Til hovedinnhold

Buskerud Folkehøgskole

Hos oss møter du engasjerte lærere som alle er utøvende i sine fag! Lærerne vet hva faget deres innebærer i den virkelige virkeligheten og elevene har stor påvirkingskraft på hva skoleåret/undervisningen inneholder. Hos oss kan du utøve din lidenskap - gjennom et helt skoleår!

Søk på skolenLinjer
Vi er en skole med et særegent utvalg av fag: Forfatter, Tegneserier, E-sport, Spillutvikling, Rock & Metal og Film.
Praktisk arbeid med fagene står alltid i fokus - forsterket av teori, strategi og metode. 
 
Her kan du forvente deg å møte filmelever løpende rundt med kamera, konsentrerte forfattere, fargerike tegneserieskapere, dedikerte spilldesignere, fremtidens e-sportutøvere, og hardtarbeidene musikere!
 
På Buskerud er vi alle nerder av ypperste sort, og du finner garantert noen som er rarere enn deg selv! 
 
 

Dette står vi for

Våre kjerneverdier er skaperglede, deltagelse og omsorg. Vi ønsker å utfordre våre elever innenfor følgende områder:

 • Tur og trening
 • Romvask
 • Lørdagsseminar
 • Heimtunkveld (arrangering av elevkveld)
 • Kor
 • Ukeslutt

Du kan velge mellom en rekke valgfag som varierer fra semester til semester avhengig av interesser. Hvert år settes det også i gang elevstyrte valgfag, elever som holder et valgfag vil få dette inkludert på sitt vitnemål. Under ser du noen eksempler på valgfag som ofte går igjen:

Ballspill

Vi spiller fotball, volleyball, innebandy, osv. Både innendørs og utendørs!

Design og print i 3D

Vi lærer oss å modellere og printe ut våre 3D-modeller på skolens 3D-printer!

Design og redesign

På Design og redesign lærer du deg å gi nytt liv til gamle og kjedelige plagg. Miljøvennlig og økonomisk!

Husband

Vi spiller jazzrock og bluesrock, og improviserer mye! Husbandet virker også som backingbandet til valgfag kor & vokal ved huskonserter, med repertoar som inneholder jazz, soul, pop og rock.

Keramikk

I keramikk valgfag skal vi utforske form, design og funksjon i tillegg til å lære om teknikker og prosesser; forming, glasering og brenning. Det blir bittelitt teori, masse praksis og mye moro!

Kokkelering

Hybelmat, hjemmelaga mat, eksotisk mat, soppmat, billig mat, forførende mat og grønn mat. Her lager vi mat fordi det er gøy og viktig.

KOR OG VOKAL

Skolen inviterer deg til å synge i mannskor og damekor, som av og til blandes til Heimtunkoret. Korsangerne lager et eget valgfag, Vokal, som øver solosanger. Vi har huskonserter og andre arrangement.

Kropp & Sjel

Yoga, stillhet, meditasjon. Et pusterom i en hektisk hverdag.

Mytologi og folketro

Har du lyst til å lære mer om mytologi, folketro, historier, eventyr? Da er dette valgfaget noe for deg!

Skolehjelp ved barneskole

For deg som vil undervise og leke. Du kan velge om du vil være hjelpelærer i en klasse eller om du vil være med på SFO. Lærerrikt for deg som kanskje vil bli lærer.

Smal film.

Dette er faget for deg som vil utfordre deg selv med å se underlig, sær og fantastisk film. Et dypdykk i kvalitets film fra klassikere til det aller nyeste som beveger seg i filmuniverset.

Speedpaint

Speedpainting er en egen kunstform hvor man har et svært begrenset tidsrom for å fullføre en tegning, maleri eller lignende. Kreativt og spennende!

Styrketrening

Styrketrening foregår i skolens styrkerom, og er for deg som vil føle deg sterkere ved slutten av skoleåret!

Teater

Teater valgfag er et travelt, tett og til tider svett valgfag med høyt energi- og lydnivå. På skolens profesjonelle scene jobber vi blant annet med skuespillerteknikker, analyse og kroppsspråk.

Alle elever bor på dobbeltrom med bad/toaletter som deles med de andre som bor i samme gang.
 
 

Fasiliteter

Det er trådløst internett i alle bygg, treningsrom og gymsal. Eiker Scene er skolens egen storsal med plass til 200 mennesker. Eiker Scene brukes til teaterforestillinger, seminar, utstillinger, filmvisninger, e-sport turneringer og ikke minst konserter. 

 • Foredragssal
 • Eiker Scene (Storsal)
 • Peisestue
 • Gymsal
 • Tv-stue
 • Matsal
 • Bibliotek
 • Øvingsrom (3stk)
 • Datahems
 • Kunstverksted
 • Kostymerom
 • Treningsrom
 • Vaske- og tørkerom

Skolen ligger en times kjøring fra Oslo, mellom Kongsberg og Drammen. Togstasjon i gangavstand fra skolen og har avgang hver time, stoppestedet heter Darbu.

Avstander med tog:

 • Oslo: 1t
 • Drammen: 30min.
 • Kongsberg: 20min.

Finn reiserute fra der du bor

 • Skolestart: 25. august 2019
 • Felles fjelltur til Jønndalen: 25.-27. september
 • Høstferie: 28. september - 6. oktober
 • Studietur/prosjektuke: 4.-8. oktober
 • Juleferie: 19. desember - 5. januar
 • Prosjektuke: 20. - 25. januar
 • Studietur/prosjektuke: 17. - 21. februar
 • Vinterferie: 24. februar - 1. mars
 • Påskeferie: 4. - 13. april
 • Prosjektuke: 4. mai - 9. mai
 • Siste skoledag: 14. mai

 

I løpet av skoleåret har vi to uker som er satt av til enten jobbing med et større prosjekt eller til å reise på studietur til utlandet. I januar arrangerer vi Heimtunfestivalen, hvor vi invitere venner og gjester til skolen.  Det vil også være et større arrangement i løpet av mai som elevene er med på å arrangere.

Hver linje mange egne prosjekter gjennom året og det er ofte samarbeidsprosjekter på tvers av linjene.

På kveldene fra mandag - torsdag vil det være mange interessante valgfag, både lærerstyrte og elevstyrte.

Læreren på kveldstilsyn arrangerer som oftest en kveldsaktivitet. Det kan være alt fra brettspillturneringer, kreativt arbeid på kunstrommet, filmvisning i storsalen til konserter med turnerende band.

Ved siden av dette er det alltid masse aktivitet i bandrommene, peisestua, tv-stua og i de andre klasserommene.

Vi har 18-års aldersgrense. Du må fylle 18 år i løpet av høstsemesteret for at vi kan tilby deg skoleplass.

 • Tegneserier ønsker at du legger ved tegninger eller tegneprøver.
 • Rock & Metal ønsker at du legger ved en demo.
 • E-sport ønsker at du dokumenterer nivået ditt i LOL.
 • Forfatter / Film / Creative Gaming ønsker at du skriver en motivert tekst om hvorfor du ønsker å bli elev ved linjen.

Mariann Aaland

Rektor

Mariann har mer enn 10 års erfaring fra magasinbransjen, både som redaktør og redaksjonssjef. Hun har studert ved Forfatterstudiet i Bø og i Tromsø, og debuterte høsten 2013 med romanen Det var stille, det snødde på Gyldendal. Siden har hun jobbet som forfatter, skrivelærer og frilansjournalist.

Mariann er født i 1981 og bor i Oslo.

Epost: rektor@buskerud.fhs.no
Telefon: 319 09 694

Eivind Røbekk Hagerup

Ass. Rektor / Lærer Creative Gaming

Eivind er utdannet bed Høgskolen i Hedmark med i spilldesign som fordypning. Han har vært med på å vinne priser blant annet i Norwegian Game Awards, og har jobbet med spill i Tyskland og Norge. "Spill er et av nåtidens mest spennende uttrykksformer, og  spill  utfordrer oss og  er mer enn kun underholdning."
 
Eivind er født i 1982 og bor i Oslo.

Epost: inspektør@buskerud.fhs.no

Claus Arthur Breda-Gulbrandsen

Lærer Film & Animasjon

Claus har mastergrad i billedkunst ved Kunstakademiet i Trondheim. Han jobber aktivt med filmproduksjon, og har blant annet laget flere videoer for Susanna & the Magical Orchestra og In the Country. Claus er også musiker og låtskriver, og har spilt i flere band. 

Claus er født i 1975 og bor i Kongsberg.

Epost: film@buskerud.fhs.no
Nettside

Kyrre Andreassen

Lærer Forfatter

Kyrre debuterte som forfatter i 1997 med boken "Det er her du har venna dine". Hans siste bok, "For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges", kom ut i 2016 til strålende kritikker. Han har blant annet blitt tildelt Sultprisen og Språklig samlings litteraturpris for sitt forfatterskap. Kyrre har i tillegg jobbet som redaktør, konsulent og oversetter, og han underviser ved Gyldendals skriveskole.

Vegard Eggum

Lærer Rock & Metal

Vegard har jobbet en årrekke som studioprodusent og tekniker. Han er aktiv som soloartist og musiker, og har spilt i band fra han var 13 år. Spellemannsnominert gitarist og vokalist som også spiller trommer, bass og tangenter. I tillegg driver han et platelabel og har mange års erfaring med markedsføring av musikk og band. Styremedlem i ØKS (Østafjelske Kompetansesenter for musikk). 

Epost: musikk@buskerud.fhs.no

Johann Grimstvedt

Lærer Tegneserier

Johann er utdannet innen multimediadesign og teknologi ved universitetet i Agder og har jobbet de siste 5 årene som illustratør, med oppdrag for bl.a Cappelen Damm akademiske, Buskerud fylkeskommune og Dinepenger. Han har hatt tegneseriestriper i dagbladet og er med i redaksjonen på undergrunnsforlaget Überpress.
 

Johann er født i 1984 og bor på Fiskum

Epost: tegneserier@buskerud.fhs.np

Sebastian "Boffen" Gsell

Lærer E-sport

Sebastian Gsell, eller "Boffen" som mange vil kjenne han som, er lærer på E-sport-linja. Han har jobbet med e-sport i mange år, hovedsakelig som spiller hos Celestial Gaming, men han har også mye erfaring som kommentator, lærer/trener og streamer. Sebastian vet mye om hva det vil si å være en god e-sport-spiller, og vil hjelpe elevene våre til å bli gode lagspillere! 

Epost: esport@buskerud.fhs.no

Tove Holmbek

Valgfagslærer i Teater og Kokkelering

Tove er utdanna allmennlærer og har mellomfag i Drama og teaterkommunikasjon. Hun har jobba på, bak og foran scenen hele sitt voksne liv. Hun føler hun er heldig som får lov til å jobbe med det hun synes er mest interessant i livet, teater og ungdom.

Tove er født i i 1959 og bor i Oslo.

Solrun Asp Ormåsen

Valgfagslærer i Keramikk, Redesign og Kreativt design

Solrun har bachelorgrad i Design og Skulptur fra New Zealand hvor hun også bodde og jobbet som kunstner, designer og miljøforkjemper i ti år. Solrun driver Kokologisk Design i tillegg til å være lærer (www.kokologisk.com). Tidligere hovedgruppelærer i Mote & Design. Hun ofte tilsynsvakt og blir også å finne som ansvarlig på flere av skolens arrangementer.

Solrun er født i 1979 og bor i Kongsberg.

Marianne Hellebø

Internatleder

Marianne har sin utdannelse fra Høgskolen i Oslo, Norges Idrettshøgskole og Høgskolen i Østfold med videreutdanning i konsekvenspedagogikk. De siste 14 årene har hun jobbet med barn og unge, som lærer ved Idrettsskolen Numedal Folkehøgskole, innenfor kulturskolen og som virksomhetsleder i Trysil kommune, kulturavdelingen.

Marianne er født i 1980 og bor i Kongsberg.

Epost: internatleder@buskerud.fhs.no
Telefon: 319 09 697

Hans-Thore Kjelsrud

Vaktmester

Hans-Thore har mangfoldig jobberfaring Han har blant annet jobbet i entreprenørfirma; både på kontoret og med graving og riving. Han har drevet cateringfirma og kro på Fiskum. Han har jobbet som ungdomsklubbleder og miljøarbeider i kultursektoren og barnevernstjenesten. Fosterfamiliefar fra 1992.

Hans-Thore er født i 1964 og bor på Fiskum

Epost: vaktmester@buskerud.fhs.no

Havva Sahin

Kontorfullmektig

Havva har jobbet på Heimtun siden 2011, og har utdanning innen kontorfag og IT herunder lønn/økonomi og administrasjon. Hun har tidligere jobbet som informasjonsmedarbeider, resepsjonist og med arkivarbeid. Havva har ansvar for opptak av søkere, og alt det praktiske rundt søknadsprosessen.

Epost: postmaster@buskerud.fhs.no

Wigdis Gulbrandsen

Kjøkkensjef

Reine Aguim

Kjøkken

Reine har gått to år på restaurant- og matfag, hun har jobbet på kjøkkenet på Harstad sykehus og på Dolly Dimples i Kongsberg.

Reine er født i 1982 og bor i Vestfossen.

Audun Haukvik

Valgfagslærer i Kor og Vokal

Audun har utdannelse innen musikk, pedagogikk og rusmiddelbehandling. Han har vært aktiv artist og sanger i 20 år med flere utgivelser bak seg. Ved siden av musikk er friluftsliv Auduns store lidenskap.

 Audun er født 1979 og bor på Kongsberg.

Linjer på Buskerud Folkehøgskole

Forfatter

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Film & Animasjon

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Rock & Metal

Buskerud Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Creative Gaming

Buskerud Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Kirsti Sørlie Hansen

Jeg følte meg alltid sett og inkludert på Heimtun. Jeg fikk utvikle mine talenter til det fulle, og jeg lærte å samarbeide tett med andre mennesker og utfordre meg selv. Jeg kunne være meg selv.

Kirsti Sørlie Hansen

Det absolutt beste valget jeg noen gang har gjort er å gå her et år. Jeg har aldri hatt lærere som er så dyktige innen fag samtidig som at de er fantastiske folk. De bryr seg virkelig om elevene. Beste året i livet mitt.

Henrik Øxnevad, elev 2017/2018
Nikolai Selmer-Olsen

Jeg har aldri møtt bedre lærere, som alltid er der hvis du lurer på noe eller hvis du ønsker hjelp med ting og tang. Utrolig bra læringsmiljø og angrer ikke et sekund!

Fra bloggen

Olav i Arbeid!

Olav Helland (31) fikk diagnosen Asperger syndrom som 10-åring. Han drømte om å starte Oslo Fantastiske Folkehøgskole – som var et webbasert prosjekt – og del ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen