Til hovedinnhold

Fana folkehøgskule - Bergen

Fana folkehøgskule i Bergen, ligger i vakre omgivelser rett sør for Bergen sentrum. Skolen er frilynt og legger stor vekt på kreative fag og sosialt fellesskap. Hjertelig velkommen til Bergen og Fana.

Søk på skolenLinjer

Lov til å være ungdom

På folkehøgskolen er det lov å være sosial og ha det moro sammen. Her har vi trygge rammer som gjør at du kan være sammen med venner og ha det gøy, uten å være redd for å bryte smittevernregler.

Skolen har etablert gode smittevernrutiner, slik at du skal få lov til å være ungdom.

Bli med til Bergen

Som elev på Fana folkehøgskule blir du godt kjent med Bergen.

Vi bruker byen og de mulighetene Bergen gir oss til å oppleve teater, kunst, utstillinger og konserter. Mens du er på skolen arrangeres det både internasjonal filmfestival, teaterfestival og musikkfestivaler i byen.

Innimellom får du tid til å utforske byen på egenhånd. Bare rusle rundt og se på livet i byen, gå opp på Fløyen eller sitte litt på en av byens koselige kaféer. 

Kreative linjefag og mange valgfag

Skolen har seks forskjellige linjer:

Du får fordype deg i linjefaget gjennom hele skoleåret.

I tillegg velger du blant mange spennende valgfag. Du velger valgfag flere ganger i løpet av skoleåret, og kan velge nye fag hver gang. 

Trygge og lærerike turer

Vi har en felles hengekøyetur i starten av året. Dette er en koselig lavterskeltur som alle er med på. Vi sover ute og kommer tett på naturen. Hengekøya beholder du, så ta gjerne en ny tur en annen gang.

Linjene reiser på studieturer til utlandet. I skoleåret 2021-2022 har vi lagt studieturene til våren, slik at vi forhåpentligvis ikke blir rammet av reiserestriksjoner.

Dette står vi for

Vi vil være en møteplass hvor ulike mennesker samles og deler av sitt engasjement. Et år hos oss stimulerer din skaperglede og nysgjerrighet i et miljø preget av åpenhet, toleranse og raushet.

Vår skole er frilynt. Det betyr at vi er åpen for alle, har stor takhøyde for meninger og er opptatt av det som skjer i samfunnet. 

Er du nysgjerrig på livet, mennesker og deg selv? Det er vi også, og mye av året handler om å finne ut mer om deg selv, menneskene rundt deg og hva som skjer i verden.

På Fana legger vi stor vekt på at det skal være mange og gode aktiviteter på ettermiddag og kveld. Folkehøgskole er mye mer enn bare undervisning. Skolen er hjemmet ditt dette året, og da skal det være tid og rom for sosiale aktiviteter og mye moro.

Fellesfagene er det som knytter oss sammen gjennom uka. På Fana får du varierte fellesfag som stimulerer både hjerne og kropp.

Hver morgen samles alle til morgensamling. Da synger vi en sang og får inspirasjon fra en elev eller ansatt som forteller om noe han/hun interesserer seg for. Hver dag er det noe nytt.

I fellestimene rettes blikket utover og til verden utenfor folkehøgskolen. Tema som tas opp kan være de siste nyhetene, filosofi, kultur eller politiske spørsmål. Rett som det er får vi også gjesteforeleser utenfra.

Hver uke har vi satt av to timer til fysisk aktivitet. Du velger selv hvilken aktivitet du vil delta i. Her er noe for enhver smak og form - det finnes et tilbud for alle.

Hver uke har vi husmøte der vi samles for å oppdatere hverandre på alt som skal skje på skolen i helgen og for uken som kommer. Her kan man også ta opp saker som angår mange eller alle, som f.eks. saker fra elevrådet. 

Lørdag er det ofte seminarer, noen er valgfrie, mens andre er obligatoriske.

Du velger blant mer enn 30 ulike valgfag.
Det er fire perioder med valgfag i løpet av året, og i hver periode velger du to fag (5 timer). Du velger nye fag i hver valgfagsperiode.

Våre mest populære valgfag er skating, bueskyting, filmsmaking og DIY-valgfagene. Nye fag kommer til hvert eneste år.

Arkitektur

Smakebiter fra arkitekturens verden. Vi ser på arkitekturpsykologi, byplanlegging, konstruksjon, og hemmelige hytter. Vi bygger enkle modeller, lager ideskisser og lignende.

Baking

Er du glad i å bake? Bli med på baking, og du får lære hva som skal til for at bakverk skal bli vellykket-hver gang. Det bakes brød, rundstykker og boller under instruksjon av dyktige kjøkkenansatte.

Ballspill

Det spilles volleyball, fotball, innebandy, basketball og andre ballspill. Tilbudet varierer gjennom året. Du kan selvsagt trene mer på de ulike spillene i gymsalen på ettermiddag og kveldstid.

Bilder i bevegelse

Vi eksperimenterer med bilder i bevegelse som installasjon og scenografi. Vi tester forskjellige måter å endre rom på ved bruk av video.

Bueskyting

Vi tilbyr også (som eneste folkehøgskole?) bueskyting, både som valgfag og som fritidsaktivitet. Elevene får grundig generell innføring i bueskyting, og lærer spesielt å skyte instinktivt.

Bytt & fiks

Bytt i stedet for å kjøpe nytt! I dette valgfaget skal vi lage en byttekrok hvor vi tar i mot klær, organiserer disse, og lager en innbydende «butikk» hvor andre elever og ansatte kan «handle» klær.

Cardio Energy

Få kjennskap til hvordan du kan forbedre både styrke og kondisjon. Dette er timer der du virkelig får pulsen opp og får trent hele kroppen. Trening til sprek, fengende musikk sammen med andre elever.

Cigar box slide guitar

På dette valgfaget lærer du å bygge din egen 3-strengede cigar box slide guitar og spille simple blues licks. Gitaren blir akustisk/elektrisk med mulighet for tilslutning til forsterker.

Digital bildebehandling i Lightroom og Photoshop

Fra RAW til ferdig bilde. Her lærer du hvordan du får mest ut av ditt digitale kamera og RAW-formatet, samt god organisering av digitale filer, retusjering, manipulasjon i Adobe Photoshop og Lightroom

Effektsminke

Lær å legge sminkeeffekter til film, foto, teater, og private sammenhenger. Du får innføring i teknikker for å lage katastrofe (kutt, sår, brudd og skuddskader), aldring, barter og koteletter osv.

En hyllest til albumet

Er du sugen på helhet i musikkalbum? Å høre på hele album og vite historien bak? Diskutere sjanger, innspillingsteknikk, musikkhistorie, etc.? Da er «En hyllest til albumet» valgfaget for deg.

Filmsmaking

Er du en av de som er oppgitt over folk som prater under filmer, men samtidig er lei av at folk hele tiden skal gå hjem rett etter en film på kino? Velkommen til filmsmaking!

Grunnleggende digital fotografering

Lyst til å lære grunnleggende fototeknikk? Vi går gjennom bruken av manuelle innstillinger, blender, lukker, og enkle komposisjonsprinsipper. Litt teori, men mest praktisk fotografering og oppgaver.

Improteater

Å kunne improvisere er fint å kunne, både i livet og på scenen. Vi leker med forskjellige metoder innenfor teaterimprovisasjon. Du blir bedre kjent med deg selv og venner.

Improvisasjon med musikk

Improvisasjon i musikk handler om å slippe seg løs, ha det gøy og teste ut nye ting. Dette valgfaget gir en innføring i improvisasjon.

Jul

I dette valgfaget lager vi enkle ting for hånd som dere kan beholde selv eller gi bort som julegave. Vi kommer til å kombinere ulike teknikker fra de andre valgfagene.

Kanopadling

Du får lære de mest grunnleggende padleteknikkene. Vi drar på kanoturer i den flotte skjærgården ved skolen. Fokus på sikkerhet, teknikk og kosen med å være i kano ute på sjøen.

Kickboxing

Treningen er i fokus og det er åpent for absolutt alle. Å kunne utøve en slik sport gir kroppsbeherskelse og god fysisk form.

Klatring

Grunnopplæring i teknikker for klatring i innendørs klatrevegg. Kan også bli muligheter for klatring utendørs. For de mest ivrige og erfarne er det mulig å ta Brattkort. Høydeskrekk ingen hindring!

Klipp og lim

Ved hjelp av papir, papp og lim lager vi flotte gavekort, konvolutter, gaveesker, «scrapbook» plakater til rommet ditt med mer. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Kor

Alle kan lære å synge i kor om de får opplæring. Sang er ikke bare å bruke stemmen, men også kropp og følelser - hele spekteret. På valgfaget kor får du prøve hvordan det er å synge flerstemt i kor.

Longboard

På Longboard-valgfag er det fokus på å bygge grunnleggende ferdigheter og teknikker på brettet. Du lærer å bruke korrekt push-teknikk, svinge, bremse og justering.

Makramé

Valgfaget passer både for nybegynnere og de som har litt erfaring med dette fra før. Materialkostnader må påregnes, men du kommer langt med et nøste tråd.

Menneskerettigheter - en innføring

Her går vi gjennom ulike typer av menneskerettigheter, historien bak menneskerettighetene og vi ser nærmere på hvordan det arbeides med menneskerettigheter nasjonalt og internasjonalt.

Musikkvideo

Med musikkvideoens gullalder sikter vi oss inn på tiden mellom slutten av nitti-tallet og et halvt tiår inn i millenniumskiftet.

Nært og godt

Høsten er tid for sanking, og gjennom dette valgfaget får du bli bedre kjent med nærområdet vårt, og bli bevisst hvilke naturressurser vi har rundt oss.

Planter og sånn

Lær alt du trenger for å pynte din kommende hybel med masse planter! Vi sår frø, tar avleggere, potter om og rotdeler stueplanter. Vi lager terrarium og undervannshager og lignende.

Playbackteater

Playbackteater skapes i et unikt samarbeid med publikum. Alle mennesker bærer på historier og minner, -og teaterforestillingen blir improvisert frem på bakgrunn av disse. Ord,bevegelse, dialog, musikk

Portrettfotografi i og utenfor studio

Her jobber vi med klassisk og moderne portrett-lyssetting i studio, portrettfotografering i dagslys og på lokasjon, positur, kommunikasjon, og alt i mellom.

Redesign

Gamle klær blir til nye! Finn gamle skatter og gjør dem om til nye, flotte kreasjoner.

Skateboard

På valgfaget Skateboard er det fokus på grunnleggende teknikk og mye praktisk kjøring. Valgfaget passer både for begynnere og øvet.

Strikk

Valgfaget passer både for nybegynnere og for de med erfaring. Du bestemmer selv hva du skal strikke. Du vil også kunne få mange ideer og oppskrifter av lærer om ønskelig.

Ta bedre mobilbilder

Hvordan få mest ut av mobilbildene? Vi jobber med fototeknikk og komposisjon med mobilkamera. Her øves på enkel bilderedigering med forskjellige apps, og hvordan skape godt bildeinnhold.

Ut på tur

Hver uke legger vi ut på korte turer i skolens nærområde og vi avslutter med å bestige et av de 7 fjellene som omkranser Bergen.

Økosmart

I dette valgfaget lager vi enkle ting som sparer miljøet og som trygt kan brukes om og om igjen. Strikk f.eks dine egne kluter som ikke slipper ut mikroplast i vask.

Rommet ditt

Det bor nesten 100 elever på skolen. Elevrommene er fordelt på tre internat.

Vi har både enkeltrom og dobbeltrom. De fleste elevene bor på dobbeltrom.

Rommene er koselige og ser litt forskjellige ut. Møblene som står på rommene når elevene kommer er skrivepult, klesskap og et par stoler. Du kan selvsagt ta med deg flere ting eller møbler til rommet, men sjekk gjerne med romkameraten først.

På internatene er det er dusj og toalett i hver ende av korridorene. Det er vask på alle elevrommene.

Fine omgivelser

Skolen ligger idyllisk til, så nesten uansett hvor du bor så har du fin utsikt. Det er flotte turområder rett utenfor døren.

 

Fasiliteter

Skolen er godt utstyrt. Mange rom benyttes både på dagtid og kveldstid. Du har fri tilgang til fellesrommene etter skoletid.

Trening

 • Treningsrom
 • Gymsal
 • Biljard og bordtennis

Kunst og foto

 • Tre mørkerom
 • Kunstsal

Sosialt

 • Elevkjøkken
 • Peisestue
 • Filmrom
 • Bibliotek
 • Teaterkafé (et koselig rom for små konserter og sosiale kvelder)

Teater

 • Teatersal/Blackbox
 • Scene

Musikk

 • Musikkrom
 • Innspillingsrom
 • Øvingsrom

Klasserom

 • Alle linjene har egne, godt utstyrte klasserom med AV-utstyr og alt dere trenger på linjetiden

Prosjektrom

 • Skolen har et eget prosjektrom som brukes til små og store prosjekter. Rommet er utstyrt med alt du trenger for å realisere prosjektene dine. 

Trådløst internett i alle undervisningsrom og elevrom.

Fana folkehøgskule ligger rett sør for Bergen sentrum. Skolen ligger ved fjorden og er omgitt av store parkområder.

Lett å komme seg til skolen

Reiser du med tog til Bergen, er det lett å ta seg fra jernbanestasjonen til skolen med Bybanen og buss. Ta Bybanen til Birkelandsskiftet. Der bytter du til buss 53 til Milde. Busstoppet heter Fana folkehøgskule og ligger like nedenfor skolen.

Dersom du kommer med fly tar du også Bybanen til Birkelandsskiftet. Der bytter du til buss 53 til Milde.

Kjører du bil kan du kjøre E39 sørover mot Bergen Lufthavn, Flesland. Følg veien mot Flesland inn på Rv 580, ta så av mot Hjellestad (Fv 556), og sving deretter til venstre mot Milde når veien deler seg. Ca. 2-3 kilometer av gårde, ser du skilt ved veien der du skal ta av til venstre opp til skolen.

Finn reiserute fra der du bor

Bo landlig rett ved storbyen

Bergen er Norges nest største by og en kulturby som har mye å by på

Gjennom hele året finner du gode konsert- og teatertilbud. Det er også flust med spennende kunstutstillinger, museer og mye annet.

Bergen er en stor studentby. Studentene fra universitetet og alle de andre utdanningene i Bergen er med på å sette sitt preg på byen

Opplev Bergen

Det er lett å reise inn til Bergen sentrum med buss og bybane fra skolen.

Nærmiljøet ved skolen

Fra skolen kan du gå til butikken på Hjellestad. Det er gode tur- og treningsmuligheter i nærområdet og flere gode badeplasser.

I nærheten av skolen finnes det treningssenter, kunstgressbane, skøytebane og klatrehall.

Skoledagen

Skoledagen starter klokken 9 og slutter klokken 15. I løpet av uka har du

 • Linjefag
 • Valgfag
 • Fellesfag
  • Morgensamling
  • Livsmestring
  • Fellestimer
  • Kom i form
  • Utsyn
 • Husmøte og korridormøter
 • Romvask og renhold på internatet 
 • Kjøkkentjeneste

Kveldene

På folkehøgskolen fortsetter det med aktiviteter utover ettermiddagen og kvelden

 • Sosiale aktiviteter
 • Treningstilbud
 • Valgfag

Helgene

 • Lørdagsseminar
 • Kveldsaktiviteter

Skolestart og ferier

 • Første skoledag  22. august 2021
 • høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie
 • Siste skoledag er 14. mai 2022

Fellesopplegg og turer

 • Felles hengekøyetur en av de første ukene
 • Familiedag hvor familie og venner kan komme på besøk og se hva du driver med
 • Linjeuker og prosjektuker flere ganger i løpet av året
 • Linjeturene er i vårsemesteret

Opplev Bergen sammen

 • Omvisning i Bergen
 • Konsertbesøk i Grieghallen
 • Teaterforestilling på Den Nasjonale Scene
Last ned årsplan som pdf ↓

Hos oss er det mye som skjer på ettermiddagene og kveldene. Dette er tiden for å gjøre «kjekke ting» (som vi sier i Bergen) sammen med venner. Det sosiale livet er en viktig del av folkehøgskoleåret.

"Teaterkafé" er fast på planen hver onsdag. Det behøver ikke å ha verken med teater eller kafé å gjøre, men kan For eksempel være quizkveld, ballspill, konkurranser, åpen scene, konserter eller karaoke. 

Vi har frivillige valgfag på kveldstid og mange ulike idrettsaktiviteter som du kan bli med på.

Ønsker du å få med deg andre elever i en aktivitet du selv har lyst å holde på med? Mulighetene er mange. Fellesrommene er åpne døgnet rundt. Noen ønsker være fysisk aktive, mens andre liker bedre ha skrivegruppe, spillkveld eller noe annet kjekt.

Hver fredag og lørdag er det alltid noe som skjer. Noen lørdager er det elevkvelder med masse program, andre ganger blir det spillkvelder, film og kos. Hvis været tillater det, så hender det at vi rigger til med utekino.

Alder

 • 18 år
 • Du må ha fylt 18 år når vi reiser på studietur

Opptakskrav

 • Du trenger ikke å ha fullført videregående for å søke på Fana folkehøgskule
 • Linjene krever som regel ingen spesielle forkunnskaper
 • I enkelte tilfeller må vi ta en helhetsvurdering av søkermassen og miljøet på linjene

Søknaden

 • Skriv litt om deg selv og hvorfor du vil gå på skolen i søknaden
 • Vi legger vekt på motivasjonen for det faglige og sosiale tilbudet på skolen
 • Det lønner seg å søke tidlig

Marissa Solbakken

Renholder

Marissa jobber som renholder og sørger for vask og renhold av skolens fellesrom.

Kristoffer Bekkevoll Sørheim

Kokk

Kristoffer er utdannet kokk og har tidligere jobbet på noen av de finere restaurantene i Bergen.

Gabriela Lie Garrubo

Lærer

Gabriela er utdannet jazzsanger ved Griegakademiet i Bergen. Til daglig jobber hun som profesjonell utøver med blant annet Garrubo kvintett. I tillegg til samspill underviser hun i sang og grunnleggende pianoakkompagnement.

Epost: gabriela@fanafolk.no
Telefon: 90562799

Tore Haltli

Rektor

Tore er rektor på skolen. Han har jobbet på flere andre folkehøgskoler tidligere og kaller seg selv en folkehøgskolemann. Når Tore ikke snakker om folkehøgskole eller tenker på folkehøgskole, så er han glad i jazz, litteratur og andre ting som gir livet mening

Epost: rektor@fanafolk.no

Andreas Eikeseth Nygjerd

Lærer

Andreas har jobbet som profesjonell fotograf. Han er utdannet portrettfotograf hos fotografmester Hans Jørgen Brun i Bergen (2010-2014), og har drevet sitt eget studio på Sandane i Nordfjord til 2019.

Han er høyt premiert i flere nasjonale og internasjonale konkurranser. Bildene hans har vært utstilt flere steder i Norge og er publisert i en rekke land.

Epost: andreas@fanafolk.no
Telefon: 92846278
Nettside
Instagram: @aenfotografi

Georg Reidarsen

Inspektør

I tillegg til å være inspektør har han også valgfag som f.eks Menneskerettigheter, Volleyball, Ballspill og Ut på tur. Er det ting du lurer på angående fravær, valgfag, årsplan, turer osv er Georg mannen å prate med. 

Epost: inspektor@fanafolk.no

Inger Olin Oppedal

Lærer

Inger Olin Oppedal er linjelederen for Psykologi. Hun er vokst opp i Måløy i Sogn og Fjordane og er veldig glad sjøen og naturen på Vestlandet. Når skoledagen er over arrangerer hun gjerne en runde i «FanaQuizen», hobbyaktiviteter, eller har samtaler med elever. Å kunne formidle fagkunnskap og ha god elevkontakt uten karakterpress er det hun liker aller best med jobben sin.

Epost: ingerolin@fanafolk.no
Telefon: 47026345

Ole Helland

Lærer

Linjelæreren Ole er selvsagt spillentusiast, og i tillegg er han svært opptatt av film.

Han har en Bachelor i IT (med fordypning i spilldesign) fra Westerdahls, toårig studium i Film- og TV-produksjon ved Noroff i tillegg til studier i Multimediadesign og Kunst- og kulturstudier.

Tidligere har han blant annet vært med på utviklingen av spillet Trough the Woods hos Antagonist.

Epost: ole@fanafolk.no
Telefon: 950 74 177

Roseane dos Reis

Lærer

Roseane er lærer på teaterlinja. Hun er utdannet profesjonell skuespiller fra Jacques Lecoq-skolen i Italia og universitetet i Saõ Paulo med fagene språk og litteratur. I tillegg til å være lærer på Fana jobber Ane som sykehusklovn.

Epost: roseane@fanafolk.no
Telefon: 40431461

Peter Laustsen

Lærer

Peter, eller Dansken som han gjerne kaller seg, er linjeleder på Musikklinjen. Peter har utdannelse i musikk og musikkterapi fra Danmark, England og Norge. Han har solide ferdigheter på elbass, i band og generell musikkundervisning. Peter er svært begeistret for longboarding.

Epost: peter@fanafolk.no
Telefon: 41734316

Maria Øy Lojo

Lærer

Maria er kunstner og er linjeleder på Billedkunst. Hun har master fra Kunsthøgskolen i Bergen og bakgrunn i skulptur og tegning. Hun jobber mest med videoinstallasjon selv, men underviser i alt fra grafikk og keramikk til scenografi og performancekunst. Hun også underviser i andre ting som special-effects makeup og dans.

Epost: maria@fanafolk.no
Telefon: 41293580

Elisabet Dale

Lærer

Elisabet er linjeleder på teaterlinja. Hun er utdannet lærer med master i dramapedagogikk fra Høgskolen i Bergen og har jobbet på Fana folkehøgskule som dramalærer siden 2008.

I tillegg til teater brenner Elisabet for miljø og bærekraft. I løpet av skoleåret har hun flere valgfag og fellesprosjekt med dette som tema.

Epost: elisabet@fanafolk.no
Telefon: 95284881

Paul Field

Vaktmester

Paul er skolens vaktmester. Han er engelskmann og kom til Norge i 1980. Skoleåret 80/81 var han elev på Fana, og siden 1984 har han jobbet her. Foruten å være vaktmester er Paul vokalist i folkemusikkbandet «Paul sine Haner».

Epost: vaktmester@fanafolk.no

Mats Olsen

Kjøkkensjef

Mats er utdannet restaurantkokk og har jobbet flere år i restaurantbransjen. De siste årene har han jobbet som ferskvaresjef i Meny. Savnet for kokkelering ble imidlertid så stort at han heller har ønsket seg tilbake til kjøkkenet for å lage næringsrik og smakfull mat til elevene våre. På fritiden er Mats aktiv med kickboksing, løping og styrketrening.

Epost: kjokkenet@fanafolk.no

Julieta Folkestad

Kjøkkenassistent

Julieta er kjøkkenassistent. På fritiden liker hun å gå på tur i fjellet. Julieta kommer fra Filippinene. Noen ganger er vi så heldige at vi får vi smake mat fra hennes hjemland. Spesielt Julietas vegetarvårruller, som hun av og til lager, er fantastiske.

Epost: julieta@fanafolk.no

Catrine Bekken

Kjøkkenassistent

Catrine er kjøkkenassistent. Hun bor på Askøy, ved sjøen. På fritiden driver hun med håndarbeid, jobber i hagen og går tur, men aller best liker hun å slappe av ved sjøen. 

Epost: catrine@fanafolk.no

Marianne Aurud

Økonomileder

Marianne holder styr på skolen sine penger. Som økonomileder er hun også til hjelp for elever som har spørsmål om lån og stipend. Marianne er økonomutdannet fra BI.

Epost: marianne@fanafolk.no

Marianne Blom

Internatleder

Marianne har praktisk talt vokst opp på tunet. Hun er utdannet jurist, så du kan være trygg på å bli behandlet rettferdig.

Epost: marianneblom@fanafolk.no

Linjer på Fana folkehøgskule - Bergen

Teater og scenekunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Billedkunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Psykologi

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Musikk

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Analog foto

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt
Søk på skolen

Dette sier tidligere elever

Hanna Karoline Bakken

Jeg var lei av å gjøre alt så bra, bare fordi jeg skulle få karakter i det, og ikke fordi jeg likte det. Jeg vil trives den tiden jeg tenker over hva jeg vil bli, ikke bare stresse over fremtiden.

Hanna Karoline Bakken
Marit Ingul Rønning

Da jeg hadde bestemt meg for å starte på folkehøyskole senket jeg skuldrene.

Marit Ingul Rønning
Vilde Werner

Jeg har nesten ikke ord for hvor fantastisk dette året har vært og er for meg. Alt fra lærere, medelever og det sosiale, til skoleområdet, turene og prosjektene. Det er så mye å gjøre og finne på, og man har alltid noen å gjøre det med.

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen