Til hovedinnhold

Molde Folkehøgskole

Velkommen til Molde Folkehøgskolesom setter idrett og friluftsliv i sentrum. Fra skolen kan du se hele Moldepanoramaet med sine 222 fjelltopper. Skolen har eget treningssenter, spinningssal, gymsal, buldrevegg og båt (RIB). Godt miljø, mestringsopplevelser og venner for livet! Kort vei til bysentrum, sykkelstier, klatrevegg og skisenter.Spennende studieturer til utlandet

Søk på skolenLinjer


Kort vei til det meste


I Molde er du alltid i nærheten av fjell og fjord, kunstgressbaner, sandvolleyballbane, klatrevegg, buldrevegg, Moldebadet, bowlinghall, tennisbaner, alpinanlegg, golfbane, teater, kino og Aker stadion med eliteseriekamper og mulig Europaleauge kamper. Skolen ligger ypperlig til da vi har både byen og naturen som nærmeste nabo.

Flott treningssenter!


Vi har et flott treningssenter på skolen. Det er blant annet utstyrt med nye tredemøller, nye romaskiner, knepressmaskin,multiapparater og vekter til disposisjon på fritida. Vi har egen spinningsal med 20 spinningsykler og egen box for CrossFit øvelser i gymsalen. Du kan også benytte deg av skolens gymsal, buldrevegg, låne havkajakk eller være sosial i skolens peisestue. Vi har egen RIB 24 f` m/ 250 HK som blir brukt på de ulike linjer til vannsport. Gode muligheter for bølgesurfing, wakeboard eller vannski.

Eget naust


Molde folkehøgskole har eget naust disponibelt for klasser, elever og undervisning. Det er 2 min. å gå ned til sjøen for et bad eller for en kajakktur. Her vil det bli anledning å låne kajakk og robåt for de som tar våtkort og sikkerhetskurs ved skolen.

Dette står vi for

Molde folkehøgskole har som motto "Helt eventyrlig".

Vi er en skole med fokus på idrett og friluftsliv. Skolen er omkranset av vakker Romsdalsnatur, og mange av våre elever setter stor pris på vår unike beliggenhet. Se bilder/video på molde.fhs.no 

Vi ønsker å gi deg et år hvor du kan utvikle deg videre som menneske og et år hvor du får venner for livet. Vi ønsker også at folkehøgskoleåret skal gi deg mulighet til gode samtaler rundt viktige livvspørsmål og veivalg videre i livet. Som folkehøgskole har vi fokus på dannelse og på viktige verdi og - livsspørsmål.

Vår visjon er «Se og veilede»  Som elev ved Molde folkehøgskole skal du oppleve trygghet, trivsel, glede, godt samarbeid og mestringsopplevelser i et åpent og inkluderende felleskap. 

 

Elevene ved Molde folkehøskole har 10-12 timers fellesfag i løpet av en uke. Fellesfaget består av følgende;

 • Tema- Ulike tema fra uke til uke, eksempel på tema kan være samarbeid, konflikløsning, rus, psykisk helse, miljøvern.
 • Tro og tanke

    I ”Tro og tanke” timen har vi hovedfokus på spørsmål knyttet opp mot kristen tro og tanke samt andre viktige verdi- og  livsspørsmål.

 • Korridortjeneste
 • Timen er satt av til renhold på fellesrom og egne rom. I tillegg gjennomføres korridormøter i løpet av denne timen. På  korridormøtene tar vi opp ting som har med livet på internatet å gjøre.
 • Lørdagstema - Tema er lagt opp til praktisk pedagogisk undervisning der elevene er mye ute. Vi har også innleide foredragsholdere på ulike tema gjennom skoleåret
 • Prosjektuke

   Elevene ved Molde folkehøgskole har prosjektuke der alle kan velge mellom tur, praktisk eller det å lage revy til skolen

 • Internasjonal uke  

   Fokus på bistandsarbeid - hjelpe andre

 

Ved Molde folkehøgskole kan du velge 28 valgfag fordelt på tre perioder.
I periode går over 7 mandager(aug-okt)
II periode går over 9 mandager(okt-feb)
III periode går over 7 mandager(feb-mai)

Alle perioder består av fem timer hver mandag og elevene velger valgfag tre ganger på skolen.

Ballspill

Her er vi bl.a. innom sentrale ballsporter som fotball, volleyball, håndball, innebandy og basketball.

Bordtennis

Grunnleggende og videregående bordtennis . Profesjonell instruktører. Vi leier Molde bordtennisklubb sine lokaler. Spill og turneringer . 3 timers fag

CrossFit

Fjelltur høst

Fotball Damer

Futzal

Teknikk, taktikk, grunntrening og spill er det dominerende i dette valgfaget. 2 timers fag

Golf

Pris: 1 000,-

Faget foregår på Molde golfklubb sin bane. Det er praktisk og teoretisk rettet. Profesjonell instruktør. Mulighet for å ta greencard. 5 timers fag

Havkajakk

Valgfag havkajakk tilbyr våtkort ved gjennomføring av kurs ved skolen. Vi har 25 havkajakker og egen naust der elever kan låne kajakker på fritiden.

Hybelmat

Lær deg å lage din egen mat. Helt enkle retter som Vok, Pizza, Poco Loco burger og enkle middagsretter.

Jegerprøven

Pris: 1 000,-

Ta jegerprøven ved Molde folkehøgskole. Ekstern instruktør vil undervise teoretisk og praktisk.En fantastisk mulighet å gjennomføre prøven på skolen.

Klatring

Valgfag klatring for deg som ønsker å utvikle dine ferdigheter og kompetanse. Klatringen vil fokusere på nybegynnerkurs innenfor topptau og på led. Du vil få anledning til å ta led kort. (Bratt kort)

Kreativitet

Kystfriluftsliv/ Tur

Langrenn/ Skøyting

Dette er valgfaget for deg som vil utvikle og vedlikeholde dine skøyteferdigheter. Langrennstadion "skaret skisenter" ligger 15 min fra skolen og har oppkjørte løyper hver dag på vinteren.

Longboard

Pris: 1 000,-

Lære hvilke egenskaper et longboard bør ha. Tegne/skape sin egen design og ha fokus på funkjsonell design. Planlegge og skjære ut brett og montere hjul på brettet , lik at produktet blir et longboard.

Sjøsport/Aktivitet

Undervisning i wakeboard, vannski, bølgesurfing og havkajakk. 5 timers fag

Spinning

Spinning. Timene vil foregå på treningssenteret vårt. 2 timer fag

Sportsklatring

Squash

Grunnleggende slagteknikker og spill på to baner.

Stup/ Dykk/ Svøm

Styrke/ Utholdenhet

Her lærer du å styrke opp dine svake muskelgrupper som basis. Det vil også være utholdenhetstrening i form av intervaller.

Teatersport

Miming, rytme og stemmebruk og replikker er viktige stikkord. Lek og moro på scena. 2 timers fag

Tennis

Terrengsykling/ Stisykling

Topptur Vår

Opplev Romsdalsalpene i pudder snø. Løssnøkjøring i perfekt terreng.

Topptur Vinter

Opplev den mektige Romsdalsnaturen fra flere av de 222 toppene i Moldepanoramaet. 5 timers fag

Turn/Akrobatikk

Volleyball Damer/ Menn

Teknikk, taktikk, grunntrening og spill er hovedingrediensene. 2 timers fag

Yoga

Studieturene går til ulike destinasjoner på hver enkelt linje. Elever er med på planlegging, gjennomføring og evaluering av studieturene. Alle elever er forsikret på utenlandstur gjennom Molde folkehøgskole. 

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

 • Fellestur til Lillehammer for alle elever og ansatte i 4 dager. 
 • Fellestur til Romsdalen, leirstedet Visthus i 2 dager
 • Fellestur til Hjertøya 

Ved Molde folkehøgskole har vi fire internat som elevene bor på. Vi har to internat med egne bad på rommene og 2 internat der elevene deler bad på gangen. På disse rommene er det egen vask.

 • Enkeltromstilegg pr. mnd: 850,-
 • Ekstra kostnader rom m/ bad pr. mnd: 600,-

 

Fasiliteter

På skolen

 • Moderne treningsenter til disposisjon i undervisning og på fritiden
 • Spinningsal med 20 spinningsykler med kvalitet
 • Egen avdeling for CrossFit trening
 • Gymsal m/ buldrevegg 
 • Moderne skolekjøkken
 • Eget naust rett nedenfor skolen med bla. havkajakker og robåt
 • Skolen eier egen Rib 24`f m/ 250 HK.

 

SLIK KOMMER DU TIL SKOLEN
 

Beliggenhet

Skolen ligger ca. 12 min kjøring fra Molde Lufthavn. Tog til Åndalsnes og buss til Molde er også mulig. Hurtigruta har daglige anløp i Molde, og byen har gode bussforbindelser både nord- og sørover.

Molde folkehøgskole ligger unikt plassert. Det er ca. 15 minutters gange inn til sentrum av Molde by, og samtidig ligger vi rett ved et fantastisk naturområde. I løpet av fem minutter er du ute i Moldemarka med flotte turstier og egen lysløype-og fem minutter den andre veien kan du bruke havkajakk eller båt på Moldefjorden. 

Fellesturer

Skolen drar på flere utflukter til bla. Visthus, Trollstigen, Hustadvika og Lillehammer. Turene varierer noe fra år til år.

Finn reiserute fra der du bor

Kort vei til det meste

I Molde er du alltid i nærheten av fjell og fjord;

 • Kunstgressbaner
 • Sandvolleyballbaner
 • Klatrevegg, "Moldeveggen"
 • Moldebadet
 • Molde bowling
 • Tennisbaner
 • Alpinanlegg Tusten Skiheiser 
 • Skaret Skisenter
 • Golfbane
 • Kino og teater
 • Aker stadion med eliteseriekamper
 • Bjørnsonshuset (konserter mm.)
 • Skolen ligger 2 km til sentrum og har naturen som nærmeste nabo

Skoleuken

 • Mandag -valgfag
 • Tirsdag-fellesfag-linjefag
 • Onsdag-linjefag
 • Torsdag-linjefag
 • Fredag-linjefag-fellesfag
 • Lørdag-lørdagstema-elevkvelder
Last ned timeplan som pdf ↓

 August;     Åpningsfest, fellestur

September;Prosjektet til skolen, bistandsarbeid 

Oktober;     Prosjektuke, kulturkveld og familiedag

November; Reiseperiode til utlandet

Desember; Adventstid og juleavslutning

Januar;       Fellestur

Februar;      Internasjonal uke og bistandsarbeid

Mars;          Kulturkveld og fellestur

April;           Sluttkampen

Mai;            Fellestur og avslutningsdag 

I forbindelse med oppstarten av linjetilbudet «Fotball/Brasil» skoleåret 2008-2009 ønsket vi å  å engasjere oss i et humanitært prosjekt i Brasil. På en studietur til Brasil i januar 2008 fikk vi anledning til å bli kjent med noen av organisasjonen Diaconia sine humanitære prosjekter i byen Fortaleza. Diaconia sin søsterorganisasjon i Norge er Kirkens Nødhjelp.

Siden høsten 2009 har elever fra Molde folkehøgskole hatt årlige studieturer til Brasil og bl.a. besøkt og sett på utviklingen av prosjektet vårt i Fortaleza. Vi samler hvert år inn penger til dette prosjektet. Pengene går bl.a. til tiltak som skal bedre hverdagen for fattige barn og ungdom i en av favelaene (slum- og fattigområde) i Fortaleza. Vi har bl.a. skaffet penger til å legge grus på to fotballbaner og skaffet utstyr til et fritidslokale. Hvert år arrangeres vi også et eget joggeløp til inntekt for prosjektet. Elever på Molde folkehøgskole har med egne øyne sett at det nytter å hjelpe og kjent på gleden til å hjelpe barn.

Ved Molde folkehøgskole har vi en rekke aktiviteter på ettermiddag og kveldstid.

2. års elevene på skolen utgjør skolens lederlinje og legger til rette for mange ulike aktiviteter. 

 • Turneringer
 • Elevkvelder
 • Filmkvelder
 • Underholdning i peisen
 • Kafe
 • Konkurranser 
 • Større arrangement gjennom skoleåret

Elevene ved Molde folkehøgskole har et bredt spekter av aktiviteter og velge mellom. 2. års elever og ansatte på skolen er dyktige til å se den enkelte og arrangere ulike miljøtiltak på ettermiddag og helg. Mange elever samles i peisestua hver kveld.

 • Alle elever må være fylt 18 år i løpet av 2020.
 • Motivert for et folkehøgskoleår
 • Jevn fordeling mellom begge kjønn
 • Relevant informasjon om sosiale og medisinske forhold må oppgis
 • Eleven må ha førlighet til å gå i trapper
 • Tidspunkt for mottatt søknad kan være avgjørende for tildeling av rom på internat
 • Eleven må kunne ta vare på seg selv på reise
 • Vurdering av fravær og orden ved tidligere skolegang

Helge Kjøll jr.

Rektor

Helge er skolens blide rektor. Helge er utdannet allmennlærer med tilleggsutdanning i pedagogikk og ledelsesfag. Han har erfaring fra både grunnskole og videregående skole. Helge er en innovativ og relasjonsorientert leder. Han har sterk fokus på at både elever og personale skal trives og utvikles ved Molde fhs. Helge heier på Molde FK og liker turer både på fjellet og på sjøen.

Epost: rektor@molde.fhs.no
Telefon: 95876937/ 71259470
Facebook

Oddvar Sæter jr.

Undervisningsinspektør

Oddvar er inspektør og nestleder på skolen. Har tatt ledelsesutdannelse "verdibasert endringsledelse" gjennom høgskolen i Sør Øst Norge og NLA i Bergen. Har arbeidet mange år som lærer og inspektør og stortrives i jobben min. Er også skolens buss sjåfør og ruller gjerne en tur med Kleivebussen sammen med elever.Har sammen med internatleder ansvaret for skolens lederlinje. Velkommen til Molde fhs. 

Epost: inspektor@molde.fhs.no
Telefon: 91558900/71259470
Facebook

Ingvar Grønseth

Lærer

Ingvar er utdannet adjunkt med bl.a. fokus på idrettsfag. Han har UEFA B-trener kurs i fotball og er på fritiden fotballtrener i Bud IL. Han har hatt glede av å jobbe i organisasjonen MOT i sju år. Ingvar er aktiv maratonløper og har deltatt flere ganger i bl.a. Oslo og Berlin maraton.Ingvar ser fram til å møte deg som elev ved Molde folkehøgskole. Det blir et fantastisk år med mange opplevelser.

Epost: ingvar@molde.fhs.no
Telefon: 47857335/ 71259470
Facebook

Øystein Remen Evensen

Lærer

Øystein er utdannet lærer med bl.a. en bachelor i idrettsvitenskap med fordypning innen kroppsøving og alpint. Han har spilt aktivt fotball og vært skiinstruktør for KRIK i mange år. Han har drevet med jibbing, turn/akrobatikk og sykler så ofte han kan. På Molde folkehøgskole ligger alt til rette for det gode fellesskap, de nære vennskap og eventyrlige opplevelser. Et år med læring og opplevelser.

Epost: oystein@molde.fhs.no
Telefon: 92223639/71259470
Facebook

Camilla Torhaug Selnak

Lærer

Camilla har en bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i fysisk aktivitet og helse. Gjennom kultur- og utviklingsstudier ved Norges Idrettshøyskole har hun jobbet 2 år i Sør-Afrika. Camilla har spilt aktivt fotball, drevet med friidrett, håndball og karate. Hun er Crossfit level 1 instruktør og har jobbet som personlig trener og treningsinstruktør hos Elixia. Et år med læring og opplevelser.

Epost: camilla@molde.fhs.no
Telefon: 96820357/71259470
Facebook

Kjetil Søvik

Lærer

Kjetil er utdannet allmennlærer med bl.a idrettsfag. Han har vært landslagsutøver i telemarkkjøring i mange år og  vant bl.a. World Cup i 2003. Han har også vært sportssjef og landslagstrener for telemarkslandslaget og skicrosslandslaget. Kjetil trives svært godt med skikjøring, toppturer, terrengsykling, klatring og golf. Han ser veldig fram til et lærerikt og opplevelsesrikt år med deg. 

Epost: kjetil@molde.fhs.no
Telefon: 92055762/71259470
Facebook

Svein-Ivar Moltu

Lærer

Svein-Ivar finner du stort sett på fjellet med stisykkel eller ski på beina fordi han elsker å være i aktivitet. Han er utdannet lærer med bl.a. en bachelor i idrett og friluftsliv med fordypning i snøskred Han håper å kunne bruke sin trenerutdanning i alpint og telemark og erfaring fra frikjøringskonkurranser til å gjøre deg til en bedre skikjører. Det blir et fantastisk år med mange opplevelser.

Epost: svein@molde.fhs.no
Telefon: 40249538/71259470
Facebook

Mari Dahle Moltu

Lærer

Mari har bachelor i idrett og friluftsliv og ledelsesfag, og er bl.a. sertifisert som Crossfit Level 1 Trainer. Hun liker å drive med ulike idretter og favorittaktiviteter utenom Crossfit er ski, toppturer, terrengsykling, fjellturer og havkajakk. Hun er engasjert i KRIK, liker å være kreativ og er glad i å synge. Det vil bli et år med trening og flotte opplevelser.

Epost: mari@molde.fhs.no
Telefon: 95941580/ 71259470
Facebook

Solveig Aadland Kolflåth

Lærer

Solveig  utdanning fra NTNU med bl.a fordypning i idrettsfag og spansk. Hun har trenerkurs i fotball og telemark som er hennes  hovedidretter. Hun har også grunnkurs og teknikkurs i havkajakk. Nå for tiden er hun mest aktiv innen klatring, langrenn, fjellturer og divers fysisk trening. Her på Molde folkehøgskole er trivselen stor både blant elevene og lærerne. Et år med læring og utvikling. 

Epost: solveig@molde.fhs.no
Telefon: 71259470/ 97792140
Facebook

Øyvind Bolsø Hoås

Lærer

Øyvind er utdannet allmennlærer. Han har spilt profesjonell fotball siden han var 18 år. Har bl.a. spilt for Molde FK, Sarpsborg 08, Fredrikstad FK og Hønefoss BK. Han har også spilt på U19 og ulike aldersbestemte landslag. Han gleder seg til å treffe deg og utvikle deg som spiller! Ikke minst til å dele masse fotballglede og fotballerfaring!

Epost: oyvind@molde.fhs.no
Telefon: 71259470/ 45662146
Facebook

Kristian Apelseth Stige

Lærer

Kristian er utdannet adjunkt med opprykk med bl.a. idrett som fordypningsområde. Før han begynte på Molde fhs. jobbet han som lærer på Bali. Her var han en av grunderne av KRIK Bali, som er en surfecamp og bibelskole i Indonesia. Kristian har reist verden rundt for å bølgesurfe. Han har hatt stor glede av å konkurrere i både surfemesterskap og frikjøringskonkurranser på ski. Et helt eventyrlig år.

Epost: kristian@molde.fhs.no
Telefon: 71259470/ 95775753
Facebook

Linjer på Molde Folkehøgskole

Freeride POW

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv Topptur New Zealand

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv Ekspedisjon Norge

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

CrossFit USA

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball Spania

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Fotball Brasil

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett Australia

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett Adventure Sri Lanka

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Lederlinjen

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Stipendiatlinje14 t/ukeKristen
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Camilla Talaksen

Året mitt på Molde folkehøgskole ble uten tvil det beste året i livet mitt. For meg var året spekket med etablering av langvarige og gode vennskap. Det var et år som bestod av muligheter, utfordringer som pushet meg ut av komfortsonen. Et"drømmeår".

Camilla Talaksen
Aleksander Rosef

For meg var Moldefolkehøgskole et år med mye fotball, forskjellige utfordringer og møte med nye mennesker. Det var mange treninger i uka, en utrolig bra gruppe, og vi hadde en tidligere tippeligaspiller som timelærer. Ett år med fotball og venner.

Aleksander Rosef
Hans Martin Toreksaas Løvgren

Året på folkehøgskolen har vært utrolig! Jeg kommer til å gå mange toppturer årene fremover, takket være dette året! Mange nye venner har jeg også fått som jeg kommer til å ha resten av livet. En ting er sikkert, jeg har ikke kjedet meg et sekund.

Fra bloggen

- Den største kampen man kan få dømme i Norge

Når lørdagens cupfinale for kvinner sparkes i gang på Telenor Arena, er det med Ingvild Langnes Aarland som hoveddommer. Den tidligere folkehøgskoleeleven er både spent ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen