre mørkerom og digitalt utstyr for foto. Vi har mange kunstfag som valfag hos oss, og vi har mellom anna utstyr for sløyd, maling og grafikk. Alle verkstadene, gymsal, datalabb og oppholdsrom er ope og tilgjengelege til kl 23:00 kvar kveld.

Det er trådlaust internett overalt, og peisestova er ein naturleg samlingsplass på kveldane. I eplehagen står eit amfi med utegrill, ildstad og to badestampar. Dette kan nyttast året rundt.

Det er to skiannlegg kun 15 minutt frå skulen og elles har vi både innandørs klatrevegg og utandørs klatreanlegg i sykkelavstand frå skulen.

Internata er nye, moderne med høg standard. Skulen har 12 enkeltrom.

Dette står vi for

Sogndal folkehøgskule gir unge menneske høve til personleg utvikling gjennom opplevingar, meistring og glede. Vi vektlegg fagleg breidde og høgt fagleg nivå. Våre kjerneverdiar er likeverd, demokrati og eit berekraftig felleskap. Sogndal folkehøgskule er ein frilynt skule med rom for ulike livssyn.

Eit lite utval av kva me finn på i lag:

Det gode liv / Matauk

Dette er veka der me haustar og foredlar mat i tråd med norske tradisjonar. Me haustar det naturen byr på og foredlar blandt anna fisk og sau. Avslutninga på veka er ein stor haustfest med eigenprodusert fantastisk mat og hygge.

Filmveka

Hollywood sjekkar inn på Sogndal FHS! Her er det glamour og replikkar om ein anna, me tek for oss favorittscener og filmar, krydrar dei med skulens skodespelarar og snurrar film. Det er Oscarutdeling til både deg forran og bak kamera.

Aktivistdag

Når du brenn for noko-sånn inderleg, då er det deilig å få bruke ein heil dag å formidla det. Kanskje du ikkje heilt har funne ut kva du er engasjert i, eller berre likar tanken på å øve deg på å ta stilling til noko. Her er dagen du kan brøla for klima, lenke deg fast for dyrevelferd, eller starte rockeband å synge om akkurat det du vil ha fram som din kampsak.

Cchallange

Her finn heile skulen kvar sin utfordring og utforskar korleis me når målet.

I valfagsperiodar kan du velje 2 eller 3 valfag i veka. I kvar periode er det 6-8 ulike fag du kan velje imellom.

Analog foto

Pris: 100,-

Lær mesternes teknikker! Det er spennende å lage bilder på "gamlemåten". Her lærer du grunnleggende fototeknikker, hvordan ta et godt bilde, så fremkaller du filmen på mørkerommet. Høres enkelt ut?

Autogen trening

Dette er ein behageleg avspenningsteknikk som ikkje er ulik enkelte meditasjonsøvingar – men det er heilt utan religiøse koplingar. Du treng eit teppe, ei pute, litt løyse men varme klede.

Band

Lær samspel og start eit band! Vi har bandinstrument og utstyr: Alt frå kontrabass, elbass og -gitar, trommesett og godt lydutstyr. Bandet får gjerne oppdrag både på og utanfor skulen.

Basketball

Basketball: her er det oppvarming, øvelser, forsvar/angrepstaktikk, og mye, mye spill.

Beachvolley

Målet for faget er å utvikle tekniske, taktiske ferdigheiter og kunnskapar ved teknisk trening og spel i ulike former. Jobbing med ulike typar serve, smash, legg og blokk, samt alle grunnslaga.

Bogeskyting

Vi brukar moderne utstyr som langboge/recurveboge og skyt på blink. Prinsippa er kroppskontroll, timing, sikt.

Film

Målet er å lage så mange gode filmar som mogeleg, men fyrst og fremst gi deg idéar og erfaring med å lage film. Faget er tilpassa interessene og erfaringane dine.

Foto

Pris: 50,-

Lær å ta gode bilete med digitalkamera, kamerateknikk og komposisjon. Introduksjon til biletbehandling i Photoshop, studio og printing. Du treng eit vanleg digitalkamera.

Fra skrot til skatt

Her tek vi eit møbel eller plagg som nokon trudde var på tide å kaste, reparerer eller pussar dei opp, så får ein eit (nesten) gratis designmøbel eller tøft nytt retroplagg!

Fyrstehjelp

Å kunne handle riktig i ein stressande situasjon er inga sjølvfølgje. Fyrstehjelp gjer deg betre i stand til å hjelpe sjuke eller skadde menneske i alvorlege situasjonar. Praktiske og teoretiske økt.

Geriljabrodering

Når nok er nok, men du ikkje heilt veit kvar du skal rette aggresjonen din kan eit par timar med eit stykkje stoff, ei butt nål og litt tråd vere forløysande. Få ut gørra med kreativ korsstingsaum!

Gitar

Lær å spille guitar mens du er på folkehøgskule. Valgfaget egner seg for nybegynnere. Du må ha guitar selv, eller låne en for dette valgfaget.

Hybelkokken

Vi kjem til å lage middagar med god smak og rimeleg pris. Dette er valfaget som gjer deg i stand til å kome igjennom studietida utan og bruke opp stipendet på nærmaste fastfood restaurant!

Illustrasjon

Pris: 150,-

Grafisk design og DIY i skjønn forening. Her brukes tegning, tekst og lay-out for å illustrere og formidle budskap. Du lærer ulike teknikker og vi lager blandt annet egne bøker.

Kajakk

Pris: 300,-

Vi padlar tre dagar på Sognefjorden, som er verdas lengste fjord. Du lærer om grunnleggande kajakkteknikk og redning, og får oppleve spektakulært og vill natur på ferda. Du får muligheit for våtkort.

Klatring

Sikring på topptau og led, klatring på topptau og led, grunnleggjande klatreteknikk, utstyrsval, klatrehistorie. Valgfaget ender med at du får mulighet til å ta brattkort. Utstyr kan lånes gratis.

Kniv og slire

Pris: 250,-

Lag din egen kniv. Velg mellom ulike tresorter til skaftet og design det til å passe perfekt til nettop din hånd. Du lærer å sy slire som du kan prege med initialer eller dekorere med ornamen.

Kreativ skriving

Gode tekstar skal gnistra, og å skriva dei skal vera moro. Gløym særemne, eksamenar, formelle brev og artiklar ei liti stund, og ta eit litterært sidespor på kreativ skriving.

Longboard

Pris: 900,-

Du bygger din egen longboard helt fra grunnen ? du bestemmer selv hvordan form og design skal være ? du lærer omgang med verktøy ? din kreative sider ble utfordret ? du får et fantastiskt produkt!

Ski

Pris: 900,-

Valgfag ski er for alle som vil lære seg å svinge med sine egne ski, altså om du har telemark, alpint, Randonee eller fjellski så er dette valgfaget for deg. Undervisningen er i Sogndal skisenter.

Street Art

Pris: 100,-

Grafitti og sjablongtrykk på lerret og t skjorter. Ved bruk av foto og photoshop, spraybokser og annet taggeutstyr.

Søm

Lær å reparere kleda eller utstyra dine, sy din eigen anorak, vottar, fleece sovepose, kalkpose, fotposar, puter, nyttårskjole eller sy om bestemor si gamle sengetøy til din nye yndlingsskjorte.

Teikning

Pris: 50,-

Liker du å teikne? Kunne du kanskje ønskje du teikna meir? Her kan du lære om ulike teikneteknikkar gjennom ulike oppgåver.

Terrengsykkel

Her får du lære deg terrengsykling. Sogndal og Kaupanger har nokre av dei flottaste terrengsykkelstigane i landet.

Turmat

Her er det ikkje snakk om frosne brødskiver og svidd graut:o( Lær å lage gode rettar på bålet. God mat på tur gjer turen til ei oppleving.

Ulltoving

Pris: 100,-

Kva kjennast betre enn å gå med eigne sjølvproduserte tøflar i ull eller lage det finaste skjerfet til julepresang, lysestakar eller lampeskjerm til studenthybelen, vottar eller sitjeunderlag?

Volleyball

Målet for faget er å utvikle tekniske, taktiske ferdigheiter og kunnskapar ved teknisk trening og spel i ulike former. Jobbing med ulike typar serve, smash, legg og blokk, samt alle grunnslaga. Reglar

Wellness

Pris: 400,-

Vi skal lage eigen massasjeolje, ansiktskrem, saltbad, ansiktsmaske og sjølvsagt bruke dette. Vi skal og lage frisk juice av grønsaker og frukt. Her kan du lære å ta godt vare på deg sjølv.

Yoga

Iyengar yoga legg vekt på å gjere kroppen og sinnet sterkt og fleksibelt på same tid. Dette blir gjort gjennom fysiske stillingar asanas og pusteøvingar pranayama.

Yogamat

Pris: 200,-

Vi skal gå ett skritt videre med matlaging og se på flere moderne kokekunster. Her får du lage steinalder mat, "raw food" og lære om fermenteringens kunst.

Årbok

Årbok-gjengen skriv, utformar og set saman årboka for folkehøgskulen. Du lærer enkel biletredigering, artikkelskriving og korrekturlesing, sideutformingsprogram, godt hjelpt av store mengdar kaffi.

Fjelltur Sogndalsdalen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Eit par dagar etter skulestart dreg vi alle saman til Sogndalsdalen på ein todagars tur. Dette gjere vi for å bli betre kjent med kvarandre, og for å oppleve eit av Noregs vakraste fjellområde. Vi tek dagsturar og deltek i bli-kjende aktivitetar. På kvelden blir vi samla rundt bålet til ein betre middag, og tek oss tid til å småprate, synge, eller berre slappe av etter ein dag med frisk luft og flotte opplevingar. Etter 2 dagar saman har vi allereie masse fellesopplevingar, og skaper eit godt grunnlag for å bli meire kjend med gode venner.

Hemsedal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

I veke 3 reiser heile skulen over fjellet til Hemsedal. Vi bur i botnen av bakken, heilt perfekt for "ski inn og ski ut". Heile 3 dagar får vi i bakken for å utvikle skiteknikken og lære nye triks. Elevane blir delt inn i små grupper etter nivå, der du kan velje mellom telemark og slalom/randonnè. Nokre av instruktørane er innleigde, men det er mange lærarar frå skulen som er med! Det er to økter på dagtid med instruksjon, mens resten av tiden kan du bruke på frikøyring.

 

På kveldane er det god middag og sosialt i samlingsstova.

Vårcruise på Sognefjorden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Mot slutten av skuleåret drar vi på en todagers båtcruise på Sognefjorden. Vi har hele båten for oss selv, og vi seiler inn i Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden - hvor vi overnatter i vakre Dyrdal -en veglaus boplass med gode muligheter for uteaktiviteter og fjelltur for de som ønsker det. Vi bor ombord i båten, i skolehuset, og for de mere friluftsglade, i telt. Vi lager  grillmat på kaien om ettermiddagen, og legger opp til sosialt samvær rundt bålet om kvelden. Dagen etter går vi i land på nordsiden av Nærøyfjorden for å gå langs den vakre postvegen-sti til Styvi, hvor vi spiser grillmat til lunsj, og for de som er vil er det mulig å ta seg en dukkert i fjorden.

Me har tre ulike internatbygg. Kvart internat har lyse trivelege rom, med plass til stort og smått. Fjellinternatet, Jotunheimen og Stjernehimmelen har alle eige bad på romma, dei siste to har kjøkkenkrok og stove. Dei fire eineromma med bad ligg i Fjellinternatet, resten er dobbeltrom.

Hageinternatet er det største internatbygget og husar 8 internat. Her deler ei avdeling felles bad og toalett, til gjengjeld er det eit per rom. Her er det også fellesstove på kvart internat.

Sjølv om dei fleste vil bu med romkamerat, er det mogleg å be om enkeltrom dersom du har spesielt behov for det. Du får masse bodplass til trygg oppbevaring av sykkel, ski, utstyr og alt du treng til eit folkehøgskuleår!

Fasiliteter

 • Fotorom
 • Mørkerom
 • Sløyd
 • Musikkrom
 • Gymsal
 • Styrkerom
 • Uteamfi
 • Badestamper
 • Naust med kano og kajakk
 • Sandvolleyballbane
 • Kunstgrassbane med flaumlys
 • Sykkelverkstad
 • Skiverkstad

Sogndal ligg midt i sør-Norge mellom Oslo og Bergen. Det er fleire daglege direkte ruter mellom Sogndal og Oslo/Bergen med fly, buss eller ekspressbåt. Med bil tar det ca. 4 timar til Bergen og 5,5 timar til Oslo.


Studieturar

Finn reiserute fra der du bor

 • Sogndal skisenter, 15 minutter med bil/buss
 • Sogn skisenter, 17 minutter med bil/ buss
 • Fosshaugane Campus med heimebana til Sogndal fotball, treningssenter og Norges beste innandørs klatrevegg, 8 minutter med sykkel

Timeplanen varierer litt frå veke til veke. Linjefaga går heile året. Når du startar om hausten vil veldig mykje tid går til linje. I oktober er det lengre turar og studiereiser, frå november mot slutten av januar er det litt meir fokus på valfag og fellesprosjekt. Linjefag og studieturar er igjen i fokus frå februar mot slutten av året. 

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skulestart - 29. august 2021
 • Fellestur i september
 • Haustferie: uke 41
 • Oktober: Studietur haust
 • Juleferie
 • Fellestur Hemsedal i januar
 • Vinterferie: uke 8
 • Studietur utlandet mars/april
 • Påskeferie
 • Skuleslutt - 14. Mai 2022

Sogndal folkehøgskule har fokus på ein berekraftig kvardag. Prosjekta me legg opp til skal forankrast i å gjere verda til ein betre plass å vere- også for kommande elevar. Me trur at motivasjonen for å delta er høg, dersom de sjølv kan vere med å påverke kva prosjekt me skal jobbe for.

Prosjekta våre varierer fra år til år, då me tilpassar kva elevane er engasjert i. Elevrådet kjem med forslag til eks OD-dag, eigne bistandsprosjekt, TV-aksjonar eller andre aktuelle tema for året.

Me lagar fantastisk god konfekt til inntekt for barneheimar i Nepal, bistandsprosjekt i Brasil eller prosjekt elevane brenn for. Dette gjer me kvart år og sel det gjerne på familiehelga me har i november.

I år har me engasjert oss i 100 for havet i forbindelse med TV aksjonen. Du kan lese meir om kva stunt elevane gjorde på Facebooksida vår og på heimesida vår. I år tok nokre elevar det til nye høgder!
https://www.sogndal.fhs.no/aktuelt/den-store-tv-aksjonen-er-avslutta-og-elevane-vre-har-verkeleg-gjort-ein-flott-innsats-i-r

Fritid og folkehøgskule er ikkje alltid det går hand i hand.. Sjølv om det sjeldan er undervisning på kveldstid så skjer det utruleg mykje på kveldstid. I starten vil nok 2. års elevane, dei sokalla "stippane" våre arrangere stippeaktiviteter kvar kveld. Desse er sjølvsagt frivillige, men dei fleste tykkjer dette er viktig og morro å delta. Etterkvart som de vert kjende utfordrast internata på å steppe inn og arrangere morro for kvarandre.

Eksempler på kva som skjer:

- Ballspel

- Turneringar

- Kortkveld

- Strikking

- Filmmaraton

- Band

- Quiz

- Internatkonkurransar

- LAN

- Peiskos

- Bading

- Bålkos med smores

- Stamp

- Slakk line i hagen

- Killer

....og mykje, mykje meir.....

Alle kan søkje på Sogndal folkehøgskule. Opptaket startar 1. februar. Du kan søkje når du vil, og vi tek opp elevar kontinuerleg frå opptaket er i gong og så lenge vi har ledige plassar. Det kan løne seg å vere tidleg ute for å få plass på den linja du ønskjer aller mest.

Skulen har aldersgrense 18 år.

I nokre spesielle sitasjonar, der det er veldig skeiv kjønnsbalanse, vil vi vurdere søknadane etter kjønn.

Velkomen som elev og til eit spennande år på Sogndal folkehøgskule!

Ole Karsten Birkeland

Rektor

Ole Karsten er sjølvaste rektor, men ingen tradisjonell rektor! Han er høgast i klatreveggen, uslåeleg i bordtennis og er det snø, kombinert med sol, då ser du ryggen på veg til fjells. Han syklar gjerne med på tur, viser deg akrobatiske kunstner og linebalansering. No lengtar me alle etter å få bli med til hytta hans på Kalymnos, med den vakre seglbåten hans "Stjerner i sikte".

Epost: olekarsten@sogndal.fhs.no
Telefon: 950 32 287
Facebook
Instagram: @olekarsten

Paul Hough

Inspektør

Paul er bautaen på skulen. Han består av 50% norsk og 50% engelsk, krydra med en neve bergensar og har sitt eige vitsehjørne. Han elskar snø og tek gjerne med ein klasse på snøholetur når det bikkar dei 20 kalde. Tindevegleiar, ein klppar på fyrstehjelp, fjellgeit og fiskar. Og kunstnar! Jepp, inspektøren vår både måler og teiknar. Ein lun og stødig kollega som veit det meste.

Epost: paul@sogndal.fhs.no
Telefon: 952 06 133
Facebook
Instagram: @paulhough61

Elise Hjelleflat Barsnes

Kontorleiar

Elise har kontrollen på alt av økonomi, post, studielån og alt anna ein kontorleiar skal vete.Ho sit strategisk plassert, er lett å nå og gliser breitt når du kjem. Ho likar å slå av ein prat, hjelpe deg med stort og smått som dukkar opp. Ho pratar "innfødd" og bur nett over brua. Ho produserar flotte strikkekle, går turar og finn på sosiale sprell for personalet.

Epost: elise@sogndal.fhs.no
Telefon: 992 37 623
Facebook
Instagram: @baringao

Sivelin Kjølstad

Linjelærar

Sivelin må ta skulda for mange skarpe blikk. Skulen sin fotolærar veit å skape god stemning med musikk, eit venleg smil og ein skulder å lene seg på. Som ei motvekt til å springe til fjells, sørgjer Sivelin for at me andre har høg trivsel på skulen. Mang ein kjekkas har funnet vegen til målarpenslar, strikkepinnar og geriljabroderi med denne kreative dama. Rå på revy og få oss rundt ho glade.

Epost: sivelin@sogndal.fhs.no
Telefon: 971 66 977
Facebook
Instagram: @sivelin

Vibe Ørum Rasmussen

Linjelærar

Vibe er idrettsjerna vår. Her manglar det ikkje på kreative måter å bevega seg på, uansett kor god stolen er- Vibe er berre nedpå eit sekund. Ser me ein vegg, ser ho noko å gjere parkour på. Det tøygast og bøygast i dans og Yoga. I hjartet av Sogn har denne turboen frå Danmark funne sitt paradis! PS: Ho er og knakande god på desserter.....

Epost: vibe@sogndal.fhs.no
Telefon: 46296898
Facebook

Frida Isungset

Linjelærer

Frida er vårt friske pust og diskar opp med gladsong, pianospel og "go' stæmning"! Ho er seigliva og for henne er friluftsliv livet. Ho er oppteken av sjølve turen meir enn sjølve målet og nyt det livet har å by på. Ho brenn for gjenbruk og miljø, fastivalar til fjells og allsong. Ho padlar og står ski, byr på musikklytting og dans.

Epost: frida@sogndal.fhs.no
Telefon: 902 72 852
Facebook
Instagram: @fridaisu

Martin Buch Larsen

Linjelærar

Martin er den "dorske" bonden vår, meir tradisjonell enn nordmenn sjølv. Mellom sykling og ski går det i sau, økologisk gardsdrift og ullgensarar. Engasjement har denne karen i bøtter og spann av, han vik ikkje unna for å brøle for klima, sjå løysingar der andre sit fast og går alltid i eit forrykande tempo. Men han spelar gjerne gitar om du syng til, iført "martingensaren" alle vil ha.

Epost: martin@sogndal.fhs.no
Telefon: 976 57 451
Facebook
Instagram: @martinbuchlarsen

Hendrik Lapp

Linjelærar

Hendrik er hard utanpå- men mjuk som ein ulldott på innsida. Han er ein mester i orientering, møbelsnekkar og klatrar. Han spring(!) helst på toppane om han ikkje kan gå på ski opp. Han treng ikkje rognebær for å finne ut kva vinteren vil bringe av vær, det har han ein innebygd radar til. Ingen ler høgare om han vert parodiert på revy enn han. Du finn han ikkje på sosiale medier, han må opplevast.

Epost: hendrik@sogndal.fhs.no
Telefon: 995 39 267

Mads Orheim Hansen

Linjelærar

Mads er kanskje trønder i dialekta, men det lurar ein sogning i han. Han har nemleg forsvunne frå bygda ei periode, men jammen måtte han tilbake til plassen mellom fjell og fjord. Han bytte ut langt hår, skinnjakka og headset med ullue, goretex og fuglekvitter. Han er hekta friluft, og med kjappe replikkar og herleg humor er det mest så ein vil booka seg inn på neste tur.

Epost: mads@sogndal.fhs.no
Telefon: 934 51 467
Facebook
Instagram: @madsorheim

Pål Støylen

Linjelærar

Pål er den stille fyren som kjem med lange skritt over plassen. Men ikkje late deg lura! Han har eit uendeleg engasjement og er ivrig på det livet har å by på. Han er oppteken av å få ut det beste i alle oss rundt han. Det gjer han med eit glimt i auge og ein treffande kommentar. Det er utruleg lett å bli glad i denne talentfulle, rolege karen med allsidige interesser.

Epost: paal@sogndal.fhs.no
Telefon: 482 67 398
Facebook
Instagram: @palstoylen

Mathilde Buch Larsen

Lærar

Mathilde er den stillferdige dansken som held godt på dialekta si. Ho er lidenskapeleg i det meste ho gjer, frå økologisk jordbruk og mat og ikkje minst at jorda skal vere ein betre stad å vere. Ho strikkar mykje og er produsenten for "martingensaren". Denne tvers i gjennom snille og gode dama utfordrer deg både mentalt og fysisk, men tek alltid utfordringa med deg.

Epost: mathilde@sogndal.fhs.no
Telefon: 994 66 145
Facebook
Instagram: @mathildebuchlarsen

Tale Ivarhus

Linjelærar

Tale kan du sjå langt etter- bokstavleg talt. Ho har alltid eit mål, ein topp eller ein rekord å slå. Men når ho rosa i kjakane kjem tilbake, med eit stort smil og med den vakraste dialekt har hatt det "knakande kjekt" må du berre smile. Om ho padlar, klatrer, spring (!) på toppar eller går på ski får ho alt til å sjå leikande lett ut. No skal ho byte ut drikkeflaska med tåteflaska eit år<3

Epost: tale@sogndal.fhs.no
Telefon: 404 50 763
Facebook
Instagram: @tale_ivarhus

Helge Lund

Vaktmeistar

Helge er vår eigen Byggmeister Bob! Kan det fiksast? Klart det kan! Du ser han i arbeidskle og matchande, heimestrikka lue, stort sett med eit lurt smil. Han er kanskje snekkar, men kan forbausande mykje om bilar, slukar, kraner, syklar og vaskemaskiner. Og på toppen av alt eit JA- menneske som diggar rock. Ozzy får han i humør, men Marius Müller er helten, men den historia kan han fortelja sjølv.

Epost: helge@sogndal.fhs.no
Telefon: 991 18 662
Facebook

Renate Vik Vatlestad

Internatleiar

Renate er skulen si potet. Ho styrer internata, men held styr på det meste me skulen. Treng du eit visdomsord, eit råd eller ein klem er dette dama å banke på hjå. Ho er med på det meste som skjer på skulen, men om det er toppturar foretrekk ho å vente med kaffi og noko attåt når de kjem ned att. Men på sjøen vert ho gjerne med, anten det er i kajakk eller i speedbåt.

Epost: renate@sogndal.fhs.no
Telefon: 958 36 613
Facebook
Instagram: @vatlestadrenate

Ellen Sophie W. Fredheim

Kokk

Ellen Sophie er ei av dei rå kokkene våre! Ho har godt humør, er slagferdig og putter gjerne litt ekstra chilli i om ho får sjansen... Når ho ler sprutar tårane, og latteren sit laust hos Ellen og damene på kjøkenet. Det er mykje omsorg i Ellen og det kjem godt med når de møter til måltid 3 gonger om dagen.

Epost: ellen@sogndal.fhs.no

Tanita Opheim

Kokk

Tanita er «sjefskokka» på skulen og er like rå på mat som sin smittande latter. Ho er kreativ og tykkjer det står til når ho kan diske opp med litt ekstra til oss rundt ho. Ho kjem frå vakre nabokommunen Luster, og når du er oppvaksen på ein høgdegard så er du ikkje kvien. Ho er oppteken av at dei rundt ho skal ha det bra og få mat som ikkje berre ser god ut, men og smakar godt og gjere godt.

Epost: tanita@sogndal.fhs.no
Instagram: @tanita_op

Gerd Bidne

Kokk/ internatassistent

Gerd har vore FHS sitt svar på moderleg omsorg. Ho trillar bollar og brød, og sørgjer for at det drypp litt på oss alle når det gjeld søtsaker og kos. Ho har vore på skulen leeeenge og skal i år starte ein ny epoke, pensjonisttilværet. Me er spente på om ho klarer å halde seg unna- og håpar ho ikkje legg bakinga til oss heilt på hylla. Spesielt rektor som har eigen frys Gerd fyller opp:)

Epost: gerd@sogndal.fhs.no

Marija Kolar

Internatassistent

Marija er assistenten på skulen og kva skulle me gjort utan henne?!? Ho er høgt og lågt samtidig og arbeidar i et tempo sjølv ikkje Hendrik held tritt med. Ho kjem frå Kroatia, men det ho ikkje seier med ord det tek ho att med kroppsspråk og teikn. Det er aldri vanskeleg å spørje henne og ho er blid som ei sol. Dama har mange talent og negledesign er ein av dei, samt male,lage mat og fleire språk.

Vigdis Bakken

Reinhalder

Vigdis er rolegheiten sjølv og har full kontroll på reinhald på skulen. Ho er stort sett på plass før dei siste har gått til sengs- so ei skikkelig morgondame dette. Ho flytte frå sjølvaste Jostedalen til Sogndalsdalen, så denne dama trur me er over snittet glad i snø. Der Vigdis er kan du vere sikker på at det er orden og reint. Eit arbeidsjarn som trivst best når ho har mykje å styre med.

Epost: vigdis@sogndal.fhs.no

Linjer på Sogndal folkehøgskule

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Friluftsliv

Sogndal folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Ski og Klatring

Sogndal folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Ski og sykkel

Sogndal folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Noreg

Sogndal folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt
Søk på skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Sigrid Hegge Eriksen

Året jeg hadde på Sogndal Folkehøgskule var et eventyr uten like. Jeg har aldri lært så mye forskjellig og hatt det så gøy gjennom et år, som det jeg hadde i Sogndal.

Sigrid Hegge Eriksen
Viljar Buer Christensen

Jeg valgte Sogndal fordi jeg ville prøve noe helt nytt, Ski og klatring. Jeg har virkelig fått muligheten til å utfordre meg. Sogndal er et fantastisk sted for friluftsliv og få venner for livet!

Viljar Buer Christensen
Simen Vikane

Jeg kom til Sogndal for å oppleve den fantastiske naturen som er her. Skolen, medelevene, og lærerne har skapt herlige minner jeg ikke hadde forventet med et slikt år.

Frå bloggen

Elevenes beste tips for å redde mat!

Matsvinn og hvordan man kan unngå å kaste mat er et tema mange folkehøgskoler er innom i løpet av året. Vi har samla inn tips ...

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen