Til hovedinnhold

Pasvik Folkehøgskole

Pasvik Folkehøgskole er en liten og trygg skole, der alle er like velkomne. Hos oss får du villmark og flammende nordlys, faglige utfordringer og personlig utvikling. Velkommen til Pasvik Folkehøgskole, den frilynte folkehøgskolen i Finnmark.

Søk på skolenLinjer

Villmarka og stillheten i Pasvik gir fellesskap og tid, fritt for stress med karakterer og prestasjonsjag. Uten å bli målt og veid blir du en bedre versjon av deg selv.

Dette er Pasvik Folkehøgskole:

Pasvik er som å bo i et julekort seks måneder av året. Her kommer du til en av landets beste destinasjoner for nordlys, friluftsliv, jakt og fiske. Du får også spennende møter med folk og kultur her i Nord. Opplevelsene venter rett utenfor døra. 

Hvorfor velge Pasvik?

 

For mer informasjon besøk vår hjemmeside Pasvik Folkehøgskole

Dette står vi for

Pasvik folkehøgskole er Finnmarks eneste frilynte folkehøgskole. Vi legger vekt på toleranse, menneskeverd og likeverd. Vi liker at folk er forskjellige! Vi er opptatt av respekt for ulik seksuell legning, identitet, politisk oppfatning, livssyn og kulturbakgrunn.

Vi er stolte over at vi har et internasjonalt miljø på skolen og at elevene våre engasjerer seg i alt fra PRIDE-parade til solidaritetsarbeid.

Kjerneverdiene våre er mangfold, menneskelig utvikling, fellesskap og naturglede. Hos oss får du være akkurat den du er.

I løpet av en vanlig uke på skolen har vi både linjefag og fellesfag.

Mandager og tirsdager har vi fellesfag. Da tar vi opp samfunnsspørsmål, historie og lærer mer om verden.

Mange lørdager arrangerer vi lørdagsseminar, med praktiske, lærerike og underholdende aktiviteter om alt fra dramaleker til isskulpturer, personlig utvikling og mat og kultur.

Morgensamling foregår rett etter frokost, fra mandag til fredag. Dette er en fin start på dagen hvor alle samles. Vi begynner med TV-nyhetene, før «Ord for dagen» og gjerne en sang.

Fredager har elevene allmøte uten lærerne, for å være med å bestemme alt som angår skolen. Dette styres av den valgte elevrådslederen.

Bytur: Pasvik Folkehøgskole ligger bare 45 minutter unna Kirkenes, og hver fredag setter vi opp minibuss slik at du kan handle og gjøre ærend “i byen” hvis du trenger noe.

Tre dager i uka får du utfolde deg i de valgfagene du selv foretrekker. Midt i skoleåret kan du bytte til andre valgfag. Menyen er rik og variert, med alt fra hundekjøring, klatring, til foto og film. Alle valgfag inngår i skolepengene, men noen har material- og eksamensavgift. Se info nedenfor.

Hundekjøring

Her lærer du grunnleggende stell og bruk av polarhunder. En lettversjon av linjefaget Hundekjøring og Villmarksliv

Foto & Film

Her får du utfolde deg sammen med andre innen fotografering og videoproduksjon. Skolen har flere iMac og redigeringsprogram du kan bruke.

Knivlaging

Pris: 400,-

Lag din egen brukskniv. Vi lager kniven nesten fra grunnen av. Bladet kjøper vi, mens du selv lager skaft og syr slire.

Kajakk og Kite

Bli kjent med grunnleggende kajakkteknikker og esikmorulle i skolens basseng. Lær å styre en kite og kjør med ski og snøbrett.

Klatring

Lær sportsklatring og å kunne klare deg på egenhånd. Du får ta Brattkort (frivillig; kr. 200,- avgift), som gir deg adgang til å bruke innendørs klatrevegger i Norge.

Musikk

For deg har lyst til å spille sammen med andre, enten du allerede spiller et instrument eller du har lyst til å lære det. Vi bruker skolens musikkrom, hvor vår egen musikkpedagog leder timene.

Jegerprøven

Pris: 500,-

Ta jegerprøven tidlig i skoleåret. Dette gir deg lov å jakte på egenhånd. Kurset omfatter praktisk skyting, våpenbehandling, viltkunnskap, lover og regler og viltforvaltning.

Russisk for nybegynnere

Her lærer du grunnleggende russisk. Dette gjør deg istand til å kommunisere på russisk. Skolen har reiser til Russland i løpet av skoleåret.

Arktisk kjøkken

Pris: 400,-

Matlaging basert på kortreist mat og råstoff fra naturen i Finnmark. Du lærer å lage lekre retter med fisk og vilt. Maten tilberedes både på skolekjøkkenet eller over bålet i storlavvoen.

Solidaritet og menneskerettigheter

Solidaritet- og menneskerettighetsarbeid kan gjøres både lokalt og internasjonalt. Dette blir et praktisk og et teoretisk fag hvor vi både dypdykker i konkrete tema og diskuterer menneskerettigheter.

Lindy hop

Liker du å danse eller har lyst til å lære det? Lindy hop er den originale swingdansen fra 1930-40 i Harlem, og er morsomt og lett å lære.

Design & Redesign

Liker du å uttrykke deg visuelt og kreativt, eller bare vil holde på med noe praktisk, miljøvennlig og interessant? Da kan Design & Redesign være noe for deg.

DIY

I valgfaget Do It Yourself (DIY) bygger, modifiserer og reparerer vi. Et praktisk og morsomt fag for dem som liker å gjøre ting selv.

Mikro-friluftsliv

Har du lyst til å lære enda mer friluftsliv? I valgfaget Mikro-friluftsliv blir du kjent med tips og triks om alt fra friluftsutstyr til orientering. Du får være ute og kan til og med få litt trim.

Fluebinding

Pris: 200,-

Bind egne fluer både for laksefiske og for jakten på storørreten.

Finsk

Introduksjonskurs i finsk. Praktiske språkøvelser og litt om finsk kultur. I Pasvik har vi grense mot Finland og en rik finsk kultur.

Luhkka

Pris: 600,-

Her lærer du om samisk håndarbeid. Du får hjelp til å sy din egen Luhkka, en samisk kappe du både kan bruke ute på tur og til å pynte deg med.

Ute året rundt

Et sprekt tilbud utendørs året rundt. Årstidene bestemmer aktivitetene, f.eks myrrugby, snøballkrig, snørugby, eller mer normale aktiviteter som skigåing og padling.

Ballspill

I skolens gymsal får du utfolde deg med volleyball, fotball, innebandy, basket, bordtennis og alt annet du måtte ønske.

Basseng/Svømming

I skolens basseng får du instruksjon i de vanligste svømmeteknikker hvis du ønsker det, og det blir mye lek. Svømmebassenget er også tilgjengelig på fritida året rundt.

Egentrening

Her kan du trene i skolens velutstyrte treningsrom eller benytte idylliske traseer for turer, terrengløp og langrenn rundt skolen.

Ansvar for egen økonomi

Ved å ta gode valg med din private økonomi kan du lettere oppnå dine økonomiske mål – eksempelvis egen leilighet. Her får du en enkel innføring i budsjett og hverdagsøkonomi. Hvordan unngå den frykted

Vaktmestring

Her har du valgfaget hvis du ønsker å bli litt mer «handy» og kanskje er litt nysgjerrig på yrket som håndverker og vaktmester. Du får være med på alt det vaktmesteren gjør i løpet av en formiddag, so

Vi ønsker med våre fellesturer å styrke skolens felleskap, gjennom å dele fine natur- og reiseopplevelser. Et viktig poeng er også å bli kjent i våre nærområder slik at du lærer litt om hvordan det er å leve i Finnmark og i Barentsregionen, nære naturen og i en region hvor ulike kulturer smelter sammen. 

Finnmarksløpet fra innsiden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Som elev på Pasvik Folkehøgskole får du en sentral rolle i Europas lengste sledehundløp, Finnmarksløpet. Hele skolen deltar på dette arrangementet. Vi driver sjekkpunktene i Neiden og Øvre Pasvik. Her får du oppleve arktiske nordlysnetter, polarhundenes utholdenhet og den intense konkurransen mellom mange av verdens beste hundekjørere.

Høstuketur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På skolens store høstuketur drar alle elever og lærere sammen inn i Store Sameti-Skjellbekken Naturreservat, hvor vi tilbringer tre fantastiske døgn sammen.  Denne turen byr på en rekke valgfrie stasjoner, blant annet kanopadling, jakt- og fiske og fotturer med eller uten hund. Her får du flotte muligheter til å bli trygg på de andre og bli kjent på tvers av linjene, samtidig som du får velge aktitiviteter utfra hva du selv har lyst til og er i stand til.

bildetekst

Varangerfjorden rundt

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Når skoleåret nærmer seg slutten drar vi ut på en felles tur rundt vakre Varangerfjord.  Vi tar Hurtigruta over til Vardø og kjører buss tilbake rundt Varangerfjorden. Finnmark og Varanger har mye flott å by på, både naturmessig og kulturelt. Turen går samtidig som trekkfuglene vender tilbake, og det er gode muligheter for spennende fugletitting underveis på turen. Sammen nyter vi våren i Varanger! 

Murmansk

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I november, ved inngangen til mørketiden, reiser hele skolen over grensen til Russland og inn til Murmansk. Her besøker vi vår samarbeidsskole, Skole 31. Dette er ofte elevenes første møte med Russland, og mange syns dette er svært spennende. Vi får et godt innblikk i den russiske kulturen og hverdagen på skolen. Det byr seg også mulighet for å besøke handlesenter og lokale markeder. Kanskje er ikke Russland slik du tror?  

NB! På grunn av krigsutbruddet i Ukraina og forholdet til de russiske myndighetene, kan vi ikke garantere at vi kan reise til Murmansk og Russland. Situasjonen kan endre seg og vi vil vurdere fortløpende hva som er mulig å gjennomføre av reiser, og vi vil selvsagt forholde oss til de råd og bestemmelser norske myndigheter gir. Hvis vi ikke kan reise til Russland vil vi legge opp til fellestur til andre destinasjoner i Barentsregionen. 

Utvekslingstur til Murmansk og Skole 31

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Her har du et unikt tilbud om å oppleve Russland og russisk kultur fra innsiden. Som en del av vårt samarbeid med Skole 31 i Murmansk kan vi tilby deg en ukes opphold som elev på Skole 31, hvor du får bo i russiske vertsfamiler og oppleve gjestfriheten russere er så kjent for. På dagtid følger du skolehverdagen på Skole 31 og du får et godt innblikk i hvordan det er å være ung i dagens Russland, samtidig som du også blir introdusert for kulturen gjennom å lære litt russisk språk og håndtverk. Dette er en frivillig studietur du kan melde deg på og som er lagt til begynnelsen av ferbruar. 

NB! På grunn av krigsutbruddet i Ukraina og forholdet til de russiske myndighetene, kan vi ikke garantere at vi kan reise til Murmansk og Russland. Situasjonen kan endre seg og vi vil vurdere fortløpende hva som er mulig å gjennomføre av reiser, og vi vil selvsagt forholde oss til de råd og bestemmelser norske myndigheter gir. 

Fem av de seks internatene våre ble totalrehabilitert i 2012 og har en moderne standard. Hvert internat har tolv senger fordelt på fire dobbeltrom og fire enkeltrom. Alle rommene har vaskeservant med baderomsskap, garderobeskap, rammemadrasser, bord og stoler.

På hvert internat er det tre dusjer, to toaletter, vaskerom med vaskemaskin og eget koffert/bagasjerom. Du velger selv om du vil ha dobbelt- eller enkeltrom. Å dele rom med en annen ungdom er en viktig del av det å gå på folkehøgskole. De fleste ønsker dobbeltrom og trives godt med det.

Fasiliteter

 • Wifi i skolebygget og på internatet.
 • Skolen har eget svømmebasseng, gymsal med klatrevegg, stort, nytt og velutstyrt treningsrom, badstue inne på skolen og en utebadstue nede ved Pasvikelva.
 • Skolens anlegg består også av utendørs fotballbane, storlavvu med bålplass, egen bålplass litt inn i skogen nære skolen og et båthus ved Pasvikelva med kanoer og kajakker.

Å komme til Pasvik er forbausende raskt og enkelt. Førtifem minutter etter at flyet ditt har landet er du på skolen. Flytida fra Oslo er på bare to timer og går tre ganger daglig. Både SAS og Norwegian flyr til Kirkenes. Ofte får du flybilletten helt ned i 449 kroner!

Pasvik er et helt spesielt sted, med grense til Russland. Verdens største skog begynner her, den russiske Taigaen, som strekker seg østover rundt over halve jordkloden. Vi befinner oss på enden av Norge og faktisk øst for det meste av Finland.

I Pasvik finner du den tetteste bestanden av brunbjørn i Norge. Pasvikelva og tusenvis av småvann byr på uendelige muligheter for fiske og padling. I Pasvik finner du også reindrift, hundekjørere, krigshistorie over alt og magiske muligheter for friluftsliv.

Pasvik har et tørt og lunt klima hvor snøen ligger ren og vakker hele seks måneder av skoleåret. Mange netter flammer nordlyset over natthimmelen.

Finn reiserute fra der du bor

 • Egen badeplass med bastu og grill
 • Uendelige ski- og hundeløyper
 • Hundegård med over tyve huskier
 • Lokalbutikk åpen til kl ni seks dager i uken
 • Merket løypenett for løping, turer og ski
 • Skolen setter opp buss til Kirkenes (45 min) hver uke
 • Jaktterreng rundt hele skolen
 • Lysløype
 • Klatrevegg
 • Storørretfiske 500m fra skolen
 • Elvepadling med kajakk og kano
 • Storlavvo med bålplass
 • Fotballbane
 • Etter en god frokost starter vi dagen med morgensamling.
 • Deretter går vi på valgfag, aktivitetstimer eller linjefag.
 • Lunsj er halv tolv og middagen er klar klokka tre.
 • På kvelden velger mange å være med på aktiviteter, gå tur, trene eller jakte eller fiske. Av og til har du lyst til å slappe av sammen med andre i peisestua, spille kort og prate, eller kanskje være på internatet.
Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart 23. august 2022 (Innreise til skolen er 22. august)
 • Høstferie (1/10-9/10 2022)
 • Juleavslutning og juleferie (Utreisedag til jul er 16/12-22 og innreisedag er 4/1-23)
 • Vinterferie - For å spare elevene for reiseutgifter har vi ikke vinterferie, vi har helle lagt fridagene til lengre jul- og påskeferie
 • Påskeferie (30/3 - 12/4 2023)
 • Skoleavslutning 12. mai 2023 (utreisedag er 13. mai)
Last ned årsplan som pdf ↓

Kveldene på folkehøgskolen gir deg alltid muligheten til å benytte svømmebassenget, lysløypa, turområdene, fiske- og jaktterrenget rundt skolen, se en film, være på treningsrommet eller å bare slappe av sammen i peisestua.

De fleste kvelder arrangerer vi felles aktiviteter, leker og konkurranser for de som ønsker det, samtidig som du selvsagt står helt fritt til selv å velge hva du vil gjøre.

 • Vi har aldresgrense 18 år, men tar etter vurdering også opp en kvote elever under 18 år.
 • Elever som tas opp må respektere skolens reglement.
 • Du trenger ingen forkunnskap for å få plass på våre linjer. 
 • Vi ønsker at du vedlegger et vitnemål. Vi ser ikke så mye på karakterer, men om du har et stort fravær kan det være lurt å forklare dette. 
 • Det kan være lurt å ta med litt om hvorfor du søker, og hva du ønsker å oppleve i løpet av skoleåret. 

Bygninger

Vår bygningsmasse er delvis tilgjengelig for rullestol. Hovedbygget med matsal og undervisningsrom er universelt utformet og har heis. Vi har to internatrom som er tilrettelagt for rullestolbrukere.

Vi har innført støydempende tiltak i matsalen, med lyddempende takplater og spisebord med lyddempende bordplater.

Mat

Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg. Vi tilbyr også vegetar mat til de som ønsker det. Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, ta kontakt med oss.

Faglig og sosialt

Vi tilpasser så langt det er mulig slik at det blir mulig for deg å delta på lik linje med de andre:

 • Tilrettelegge for pauser
 • Finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende
 • Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø
 • Vi har sosiallærer/internatleder/andre ansatte som du kan snakke med om du ønsker det

Ketil Foss

Rektor

Ketil har vært rektor siden 2011. Ketil liker seg ute, for eksempel på skiturer med med kona og de to hundene sine. Motorsykler er en lidenskap. Ketil gløder for at året ditt på Pasvik Folkehøgskole skal bli det beste og viktigste året i livet ditt.

Epost: ketil.foss@tffk.no

Yngve Beddari

Lærer Arktisk Reiseliv - Svalbard

Yngve brenner for kortreist mat, og lærer dette bort på linjefag og valgfaget Arktisk kjøkken. Han tilbringer mye tid ute i naturen, gjerne på jakt etter alt som er spiselig. På Arktisk Reiseliv ønsker Yngve at du lærer deg turisme og reiseliv på en måte som gjør at du blir tryggere og mer kunnskapsrik.

Epost: yngve.beddari@tffk.no

Thor-Atle Svortevik

Lærer Hundekjøring og Villmarksliv

Thor-Atle har rik erfaring som hundekjører og har kjørt Finnmarksløpet flere ganger. Han elsker atmosfæren rundt et glødende leirbål med elevene og hundene. Thor-Atle har nesten alltid god tid, enten det er til eventyrlige historier eller til samtaler og fellesskap. Når du utvikler deg som hundekjører blir du også bedre kjent med deg selv, og du blir tryggere og mer selvstendig som menneske.

Epost: Thor.Atle.Svortevik@tffk.no

Iselin Breivold

Lærer Hundekjøring og villmarksliv

Iselin elsker å reise, og har mye erfaring fra turer året rundt i Finnmark og fra reiser og opphold i det sørlige Afrika. Mennesker, dyreliv og natur i Namibia og Zimbabwe er hennes store lidenskap. Iselin er opptatt av at du skal ha hjertet med deg når du er på tur og ta ansvar både for naturen, for deg selv og for dine medmennesker.

Epost: iselin.breivold@tffk.no

Per Ola Søndmør

Lærer Friluftsliv Finnmark

Per Ola er et gjennomført friluftsmenneske. Han setter stor pris på alle friluftslivets gleder, og er helst på tur året rundt. Han har en selvutnevnt master i bålfyring, men er også en habil både jeger og fisker. Per Ola er opptatt av at alle skal føle mestring, og han elsker å bruke naturen som en arena til nettopp det. Å finne ro og trygghet i naturen er noe alle burde føle på.

Epost: per.ola.sondmor@tffk.no

Vegard Seljemo

Lærer Arktisk selvberging - Urfolk

Vegard snakker russisk og har reist mye i Russland. Miljø og mennesker, reiser og kultur i Arktis er en lidenskap for Vegard. Som så mange finnmarkinger trives Vegard som plommen i egget på turer i den fantastiske pasviknaturen. Vegard er opptatt av at lære deg å sette enda mer pris på dine egne og andres erfaringer. Å bli kjent med både forskjeller og likheter mellom mennesker gjør oss rikere!

Epost: vegard.seljemo@tffk.no

Jens Kristian Baustad

Lærer Jakt og Fiske

Jens Kristian føler seg hjemme i skog og mark… og på skytebanen. I tillegg til å være over normalt opptatt av jakt og fiske er Jens Kristian en habil konkurranseskytter og en glitrende instruktør. Jens Kristian mener alle har et sterkt behov for bekreftelse og få lære og utvikle seg ut fra egne forutsetninger. På jakt- og fisketurene får du rom til å være deg selv.

Epost: jens.baustad@tffk.no

Bjørn Rushfeldt

Miljøarbeider

Bjørn har jobbet på Pasvik Folkehøgskole mesteparten av sitt voksne liv og er alltid like raus i å dele av sine store kunnskaper om naturen i Pasvik. Han er opptatt av fotball og laksefiske. Bjørn er alltid like blid, selv når United går på smell etter smell. På skolen trør Bjørn til der det trengs, han har alltid støtte, klokskap og praktisk hjelp å gi når du trenger det.

Epost: bjorn.rushfeldt@tffk.no

Stefan Mårtenson

Markedsfører/Lærer

Stefan er en superhyggelig svenske som har gjort Finnmarking av seg. Han har ansvaret for markedsføringen av skolen og observeres ofte rundt på skolen med et kamera i hånden. Stefan er utdannet musiker og ivrer for både sang og musikk på skolen. Han har også flere valgfag på skolen. Stefan er trebarnspappa og er bosatt i Kirkenes. 

Epost: stefan.maartenson@tffk.no

Mona Danielsen

Assisterende rektor

Mona er den som styrer økonomi og mye av administrasjonen på skolen. Hun bor på Skogfoss, litt lengre opp i Pasvikdalen. Hobbyene hennes er sesongbetont og inkluderer isfiske og multeplukking. Uten Mona på kontoret ville vi ikke greid å lage «verdens beste folkehøgskole».

Epost: mona.danielsen@tffk.no

Anita Eriksson

Kokk

Anita er veldig oppatt av at du som elev hver dag skal få gode og sunne matopplevelser. Hun har brei erfaring fra kokkeyrket, blant annet fra Forsvaret hvor hun også har vært på utenlandsoppdrag. Antita har to små barn og er bosatt i Bjørnevatn utenfor Kirkenes.

Epost: anita.eriksson@tffk.no

Odd Øyvind Reiersølmoen

Kokk

Odd Øyvind er vår alltid blide kokk. Han gjør sitt ytterste for at elevene skal være fornøyd med maten. For Odd Øyvind er mat mer enn bare næring. Måltidene gir deg en trygg, hyggelig og sosial ramme i hverdagene og gir deg følelsen av å være hjemme.

Epost: Odd.Oyvind.Reiersolmoen@tffk.no

Elin Karinen Nilsen

Internatleder

Elin holder styr på alt som har med organisering av internat, romfordeling, helse og kjøkken å gjøre. Hun syns det er viktig at Pasvik Folkehøgskole skal være et trygt og godt hjem for deg.

Epost: elin.karinen.nilsen@tffk.no

Ingun Kristoffersen

Kjøkken - renhold

Inguns jobb er å lage god mat og holde det rent og pent på skolen. En stor stor hobby er tegning, i tillegg til både hest og hunder, så Ingun finner du sjelden i sofaen. Ingun setter sin ære i at hun og alle andre bidrar til at folkehøgskolen i villmarka skal være både pen og trivelig.

Epost: ingun.kristoffersen@tffk.no

Sari Palm

Kjøkken - Renhold

Sari finner du både på kjøkkenet og opptatt av reingjøring. Sari er opprinnelig fra Finland, og er en av mange ansatte som bor på det koselige tunet rundt Folkehøgskolen. Sari elsker dyr, særlig katter, og legger alltid merke til de små lyspunktene i tilværelsen.

Epost: Sari.Tuula.Anneli.Palm@tffk.no

Ørjan Emanuelsen

Ledende Vaktmester

Ørjan er en av våre hjelpsomme vaktmestre. Han bidrar til at internatene holder svært høy standard, at svømmebasseng og gymsal og at alt det praktiske på skolen fungerer som det skal. Om sommeren trives Ørjan på sykkelsetetet og på ski om vinteren. For Ørjan er sikkerheten til elevene en grunnleggende forutsetning for en god folkehøgskole.

Epost: orjan.emanuelsen@tffk.no

Frank Henninen

Vaktmester

Frank ordner og reparerer alt på skolen, som regel lenge før du oppdager at noe må fikses. Frank har et strålende humør og er gjerne med på linjeturer når det passer. Han er ivrig jeger og fisker, og glad i å gå på ski om vinteren.

Epost: frank.henninen@tffk.no

Linjer på Pasvik Folkehøgskole

Villmark

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Hundekjøring og villmarksliv

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

100% Jakt

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Arctic Bushcraft

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Arktisk turisme - Svalbard

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Norwegian language and culture

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs8 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Simen Lindås

Pasvik folkehøgskole har gitt meg ett fantastisk år som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg har oppdaget mange nye hobbyer, fått opplevelser for livet og møtt nye fantastiske mennesker. Dette året har virkelig vekket eventyrlysten i meg.

Simen Lindås
Helle Kristensen

Jeg ville "finne meg sjæl" i nye og trygge omgivelser. Pasvik er en flott plass å gjøre det på, med nye muligheter og nye vennskap. I tillegg er naturen her oppe fantastisk!

Helle Kristensen
Maria Stray Homme

Jeg hadde nesten ingen forkunnskaper da jeg startet på jakt- og fiskelinja. På skolen fikk jeg være med på mye forskjellig, og lærte derfor mye. Jeg likte meg så godt i Pasvik at jeg ble der i to år.

Fra bloggen

Flytter i kollektiv med venner fra folkehøgskolen

Er du redd for å flytte til et studiested eller arbeidsplass der du ikke kjenner noen? Les hvordan året på folkehøgskole kan gi en trygg ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen