Til hovedinnhold

Kristiansand folkehøgskole

Velkommen til skjærgårdsskolen i Sørlandets hovedstad. Folkehøgskolen har en fantastisk beliggenhet, omringet av sjø på tre kanter, midt i det beste av Sørlandets skjærgård. Her er alt tilrettelagt for flotte skjærgårdsaktiviteter, samtidig som vi også reiser mye ut fra skolen for å oppsøke andre flotte steder i Norge.

Søk på skolenLinjer

På Kristiansand folkehøgskole har vi et variert utvalg i linjer, mange valgfag å velge i og flotte, engasjerte lærere. Det er enkelt å komme hit, vi ligger kun 12 km fra sentrum og 12 km fra Kjevik flyplass. Vi kan tilby flotte boforhold med internat, leiligheter og hytter, alt samlet på et kompakt område.

Les gjerne mer om oss på vår nettside

Her kan du se internatene våre og noen glimt fra skolens flotte område:

Noen av våre aktiviteter og mer info om skolen vår finner du her:

Alle våre elever kan også bruke: 

Vi tilbyr et bredt spekter av valgfag. I tillegg kan du også velge ulike ukesopplegg for spennende valgfagturer tre ganger gjennom skoleåret. Her får du mulighet til å teste ut nye ting, eller kanskje bli bedre på noe du allerede kan litt fra før.

Les mer om våre spennende valgfagturer her

Alle valgfagene vi tilbyr, kan du også lese mer om her

Dette står vi for

Vårt motto er "Framtid og håp". Vi håper og tror at et år på vår skole vil kunne bety noe positivt for livet og framtidsplanene dine videre. 

Hvem er du og hvem vil du være? Kanskje er du i tenkeboksen i forhold til hvordan du vil leve og hva du ønsker å lære i livet? Vi jobber for at et år hos oss skal være med å forme og utruste deg til å bli med å skape en god framtid og gi håp, for andre og for deg selv. 

Det er viktig for oss å formidle våre verdier og hva vi står for, samtidig som vi ønsker deg hjertelig velkommen uansett bakgrunn og tro. Vi håper og tror at et år på vår skole vil bety noe positivt for din framtid, og for verdens framtid både lokalt og globalt.

Vårt fellesfag heter "Framtid og håp". Her kombinerer vi gode samtaler i grupper med innspill og foredrag. Det er kristen profil på fellesfaget og det undervises 3 timer pr. uke. 

Vi håper og tror at et år på vår skole vil bety noe positivt for din framtid, og for verdens framtid både lokalt og globalt 

Hvem er du, og hvem vil du være? Kanskje er du i tenkeboksen i forhold til hvordan du vil leve, og hva du ønsker å lære om livet? Behovene i verden er store, og dette fellesfaget former og utruster elever og lærere til å bli med å skape en god framtid og gi håp, hos andre og hos oss selv.

Det er viktig for oss å formidle våre verdier og hva vi står for, samtidig som vi ønsker deg hjertelig velkommen uansett bakgrunn og tro. 

Andre fellesfag som lørdagseminar/ elevkvelder, og internatmøte, er ca. 5 timer pr. uke 

Ca. 2 dager pr. uke går med til valgfag. Hvilke valgfag vi tilbyr, avhenger av interesse og påmelding. Les gjerne mer på nettsiden vår, om hvilke valgfag vi tilbyr. Vi har også flere valgfaguker i løpet av skoleåret, med mange spennende turer.

Alpint/alpinttur

Pris: 1 900,-

På dette valgfaget reiser vi på overnattingstur til et sted hvor det er bra med snø og gode forhold for å stå på ski i en slalombakke. Prisen på turen avhenger av sted og lengde på turen.

Baking

På baking valgfag lærer du å bake god gjærbakst, samt kaker og andre søte saker.

Bil-lappen

Ta kjøretimer og opplæring som et valgfag. I samarbeid med lokal kjøreskole, og kostnader betales av elevene i henhold til deres prisliste.

Bildekunst

Bildekunst valgfag lærer deg grunnleggende maleteknikker og metoder som du så får prøve selv.

Bærekraft

Hvordan skal vi best ivareta ta dagens behov uten å redusere mulighetene for kommende generasjoner til å få dekke sine behov , lære om bærekraftig utvikling, hvordan kan vi selv bidra i det daglige

Båtførerprøven

Båtførerprøven gir deg mulighet til å kjøre båter som går raskere enn 10 knop og har mer enn 9,9 hk. Du lærer teori og forbereder deg til en frivillig eksamen. Eksamensavgift må dekkes selv.

Curling

Pris: 200,-

Kristiansand har en flott ishall med curlingbaner som vi kan bruke, med eller uten rutete bukser.

Danmark

Pris: 3 000,-

I en av valgfagsukene før påske kan du bli med til flott Skallerup Klit på Jylland, i Danmark .

Dykking

Pris: 2 900,-

På valgfag dykking får du mulighet til å fullføre kurs og få sertifikat i Open Water Diving.

Emosjonell intelligens

På dette faget får du lære mer om hvordan man kan forstå både seg selv og andre mennesker bedre.

Etiske dilemmaer

På dette faget tar vi opp og diskuterer dagsaktuelle etiske temaer hvor mange kanskje har ulike meninger.

Fellefangst

Vi er med i et prosjekt sammen med Kristiansand Kommune for å holde nede bestanden av mink på øyene i skjærgården

Fiske

På dette valgfaget får du i tillegg til fine båtturer også prøve å fiske med havteine, torskeruse, garn og stang

Fotball

Fotball valgfag for deg som liker å spille fotball hele året, for gøy eller for å trene.

Friluftsliv

Friluftsliv er et heldagsvalgfag hvor man drar på dags- og overnattingsturer med sjø, skog og fjell som utgangsgpunkt. En dag er satt av til Via Ferratatur. For denne turen er det en kostnad på kr 700

Frisbeegolf

Vi tar med oss frisbeene til Kristiansand Golfbane som ligger like ved skolen

Hund

Hund valgfag er for deg som ønsker å være med hunder og samtidig lære mer om hvordan man oppdrar og behandler en hund, samt lære enkel hundedressur.

Hverdagspsykologi

I hverdagspsykologi får du lære mer om kommunikasjon og samspill og hvordan man kan få til å leve godt sammen med andre.

Hyttekos

Hyttekos er et valgfagukeopplegg og handler om å dra på hyttetur og gjøre alt det man forbinder med en koselig hyttetur.

Håndarbeid

Håndarbeid kan være fiksing av klær eller fiksing av seilbrett og båter. Vi tilpasser faget ut fra elevene som ønsker det.

Interiør og redesign

På dette faget gjør vi gamle møbler og andre ting nye og selger det vi lager for å samle inn penger bistandsprosjektet vårt, "Sjef i eget liv".

Ishockey

Pris: 250,-

Lær det grunnleggende innenfor sporten ishockey, samtidig som du får spille i ishallen i Kristiansand. Kostnad for leie av skøyter for dem som ikke har egne.

Jakt

Valgfag jakt består av jakt med hund på blant annet mink, hare og rådyr. Skolen setter også opp Jegerprøve som valgfag om det er stor nok interesse.

Jesus på film

Dette faget handler om å se gode filmer hvor man kan kjenne igjen tema eller et budskap som kommuniserer noe av det samme som Jesus gjorde da han levde.

Kajakk

Vi ligger midt i den flotte Sørlandsskjærgården og bruker den til å lære grunnleggende padleferdigheter med kajakk. Ønsker du det, er det også mulig å ta våtkort.

Klatring

Pris: 300,-

Vi tilbyr kurs i klatring både innendørs og utendørs. Ønsker du å ta brattkort, er det mulig her. Egenandel for klatring i innendørs klatrehall

Kreativ design

På dette faget får du være kreativ og lage ting du kan kanskje bruke selv etterpå.

Kreativt arbeid med barn og unge

Her lærer du å lage ting, leker masse og får prøve deg på kreative opplegg som passer for barn og unge.

Massasje og stretching

Vi har valgfag massasje for deg som ønsker å lære ulike typer massasje

Matlaging

Populærer valgfag med teama som f eks: Budsjettmat, gourmetmat på hybel, baking o.lig. Lær å lage billig og god mat, nyttig lærdom når en skal flytte for seg selv.

Musikk

Fra 2018 av kan vi tilby topp utstyrte musikklokaler på skolen. Vi har musikklærer med mange års erfaring som artist, og vi har også egen lærer for nybegynner i Gitar-valgfag

Padel

Pris: 400,-

Verdens raskest voksende idrett og et populært valgfag. Vi samarbeider med lokale aktører, og leier baner i haller i området rundt Kristiansand

Sandvolleyball

Vi har tilgang på både innendørs og utendørs sandvolleyballbaner og tilbyr sandvolleyball med høy kvalitet som valgfag, hele året.

Seiling / surfing

Vi har både små og en stor seilebåt som vi bruker til valgfag, både for dagsseilaser og til lengre turer. For surfetur til eks Danmark eller Jæren i valgfagsukene vil det komme en ekstra kostnad

Ski

På dette faget får du dra på skitur og gjerne lære deg god teknikk, til bruk på ski både bortover og nedover.

Strikking

Hvis du ønsker å lære mer om å strikke eller få hjelp til å komme igang

Styrketrening

Styrketrening, sal-aktiviteter

Vi har lærere med mye erfaring med styrketrening og crosstrening. Flere dager i uka kan du velge ulike varianter av dette valgfaget

Sykkeltur

Tur på sykkel i valgfaguke, i Norge eller til Danmark, med overnattinger. Høsten 2020 syklet vi en flott tur på Hardangervidda

Ta opp fag

Valgfag som blir studietid for dem som ønsker å ta opp fag fra videregående, oppfølging av lærer på lekseplan om ønskelig. Man får godkjent fravær for å ta eksamen, og ha lesedager i forkant av det.

Topptur

I valgfagsuker kan man dra på tur til eks vestlandet, og få med Preikestolen, og Kjerrag. Eller vi drar på topper oppover i Setesdalen.

Turmat

Turmat går ut på å lære seg å lage ulike typer mat som enten er bra å ta med på tur eller er lett og godt å lage på tur. Det kan for eksempel være bålmat, energirik mat eller tørket mat.

Urban survival

Et valgfagukeopplegg hvor du blir utfordret på å komme deg fram uten penger, løse ulike oppgaver og spre mest mulig glede underveis.

Volleyball

Vi tilbyr volleyball som valgfag med flinke lærere. Skolen deltar også på flere turneringer i løpet av skoleåret, som f. eks. NM for folkehøyskoler og videregående skoler.

Wilderness survival

Et valgfagukeopplegg hvor du bor i telt og lærer deg hvordan du overlever på en god måte flere dager ute i naturen.

To ganger i løpet av året drar vi på tur sammen, hele skolen. Disse turene er inkludert i prisen

Den store fellesturen vår går til Italia og den andre er en flott tur ut i havgapet til et skjærgårdsparadis som heter Havglimt, på en øy utenfor Kristiansand.

Du kan lese mer om fellsturene våre her

I tillegg til disse flotte fellesturene får du også 2-3 uker i løpet av skoleåret mulighet for å velge mellom mange ulike turopplegg i våre valgfaguker

Italia

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 2

Fellestur til Italia er inkludert! I mars drar vi hele skolen på tur og møter våren i vakre Italia.

Når skoleåret går mot slutten og alle helst bare ønsker å være sammen hele døgnet, fyller vi opp 2 busser og setter kursen sørover mot Italia på en åtte dagers fellesreise. Vi gjør mange spennende stopp underveis, både på veien til og fra Italia. Italia har hatt stor innvirkning på vår sivilisasjon med tanke på språk, mat, religion og kultur. Vi gleder oss til å ta med oss alle våre elever for å oppleve dette landet og lære masse nytt og spennende sammen.

Siden dette er en ny reise for oss, er alle detaljer for turen ennå ikke helt på plass. Målet for reisen er først og fremst reisen i seg selv og å ha felleskap og gode opplevelser sammen. I Italia skal vi blant annet besøke to vakre byer.

 • Bologna er verdenskjent for sin fantastiske mat og sin varme atmosfære, men også for sine svært vakre bygg med røde tak, som er ekstra fine å fotografere i solnedgangen. Et av verdens eldste universiteter finner vi også her.
 • Venezia er en helt spesiell by som består av det som før var 118 øyer, bundet sammen av kanaler og broer. Vakker arkitektur, fargerike bygg, romantiske elvebåter og ingen biltrafikk, gjør byen til en helt unik opplevelse.

Andre opplevelser

• Byvandring i Venezia
• Spennende opplevelser i vakre Bologna
• God mat, spennende historie, kultur og religion
• Besøk i Dachau konsentrasjonsleir
• Spennende stopp i vakre tyske byer
• Danmark og fin båttur

Skjærgårdstur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Vi drar hele skolen med på overnattingstur til Havglimt, som ligger på Ytre Ulvøya i skjærgården mellom Lillesand og Kristiansand. Stedet består av flere bygninger: hovedhus, spisesal/møtesal,  hytte, ”dukkestue”, båthus og sanitærbygg/lager. Eiendommen er på ca. 60 dekar, i spennende, variert og idyllisk sørlandsnatur – med fjell, knauser, strender og jorder. Sammen lager vi god mat og prøver oss på alle aktiviteter som kan gjøres i tilknytning til sjø, strand og skjærgård. De som ønsker det, tar med seg en hengekøye og får kanskje med seg soloppgangen. Eksempel på aktiviteter vi gjør er: 

 • Seiling
 • Sandvolleyball
 • Roundnet
 • Kajakkpadling
 • Snorkling/dykking
 • Båtturer
 • Sanking av havets delikatesser
 • Kortreist mat på bål
 • Øyvandring 
 • Buldring
 • Bålkos sang og musikk 
 • Morsomme konkurranser
 • God prat til langt på natt 

Valgfagturer

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 ulike uker

2-3 uker i løpet skoleåret har vi valfaguker hvor du kan velge mellom mange ulike turer. Dette gir en fantastisk mulighet til å bli godt kjent med andre elever enn de du går på linje med. 

Valgfagsturer vi tilbyr:

 • Surfetur
 • Toppturer (Preikestolen, Kjeragbolten og Brufjellhålene)
 • Topptur randoné
 • Alpintur til Hovden
 • Hyttekos både høst og vinter på Hovden i Setesdal
 • Skitur fra hytte til hytte
 • Tokt med seilskuta Fryden
 • Sykkel- og vandretur på Hardangervidda
 • Danmark 
 • Kul-tur med kulturopplevelser til Oslo 
 • Bo-hjemme-opplegg i Kristiansand med dagsturer og mange ulike fine opplegg i nærområdet
 • Dykking

Noen valgfagturer har en egenandel, men de fleste er inkludert i skolepengene. 

Skolen har god standard på sine boenheter. Her kan du velge mellom dobbeltrom eller enkeltrom på internat. De fleste bor på dobbeltrom som er i leiligheter, med felles oppholdsrom og velutstyrt kjøkkenavdeling, bad med dusj, samt ekstra toalettrom. 5 av leilighetene har i tillegg en åpen 2.etasje med ekstra soveplasser. Enkeltrommene våre er på Motellet eller i Motellhyttene. Også der er det tilgang på kjøkken. Tillegg for enkeltrom med bad er kr. 7000,- og kr 5000,- for enkeltrom i hytte, hvor to personer deler bad og stue/kjøkken. 

 

 

Fasiliteter

 • Aktivitetshall med utstyr for styrketrening og klatring
 • Trivelig "hagekro" med benker, griller og en liten utescene
 • 3 sandvolleyballbaner
 • Peisestue
 • Musikkrom
 • Stillerom
 • Fotballbinge
 • Vi har flere motor- og seilbåter, windsurfingsutstyr samt annet utstyr som også kan benyttes utenom undervisningen
 • Badeplasser, kanoer, kajakker, og gode fasiliteter for dykking
 • Elevstue/kjøkken med glassfasade og havutsikt!

Sentralt plassert ute ved sjøen, midt mellom Kristiansand sentrum og Dyreparken/ Kjevik lufthavn. 

Det er enkelt å komme hit. Vi ligger kun ca 12 kilometer fra Kristiansand sentrum og ca 12 kilometer fra Kjevik lufthavn. 

Det går jevnlig tog fra Kristiansand, både til Stavanger og Oslo. 

Slik kommer du hit:

- Med tog til Kristiansand (fra Stavanger eller Oslo), lokalbuss (buss 18) videre til Dvergsneskrysset og så gå til Dvergsnestangen.
- Med båt til Kristiansand (fra Danmark), lokalbuss (buss 18) videre til Dvergsneskrysset og så gå til Dvergsnestangen.
- Med fly til Kjevik (fra flere steder i Norge), lokalbuss videre til Rona, bytte der, (til buss 18) videre til Dvergsneskrysset og derfra gå til Dvergsnestangen.
- Med bil, søk etter "Kristiansand folkehøyskole" på Google Maps

Finn reiserute fra der du bor

 • Kristiansand sentrum ligger ca 12 kilometer unna (vest)
 • Kristiansand Dyrepark
 • Sørlandssenteret 
 • IKEA ligger ca 12 kilometer i motsatt retning for byen
 • Badeplass / strand - på området

I en normaluke er 2 dager linjefag, og ellers fyller vi dagene med valgfag, fellesfag og elevaktiviteter. Vi gjør oppmerksom på at kjøkkenet på skolen er stengt i ferier/langfrihelger

Slik kan en skoleuke se ut: 

 • Mandag: Internatmøte og valgfag + frivillig kveldssamling
 • Tirsdag: Fellesfag, elevrådsmøte, klassens time
 • Onsdag og torsdag: Linjefag
 • Fredag: Fellestime og valgfag 
 • Lørdag: Seminar og elevkveld
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolestart, lørdag 24. august 2024

Høstferie, uke 40, fra fredag 27. september kl.12.30 til og med mandag 7. oktober.

Jule- og nyttårsferie, fra kl. 12.30 torsdag 19. desember

1.skoledag i 2025, tirsdag 7. januar

Vinterferie, uke 8, fra torsdag 13. februar kl. 12.30 til og med mandag 24. februar

Påskeferie, fra torsdag 10. april kl.12.30 til og med tirsdag 22. april

Avslutning med foreldre, lørdag 3. mai.

Siste skoledag og hjemreise for elevene, fredag 9. mai 2025

NB! Med forbehold om endringer

Last ned årsplan som pdf ↓

Bistandskomiteen er for elever og traineer som ønsker å være med å gjøre en ekstra innsats for andre. Komiteen arrangerer ulike aktiviteter og opplegg for å samle inn penger til skolens prosjekt "Sjef i eget liv". Pengene går til Strømmestiftelsen sitt arbeid for å bekjempe fattigdom og gi utdanning til barn og ungdom i utviklingsland. Vi er i tillegg med og bidrar med bøssebæring på fasteaksjonen og har flere ulike fellesdugnader gjennom skoleåret.  

De aller fleste kveldene, både ukedager og helger, skjer det spennende ting på skolen.

Elevene, våre flotte stipper og ansatte på tilsyn, organiserer aktiviteter på ettermiddags- og kveldstid.  

Eksempler på aktiviteter kan være: 

 • Spillkvelder
 • Uteaktiviteter
 • Quiz
 • Trening
 • Yoga
 • Bading
 • Ballspill i hallen
 • Bingo
 • Hobbykroken
 • Sove ute
 • Speeddating
 • Måneskinnstur
 • Kosekvelder på internatet
 • Bistandskafe
 • Valentine opplegg
 • Grab the mic
 • Kor
 • Kveldsmøte
 • Leker
 • Filmkvelder
 • ++++

 

Bærekraft

Skolen vår ligger helt ute i skjærgården, med havet som vår nærmeste nabo. Marin forsøpling er et tema vi bl.a. har fokus på gjennom at flere klasser jevnlig har strandryddinger. Vi er opptatt av å spise bærekraftig, men ikke minst også god mat, og handler mest mulig kortreist. 3 dager i uka har vi en bugnende salatbuffet til lunsj.

Flere av fellestimer, seminarer og valgfag har fokus på temaer relatert til bærekraft, og det vil blant annet bli arrangert gøye bærekraftige happenings som klesbyttefest og konkurranser.

Bistand

Hvert år dannes en bistandskomité på skolen som har ansvar for å organisere skolens innsamlingsprosjekter. Ved å bli med i denne har du muligheten til å praktisere lederskap og få attest på det ved årets slutt. Eksempler på arrangementer er  "Sponsorløp", "Gi en dag" og "Barnas dag". I tillegg til dette deltar vi som skole i fasteaksjonen og i annet viktig arbeid for andre. 

Noen av våre linjer besøker også Strømmestiftelsen sine bistandsprosjekter på sine linjeturer

"Sjef i eget liv", prosjektet vi samler inn penger til, handler om at ungdom som ikke har hatt gode muligheter til å fullføre skole, får utdanning eller yrkesopplæring.
Ungdommene får lære om sine rettigheter og at de er viktige. Gjennom dette kan de få en mulighet til å klatre ut av fattigdom og bli sjefer i sine egne liv.
Mange «sjef i eget liv» grupper jobber også for positive endringer i sine samfunn. Dette er et fantastisk prosjekt som vi bryr oss masse om og som virkelig endrer liv!  

 • Søkere må som hovedregel være fylt 18 år innen utgangen av det kalenderåret skolen starter.
 • Du må være motivert til å gå på skolen, og motivert for å delta aktivt og positivt på linjen og i skolefellesskapet forøvrig.
 • Dersom det er mulig i forhold til søkermassen, vil skolens ledelse tilstrebe å få en tilfredsstillende balanse i antallet gutter og jenter ved skolen, og dette vil kunne vektlegges ved opptak. Vi tilstreber også en variasjon i elevmassen på hver linje. 

Bygninger

Ta gjerne kontakt med skolen dersom du har behov for spesiell tilrettelegging.

Mat

Vi tilbyr glutenfritt, vegetar, vegan og pescetar mat, og har flinke kokker som legger til rette for god mat hvis man har andre spesielle behov. 

Faglig og sosialt

Vi tror du har masse å glede deg til som elev på vår skole; spennende fag på linja, mange varierte og gøye valgfag, godt miljø med mange forskjellige aktiviteter og mulighet til å bare henge i peisestua med utrolig kjekke folk! Et år på Kristiansand folkehøgskole tror vi vil utfordre deg på mange gode måter og gi deg sjanse til å bli bedre kjent både med deg selv og andre. Skolen har kristent verdigrunnlag, men uansett livssyn er du hjertelig velkommen til oss!

Noe av det viktigste du lærer her, er å jobbe sammen med andre. Du bor og går på skole med de samme menneskene i ett år, og vil ha mange praktiske prosjekter med dine medelever. Dette gir mulighet for en helt spesiell læring og du vil sannsynligvis oppdage mye nytt og spennende om deg selv. Eksempler kan være; hvordan du ser på deg selv, hva du får til og er flink til eller hvordan du kan samarbeide med andre og bygge gode vennskap. Dette er egenskaper du vil ha nytte av resten av livet.
Gode lærerkrefter og allsidig utstyr står til din disposisjon. Elevene gir tilbakemeldinger på at vi har flinke og engasjerte lærere som er kunnskapsrike, varme og gode pedagogisk.

På Kristiansand folkehøgskole ønsker vi at alle våre elever skal oppleve seg sett og verdsatt som hele mennesker, for den de er, mer enn for hva de kan. De ansatte på skolen har fokus på aktiv tilstedeværelse og gode fellesskap, og søker å fremme bevisst utvikling hos hver enkelt elev.

 

Joachim Pedersen

Linjelærer Klatring, dykk og surf

En kul og lystig fyr som trives like godt på land som til vanns, og gjerne hengende i en fjellside på klatretur. Joachim er utdannet adjunk med fordyping i friluftsliv og naturveilending, samt at han har utdannelse som Dykkerinstruktør og sport 2 klatreinstruktør.  Joachim har masse erfaring innenfor kiting og bølgesurfing,  trives best der det skjer noe, men også med en god elevsamtale. 

Epost: joachim@kristiansand.fhs.no
Telefon: 90 14 86 98

Nila Larsson

Linjeansvarlig for Crosstrening og beachvolley

Nila har Trener IV-utdanning i volleyball og sandvolleyball fra Høgskolen i Telemark, CrossFit Level 1 Trainer-sertifisering samt mange års erfaring som profesjonell sandvolleyballspiller – herunder deltagelse i to OL, flere medaljer i World Tour og EM, samt 5 NM-titler. Når hun i tillegg har et brennende, varmt hjerte, motiverer hun lett halve skolen til å bli med på ei god treningsøkt.

Epost: nila@kristiansand.fhs.no
Telefon: 40 04 40 01
Facebook

Rune Landås

Linjelærer Dyr og natur

Det denne mannen ikke vet om dyr er ikke verd å vite. Kom til skolen vår etter mange, mange år i Kristiansand Dyrepark, og stortrives med elever og nye oppgaver. En likanes og veldig trivelig type, som sammen med Kjetil har bygget opp vår aller mest populære linje på skolen

Epost: rune@kristiansand.fhs.no
Telefon: 46 89 19 14
Facebook

Mikael Randen

Linjelærer Helse, psykologi og velvære

Mikael er en ung og fin mann med sosionomutdannelse og et nydelig humør, som både elever og ansatte trives godt med å ha iblant oss. Sammen med Gudrun og Åse Merethe sørger han for at elevene på Helse, psykogi og velvære får et lærerikt år fylt spennende opplevelser og gode minner

Epost: mikael@kristiansand.fhs.no
Telefon: 90 26 85 79

Gudrun Thomassen

Internatleder og lærer for Helse, psykologi og velvære

Gudrun er utdannet sykepleier, med hovedfag i sykepleievitenskap. I tillegg har hun grunnfag filosofi, studert familieterapi og verdibasert endringsledelse. Hun har tidligere undervist sykepleierstudenter på høyskolen i Ålesund, helse og sosialfag på videregående skole samt helsefag på Folkeuniversitetet. Hennes god kunnskap og lange erfaring nyter både linja og skolen godt av. 

Epost: gudrun@kristiansand.fhs.no
Telefon: 91 54 43 60

Kjetil Stangenes

Linjelærer Dyr og Natur

Sammen med Rune driver han Dyr og natur linjen, og elsker båtliv og sjøen, fjellet og heia, jakt, fiske og alt som er gøy. Kjetil er tøff utenpå men bare snill på innsiden og har lang erfaring som lærer i flere skoleslag

Epost: kjetil@kristiansand.fhs.no
Telefon: 95 24 65 55
Facebook

Espen Sødal

Lærer Sosial Entrepenør/Gründer Aktiv, samt rådgiver på skolen

Espen er en fin og sporty type som har mange forskjellige talenter. Lang erfaring innen sjørettede aktiviteter, er glad i naturen, og er en ekte idealist. God å snakke med og fin samtalepartner for elevene. Fungerer også som skolens rådgiver og har blant annet en master i pedagogikk, og er utdannet karriereveileder.

Epost: espen@kristiansand.fhs.no
Telefon: 91001237

Eivind Sødal

Linjelærer Vann og fjellsport

En eventyrlysten mann med mye kunnskap og lang erfaring på det meste innen seiling, langrenn, klatring, rafting, isbrè mm. Eivind har jobbet som kaptein på store seilbåter og håndtert mange ulike båttyper, fra vikingskip til moderne regattaseilere. Han har alltid lyst til å oppsøke nye steder og er alltid på utkikk etter nye reisemål til neste eventyr. Jo fortere jo bedre, må vel være hans motto. 

Epost: eivind@kristiansand.fhs.no
Telefon: 45 01 07 67

Hilde Grøthe

Pastor, Lærer Framtid og håp, stippene, samt strikking valgfag

Skolens ubestritte strikkedronning og skolens pastor, som også leder vårt fellesfag Framtid og håp og stippene på skolen. Hilde er en skjønn dame som tar godt vare på alle på skolen. 

Epost: hilde@kristiansandfhs.no
Telefon: 47 94 42 92
Facebook

Martin Wikstøl

Linjelærer musikk og låtskriving

Martin er sprudlende og blid og er spesielt god til å få alle rundt seg til å føle seg vel. Han har en fantastisk stemme og drar lett hele skolen med på herlig korsang. Martin er også glad i sjøliv og friluft og drar gjerne fram gitaren rundt bålet en sen nattetime.  

Epost: martin@kristiansand.fhs.no
Telefon: 977 86815
Facebook

Lene Maritha Fredriksen

Lærer og veileder

En liten dame med et desto større engasjement. Elsker den gode samtalen og tar gjerne en prat med de som ønsker det. Hun underviser på lørdagsseminarer, fellesfag og valgfag.

Lene er utdannet barnehagelærer med fordypning i forming, voksenpedagogikk og teologi. Er sertifisert Cos veileder.

Epost: lenemaritha@kristiansand.fhs.no
Telefon: 95 10 85 22
Facebook

Åse Merethe Finnestad

Lærer Helse, psykologi og velvære

Blid dame med flott vennesladialekt, som både er ekspert på massasje, selvlagde, gode og sunne kremer og en driftig fotballtrener

Epost: aase@kristiansand.fhs.no
Telefon: 99 79 97 59

Jeanette Iversen

Kjøkkensjef og internatleder

Vår fantastisk dyktige og smilende dame på kjøkkenet, som serverer oss sunn og svært velsmakende mat hele uka men også gjerne blir med Nila på en hard treningsøkt. Maten til Jeanette er en viktig faktor for at vi alle trives så godt på skolen vår, og Jeanette har også endel av ansvaret for internatene våre

Epost: jeanette@kristiansand.fhs.no

Elisabeth Throne

Kokk

Vår alltid smilende og blide Elisabeth som sammen med Caroline og Jeanette står for den gode og velsmakende maten vi får servert hver eneste dag. Kjøkken-teamet vårt gjør en fantastisk jobb for både elever og ansatte gjennom hele skoleåret. Elisabeth har erfaring fra flere av Kristiansands beste restauranter. 

Telefon: 90203502

Einar Skarpeid

Lærer

Einar er vår eks-politimann og best av oss alle på beredskap og sikkerhet før- og på turer. Han er glad fysisk aktivitet og ønsker mer enn noe å spre glede over å være ute og på tur, uten fokus på å prestere. Han liker en god prat, og utfordrer gjerne, men kan også tøyse og tulle mer enn de fleste. Vår ekspert på fjellturer, randoneturer og snøskredfare med lang erfaring som turleder for DNT.  

Epost: einar@kristiansand.fhs.no
Telefon: 41414130

Tor Inge Askeland

Rektor

En tilstedeværende rektor med åpen dør. Tor Inge har også lang bakgrunn som landslagstrener for sandvolleyball (herre-og damelandslag), og leder lett hele skolen gjennom noen timer med opplæring i selskapsdans før skolens nyttårsball. Han har lang erfaring som lærer og rektor på videregående skole og folkehøyskole.

Epost: toringe@kristiansand.fhs.no
Telefon: 93 25 75 68

Monica Kragholm

Prorektor og lærer

Lang fartstid utenlands og veldig glad i en god prat. Den kan gjerne være på kontoret eller på en lang tur, på sjøen eller på fjellet, når hun ikke graver seg ned i ulike lister og planer for skolen. Monica er utdannet lærer, med erfaring fra Hald Internasjonale skole. Hun har også jobbet mange år utenlands for Sjømannskirken.

Epost: monica@kristiansand.fhs.no
Telefon: 91 65 65 06
Facebook

Iren Pedersen

Administrasjonsleder

Har oversikten på det administrative, økonomien og markedsføring. Synes det er supert å være "midt i hjertet av skolen", og treffes også bak rattet i minibussen om det trengs. 

Epost: iren@kristiansand.fhs.no
Telefon: 91 67 62 17
Facebook

Rolf Solås

Sjåfør

Vår beste mann på kjøring og organisering av transport og reiser. Rolf tropper opp og henter elever både sent og tidlig, og ryktene sier han er en "racer" som DJ i minibussen

Epost: rolf@glatur.no
Telefon: 90 62 34 07
Facebook

Markus Mala

Nattevakt og dykkerinstruktør

Markus er dykkerinstruktør hos oss og kan lære bort alt fra snorkling til vrakdykking. I fjellveggen har han full kontroll og er spesielt god til å få med alle til topps. Han er også skolens altmuligmann, med god peiling på alle mulige tekniske dubbedingser. Som nattevakt er han ansvarlig, rolig og trygg, og passer alltid godt på elevene på skolen. 

Epost: markusmala@live.no
Telefon: 94 10 72 13

Linjer på Kristiansand folkehøgskole

Helse, psykologi og velvære

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Dyr og natur safari

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk og låtskriving

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Multisport og friluftsliv

Kristiansand folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Dyr og Natur høst

Kristiansand folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Crosstrening og beachvolley

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Globalt eventyr

Kristiansand folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeKristen

Gründer aktiv

Kristiansand folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Helse, psykologi og velvære - høstkurs

Kristiansand folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Tropisk seilas, hav og fjell

Kristiansand folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk og låtskriving - høst

Kristiansand folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Høst 2024 - halvårskurs

Kristiansand folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeKristen

Stipendiat - JC Trainee

Kristiansand folkehøgskole
Kontakt skolen
StipendiatlinjeKristen

Vår 2025 - halvårskurs

Kristiansand folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mathias Hasseleid Behring

Jeg har fått bo i idylliske omgivelser ved kysten. Med fint vær og korte avstander til sentrum og kollektivt. Vi har hatt gode samtaler i matsalen, spennende aktiviteter på -og rundt området, og givende møter med skolens ansatte og stipendiater.

Mathias Hasseleid Behring
Frida Moldestad

«Anbefaler virkelig denne skolen på det sterkeste! Lærerne ser hver enkelt elev, og legger alltid opp til spennende opplegg. Det er virkelig en drøm å gå her.»

Frida Moldestad
Kaja Skarpnes

Jeg har lært mye om meg selv, hvordan jeg opptrer i ulike sosiale situasjoner, og hvordan jeg tar de fysiske aktivitetene. Nå kan jeg møte verden med nye øyne, takket være et år på Kristiansand Folkehøyskole

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen