Til hovedinnhold

Pasvik Folkehøgskole

Det er én ting å besøke villmarka, men noe helt annet å bo midt i den. Hos oss får du villmark og flammende nordlys, faglige utfordringer og personlig utvikling. Velkommen til Pasvik Folkehøgskole, skolen i villmarka.

Søk på skolenLinjer

Villmarka og stillheten i Pasvik gir fellesskap og tid, fritt for stress med karakterer og prestasjonsjag. Uten å bli målt og veid blir du en bedre versjon av deg selv.

Dette er Pasvik Folkehøgskole:

Pasvik er som å bo i et julekort seks måneder av året. Her kommer du til en av landets beste destinasjoner for nordlys, friluftsliv, jakt og fiske. Du får også spennende møter med folk og kultur her i Nord. Opplevelsene venter rett utenfor døra. 

Hvorfor velge Pasvik?

 

For mer informasjon besøk vår hjemmeside Pasvik Folkehøgskole

Dette står vi for

Pasvik folkehøgskole er Finnmarks eneste frilynte folkehøgskole. Vi legger vekt på toleranse, menneskeverd og likeverd. Vi liker at folk er forskjellige! Vi er opptatt av respekt for ulik seksuell legning, identitet, politisk oppfatning, livssyn og kulturbakgrunn.

Vi er stolte over at vi har et internasjonalt miljø på skolen og at elevene våre engasjerer seg i alt fra PRIDE-parade til solidaritetsarbeid.

Kjerneverdiene våre er mangfold, menneskelig utvikling, fellesskap og naturglede. Hos oss får du være akkurat den du er.

I løpet av en vanlig uke på skolen har vi både linjefag og fellesfag.

Mandag rullerer vi mellom fellesfag og valgfag.Før lunsj har du enten valgfag eller hele skolen har utflukter i nærmiljøet for eksempel til NIBIO Svanhovd, Andersgrotta eller museumet på Strand.

Mange lørdager arrangerer vi lørdagsseminar, med praktiske, lærerike og underholdende aktiviteter om alt fra dramaleker til filmfestival, personlig utvikling og mat og kultur. 

Morgensamling foregår rett etter frokost, fra mandag til fredag. Dette er en fin start på dagen hvor alle samles. Vi begynner med TV-nyhetene, før «Ord for dagen» og gjerne en sang.

Fredager har elevene allmøte uten lærerne, for å være med å bestemme alt som angår skolen. Dette styres av den valgte elevrådslederen.

Bytur: Pasvik Folkehøgskole ligger bare 45 minutter unna Kirkenes, og hver fredag setter vi opp minibuss slik at du kan handle og gjøre ærend i byen hvis du trenger noe.

Tre dager i uka får du utfolde deg i de valgfagene du selv foretrekker. Midt i skoleåret kan du bytte til andre valgfag. Menyen er rik og variert, med alt fra hundekjøring, klatring, til foto og film. Alle valgfag inngår i skolepengene, men noen har material- og eksamensavgift. Se info nedenfor.

Hundekjøring

Her lærer du grunnleggende stell og bruk av polarhunder. En lettversjon av linjefaget Hundekjøring og Villmarksliv

Foto & Film

Her får du utfolde deg sammen med andre innen fotografering og videoproduksjon. Skolen har flere iMac og redigeringsprogram du kan bruke.

Knivlaging

Pris: 400,-

Lag din egen brukskniv. Vi lager kniven nesten fra grunnen av. Bladet kjøper vi, mens du selv lager skaft og syr slire.

Kite, kajakk og utetrening

Variert fysisk aktivitet med litt puls. Det blir mye aktivitet ute med for eksempel orientering, kite, padling med kano og kajakk, løpeturer i skogen og en del generelt friluftsliv.

Klatring

Lær sportsklatring og å kunne klare deg på egenhånd. Du får ta Brattkort (frivillig; kr. 200,- avgift), som gir deg adgang til å bruke innendørs klatrevegger i Norge.

Musikk

For deg har lyst til å spille sammen med andre, enten du allerede spiller et instrument eller du har lyst til å lære det. Vi bruker skolens musikkrom, hvor vår egen musikkpedagog leder timene.

Jegerprøven

Pris: 500,-

Ta jegerprøven tidlig i skoleåret. Dette gir deg lov å jakte på egenhånd. Kurset omfatter praktisk skyting, våpenbehandling, viltkunnskap, lover og regler og viltforvaltning.

Russisk for nybegynnere

Her lærer du grunnleggende russisk. Dette gjør deg istand til å kommunisere på russisk. Skolen har reiser til Russland i løpet av skoleåret.

Arktisk kjøkken

Pris: 400,-

Matlaging basert på kortreist mat og råstoff fra naturen i Finnmark. Du lærer å lage lekre retter med fisk og vilt. Maten tilberedes både på skolekjøkkenet eller over bålet i storlavvoen.

Solidaritet og menneskerettigheter

Solidaritet- og menneskerettighetsarbeid kan gjøres både lokalt og internasjonalt. Dette blir et praktisk og et teoretisk fag hvor vi både dypdykker i konkrete tema og diskuterer menneskerettigheter.

Lindy hop

Liker du å danse eller har lyst til å lære det? Lindy hop er den originale swingdansen fra 1930-40 i Harlem, og er morsomt og lett å lære.

Sy, strikk og skap

Liker du å uttrykke deg visuelt og kreativt, eller bare vil holde på med noe praktisk, miljøvennlig og interessant? Da kan Sy, strikk og skap være noe for deg.

DIY

I valgfaget Do It Yourself (DIY) bygger, modifiserer og reparerer vi. Et praktisk og morsomt fag for dem som liker å gjøre ting selv.

Fluebinding

Pris: 200,-

Lag dine egne fluer og imitasjoner til vårsesongens fiskemagi.

Finsk

Introduksjonskurs i finsk. Praktiske språkøvelser og litt om finsk kultur. I Pasvik har vi grense mot Finland og en rik finsk kultur.

Luhkka

Pris: 600,-

Her lærer du om samisk håndarbeid. Du får hjelp til å sy din egen Luhkka, en samisk kappe du både kan bruke ute på tur og til å pynte deg med.

Sporty

Vi tar i bruk både ute- og inneområdet på skolen og trener sammen! Det kan være alt fra rugby ute på myra, orientering, joggeturer langs vei, gåturer med puls eller felles trening på styrkerommet.

Ballspill

I skolens gymsal får du utfolde deg med volleyball, fotball, innebandy, basket, bordtennis og alt annet du måtte ønske.

Basseng/Svømming

I skolens basseng får du instruksjon i de vanligste svømmeteknikker hvis du ønsker det, og det blir mye lek. Svømmebassenget er også tilgjengelig på fritida året rundt.

Egentrening

Her kan du trene i skolens velutstyrte treningsrom eller benytte idylliske traseer for turer, terrengløp og langrenn rundt skolen.

Ansvar for egen økonomi

Ved å ta gode valg med din private økonomi kan du lettere oppnå dine økonomiske mål – eksempelvis egen leilighet. Her får du en enkel innføring i budsjett og hverdagsøkonomi. Hvordan unngå den frykted

Vaktmestring

Her har du valgfaget hvis du ønsker å bli litt mer «handy» og kanskje er litt nysgjerrig på yrket som håndverker og vaktmester. Du får være med på alt det vaktmesteren gjør i løpet av en formiddag, so

Vi ønsker med våre fellesturer å styrke skolens felleskap, gjennom å dele fine natur- og reiseopplevelser. Et viktig poeng er også å bli kjent i våre nærområder slik at du lærer litt om hvordan det er å leve i Finnmark og i Barentsregionen, nære naturen og i en region hvor ulike kulturer smelter sammen. 

Finnmarksløpet fra innsiden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Som elev på Pasvik Folkehøgskole får du en sentral rolle i Europas lengste sledehundløp, Finnmarksløpet. Hele skolen deltar på dette arrangementet. Vi driver sjekkpunktene i Neiden og Øvre Pasvik. Her får du oppleve arktiske nordlysnetter, polarhundenes utholdenhet og den intense konkurransen mellom mange av verdens beste hundekjørere.

Høstuketur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På skolens store høstuketur drar alle elever og lærere sammen inn i Store Sameti-Skjellbekken Naturreservat, hvor vi tilbringer tre fantastiske døgn sammen.  Denne turen byr på en rekke valgfrie stasjoner, blant annet kanopadling, jakt- og fiske og fotturer med eller uten hund. Her får du flotte muligheter til å bli trygg på de andre og bli kjent på tvers av linjene, samtidig som du får velge aktitiviteter utfra hva du selv har lyst til og er i stand til.

Varangerfjorden rundt

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Når skoleåret nærmer seg slutten drar vi ut på en felles tur rundt vakre Varangerfjord.  Vi tar Hurtigruta over til Vardø og kjører buss tilbake rundt Varangerfjorden. Finnmark og Varanger har mye flott å by på, både naturmessig og kulturelt. Turen går samtidig som trekkfuglene vender tilbake, og det er gode muligheter for spennende fugletitting underveis på turen. Sammen nyter vi våren i Varanger! 

Nord-kalottur i mørketida

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I november ved inngangen til mørketid drar hele skolen på en rundreise hvor vi er innom ulike destinasjoner på Nord-kalotten. Ved Enaresjøen i Nord-Finland besøker vi Siida, et museum om samisk kultur. I Kautokeino får du sjansen til å gå innom den fantastiske sølvsmia Juhls, hvor både selve bygget og smykkene er verdt en titt. Vi besøker også Sametinget i Karasjok. 

I Alta får du to dager hvor du kan bruke fritiden til å gjøre ting du har savnet etter en høst i villmarka. Her kan du bade, shoppe og gå på kafé med mer. Vi besøker Alta museum-verdensarvsenteret for bergkunst og den omdiskuterte Nordlyskatedralen.  

Fem av de seks internatene våre ble totalrehabilitert i 2012 og har en moderne standard. Hvert internat har tolv senger fordelt på fire dobbeltrom og fire enkeltrom. Alle rommene har vaskeservant med baderomsskap, garderobeskap, rammemadrasser, bord og stoler.

På hvert internat er det tre dusjer, to toaletter, vaskerom med vaskemaskin og eget koffert/bagasjerom. Du velger selv om du vil ha dobbelt- eller enkeltrom. Å dele rom med en annen ungdom er en viktig del av det å gå på folkehøgskole. De fleste ønsker dobbeltrom og trives godt med det.

Fasiliteter

 • Wifi i skolebygget og på internatet.
 • Skolen har eget svømmebasseng, gymsal med klatrevegg, stort, nytt og velutstyrt treningsrom, badstue inne på skolen og en utebadstue nede ved Pasvikelva.
 • Skolens anlegg består også av utendørs fotballbane, storlavvu med bålplass, egen bålplass litt inn i skogen nære skolen og et båthus ved Pasvikelva med kanoer og kajakker.

Å komme til Pasvik er forbausende raskt og enkelt. Førtifem minutter etter at flyet ditt har landet er du på skolen. Flytida fra Oslo er på bare to timer og går tre ganger daglig. Både SAS og Norwegian flyr til Kirkenes, og er du tidlig ute får du veldig rimelige billetter!

Pasvik er et helt spesielt sted, med grense til Russland. Verdens største skog begynner her, den russiske Taigaen, som strekker seg østover rundt over halve jordkloden. Vi befinner oss på enden av Norge og faktisk øst for det meste av Finland.

I Pasvik finner du den tetteste bestanden av brunbjørn i Norge. Pasvikelva og tusenvis av småvann byr på uendelige muligheter for fiske og padling. I Pasvik finner du også reindrift, hundekjørere, krigshistorie over alt og magiske muligheter for friluftsliv.

Pasvik har et tørt og lunt klima hvor snøen ligger ren og vakker hele seks måneder av skoleåret. Mange netter flammer nordlyset over natthimmelen.

Finn reiserute fra der du bor

 • Egen badeplass med bastu og grill
 • Uendelige ski- og hundeløyper
 • Hundegård med over tyve huskier
 • Lokalbutikk åpen til kl ni seks dager i uken
 • Merket løypenett for løping, turer og ski
 • Skolen setter opp buss til Kirkenes (45 min) hver uke
 • Jaktterreng rundt hele skolen
 • Lysløype
 • Klatrevegg
 • Storørretfiske 500m fra skolen
 • Elvepadling med kajakk og kano
 • Storlavvo med bålplass
 • Fotballbane
 • Etter en god frokost starter vi dagen med morgensamling.
 • Deretter går vi på valgfag, aktivitetstimer eller linjefag.
 • Lunsj er halv tolv og middagen er klar klokka halv fire.
 • På kvelden velger mange å være med på aktiviteter, gå tur, trene eller jakte eller fiske. Av og til har du lyst til å slappe av sammen med andre i peisestua, spille kort og prate, eller kanskje være på internatet.
Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart 19. august 2024 
 • Høstferie 28/9-6/10 2024. Utreise 27/9 og innreise 6/10
 • Juleavslutning og juleferie Juleavslutning er 14/12. Utreisedag juleferie er 15/12-24 og innreise er 5/1-25
 • Vinterferie - For å spare elevene for reiseutgifter har vi ikke vinterferie, vi har heller lagt fridagene til lengre jul- og påskeferie
 • Påskeferie 11/4 - 22/4 2025. Utreise10/4 og innreise 22/4
 • Skoleavslutning 10. mai 2025. Utreisedag er 11. mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Julena Primary School, Zimbabwe

I 2017 starter Pasvik folkehøgskole opp et nytt solidaritetsprosjekt. Vi bestemte oss for å hjelpe til i byggingen av en ny skole til barna som bor ute på landsbygda utenfor byen Gweru i Zimbabwe.

Julena Primary School ble opprettet i 2006. Fram til da hadde ikke barna i området hatt noe skoletilbud hvis foreldrene ikke hadde råd til å sende dem til byen. Skolen ble da startet opp i en gammel gårdsbygning, med omtrent 180 elever og 6 lærere. Ved skolen er det førskole og 1.-7. klasse. Den gamle gårdsbygningen er nå så falleferdig at det ikke er trygt for barna å få undervisningen der.

Hver oktober har vi en solidaritetsdag her på Pasvik folkehøgskole. Da bruker elevene en skoledag til å arbeide for å samle inn penger til skolen i Zimbabwe. Arbeidet med å bygge skolen drives av Antelope Park som er med i organisasjonen African Impact.

Kveldene på folkehøgskolen gir deg alltid muligheten til å benytte svømmebassenget, lysløypa, turområdene, fiske- og jaktterrenget rundt skolen, se en film, være på treningsrommet eller å bare slappe av sammen i peisestua.

De fleste kvelder arrangerer vi felles aktiviteter, leker og konkurranser for de som ønsker det, samtidig som du selvsagt står helt fritt til selv å velge hva du vil gjøre.

Grønnere skole

Å bli bærekraftig er både et mål og en reise. Vi jobber stadig med å bli mer bærekraftige. Vi har kuttet 70% av flyreisene våre. Det meste av maten vi serverer er økologisk, og vi prøver å utnytte ressursene vi har rundt oss, slik at en del av maten vi serverer er kortreist. Vi ble i 2022 godkjent som Miljøfyrtårn, men jobber stadig med å forbedre oss. Hvert år har vi sammen med elevene miljødager, og kanskje akkurat du kommer med ideer som bidrar til at vi blir enda mer bærekraftig. 

 • Vi har aldresgrense 18 år, men tar etter vurdering også opp en kvote elever under 18 år.
 • Elever som tas opp må respektere skolens reglement.
 • Du trenger ingen forkunnskap for å få plass på våre linjer. 
 • Vi ønsker at du vedlegger et vitnemål. Vi ser ikke så mye på karakterer, men om du har et stort fravær kan det være lurt å forklare dette. 
 • Det kan være lurt å ta med litt om hvorfor du søker, og hva du ønsker å oppleve i løpet av skoleåret. 

Bygninger

Vår bygningsmasse er delvis tilgjengelig for rullestol. Hovedbygget med matsal og undervisningsrom er universelt utformet og har heis. Vi har to internatrom som er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Vi har innført støydempende tiltak i matsalen, med lyddempende takplater og spisebord med lyddempende bordplater.

Mat

Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg. Vi tilbyr også vegetar mat til de som ønsker det. Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt med oss.

Faglig og sosialt

Vi tilpasser så langt det er mulig slik at det blir mulig for deg å delta på lik linje med de andre:

 • Tilrettelegge for pauser
 • Finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende
 • Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø
 • Vi har sosiallærer/internatleder/andre ansatte som du kan snakke med om du ønsker det

Ketil Foss

Rektor

Ketil har vært rektor siden 2011. Ketil liker seg ute, for eksempel på skiturer med med kona og de to hundene sine. Motorsykler er en lidenskap. Ketil gløder for at året ditt på Pasvik Folkehøgskole skal bli det beste og viktigste året i livet ditt.

Epost: ketil.foss@tffk.no

Yngve Beddari

Lærer Arktisk Reiseliv - Svalbard

Yngve brenner for kortreist mat, og lærer dette bort på linjefag og valgfaget Arktisk kjøkken. Han tilbringer mye tid ute i naturen, gjerne på jakt etter alt som er spiselig. På Arktisk Reiseliv ønsker Yngve at du lærer deg turisme og reiseliv på en måte som gjør at du blir tryggere og mer kunnskapsrik.

Epost: yngve.beddari@tffk.no

Thor-Atle Svortevik

Lærer Hundekjøring og Villmarksliv

Thor-Atle har rik erfaring som hundekjører og har kjørt Finnmarksløpet flere ganger. Han elsker atmosfæren rundt et glødende leirbål med elevene og hundene. Thor-Atle har nesten alltid god tid, enten det er til eventyrlige historier eller til samtaler og fellesskap. Når du utvikler deg som hundekjører blir du også bedre kjent med deg selv, og du blir tryggere og mer selvstendig som menneske.

Epost: Thor.Atle.Svortevik@tffk.no

Iselin Breivold

Lærer Hundekjøring og villmarksliv

Iselin elsker å reise, og har mye erfaring fra turer året rundt i Finnmark og fra reiser og opphold i det sørlige Afrika. Mennesker, dyreliv og natur i Namibia og Zimbabwe er hennes store lidenskap. Iselin er opptatt av at du skal ha hjertet med deg når du er på tur og ta ansvar både for naturen, for deg selv og for dine medmennesker.

Epost: iselin.breivold@tffk.no

Per Ola Søndmør

Lærer Eventyrer - Villmark

Per Ola er et gjennomført friluftsmenneske. Han setter stor pris på alle friluftslivets gleder, og er helst på tur året rundt. Han har en selvutnevnt master i bålfyring, men er også en habil både jeger og fisker. Per Ola er opptatt av at alle skal føle mestring, og han elsker å bruke naturen som en arena til nettopp det. Å finne ro og trygghet i naturen er noe alle burde føle på.

Epost: per.ola.sondmor@tffk.no

Vegard Seljemo

Lærer Arctic Bushcraft

Vegard er opptatt av å leve mer i pakt med naturen og dens premisser. Gjennom møter med urfolk på tundraen i Russland, samer i Norge og Finland ønsker han å videreføre urfolkskunnskap som er i ferd med å forsvinne. Vegard er vanvittig glad i torvmoser og myr, og deler gjerne sin kunnskap om naturen rundt oss!

Epost: vegard.seljemo@tffk.no

Jens Kristian Baustad

Lærer 100% Jakt

Jens Kristian føler seg hjemme i skog og mark… og på skytebanen. I tillegg til å være over normalt opptatt av jakt og fiske er Jens Kristian en habil konkurranseskytter og en glitrende instruktør. Jens Kristian mener alle har et sterkt behov for bekreftelse og få lære og utvikle seg ut fra egne forutsetninger. På jakt- og fisketurene får du rom til å være deg selv.

Epost: jens.baustad@tffk.no

Bjørn Rushfeldt

Miljøarbeider

Bjørn har jobbet på Pasvik Folkehøgskole mesteparten av sitt voksne liv og er alltid like raus i å dele av sine store kunnskaper om naturen i Pasvik. Han er opptatt av fotball og laksefiske. Bjørn er alltid like blid, selv når United går på smell etter smell. På skolen trør Bjørn til der det trengs, han har alltid støtte, klokskap og praktisk hjelp å gi når du trenger det.

Epost: bjorn.rushfeldt@tffk.no

Stefan Mårtenson

Markedsfører/Lærer

Stefan er en superhyggelig svenske som har gjort Finnmarking av seg. Han har ansvaret for markedsføringen av skolen og observeres ofte rundt på skolen med et kamera i hånden. Stefan er utdannet musiker og ivrer for både sang og musikk på skolen. Han har også flere valgfag på skolen. Stefan er trebarnspappa og er bosatt i Kirkenes. 

Epost: stefan.maartenson@tffk.no

Mona Danielsen

Assisterende rektor

Mona er den som styrer økonomi og mye av administrasjonen på skolen. Hun bor på Skogfoss, litt lengre opp i Pasvikdalen. Hobbyene hennes er sesongbetont og inkluderer isfiske og multeplukking. Uten Mona på kontoret ville vi ikke greid å lage «verdens beste folkehøgskole».

Epost: mona.danielsen@tffk.no

Anita Eriksson

Kokk

Anita er veldig oppatt av at du som elev hver dag skal få gode og sunne matopplevelser. Hun har brei erfaring fra kokkeyrket, blant annet fra Forsvaret hvor hun også har vært på utenlandsoppdrag. Anita har to små barn og er bosatt i Bjørnevatn utenfor Kirkenes.

Epost: anita.eriksson@tffk.no

Elin Karinen Nilsen

Internatleder

Elin holder styr på alt som har med organisering av internat, romfordeling, helse og kjøkken å gjøre. Hun syns det er viktig at Pasvik Folkehøgskole skal være et trygt og godt hjem for deg.

Epost: elin.karinen.nilsen@tffk.no

Ingun Kristoffersen

Kjøkken - renhold

Inguns jobb er å lage god mat og holde det rent og pent på skolen. En stor stor hobby er tegning, i tillegg til både hest og hunder, så Ingun finner du sjelden i sofaen. Ingun setter sin ære i at hun og alle andre bidrar til at folkehøgskolen i villmarka skal være både pen og trivelig.

Epost: ingun.kristoffersen@tffk.no

Sari Palm

Kjøkken - Renhold

Sari finner du både på kjøkkenet og opptatt av reingjøring. Sari er opprinnelig fra Finland, og er en av mange ansatte som bor på det koselige tunet rundt Folkehøgskolen. Sari elsker dyr, særlig katter, og legger alltid merke til de små lyspunktene i tilværelsen.

Epost: Sari.Tuula.Anneli.Palm@tffk.no

Ørjan Emanuelsen

Ledende Vaktmester

Ørjan er en av våre hjelpsomme vaktmestre. Han bidrar til at internatene holder svært høy standard, at svømmebasseng og gymsal og at alt det praktiske på skolen fungerer som det skal. Om sommeren trives Ørjan på sykkelsetetet og på ski om vinteren. For Ørjan er sikkerheten til elevene en grunnleggende forutsetning for en god folkehøgskole.

Epost: orjan.emanuelsen@tffk.no

Frank Henninen

Vaktmester

Frank ordner og reparerer alt på skolen, som regel lenge før du oppdager at noe må fikses. Frank har et strålende humør og er gjerne med på linjeturer når det passer. Han er ivrig jeger og fisker, og glad i å gå på ski om vinteren.

Epost: frank.henninen@tffk.no

Linjer på Pasvik Folkehøgskole

Multisport - Villmark

Pasvik Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

100% Jakt

Pasvik Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

100% Fiske

Pasvik Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Arctic Bushcraft

Pasvik Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Arktisk reiseliv - Svalbard

Pasvik Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Eventyrer - Villmark

Pasvik Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Finnmark - Afrika

Pasvik Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Hundekjøring og villmarksliv

Pasvik Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

100% Jakt / Høst

Pasvik Folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Arctic Bushcraft / Høst

Pasvik Folkehøgskole
Halvårskurs høstFrilynt

Eventyrer - Villmark / Høst

Pasvik Folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Hundekjøring og villmarksliv / Høst

Pasvik Folkehøgskole
Halvårskurs høst15 t/ukeFrilynt

Norwegian language and culture

Pasvik Folkehøgskole
Helårskurs8 t/ukeFrilynt

Veiledning og friluftsliv

Pasvik Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mieke Van Tunen

Året på folkehøyskole var det beste valget jeg kunne tatt. Ett helt år uten stress, fylt med nye opplevelser, inspirasjoner og venner for livet. Pasvik har så mye å by på med natur som egner seg perfekt til friluftsliv og hundekjøring.

Mieke Van Tunen
Helle Kristensen

Jeg ville "finne meg sjæl" i nye og trygge omgivelser. Pasvik er en flott plass å gjøre det på, med nye muligheter og nye vennskap. I tillegg er naturen her oppe fantastisk!

Helle Kristensen
Martine Nygaard Nordby

Skolen byr på mange flotte fasiliteter. Blant annet et fantastisk turterreng, klatrevegg og svømmebasseng på skolen, badstue og mye mer!

Fra bloggen

Hege (20) har sentral rolle i Hollywood-dokumentar om folkehøgskolelivet

Dokumentaren skal være ferdig i 2024 eller 2025. Målet er først å la filmen gå på kino, deretter selges til Netflix, National Geographic eller Disney.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen