Til hovedinnhold

Buskerud Folkehøgskole

Hos oss møter du engasjerte lærere som alle er utøvende i sine fag! Lærerne vet hva faget deres innebærer i den virkelige virkeligheten, og elevene har stor påvirkingskraft på hva skoleåret og undervisningen skal inneholde. Hos oss kan du utøve din lidenskap – gjennom et helt skoleår!

Søk på skolenLinjer
Vi er en skole med et særegent utvalg av fag: Forfatter, Tegneserier & Illustrasjon, E-sport, Creative Gaming, Rock & Metal, Redesign & DiY og Romskip.
Praktisk arbeid med fagene står alltid i fokus – forsterket av teori, strategi og metode. 
 
Her kan du forvente deg å møte filmelever løpende rundt med kamera, konsentrerte forfattere, fargerike tegneserieskapere, dedikerte spilldesignere, fremtidens e-sportutøvere, og hardtarbeidene musikere!
 
På Buskerud er vi alle nerder av ypperste sort, og du finner garantert noen som er rarere enn deg selv! 
 
 

Dette står vi for

Skolens kjerneverdier er skaperglede, deltagelse og omsorg. Vi ønsker å utfordre våre elever innenfor følgende områder:

 • Tur og trening
 • Romvask
 • Lørdagsseminar
 • Heimtunkveld (arrangering av elevkveld)
 • Kor
 • Ukeslutt
 • Skoleråd

Du kan velge mellom en rekke valgfag som varierer fra semester til semester, avhengig av interesser. Hvert år settes det også i gang elevstyrte valgfag, hvor elever som holder et valgfag vil få dette inkludert på sitt vitnemål. Under ser du noen eksempler på valgfag som ofte går igjen.

Design og redesign

Her lærer du deg å gi nytt liv til gamle og kjedelige plagg. Miljøvennlig og økonomisk!

Husband

Vi spiller jazzrock og bluesrock, og improviserer mye! Husbandet virker også som backingbandet til valgfag Vokal ved huskonserter, med repertoar som inneholder jazz, soul, pop og rock.

Kokkelering

Hybelmat, hjemmelaget mat, eksotisk mat, soppmat, billig mat, forførende mat og grønn mat. Her lager vi mat fordi det er gøy og viktig.

Podcast

Lyden av Buskerud Folkehøgskole! Faget både for deg som foretrekker å ta deg av det tekniske, og for deg som helst vil sitte og skravle foran mikrofonen.

Rollespill

Pen and paper-rollespill. Teori, strategi og masse spilling.

Ski

Vi spenner på oss nedoverskiene og setter utfor den lokale skibakken!

Skolehjelp ved barneskole

For deg som vil undervise og leke. Du kan velge om du vil være hjelpelærer i en klasse eller om du vil være med på SFO. Lærerikt for deg som kanskje vil bli lærer.

Speedpaint

Speedpainting er en egen kunstform hvor du har et svært begrenset tidsrom for å fullføre en tegning, maleri eller lignende. Kreativt og spennende!

Styrketrening

Styrketrening foregår i skolens styrkerom, og er for deg som vil føle deg sterkere ved slutten av skoleåret!

Sær film

For deg som vil oppleve og diskutere filmkunst nøye valgt ut av skolens filmlærer.

Teater

Teater valgfag er et travelt, tett og til tider svett valgfag med høyt energi- og lydnivå. På skolens profesjonelle scene jobber vi blant annet med skuespillerteknikker, analyse og kroppsspråk.

Vaktmester

Praktisk og variert arbeid sammen med skolens vaktmester.

Vokal

Syng alene. Syng i gruppe. Syng med band. I dette faget blir du bedre kjent med din egen stemme og hva den kan utrette.

Årbok

Årbok-redaksjonen sørger for å dokumentere ditt beste skoleår!

Alle elever bor på dobbeltrom med bad/toaletter som deles med de andre som bor i samme gang.
 
 

Fasiliteter

Vi har treningsrom og gymsal for den treningsglade, og selvfølgelig trådløst internett i alle bygg. Eiker Scene er skolens egen storsal med plass til 200 mennesker. Eiker Scene brukes til teaterforestillinger, seminarer, utstillinger, filmvisninger, e-sport-turneringer og ikke minst konserter. 

 • Foredragssal
 • Eiker Scene (storsal)
 • Peisestue
 • Gymsal
 • Tv-stue
 • Matsal
 • Bibliotek
 • Øvingsrom (3 stk)
 • Datahems
 • Kunstverksted
 • Kostymerom
 • Treningsrom
 • Vaske- og tørkerom
 • Flotte turløyper i nærområdet

Buskerud Folkehøgskole ligger en times kjøring fra Oslo, mellom Kongsberg og Drammen. Darbu togstasjon ligger i gangavstand til skolen, og herfra går togene til og fra Oslo hver time.

Avstander med tog:

 • Oslo: 1 time
 • Drammen: 30 min.
 • Kongsberg: 20 min.

Finn reiserute fra der du bor

 • Skolestart 23. august 2020.
 • Høstferie utgår pga. koronasituasjonen. Kompenseres med lengre juleferie.
 • Desemberfestival 12. desember.
 • Juleferie 19. desember til 10. januar.
 • Felles skoletur i uke 8.
 • Vinterferie 27. februar til 7. mars.
 • Studietur i uke 11-12.
 • Påskeferie 27. mars til 5. april.
 • Heimtunfestival 24. april.
 • Skoleavslutning 12. mai 2021.

 

 

I løpet av skoleåret har vi to uker som er satt av til enten jobbing med et større prosjekt eller til å reise på studietur. I januar arrangerer vi Vinterfestival, hvor vi inviterer venner og gjester til skolen. Det vil også være et større arrangement i løpet av mai som elevene er med på å arrangere.

Hvert linjefag har flere egne prosjekter gjennom året, og det er ofte samarbeidsprosjekter på tvers av linjene.

Mandag til torsdag vil det være mange interessante valgfag på ettermiddag og kveldstid, både lærerstyrte og elevstyrte.

Læreren på kveldstilsyn arrangerer som oftest en kveldsaktivitet. Det kan være alt fra brettspillturnering, kreativt arbeid på kunstrommet, filmvisning i storsalen, til konserter med turnerende band.

Ved siden av dette er det alltid masse aktivitet i bandrommene, peisestua, tv-stua og i de andre klasserommene.

Vi har 18-års aldersgrense. Du må fylle 18 år i løpet av høstsemesteret for at vi kan tilby deg skoleplass.

 • Tegneserier & Illustrasjon ønsker at du legger ved arbeidsprøver/tegninger.
 • Rock & Metal ønsker at du legger ved en demo.
 • E-sport ønsker at du dokumenterer nivået ditt i LOL.
 • Forfatter / Film & Animasjon / Creative Gaming ønsker at du skriver en motivert tekst om hvorfor du ønsker å bli elev ved linjen.

Mariann Aaland

Rektor

Mariann har mer enn 10 års erfaring fra magasinbransjen, både som redaktør og redaksjonssjef. Hun har studert ved Forfatterstudiet i Bø og i Tromsø, og debuterte høsten 2013 med romanen Det var stille, det snødde på Gyldendal. Siden har hun jobbet som forfatter og frilansjournalist. Hun har tidligere jobbet som skrivelærer og inspektør ved skolen. Mariann er født i 1981 og bor i Oslo.

Epost: rektor@buskerud.fhs.no
Telefon: 31 90 96 94

Eivind Røbekk Hagerup

Assisterende rektor / Lærer Creative Gaming

Eivind er utdannet ved Høgskolen i Hedmark med i spilldesign som fordypning. Han elsker alle dataspill, men har en forkjærlighet for spill som formidler en historie og som tør å eksperimentere med spillsjangeren. På fritiden utvikler han spill i eget spillselskap. Han er også assisterende rektor. Eivind er født i 1982 og bor i Oslo.
 

Epost: spilldesign@buskerud.fhs.no
Telefon: 31 90 96 93

Claus Arthur Breda-Gulbrandsen

Lærer Film & Animasjon

Filmlærer Claus har mastergrad i Kunst med spesialisering i film. Han er filmnerd delux, og har en bred interesse for filmhistorien. Claus jobber også freelance med film ved siden av skolen som fotograf, dokumentar og kunstfilm skaper. Han er også musiker med spesiell interesse for lyd og lydlandskaper. Claus har også valgfaget Smal Film hvor det er visning og fordypning i kvalitetsfilm.

Epost: film@buskerud.fhs.no
Nettside

Kyrre Andreassen

Lærer Forfatter

Kyrre debuterte som forfatter i 1997 med boken Det er her du har venna dine. Hans siste bok, For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges, kom ut i 2016 til strålende kritikker. Han har blitt tildelt Sultprisen og Språklig samlings litteraturpris. Kyrre har i tillegg jobbet som redaktør, konsulent og oversetter, og han underviser ved Gyldendals skriveskole. Kyrre er født i 1971 og bor i Drammen.
 

Epost: forfatter@buskerud.fhs.no

Vegard Eggum

Lærer Rock & Metal

Vegard har jobbet en årrekke som studioprodusent og tekniker. Han er aktiv som soloartist og musiker, og har spilt i band fra han var 13 år. Han er Spellemannsnominert gitarist og vokalist, som i tillegg driver et platelabel og har mange års erfaring med markedsføring av musikk og band. Vegard er født i 1980 og bor i Kongsberg.

Epost: musikk@buskerud.fhs.no

Johann Grimstvedt

Lærer Tegneserier & Illustrasjon

Johann er utdannet innen multimediadesign og teknologi ved universitetet i Agder og har jobbet de siste 5 årene som illustratør, med oppdrag for bl.a Cappelen Damm akademiske, Buskerud fylkeskommune og Dinepenger. Han har hatt tegneseriestriper i Dagbladet og er med i redaksjonen på undergrunnsforlaget Überpress. Johann er født i 1984 og bor på Fiskum.
 

Epost: tegneserier@buskerud.fhs.np

Sebastian Boffen Gsell

Lærer E-sport

Sebastian, eller "Boffen" som mange vil kjenne han som, er lærer på E-sport. Han har jobbet med e-sport i mange år, hovedsakelig som spiller hos Celestial Gaming, men han har også mye erfaring som kommentator, lærer/trener og streamer. Sebastian vet mye om hva det vil si å være en god e-sport-spiller, og vil hjelpe elevene til å bli gode lagspillere! Sebastian er født i 1992 og bor på Skøyen.

Epost: esport@buskerud.fhs.no

Tove Holmbek

Valgfagslærer

Tove er utdannet allmennlærer og har mellomfag i Drama og teaterkommunikasjon. Hun har jobbet på, bak og foran scenen hele sitt voksne liv. Hun føler hun er heldig som får lov til å jobbe med det hun synes er mest interessant i livet: teater og ungdom. Tove er født i i 1959 og bor i Hakadal.

Solrun Asp Ormåsen

Valgfagslærer

Solrun har bachelorgrad i Design og skulptur fra New Zealand, hvor hun også bodde og jobbet som kunstner, designer og miljøforkjemper i ti år. Solrun driver Kokologisk Design i tillegg til å være lærer. Hun har ofte tilsynsvakt og blir også å finne som ansvarlig på flere av skolens arrangementer. Solrun er født i 1979 og bor i Kongsberg.

Nettside

Audun Haukvik

Valgfagslærer

Audun har utdannelse innen musikk, pedagogikk og rusmiddelbehandling. Han har vært aktiv artist og sanger i 20 år med flere utgivelser bak seg. Ved siden av musikk er friluftsliv hans store lidenskap. Audun er født 1979 og bor på Kongsberg.

Marianne Hellebø

Internatleder

Marianne har sin utdannelse fra Høgskolen i Oslo, Norges Idrettshøgskole og Høgskolen i Østfold med videreutdanning i konsekvenspedagogikk. De siste 14 årene har hun jobbet med barn og unge, som lærer ved Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole, innenfor kulturskolen og som virksomhetsleder i Trysil kommune, kulturavdelingen. Marianne er født i 1980 og bor i Kongsberg.

Epost: internatleder@buskerud.fhs.no
Telefon: 319 09 697

Hans-Thore Kjelsrud

Vaktmester

Hans-Thore har mangfoldig jobberfaring. Han har blant annet jobbet i entreprenørfirma, både på kontoret og med graving og riving. Han har drevet cateringfirma og kro på Fiskum, og han har jobbet som ungdomsklubbleder og miljøarbeider i kultursektoren og barnevernstjenesten. Han har også vært fosterfamiliefar siden 1992. Hans-Thore er født i 1964 og bor på Fiskum.

Epost: vaktmester@buskerud.fhs.no

Havva Sahin

Kontorfullmektig og opptaksansvarlig

Havva har jobbet på Heimtun siden 2011, og har utdanning innen kontorfag og IT herunder lønn/økonomi og administrasjon. Hun har tidligere jobbet som informasjonsmedarbeider, resepsjonist og med arkivarbeid. Havva har ansvar for opptak av søkere, og alt det praktiske rundt søknadsprosessen. Havva er født i 1980 og bor i Mjøndalen.

Epost: post@buskerud.fhs.no
Telefon: 31 90 96 90

Wigdis Gulbrandsen

Kjøkkensjef

Wigdis har utdannelse i servitør- og kokkefaget, og lang erfaring fra hotell- og restaurantbransjen. Hun har drevet kafé med catering i 15 år før hun ble ansatt på Buskerud Folkehøgskole i 2014. Hun har tre voksne barn og fire barnebarn. Wigdis er født i 1958 og bor i Vestfossen. 

Epost: kjokkensjef@buskerud.fhs.no
Telefon: 31 90 96 95

Reine Aguim

Kjøkkenmedarbeider

Reine har gått to år på restaurant- og matfag. Hun har jobbet på kjøkkenet på Harstad sykehus og på Dolly Dimples i Kongsberg. Reine er født i 1982 og bor i Vestfossen.

Ladda Fossum

Renholdsmedarbeider

Ladda er fra Thailand og har bodd i Norge i ti år. Hun har mange års erfaring som renholder på skolen vår, og er alltid blid og hjelpsom. Ladda er født i 1971 og bor i Hokksund

Helene Guåker

Lærer Forfatter

Helene er født i 1983 og bor i Oslo.

Christopher Steen

Valgfagslærer

Christopher er født i 1987 og bor på Notodden.

Tonje Klausen

Kontorleder

Tonje er født i 1969 og bor i Krokstadelva.

Epost: kontorleder@buskerud.fhs.no
Telefon: 31 90 96 90

Knut-Anders Kjelsrud

Kjøkkenmedarbeider og tilsynsvakt

Knut-Anders er født i 1990 og bor på Fiskum.

Berit Magnussen

Renholdsmedarbeider

Berit er født i 1958 og bor i Solbergelva.

Linjer på Buskerud Folkehøgskole

Rock & Metal

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Creative Gaming

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Forfatter

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport League of Legends

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Romskip

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Vegard Itland

Buskerud Folkehøgskole er en skole for deg som ønsker å komme inn i et kreativt miljø og knytte sterke vennskapsbånd med mennesker av samme art. Det er menneskene som skaper skolen, og Buskerud Folkehøgskole har de aller beste.

Vegard Itland
Signe Bergmo

Takk for to herlige, fantastiske år på Buskerud folkehøgskole. Nye venner, bekjente, dyktige lærere, og masse opplevelser jeg kommer til å ha med meg videre. Jeg har aldri hatt det så bra som de to årene på Heimtun.

Signe Bergmo

Fantastisk sted med fantastiske folk. Både lærere og elever. Et skikkelig høydepunkt, ikke bare for det sosiale men jeg lærte flere ting på tegneserie linja innenfor kunst jeg ikke vet hva jeg hadde gjort uten.

Fra bloggen

Man glemmer verden utenfor når man går på folkehøgskole

Jeg kom til folkehøgskolen med høye forventinger. Her skulle jeg få følge drømmen min. Den sosiale bobla jeg møtte ga meg en ny familie.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen