Til hovedinnhold

Fana folkehøgskule - Bergen

Finn roen du trenger for å jobbe kreativt og impulsene du trenger for å komme deg videre. Møt andre kreative ungdommer på folkehøgskole i Bergen.  

Søk på skolenLinjer

Lov til å være ungdom

På folkehøgskolen er det lov å være sosial og ha det moro sammen. Her har vi trygge rammer som gjør at du kan være sammen med venner og ha det gøy. Samtidig er det et år hvor du investerer i deg selv; du får både godt faglig utbytte og utvikler dine sosiale ferdigheter gjennom et år på folkehøgskole.

Bli med til Bergen

Som elev på Fana folkehøgskule blir du godt kjent med Bergen.

Bergen har et levende kulturliv. I løpet av året drar vi på teaterforestillinger, utstillinger og konserter.

Byen er også vertskap for en rekke festivaler. I løpet av skoleåret er det både internasjonal filmfestival, teaterfestival og musikkfestivaler i byen.

Du får også tid til å utforske byen på egenhånd. Gå på kino, rusle rundt og se på livet i byen, gå opp på Fløyen eller ta en kaffe på en av de koselige kaféene. 

Kreative linjefag og mange valgfag

Skolen har mange forskjellige linjer. Det gjør at vi får et skolemiljø med mangfold og mange ulike typer folk.

Du fordyper deg i linjefaget sammen med klassen din gjennom hele skoleåret.

I tillegg velger du blant mange spennende valgfag. Du velger valgfag flere ganger i løpet av skoleåret, og kan velge nye fag hver gang. 

Trygge og lærerike turer

Vi har en felles oppstartstur i starten av året. Dette er en koselig lavterskeltur som alle er med på. 

Alle linjene reiser på studietur. Noen reiser til utlandet og andre holder seg i Norge. Studieturene våre kombinerer et faglig innhold med sosialt fellesskap på tur.

Dette står vi for

Vi vil være en møteplass hvor ulike mennesker samles og deler av sitt engasjement. Et år hos oss stimulerer din skaperglede og nysgjerrighet i et miljø preget av åpenhet, toleranse og raushet.

Vår skole er frilynt. Det betyr at vi er åpen for alle, har stor takhøyde for meninger og er opptatt av det som skjer i samfunnet. 

Er du nysgjerrig på livet, mennesker og deg selv? Det er vi også, og mye av året handler om å finne ut mer om deg selv, menneskene rundt deg og hva som skjer i verden.

På Fana legger vi stor vekt på at det skal være mange og gode aktiviteter på ettermiddag og kveld. Folkehøgskole er mye mer enn bare undervisning. Skolen er hjemmet ditt dette året, og da skal det være tid og rom for sosiale aktiviteter og mye moro.

Fellesfagene er det som knytter oss sammen gjennom uka. På Fana får du varierte fellesfag som stimulerer både hjerne og kropp.

Hver morgen samles alle til morgensamling. Da synger vi en sang og får inspirasjon fra en elev eller ansatt som forteller om noe han/hun interesserer seg for. Hver dag er det noe nytt.

På Nyfiken rettes blikket utover mot verden utenfor folkehøgskolen. Undervisningens tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål. Undervisningen er prosjektorientert og praktisk rettet.

Utsyn - nyheter og politikk servert på en positiv måte

Livsmestring tar for seg alle sider ved det å leve et godt liv sammen med andre. Det handler om å ta vare på seg selv, men også å gi rom for at andre skal få leve gode liv.

Hver uke har vi husmøte der vi samles for å oppdatere hverandre på alt som skal skje på skolen i helgen og for uken som kommer. Her tar vi opp saker som angår alle elevene på skolen. 

Allsang - 45 minutter sang

Lørdag er det ofte seminarer, noen er valgfrie, mens andre er obligatoriske.

Du velger blant mer enn 30 ulike valgfag.

Det er fire perioder med valgfag i løpet av året, og i hver periode velger du to fag (5 timer). Du velger nye fag i hver valgfagsperiode.

Våre mest populære valgfag er skating, bueskyting, filmsmaking og DIY-valgfagene. Nye fag kommer til hvert eneste år.

Arkitektur

Smakebiter fra arkitekturens verden. Vi ser på arkitekturpsykologi, byplanlegging, konstruksjon, og hemmelige hytter. Vi bygger enkle modeller, lager ideskisser og lignende.

Ballspill

Det spilles volleyball, fotball, innebandy, basketball og andre ballspill. Tilbudet varierer gjennom året. Du kan selvsagt trene mer på de ulike spillene i gymsalen på ettermiddag og kveldstid.

Cigar box slide guitar

Pris: 950,-

På dette valgfaget lærer du å bygge din egen 3-strengede cigar box slide guitar og spille simple blues licks. Gitaren blir akustisk/elektrisk med mulighet for tilslutning til forsterker.

Dartland

Konseptet er Dartland er enkelt. Hver time starter med at et tilfeldig land blir plukket ut. Deretter jobber man med å finne ut mest mulig om dette landet og så vises det for elevene.

En hyllest til albumet

Er du sugen på helhet i musikkalbum? Å høre på hele album og vite historien bak? Diskutere sjanger, innspillingsteknikk, musikkhistorie, etc.? Da er «En hyllest til albumet» valgfaget for deg.

Filmsmaking

Er du en av de som er oppgitt over folk som prater under filmer, men samtidig er lei av at folk hele tiden skal gå hjem rett etter en film på kino? Velkommen til filmsmaking!

Filosofi og idehistorie

Her lærer vi om filosofer og andre tenkere. Vi ser på hva dere viktigste idéer er, hvor de kom fra og hva de har betydd for ettertiden.

Improteater

Å kunne improvisere er fint å kunne, både i livet og på scenen. Vi leker med forskjellige metoder innenfor teaterimprovisasjon. Du blir bedre kjent med deg selv og venner.

Improvisasjon med musikk

Improvisasjon i musikk handler om å slippe seg løs, ha det gøy og teste ut nye ting. Dette valgfaget gir en innføring i improvisasjon.

Julegaveverksted

I dette valgfaget lager vi enkle ting for hånd som dere kan beholde selv eller gi bort som julegave. Vi kommer til å kombinere ulike teknikker fra de andre valgfagene.

Kanopadling

Du får lære de mest grunnleggende padleteknikkene. Vi drar på kanoturer i den flotte skjærgården ved skolen. Fokus på sikkerhet, teknikk og kosen med å være i kano ute på sjøen.

Kickboxing

Treningen er i fokus og det er åpent for absolutt alle. Å kunne utøve en slik sport gir kroppsbeherskelse og god fysisk form.

Klipp og lim

Pris: 150,-

Ved hjelp av papir, papp og lim lager vi flotte gavekort, konvolutter, gaveesker, «scrapbook» plakater til rommet ditt med mer. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Kreativ skriving

Skriveverkstedet gir deg et trygt sted hvor du kan utforske språket og lære mer om hvordan du lager gode tekster.

Litteratur

Vi leser og diskuterer skjønnlitterære tekster. Elevene er med på å bestemme hvilke bøker vi skal snakke om på valgfaget.

Litterært pusterom

Bøker er best når de deles. På delt leseopplevelse har vi høytlesning av noveller og dikt. Underveis tar vi små stopp og snakker om det vi har lest.

Longboard

På Longboard-valgfag er det fokus på å bygge grunnleggende ferdigheter og teknikker på brettet. Du lærer å bruke korrekt push-teknikk, svinge, bremse og justering.

Magnetfiske

Magnetfisking er å bruke sterke magneter til å fiske etter metallavfall på havbunnen. Når du er på magnetfiske bidrar du til å holde naturen ren og rydde søppel.

Makramé

Pris: 100,-

Valgfaget passer både for nybegynnere og de som har litt erfaring med dette fra før. Materialkostnader må påregnes, men du kommer langt med et nøste tråd.

Menneskerettigheter - en innføring

Her går vi gjennom ulike typer av menneskerettigheter, historien bak menneskerettighetene og vi ser nærmere på hvordan det arbeides med menneskerettigheter nasjonalt og internasjonalt.

Musikkvideo

Med musikkvideoens gullalder sikter vi oss inn på tiden mellom slutten av nitti-tallet og et halvt tiår inn i millenniumskiftet.

Norwegian Language

The language courses are suitable for beginners, and for students with some previous knowledge of the language. After finishing the course, you can expect to understand and speak Norwegian quite well

Nært og godt

Høsten er tid for sanking, og gjennom dette valgfaget får du bli bedre kjent med nærområdet vårt, og bli bevisst hvilke naturressurser vi har rundt oss.

Planter og sånn

Pris: 50,-

Lær alt du trenger for å pynte din kommende hybel med masse planter! Vi sår frø, tar avleggere, potter om og rotdeler stueplanter. Vi lager terrarium og undervannshager og lignende.

Preloved

Vi finner gamle skatter: alt fra klær til stoler, bord, hyller og vaser. Så fikser vi, flikker, syr om, gir et strøk maling, og vipps så blir gammelt til nytt, og verdt å elske igjen.

Redesign

Gamle klær blir til nye! Finn gamle skatter og gjør dem om til nye, flotte kreasjoner.

Skateboard

På valgfaget Skateboard er det fokus på grunnleggende teknikk og mye praktisk kjøring. Valgfaget passer både for begynnere og øvet.

Skeiv popkultur

Vi lærer om ulike troper, skeiv koding, skeiv(e) historie(r) og nesten viktigere, så har vi "brunsj" sammen hver gang! Ingen forkunnskaper kreves, kun nysgjerrighet og åpenhet.

Skoleavis

Vil du være med å lage skoleavis? Vi setter sammen en redaksjon som organiserer, skriver, fotograferer og redigerer. Så skal vi lære viktige ting om journalistikk underveis.

Strikk

Pris: 70,-

Valgfaget passer både for nybegynnere og for de med erfaring. Du bestemmer selv hva du skal strikke. Du vil også kunne få mange ideer og oppskrifter av lærer om ønskelig.

Teaterproduksjon

Manus velges. Vi blir kjent med ulike teknikker for innstudering av en rolle, og bruker dette i praksis for å skape en scenisk produksjon,laget ut fra ensemblets forventninger, ambisjoner og innsats.

Ut på tur

Hver uke legger vi ut på korte turer i skolens nærområde og vi avslutter med å bestige et av de 7 fjellene som omkranser Bergen.

Økosmart

I dette valgfaget lager vi enkle ting som sparer miljøet og som trygt kan brukes om og om igjen. Strikk f.eks dine egne kluter som ikke slipper ut mikroplast i vask.

Bli-kjent-tur til Voss

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Vi drar til Voss for å oppleve vestlandsnaturen og bli bedre kjent med hverandre.

I løpet av oppstarten av skoleåret reiser hele skolen til Voss. Der overnatter vi på Voss vandrerhjem og bruker dagene til ulike aktiviteter for å bli bedre kjent med hverandre.

Noen av aktivitetene

 • Volleyball
 • Leker og konkurranser
 • Quiz
 • Fottur i lett terreng

Blåtur på Vestlandet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

Mot slutten av skoleåret reiser vi på en felles blåtur til et ukjent sted på Vestlandet. 

Begrepet «blåtur» er kanskje ikke så kjent, men mange har vært på blåtur uten å vite at det er det det heter. En blåtur er rett og slett en overraskelsestur – der du blir med på tur, men ikke aner hvor ferden bærer. En tur «ut i det blå», om du vil.

Dette er først og fremst en sosial tur som vi tar for å ha en fin avslutning på skoleåret.

Rommet ditt

Vi legger stor vekt på å skape godt miljø på internatene der elevene bor.

Vi har både enkeltrom og dobbeltrom. De fleste elevene bor på dobbeltrom, men det er også nok enkeltrom til de som ønsker det.

Rommene er koselige og ser litt forskjellige ut. Møblene som står på rommene når elevene kommer er skrivepult, klesskap og et par stoler. Du kan selvsagt ta med deg flere ting eller møbler til rommet, men sjekk gjerne med romkameraten først.

På internatene er det er dusj og toalett i hver ende av korridorene. Det er vask på alle elevrommene.

Fine omgivelser

Skolen ligger idyllisk til, så nesten uansett hvor du bor så har du fin utsikt. Det er flotte turområder rett utenfor døren.

Fasiliteter

Skolen er utstyret og rommene som du trenger for å få mest mulig ut av året.

De fleste rommene brukes av elevene både på dagtid og kveldstid. Du har fri tilgang til fellesrommene etter skoletid.

Trening

 • Treningsrom
 • Gymsal
 • Biljard og bordtennis

Kunst og foto

 • Tre mørkerom
 • Kunstsal

Sosialt

 • Elevkjøkken
 • Peisestue
 • Filmrom
 • Bibliotek

Teater

 • Teatersal/Blackbox
 • Scene

Musikk

 • Musikkrom
 • Innspillingsrom
 • Øvingsrom

Klasserom

 • Alle linjene har godt utstyrte klasserom med AV-utstyr og alt de trenger til undervisningen

Prosjektrom

 • Skolen har et eget prosjektrom som brukes til små og store prosjekter
 • Rommet er utstyrt med alt du trenger for å realisere kreative prosjekter

Trådløst internett i alle undervisningsrom og elevrom.

Fana folkehøgskule ligger rett sør for Bergen sentrum. Skolen ligger ved fjorden og er omgitt av store parkområder.

Lett å komme seg til skolen

Reiser du med tog til Bergen, er det lett å ta seg fra jernbanestasjonen til skolen med Bybanen og buss. Ta Bybanen til Birkelandsskiftet. Der bytter du til buss 53 til Milde. Busstoppet heter Fana folkehøgskule og ligger like nedenfor skolen.

Dersom du kommer med fly tar du også Bybanen til Birkelandsskiftet. Der bytter du til buss 53 til Milde.

Kjører du bil kan du kjøre E39 sørover mot Bergen Lufthavn, Flesland. Følg veien mot Flesland inn på Rv 580, ta så av mot Hjellestad (Fv 556), og sving deretter til venstre mot Milde når veien deler seg. Ca. 2-3 kilometer av gårde, ser du skilt ved veien der du skal ta av til venstre opp til skolen.

Finn reiserute fra der du bor

Bo landlig rett ved storbyen

Bergen er Norges nest største by og en kulturby som har mye å by på

Gjennom hele året finner du gode konsert- og teatertilbud. Det er også flust med spennende kunstutstillinger, museer og mye annet.

Bergen er en stor studentby. Studentene fra universitetet og alle de andre utdanningene i Bergen er med på å sette sitt preg på byen

Opplev Bergen

Det er lett å reise inn til Bergen sentrum med buss og bybane fra skolen.

Nærmiljøet ved skolen

Fra skolen kan du gå til butikken på Hjellestad. Det er gode tur- og treningsmuligheter i nærområdet og flere gode badeplasser.

I nærheten av skolen finnes det treningssenter, kunstgressbane, skøytebane og klatrehall.

Skoledagen

Skoledagen starter klokken 9 og slutter klokken 15. I løpet av uka har du

 • Linjefag
 • Valgfag
 • Fellesfag
  • Morgensamling
  • Livsmestring
  • Nyfiken
  • Utsyn
 • Husmøte og korridormøter
 • Romvask og renhold på internatet 
 • Kjøkkentjeneste

Kveldene

På folkehøgskolen fortsetter det med aktiviteter utover ettermiddagen og kvelden

 • Sosiale aktiviteter
 • Treningstilbud
 • Filmklubb
 • Ballspill

Helgene

 • Lørdagsseminar
 • Kveldsaktiviteter
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolestart og ferier

 • Første skoledag er 25. august 2024
 • Høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie

Fellesopplegg og turer

 • Felles bli-kjent-tur i oppstarten av skoleåret
 • Familiedag hvor familie og venner kan komme på besøk til skolen
 • Fjorårstreff hvor årets elever får en helg sammen med elevene fra forrige skoleår
 • Vårfest
 • Sommerdager med alternative aktiviteter i Bergen mot slutten av skoleåret

Opplev Bergen sammen

 • Omvisning i Bergen
 • Konsertbesøk i Grieghallen
 • Teaterforestilling på Den Nationale Scene
Last ned årsplan som pdf ↓

På Fana er det alltid mye som skjer på ettermiddagen og kvelden. Det er tiden for å gjøre «kjekke ting» (som vi sier i Bergen) sammen med venner.

"Stippekveld" er fast på planen hver onsdag. Da organiserer stipendiatene ved skolen underholdning. Det kan for eksempel være quizkveld, ballspill, konkurranser, åpen scene, konserter eller karaoke.

De andre kveldene i uka drar tilsynslærer i gang ulike aktiviteter. 

Vi har frivillige valgfag på kveldstid og mange ulike idrettsaktiviteter som du kan bli med på.

Vil du få med deg andre elever på noe du selv liker å drive på med? Mulighetene er mange. Fellesrommene er åpne døgnet rundt. Noen vil trene sammen, mens andre lager lesesirkel, spillkveld eller noe annet kjekt.

Hver lørdag er det alltid noe som skjer. Noen ganger er det elevkvelder andre ganger er det spillkvelder, film og kos. Hvis været tillater det, så hender det at vi rigger til med utekino.

Et godt sosialt miljø er viktig for å få bra utbytte av året på folkehøgskole.

Fana folkehøgskole har forpliktet seg på folkehøgskolenes bærekraftvedtak. Det betyr blant annet at vi har satt oss konkrete mål for å redusere klimagassutslipp, leverer årlige klimarapporter og har en undervisnining som bidrar til en bærekraftig utdanning.

Reduserte klimagassutslipp

Skolen har siden 2019 mer enn halvert klimagassutslippene. Dette har vi gjort gjennom å endre destinasjoner og antall flyreiser på studieturene våre. Vi jobber planmessig med å redusere klimagassutslippene ytterligere.

Bærekraftig mat

Skolen er Fairtrade-skole og økologisk sertifisert.

Rapportering og transparens

Skolen rapporterer årlig på klimautslipp til stiftelsen Miljøfyrtårn.

I tillegg utarbeider skolen sin egen klima- og miljøplan som oppdateres årlig. I denne planen konkretiseres skolens klima- og miljømål. Vi forplikter oss blant annet konkrete tiltak for å redusere mijøavtrykket, undervisningsopplegg rundt miljø og bærekraft, elevmedvirkning og transparens.

Bærekraftig utdanning

Skolen har undervisningsopplegg som bygger opp under FNs bærekraftmål 4.7 om bærekraftig utdanning. Dette innebærer blant annet:

 • utdanning i bærekraftig utvikling og livsstil
 • menneskerettigheter
 • likestilling
 • fremme av freds- og ikkevoldskultur
 • globalt borgerskap
 • verdsetting av kulturelt mangfold
 • kulturens bidrag til bærekraftig utvikling

Vi er en FN-skole og samarbeider tett med FN-sambandet. 

Skolen følger opp folkehøgskolenes klimavedtak om å integrere Globalvettreglene i både fellesundervisning og linjefag.

Alder

 • 18 år
 • Du må ha fylt 18 år når vi reiser på studietur

Opptakskrav

 • Du trenger ikke å ha fullført videregående for å søke på Fana folkehøgskule
 • Linjene krever som regel ingen spesielle forkunnskaper
 • I noen tilfeller må vi vurdere om vi er i stand til å gi et forsvarlig og godt pedagogisk tilbud før du får tilbud om skoleplass

Søknaden

 • Skriv litt om deg selv og hvorfor du vil gå på skolen i søknaden
 • Vi legger vekt på motivasjonen for det faglige og sosiale tilbudet på skolen
 • Det lønner seg å søke tidlig

Bygninger

Våre bygg er ikke universelt utformet, men vi tilrettelegger så godt vi kan funksjonsnedsettelser. Det kan etableres trinnfri rampe til byggene ved behov.

Det er ikke heis i bygningene. Derfor vil det bare være hovedetasjen på bygningene som er tilgjengelig uten trapp.

Mat

Vi tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpasning til andre allergier. Gi oss beskjed i god tid slik at vi kan legge til rette for deg.

Vi tilbyr vegetar og vegansk mat til de som ønsker det.

Om det er mat du ikke spiser av religiøse grunner eller av andre årsaker, så ta kontakt med oss for å avtale nærmere hvordan vi gjør det med maten. 

Faglig og sosialt

Vi tilpasser så langt det er mulig slik at det blir mulig for deg å delta på lik linje med de andre.

Det kan for eksempel være:

 • Å tilpasse utstyr (for eksempel stol og bord)

 • Tilrettelegge for pauser

 • Finne alternative løsninger om aktivitetene blir for omfattende

 • Vi har fokus på en god og trygg oppstart og et inkluderende miljø

 • Vi har internatleder/andre ansatte som du kan snakke med om du ønsker det

Ta kontakt med oss om for å høre hva vi kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov.

Andreas Eikeseth Nygjerd

Lærer

Andreas er profesjonell fotograf. Han er utdannet portrettfotograf hos fotografmester Hans Jørgen Brun i Bergen (2010-2014).

I tillegg til undervisning har han egne fotoprosjekt og er høyt premiert i flere nasjonale og internasjonale konkurranser. Bildene har vært utstilt flere steder i Norge og publisert i en rekke land. Andreas har stort nettverk og tett kontakt med fotobransjen.

Epost: andreas@fanafolk.no
Telefon: 92846278
Instagram: @aenfotografi

Inger Olin Oppedal

Lærer

Inger Olin Oppedal er linjelederen for Psykologi. Hun er vokst opp i Måløy i Sogn og Fjordane og er veldig glad sjøen og naturen på Vestlandet. Når skoledagen er over arrangerer hun gjerne en runde i «FanaQuizen», hobbyaktiviteter, eller har samtaler med elever. Å kunne formidle fagkunnskap og ha god elevkontakt uten karakterpress er det hun liker aller best med jobben sin.

Epost: ingerolin@fanafolk.no
Telefon: 47026345

Ole Helland

Lærer

Linjelæreren Ole er selvsagt spillentusiast, og i tillegg er han svært opptatt av film.

Han har en Bachelor i IT (med fordypning i spilldesign) fra Westerdahls, toårig studium i Film- og TV-produksjon ved Noroff i tillegg til studier i Multimediadesign og Kunst- og kulturstudier.

Tidligere har han blant annet vært med på utviklingen av spillet Trough the Woods hos Antagonist.

Epost: ole@fanafolk.no
Telefon: 950 74 177

Peter Laustsen

Lærer

Peter, eller Dansken som han gjerne kaller seg, er linjeleder på Musikklinjen. Peter har utdannelse i musikk og musikkterapi fra Danmark, England og Norge. Han har solide ferdigheter på elbass, i band og generell musikkundervisning. Peter er svært begeistret for analoge synthesizere og longboarding.

Epost: peter@fanafolk.no
Telefon: 41734316

Torleif Bay

Lærer

Torleif er et kjent fjes i Bergens kunstmiljø. Han har bachelor og PPU fra Kunsthøgskolen i Bergen. Han har jobbet for Bergen Assembly og på kunstgalleriet Kraft.

Epost: torleif@fanafolk.no
Telefon: 99459969

Elisabet Dale

Lærer

Elisabet kommer opprinnelig fra den lille kommunen Modalen, som ligger omgitt av fjord og fjell innerst i Osterfjorden. Dit tar hun ofte med elevene for å vise dem et ekte stykke Norge. 

Elisabet har stor kjærlighet til naturen og er opptatt av gjenbruk og bærekraft. Kano- og fjellturer blir til gode opplevelser.

Som utdannet dramapedagog og er hun godt orientert i teater- og kulturlivet i Bergen.

 

Epost: elisabet@fanafolk.no
Telefon: 95284881

Roseane dos Reis

Lærer (permisjon)

Roseane er lærer på teaterlinja. Hun er utdannet profesjonell skuespiller fra Jacques Lecoq-skolen i Italia og universitetet i Saõ Paulo med fagene språk og litteratur. Hun har også master i dramapedagogikk. I tillegg til å være lærer på Fana jobber Ane som sykehusklovn og driver sitt eget teaterkompani.

Epost: roseane@fanafolk.no
Telefon: 40431461

Georg Reidarsen

Inspektør

I tillegg til å være inspektør har han også valgfag som f.eks Menneskerettigheter, Volleyball, Ballspill og Ut på tur. Er det ting du lurer på angående fravær, valgfag, årsplan, turer osv er Georg mannen å prate med. 

Epost: inspektor@fanafolk.no
Telefon: 90109840

Tore Haltli

Rektor

Tore er rektor på skolen. Han har jobbet på flere andre folkehøgskoler tidligere og kaller seg selv en folkehøgskolemann. Når Tore ikke snakker om folkehøgskole eller tenker på folkehøgskole, så er han glad i jazz, litteratur og andre ting som gir livet mening

Epost: rektor@fanafolk.no
Telefon: 5526366

Marianne Aurud

Økonomileder

Marianne holder styr på skolen sine penger. Som økonomileder er hun også til hjelp for elever som har spørsmål om lån og stipend. Marianne er økonomutdannet fra BI.

Epost: marianne@fanafolk.no
Telefon: 55526365

Marianne Blom

Internatleder

Marianne har praktisk talt vokst opp på tunet. Hun er utdannet jurist, så du kan være trygg på å bli behandlet rettferdig.

Epost: marianneblom@fanafolk.no
Telefon: 45293509

Mats Olsen

Kjøkkensjef

Mats er utdannet restaurantkokk og har jobbet flere år i restaurantbransjen. De siste årene har han jobbet som ferskvaresjef i Meny. Savnet for kokkelering ble imidlertid så stort at han heller har ønsket seg tilbake til kjøkkenet for å lage næringsrik og smakfull mat til elevene våre. På fritiden er Mats aktiv med kickboksing, løping og styrketrening.

Epost: kjokkenet@fanafolk.no
Telefon: 5526360

Kristoffer Bekkevoll Sørheim

Kokk

Kristoffer er utdannet kokk og har en variert arbeidserfaring fra flere restauranter. Han er glad i mat og rock. 

Julieta Folkestad

Kjøkkenassistent

Julieta er kjøkkenassistent. På fritiden liker hun å gå på tur i fjellet. Julieta kommer fra Filippinene. Noen ganger er vi så heldige at vi får vi smake mat fra hennes hjemland. Spesielt Julietas vegetarvårruller, som hun av og til lager, er fantastiske.

Epost: julieta@fanafolk.no

Marissa Solbakken

Renholder

Marissa jobber som renholder og sørger for vask og renhold av skolens fellesrom.

Andrew Pack

Vaktmester

I likhet med Paul kommer også Andrew (eller Andy som han kalles) fra England. Andy flyttet til Norge i 2017 og bosatte seg her ute på Milde. Han er en skikkelig handy-man og har mange års erfaring fra byggeindustrien.
På fritiden liker han å gå tur i skog og mark.

Epost: andrew.pack@fanafolk.no

Paul Field

Driftsleder

Paul er skolens vaktmester. Han er engelskmann og kom til Norge i 1980. Skoleåret 80/81 var han elev på Fana, og siden 1984 har han jobbet her. Foruten å være vaktmester er Paul vokalist i folkemusikkbandet «Paul sine Haner».

Epost: vaktmester@fanafolk.no
Telefon: 95867221

Linjer på Fana folkehøgskule - Bergen

Musikk - Band & turné

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Psykologi

Fana folkehøgskule - Bergen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Norwegian Language and Culture

Fana folkehøgskule - Bergen
Fullt
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Sosialpsykologi og miljøpsykologi

Fana folkehøgskule - Bergen
Halvårskurs høst13 t/ukeFrilynt

Høstkurs Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Halvårskurs høst13 t/ukeFrilynt

Japan, kulturpsykologi og positiv psykologi

Fana folkehøgskule - Bergen
Halvårskurs vår13 t/ukeFrilynt

Vårkurs Billedkunst med kunstreise

Fana folkehøgskule - Bergen
Halvårskurs vår13 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Hanna Karoline Bakken

Jeg var lei av å gjøre alt så bra, bare fordi jeg skulle få karakter i det, og ikke fordi jeg likte det. Jeg vil trives den tiden jeg tenker over hva jeg vil bli, ikke bare stresse over fremtiden.

Hanna Karoline Bakken
Erik Brekke Larsen

Om du velger Fana vil du ikke bare oppleve Bergen på en skikkelig måte, men også utvikle deg selv og treffe mange nye mennesker. Du vil også få mer faglig kunnskap som kan hjelpe deg til videre valg.

Erik Brekke Larsen
Janko Zorbas

So far Fana folkehøgskole has exceeded all of my expectations. It helped cement my love and interest in spillutvikling as well as it made socializing with so many different people easy. Definitely recommended!

Fra bloggen

Alt du ikke tør å spørre om før du begynner på folkehøgskole

Hvordan er det å ha mensen på fjelltur? Og hva gjør jeg om jeg har en dårlig dag på folkehøgskole? Her får du svarene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen