Bratt - klatring, buldring og stisykkel, vår 2024

Søk på linja

Mye tid på Norges største klatresenter. Test fremgangen din på tur med sportsklatring og multi-pitch i Sør-Frankrike og verdens beste buldreområde; Fontainebleau.

Viktig: Søknadsfrist 7. desember!

Ferdighetene dine vil utvikle seg raskt med buldring utendørs på Harbak og klatring på Hell, Ekne og Oppdal. Vi trener klatring på noen utrolig bra buldresentre i Trondheim og i en flott klatrehall på Orkanger. I Bymarka i Trondheim og på Oppdal sykler du på skolens fulldempede stisykler.

Du får prøve

• grunnleggende klatreferdigheter
  • du får Brattkort og lærer å sikre på led og topptau inne
  • gode taurutiner
  • innføring i ruteskruing
  • planlegging av klatreturer
  • innendørs og utendørs klatring
  • innendørs og utendørs buldring
  • grunnleggende surfeferdigheter

Uansett om du er nybegynner eller erfaren, lærer du mye. Du må bare være motivert!

For at du skal få merke din egen framgang, har vi to linjeturer til Frankrike. Slik får du også med deg en utenlandstur også om du går halvtårskurs høst eller vår. Du får mange dager med uteklatring. Vi reiser rundt i Frankrike med tog eller bil og besøker fantastiske destinasjoner som tilbyr klatring og buldring i verdensklasse.

For ivrige buldrere er det ingen steder som er bedre enn buldresportens vugge; Fonatinebleau. Di drar vi på begge turene våre.

Vi reiser også til Sør-Frankrike hvor det er mange nydelige tauklatrefelt. Vi besøker flere felt og utfordrer oss med variert klatring. Her finnes også gode muligheter til å få prøvd ut det vi har lært om å klatre i taulag og rigge standplass, når vi prøver oss å å klatre flere fine multi pitch-ruter.

Vi gjør som de lokale og besøker bakeriet på hjørnet og kjøper med oss rykende ferske baguetter og croissanter som vi tar med oss til klatre- og buldrefeltene.

Mens vi er på tur, er det også gode sjanser for andre opplevelser; Via Ferrata, buldresentre, strandliv og litt shopping.

Ola Græsli

Lærer Bratt

Ola er utdannet lektor i geografi og kroppsøving fra NTNU. Da han var elev på folkehøgskole fant han drømmejobben. Engasjerte elever, det gode fellesskapet og elever som mestrer nye ting er det beste med jobben på Rødde. Spesielt interessert i toppturer på ski, buldring, klatring og stisykling. Ola liker å være kreativ når han lager undervisningsopplegg, og det vil elevene merke!

Epost: ola@rodde.fhs.no

• Studietur: Frankrike
    • Reiseforsikring

Dette er en gjennomsnittspris pr måned. Summen på fakturaene er ikke den samme hver måned, du betaler for eksempel mer når summen du får fra Lånekassen er større.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Reiseliv // Fokus Asia

Multisport X Bali, vår 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vår16 t/ukeKristen