Til hovedinnhold

Her får du jobbe med å starte din egen profesjonelle bedrift og utgi et spill på nettet - eller finne andre måter å tjene penger på spillteknologi!

Hos oss kan du lære hvordan du lager et spill fra start til det er ferdig. Du lærer også hvordan du utgir spillet på digitale platformer som Steam eller Google Play. Her får du erfarne veiledere fra industrien.

Dette er et tilbud for deg som allerede har gått ett år på spillutvikling ved en folkehøgskole (eller har lignende erfaring) og har lyst til å gå dypere ned i faget - her har du mulighet til å skape din fremtidige arbeidsplass!

Vi legger vekt på selvstendig arbeid. Du har stor frihet til å utforme din faglige hverdag og sette deg mål for din egen utvikling. I starten av skoleåret jobber vi med det å starte en virksomhet. Vi gjør analyser av markedet og ser på hvilke muligheter vi har til å utvikle bedriften. Basert på dette vil skolen skreddersy et opplegg for bedriften. Vi utarbeider en plan for hele året.

Eksempler på virksomhetsområder en studentbedrift kan ha:

* Utvikle spill fra start til slutt og utgi spillet på slutten av året. Dette kan være et større prosjekt som utgis på Steam eller lignende nettbutikker.

* Bruke spillteknologi til å få oppdrag fra industrier som har bruk for simulering, markedsføring eller visualisering ved bruk av spillteknologi.

* Andre faglig relevante oppdrag for lokalmarkedet eller på nett som du tjener penger på.

Linjen er knyttet opp mot Ungt Entreprenørskap sitt Studentbedrift-opplegg.

 

Vil du vite mer om vårt førsteårstilbud innenfor spill - Spillldesign og Grafikk?

For å gå på linjen må du ha gått ett år på spillutvikling ved en folkehøgskole eller ha tilsvarende erfaring. Du må ha de grunnleggende kunnskapene på plass og kunne arbeide selvstendig.

Dette vil du lære

  • Starte og drive din egen spillbedrift. 
  • Hvordan ferdigstille et spill på et profesjonelt nivå. 
  • Hvordan utgi spill på en digital platform (Steam, Google Play e.l.)
  • Hvordan spillteknologi kan brukes av andre industrier. 
  • Hvordan du pitcher ideer i salgsituasjoner.
  • Markedsføring. 
  • Ha tett kontakt med sentrale aktører i norsk spillindustri. 
  • Tilpasset undervisning til aktuelle prosjekter. 

Våre forventninger til deg

  • Grunnleggende kunnskap og erfaring med spillutvikling (fra folkehøgskole e.l.).
  • At du arbeider selvstendig. 
  • At du er god til å problemløsning. 
  • At du er flink til å samarbeide med andre. 
  • At du har laget spill eller spillrelaterte ting selv om du ikke gikk på skole. 

Les mer om linja her.

Bergen - Konsoll

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Konsoll er norges største konferanse for spillutviklere, og hit reiser begge spillinjene våre hvert år!
Foredrag, workshops og networking er de store overskriftene. Her får du en ypperlig sjanse til å møte etablerte spillutviklere på de mange tilstelningene som arrangeres. Foredragsholderene kommer blanet annet fra selskaper som Double Fine, Valve, Supergiant Games og Housemarque. Lærerne på linja har selv tidligere holdt foredrag på Konsoll. Konferanse har også mange deltagere som er studenter fra skoler rundt om i Norge.
Når vi ikke er på konferansen benytter vi anledningen til å utforske byen Bergen - enten det betyr å gå langs bryggen, se utsikten fra Fløyen, eller noe helt annet, så kan vi uansett garantere en givende tur både faglig og sosialt! 

Trondheim - Norwegian Game Awards

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Start NGA er norges største spillutviklingskonkuranse for studenter. Turen er delt inn i to dager; dag èn hvor vi deltar på diverse foredrag/workshops og networking-arrangement. Og dag to hvor vi viser frem spillene våre på stand for et svært publikum. Dag to avsluttes med en storslått prisutdeling innen forskjellige kategorier - Danvik har tidligere stukket av med priser for blant annet 'Årets Spill' og 'Beste Lyd'.
Når vi ikke deltar på Start NGA spiller vi bowling, spiser middag på restaurant med Trondheims beste utsikt og tar inn alt det byen har å by på!

Hollywood

Obligatorisk: Nei

Pris: 26 900

Måltider pr dag inkludert: 1

Mot slutten av skoleåret reiser vi til USA - nærmere bestemt Hollywood i Los Angeles!

Dette er skolens største tur, og tradisjonelt er nesten alle elevene med. I filmhovedstaden Los Angeles bor vi på et flott hotell med eget basseng og boblebad - med bare fem minutters gangavstand til «Walk of Fame».

Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» personligheter fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik fordi de synes det er gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer.
På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl.

Hvert år legger vi også turen innom fornøyelsesparker som Warner Bros og Universal Studios, samt verdenskjente strender som Santa Monica og Venice Beach.
I tillegg blir det muligheter for andre frivillige utflukter til steder som Joshua Tree National Park, Six Flags Magic Mountain, Citadel Outlets Shopping, Disneyland og mye mer!

India

Obligatorisk: Nei

Pris: 21 800

Måltider pr dag inkludert: 3

Danvik har hvert år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til en yrkesskole i India - Lahanti Institute of Multiple Skills (LIMS).
Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal få en god, yrkesrettet utdanning innen blant annet media.

Gjennom innsamling av støttemidler bidrar Danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang.
På høsten får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter.
Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget.

Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring!

Strand Leirsted

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I løpet av en av de første skoleukene drar vi til Strand Leirsted i Sandefjord for å bli bedre kjent med hverandre!

På denne turen får du oppleve mange minner for livet - padling i kajakk, boblefotball mot lærerne, eller allsang rundt bålpanna.
Men best av alt - kanskje du treffer din nye bestevenn for første gang?

Det blir rom for en rekke morsomme aktiviteter, god mat og dype samtaler.
Strand-turen er selve kick-starten på Danvikåret!

Mattis Delerud

Lærer - Spill og Entreprenørskap

Mattis er en renspikka spilldesigner med en forkjærlighet for level design og kommunikasjon. Her får du en lærer som kan mye rart; radiovert og programredaktør, YouTuber, spillanmelder i NRK P3 Filmpolitiet. Mattis er også en av få spillutviklere i Norge som har vunnet en BAFTA-statuett for sitt arbeid på rytmespillet 'Size DOES Matter'.

Epost: mattis.delerud@danvikfhs.no
Telefon: 922 03 076

I en ordinær uke har vi linjeundervisning på mandag, tirsdag, torsdag og fredag.

I disse ukene har vi også: 

  • Fellesundervisning - Onsdag 09:00-11:30 og Lørdag 10:00-14:00
  • Internattime - Tirsdag 14:00-15:00
  • Gangmøte - Torsdag 09:00-10:00
  • Valgfag - Onsdag 13:00-15:00
  • Frivillige aktiviteter stort sett hver kveld (sport og spill, film, quiz, turneringer o.l.)
  • Danvikkveld (underholdning) og andre kveldstilbud

 

 

Last ned timeplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret kan du få oppleve: 

  • Bli-kjent-utflukt i starten av skoleåret!
  • Bli kjent-tur i Drammen!
  • Valgfag fordypning - to uker valgfag!
  • «24 Timer Live for India» - en 24-timers livesending der elevene er programledere, lager innslag og styrer kameraer og lyd!
  • Linjeuker hvor du får fordype deg på linja!
  • Linjeturer til bla. Paris, Berlin eller London!
  • «Danvikdagene» - vi ser alle prosjektene som linjene har jobbet med!
  • Skoletur til USA og India! (frivillig)

    + Mye, mye mer!

Du velger valgfag fire ganger i løpet av skoleåret, og du har normalt valgfag to timer i uka.
Valgfagene som tilbys varierer noe fra år til år, men her er noen eksempler på tidligere valgfag:

3D-Printing

Her lærer du å lage dine egne 3D-modeller og du får bruke skolens 3D-printer. Vi har et stort utvalg av materialer og kun fantasien setter grenser for hva du kan lage!

Dans

Valgfag dans passer for alle og legges opp etter dere som blir med! Det blir oppvarming, styrke, og forskjellige danseøvelser. Du får mulighet til å lære danser, men også lage egen koreografi.

Digital musikkproduksjon

Lag din egen musikk og lyddesign! Vi bruker program som Ableton Live, FL Studio og Logic Pro. Du får også anledning til å lage din egen musikk til dine medieprodukt - film, podcast, spill osv.

Eksamensgruppe

Skal du ta igjen en eksamen fra videregående eller en teorieksamen for fagbrev/svennebrev? Da vil du få anledning til å bruke valgfagtiden etter avtale med rektor/studierektor.

Filmcontainer

I dette faget ser vi på viktige og gode filmer som får refleksjonen i gang. Diskusjonene etter å ha sett en god film forsterker opplevelsen av å ha tatt del i noe viktig.

Fotball/idrett

Fotball/idrett kombinerer aktivitet utendørs på fine treningsbaner ved Marienlyst Stadion høst/vår. Om vinteren trekker vi inn i ett av byens nærliggende treningsstudio eller skolens basseng.

Hobbyhjørne

Her får elevene dyrke sin hobby eller de kan delta i felles opplegg og aktiviteter hvor vi ønsker å utøve håndverk og andre artige produksjoner.

Klatring

I samarbeid med «Klatreverket» i Drammen tilbyr vi et valgfag. Dette vil gi elevene mulighet til å lære alt de trenger for å klatre selvstendig innendørs.

Kritisk tenking og konspiranoia

Med utgangspunkt i konspirasjonsteorier vil faget ta opp kritisk tenking og øve opp vår evne til å dekonstruere logiske feilslutninger i de falske nyheters tidsalder.

Musikk og band

Her tilpasser læreren undervisningen etter elevenes ferdigheter og ønsker for musikalsk utvikling. Vi har tidligere etablert skoleband som får muligheten til å delta i skolens ulike arrangementer.

Padel

I samarbeid med «InterPadel» i Drammen tilbyr vi et valgfag hvor man får prøve seg i en av verdens hurtigst voksende idretter. Padel er som en mellomting mellom tennis og squash - og veldig gøy!

Photoshop

Vil du lære å redigere bilder? Dette kurset i Photoshop lærer deg det du trenger for å komme i gang! Alle elever på Danvik får Photoshop-programvare under studietiden på Danvik.

Skuespillerteknikk

Valgfaget Skuespillerteknikk er for de som ikke har dette som linjefag, og vi tar for oss blant annet karakterarbeid og rollespill. Vi avslutter valgfaget med en oppsetning som alle som vil kan se!

Slalom

På vinteren får du muligheten til å bli med i byens flotte slalom-bakke, som ligger ikke langt unna skolen. Denne bakken kan selvsagt også benyttes på fritiden.

Spillsmaking

Faget handler om å prate, reflektere, kritisere, diskutere og forstå spill som kunstuttrykk, men også for å skape en forståelse og nysgjerrighet for spillmediet gjennom debatt og meningsutveksling.

Trening i studio

Vi har en avtale med treningssenteret Fresh få minutters gange fra skolen hvor du kan trene individuelt eller i gruppe. For øvrig har skolen eget svømmebasseng og treningsstudio.

Volleyball

Vi spiller volleyball i skolens gymsal en gang i uka. Det er også mulig å trene volleyball i fritiden på Danvik.

Årbok

Vil du lage årbok for skoleåret eller designe årets skolegenser? Dette valgfaget er for deg som liker å jobbe med «interne» tekster, grafisk design og foto for varige minner fra skoleåret!

Drømmer du om en kreativ jobb i mediebransjen? 
Hos oss får du profesjonell opplæring, relevant praksis og nyttige kontakter. 
Ønsker du i tillegg å få nye venner, og muligheten til å skape ting sammen med andre? 
Eller kanskje du bare vil ha et kult år på Folkehøgskole? 
Uansett hva du ønsker - Danvik er stedet for deg!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 131 700,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Linjetur
  • Bad på rommet
  • Studentkort
  • Reiseforsikring
  • Adobe Creative Cloud
  • Årbok
  • Studietur: Strand Leirsted
    • Reiseforsikring
  • Studietur: Bergen - Konsoll
  • Studietur: Trondheim - Norwegian Game Awards
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 131 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 131 700,-
(13 170,- per måned)
Du får faktura for å betale skolepenger 10 ganger i løpet av skoleåret (august-mai).
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

  • Vaksiner på Hollywood, frivillig studietur
  • Visum på Hollywood, frivillig studietur (250,-)
  • Noen ekstra måltider på Hollywood, frivillig studietur (1 måltider per dag er inkludert)
  • Vaksiner på India, frivillig studietur (900,-)
  • Visum på India, frivillig studietur (150,-)
  • Mat på studietur Bergen - Konsoll
  • Mat på studietur Trondheim - Norwegian Game Awards
  • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
  • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

  • VR-briller (Oculus, Vive)
  • 3d Printere (2 stk. Prusa MK3, Flashforge Finder, Flashforge Dreamer) til fri bruk for elevene
  • Felles PC til bruk av VR
  • Server for kopiering av arbeidsfiler
  • Eget kontor
  • Pult og kontorstol
  • Nettverkskabler
  • Strømkabler

    Skolen stiller også med startkapital til bedriften. 

Dette utstyret må du stille med selv

For best utbytte, er det fint om du har egen PC som ikke er mer enn fire år gammel, og som kan spille spill laget de siste årene på greit detaljnivå. 

Vi har god erfaring med å tilrettelegge skolehverdagen for deg som har behov for det. Ta kontakt med oss så finner vi gode løsninger sammen med deg!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Startet bedrift med kompiser fra folkehøgskolen: – Nettverket var avgjørende

Abdi Ibrahim kunne lite om film før han startet på folkehøgskole. Nå driver han produksjonsselskap med to kompiser fra skolen.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Spilldesign - GameLab og branding

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Tabletop: DnD, MtG, CCG

Namdals folkehøgskole
HelårskursFrilynt

E-sport: League of Legends

Buskerud Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gaming

Sjøholt Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Spillgründer

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gaming & Idrett

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

E-sport

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Esport, Gaming, og Sosialt!

Stord Folkehøgskule
HelårskursFrilynt

E-sport

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Data

Voss folkehøgskule
HelårskursFrilynt

E-sport Counter-Strike 2

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt