Til hovedinnhold
Koronaviruset og folkehøgskolene

Folkehøgskolene planlegger vanlig drift til høsten. Opptaket til neste skoleår er i full gang. Finn ledige plasser her!

Fana folkehøgskule

Fana folkehøgskule i Bergen, ligger i vakre omgivelser rett sør for Bergen sentrum. Skolen er frilynt og har stor vekt på kreative fag. Er du nysgjerrig på livet, verden, mennesker og deg selv? Hjertelig velkommen til Bergen og Fana.

Søk på skolenLinjer

Som elev på Fana folkehøgskule blir du godt kjent med Bergen, Norges nest største by. Vi benytter oss mye av de mange tilbud som byen gir oss innen teater, kunst, utstillinger, tilbud fra ulike organisasjoner, konserter og mye annet. Du kan også utforske byen på egenhånd, rusle rundt, eller kanskje stikke innom en av byens koselige kaféer. 

På Fana kan du velge blant følgende linjer:

Søk deg inn på en linje, og du får fordype deg i linjefaget ditt. I tillegg får du velge blant mange spennende valgfag. Valgfag velges flere ganger i løpet av skoleåret, og du får velge nye fag hver gang. Foruten linjeundervisning, er det i løpet av uken flere fellestimer, der alle elevene samles. 

Vi har en felles skoletur til fjellet på høsten og en frivillig seiltur med Statsraad Lehmkuhl i vårsemesteret.

Alle linjene drar på  studieturer til utlandet. 

Dette står vi for

Vi vil være en møteplass hvor ulike mennesker samles og deler av sitt engasjement. Et år hos oss stimulerer din skaperglede og nysgjerrighet i et miljø preget av åpenhet og raushet.

Vår skole er frilynt, og det betyr at vi har stor takhøyde for meninger, er opptatt av det som skjer i samfunnet og har et glimt i øyet.

På Fana legger vi stor vekt på at det skal være mange og gode aktiviteter på ettermiddag og kveld. Skoledagen på en folkehøgskole skal inneholde mye mer enn bare undervisning. Skolen er hjemmet ditt dette året, og da skal det også være rom for sosiale aktiviteter og mye moro.

Fellesfagene er det som knytter oss sammen gjennom uka. På Fana får du varierte fellesfag som stimulerer både hjerne og kropp.

Hver morgen samles alle til morgensamling. Da synger vi en sang og får inspirasjon fra en elev eller ansatt som forteller om noe han/hun interesserer seg for. Hver dag er det noe nytt.

I fellestimene rettes blikket utover og til verden utenfor folkehøgskolen. Tema som tas opp kan være de siste nyhetene, filosofi, kultur eller politiske spørsmål. Rett som det er får vi også gjesteforeleser utenfra.

Hver uke har vi satt av to timer til fysisk aktivitet. Du velger selv hvilken aktivitet du vil delta i. Her er noe for enhver smak og form - det finnes et tilbud for alle.

Hver uke har vi husmøte der vi samles for å oppdatere hverandre på alt som skal skje på skolen i helgen og for uken som kommer. Her kan man også ta opp saker som angår mange eller alle, som f.eks. saker fra elevrådet. 

Lørdag er det ofte seminarer, noen er valgfrie, mens andre er obligatoriske.

Du velger blant mer enn 25 ulike valgfag. Det er fire perioder med valgfag i løpet av året.

Har du et drømmevalgfag? Si det til oss, så blir kanskje «ditt fag» et nytt valgfag på skolen.

I tillegg til de ordinære valgfagene myldrer det av elevstyrte grupper som har sine egne valgfag

Baking

Er du glad i å bake? Bli med på baking, og du får lære hva som skal til for at bakverk skal bli vellykket-hver gang. Det bakes brød, rundstykker og boller under instruksjon av dyktige kjøkkenansatte.

Ballspill

Det spilles volleyball, fotball, innebandy, basketball og andre ballspill. Tilbudet varierer gjennom året. Du kan selvsagt trene mer på de ulike spillene i gymsalen på ettermiddag og kveldstid.

Bueskyting

Vi tilbyr også (som eneste folkehøgskole?) bueskyting, både som valgfag og som fritidsaktivitet. Elevene får grundig generell innføring i bueskyting, og lærer spesielt å skyte instinktivt.

Cardio Energy

Få kjennskap til hvordan du kan forbedre både styrke og kondisjon. Dette er timer der du virkelig får pulsen opp og får trent hele kroppen. Trening til sprek, fengende musikk sammen med andre elever.

Charlie Chaplin

Charlie Chaplin var en av de mest geniale kunstnerne i forrige århundre.  Både som skuespiller og filmskaper var han unik og nyskapende.

Cigar box slide guitar

På dette valgfaget lærer du å bygge din egen 3-strengede cigar box slide guitar og spille simple blues licks. Gitaren blir akustisk/elektrisk med mulighet for tilslutning til forsterker.

Effektsminke

Lær å legge sminkeeffekter til film, foto, teater, og private sammenhenger. Du får innføring i teknikker for å lage katastrofe (kutt, sår, brudd og skuddskader), aldring, barter og koteletter osv.

Filmsmaking

Filmsmaking er valgfaget for deg som er interessert i film og ønsker en dypere forståelse på hva som gjør en film «bra» eller «dårlig».

Fotografi og mørkerom

Lær deg å fotografere på gamlemåten med analogt kamera, film og framkalling av svart-hvittbilder i mørkerom. Du lærer grunntrekkene ved fotografering og hvordan du komponerer gode bilder.

Fra blues til Bono

Bli kjent med ny, gammel musikk. Et spennende dykk ned i musikkhistorien.

Impro-teater

Å kunne improvisere er en god egenskap både i livet og på scenen. Vi leker med forskjellige metoder til teaterimprovisasjon, fra Teatersport til Playback. Du blir bedre kjent med deg selv og venner.

Improvisasjon med musikk

Improvisasjon i musikk handler om å slippe seg løs, ha det gøy og teste ut nye ting. Dette valgfaget gir en innføring i improvisasjon.

Kanopadling

Du får lære de mest grunnleggende padleteknikkene. Vi drar på kanoturer i den flotte skjærgården ved skolen. Fokus på sikkerhet, teknikk og kosen med å være i kano ute på sjøen.

Klatring

Grunnopplæring i teknikker for klatring i innendørs klatrevegg. Kan også bli muligheter for klatring utendørs. For de mest ivrige og erfarne er det mulig å ta Brattkort. Høydeskrekk ingen hindring!

Kor

Alle kan lære å synge i kor om de får opplæring. Sang er ikke bare å bruke stemmen, men også kropp og følelser - hele spekteret. På valgfaget kor får du prøve hvordan det er å synge flerstemt i kor.

Longboard

På Longboard-valgfag er det fokus på å bygge grunnleggende ferdigheter og teknikker på brettet. Du lærer å bruke korrekt push-teknikk, svinge, bremse og justering.

Maskelaging

Vi ser litt på maskenes historie, fra Commedia del arte, balinesiske masker, ballmasker, clown og «fifty shades» stil. Så kan du velge en stil og lage først masken i leire.

Menneskerettigheter - en innføring

Her går vi gjennom ulike typer av menneskerettigheter, historien bak menneskerettighetene og vi ser nærmere på hvordan det arbeides med menneskerettigheter nasjonalt og internasjonalt.

Monolog og auditionteknikk

Du får en fordypning i skuespillerteknikk med fokus på fremvisning av en monolog. Du velger teksten selv, og får individuell oppfølging og coaching.

Musikkvideo

Med musikkvideoens gullalder sikter vi oss inn på tiden mellom slutten av nitti-tallet og et halvt tiår inn i millenniumskiftet.

Playbackteater

Playbackteater skapes i et unikt samarbeid med publikum. Alle mennesker bærer på historier og minner, -og teaterforestillingen blir improvisert frem på bakgrunn av disse. Ord,bevegelse, dialog, musikk

Positiv psykologi

Lær å bruke psykologisk tenkning i hverdagslivet. Du vil gjennom øvinger og teori kunne bli mer bevisst din rolle i samspillet med andre. Nyttig i en folkehøgskolehverdag.

Redesign

Gamle klær blir til nye! Finn gamle skatter og gjør dem om til nye, flotte kreasjoner.

Skateboard

På valgfaget Skateboard er det fokus på grunnleggende teknikk og mye praktisk kjøring. Valgfaget passer både for begynnere og øvet.

Ut på tur

Hver uke legger vi ut på korte turer i skolens nærområde og vi avslutter med å bestige et av de 7 fjellene som omkranser Bergen.

I oppstarten av skoleåret har vi en fjelltur for å bli bedre kjent. Dette er en lett tur i vakker vestlandsnatur.

Mot slutten av skoleåret kan de som vil seile over Nordsjøen med seilskipet Statsraad Lehmkuhl bli med på en 5 dagers tur til Shetland. Elevene som ikke er med på seilasen har et opplegg på skolen. Opplegget på skolen er inkludert i skolepengene, mens seilturen koster ekstra.

Fjelltur til Aurlandsdalen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 dager

TIL FJELLS FOR Å BLI KJENT

Vi tar buss til Aurlandsdalen Turisthytte (820 m.o.h), som ligger i hjertet av Aurlandsdalen og har tradisjoner som går godt over 100 år tilbake i tid.

Ved ankomst blir det tid til lunsj etterfulgt av en fottur. Med hytta som utgangspunkt kan vi gå en rekke fine turer i området. Turen er lagt opp slik at alle kan være med, og du trenger ikke noe spesielt utstyr for å gå turen.

Etter en treretters middag blir det samling med sang og ulike aktiviteter.

Neste morgen inntar vi en solid frokost før bussen tar oss tilbake til Fana folkehøgskule.

VILL OG VAKKER VESTLANDSDAL

Litt mer om stedet vi skal til; Aurlandsdalen er et 40 km langt dalføre som ligger i Aurland kommune i Sogn og Fjordane fylke. Dalen er med sin dramatiske fjellnatur et kjent turområde som blir besøkt av mange fjellvandrere hvert år.

Dette er en trang vestlandsdal med frodig og artsrik natur og rike kulturminner i form av gamle gårder og støler.

Aurlandsdalen var fra gammelt av en av de viktigste forbindelsene mellom Vestlandet og Østlandet.

 

Seiltur til Shetland

Obligatorisk: Nei

Pris: 4 900

Varighet: 5 dager

SEILSKUTEEVENTYR

Er du lysten på et aldri så lite seilskuteeventyr? På seiltur med Statsraad Lehmkuhl er det vi som driver skuta på strekningen over Nordsjøen. Vi står til rors, holder utkikk og heiser seil. Om du våger kan du også bli med opp i toppen av mastene!

Den fem dager lange seilturen frem og tilbake over Nordsjøen er et ekstratilbud og en fin mulighet til å få en smak av sjømannslivet. Ettersom turen er frivillig er den ikke dekket av skolepengene. Vi har derved et godt opplegg på skolen for dem som ikke er med på reisen. Hele turen vil koste 4900,- kroner. Påmeldingen til turen skjer først etter at skoleåret er i gang, så du trenger ikke bestemme deg riktig ennå.

LIVET OMBORD

Vi bor, jobber, spiser og sover sammen – i det hele tatt lever vi tett inntil hverandre den tiden vi er ombord. Hengekøyene henger ganske tett , nærmest så tett at det kan oppstår en dominoeffekt når man snur seg i køya. Samtidig sier mange at de aldri har sovet så godt som i hengekøyene ombord i Statsraad Lehmkuhl.  

Så lenge vi er til sjøs deltar du i ett av tre rullerende vaktlag som ivaretar alle funksjonene ombord. Du er på vakt i fire timer, har fri i åtte timer, og så mønstrer du på igjen sammen med resten av vaktlaget. Det å stå i utkikken om natten og se oljeplattformene gli forbi kan være ganske så stemningsfullt.

Å reise på en slik seiltur sammen er en minnerik og fantastisk opplevelse.

Skolen har 3 internater som elevene bor på. Vi har plass til 100 elever. De fleste elevene bor på dobbeltrom, men de som ønsker enkeltrom får vanligvis det.

På internatene er det er dusj og toalett i hver ende av korridorene. Rommene er koselige og varierer noe i form og størrelse. Alle rom har skrivepult, klesskap, vask og et par stoler. Hvis nødvendig kan loftet tas i bruk som lagringsplass for kofferter og ting du sjelden har bruk for. På alle rom er det tilgang til trådløst internett

Skolen ligger idyllisk til, så nesten uansett hvor du bor så har du fin utsikt. Det er flotte turområder rett utenfor døren.

 

Fasiliteter

Skolen er godt utstyrt. Mange rom benyttes både på dagtid og kveldstid. Du har fri tilgang til rommene, også etter skoletid.

Trening

 • Treningsrom
 • Gymnastikksal
 • Biljardbord

Kunst og foto

 • Tre mørkerom
 • Kunstsal

Sosialt

 • Elevkjøkken
 • Peisestue
 • Filmrom
 • TV-rom
 • Teaterkafe (et koselig rom for intime konserter og sosiale kvelder)

Teater

 • Teatersal/Blackbox
 • Scene

Musikk

 • Musikkrom
 • Innspillingsrom
 • Øvingsrom

Klasserom

 • Alle linjene har egne, godt utstyrte klasserom

Prosjektrom

 • Skolen har et eget prosjektrom som brukes til små og store prosjekter. Rommet er utstyrt alt du trenger for å realisere prosjektene dine. 

Internett er tilgjengelig i alle undervisningsrom og på internatene. Internettbruken er inkludert i skolepengene.

Fana folkehøgskule ligger rett sør for Bergen sentrum. Skolen ligger ved fjorden og er omgitt av store parkområder.

Godt kollektivtilbud

Reiser du med tog til Bergen, er det lett å ta seg til skolen med Bybanen og buss. Bybanen går svært hyppig til Birkelandsskiftet. Der bytter du til buss nr. 53 til Milde. Busstoppet ligger like nedenfor skolen.

Dersom du kommer med fly tar du Bybanen fra Flesland til Birkelandsskiftet. Der bytter du til buss 53 til Milde.

Kjører du bil kan du kjøre E39 sørover mot Bergen Lufthavn, Flesland. Følg veien mot Flesland inn på Rv 580, ta så av mot Hjellestad (Fv 556), og sving deretter til venstre mot Milde når veien deler seg. Ca. 2-3 kilometer av gårde, ser du skilt ved veien der du skal ta av til venstre opp til skolen.

Finn reiserute fra der du bor

Bo landlig rett ved storbyen

Bergen er Norges nest største by og en kulturby som har mye å by på

Gjennom hele året finner du gode konsert- og teatertilbud. Det er også flust med spennende kunstutstillinger, museer og mye annet.

Bergen er også en stor studentby. Studentene fra universitetet, Høgskolen på Vestlandet, Handelshøyskolen og BI er med på å sette sitt preg på byen

Opplev Bergen

Det er lett å reise inn til Bergen sentrum med buss og bybane fra skolen.

Nærmiljøet ved skolen

Fra skolen kan du gå til butikken på Hjellestad. Det er gode tur- og treningsmuligheter i nærområdet og flere gode badeplasser.

I nærheten av skolen finnes det treningssenter, kunstgressbane, skøytebane og klatrehall.

Skoledagen starter klokken 9 og slutter klokken 15, men i folkehøgskolen er det slik at aktivitetene fortsetter utover ettermiddagen og kvelden.

Her er noe av det du møter i løpet av en uke:

 • Linjefag
 • Valgfag
 • Fellesfag
  • Morgensamling
  • Livsmestring
  • Fellestimer
  • Kom i form
  • Utsyn
  • Husmøte og korridormøter
  • Heimestell (vask på internatet) 
  • Kjøkkentjeneste
 • Lørdagsseminar
 • Kveldsaktiviteter
 • Fire gode måltider hver dag
 • Skolestart  22.08.2020
 • Felles fjelltur en av de første ukene
 • Omvisning i Bergen
 • Familiedag
 • Konsertbesøk i Grieghallen
 • Teaterforestilling på Den Nasjonale Scene
 • Linjeuker
 • Høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie
 • Linjeturer vårsemesteret
 • Seiltur med Statsraad Lehmkuhl (frivillig tur)
 • Avslutning i midten av mai 2021
Last ned årsplan som pdf ↓

Hos oss er det mye som skjer på ettermiddagene og kveldene. Dette er tiden for å gjøre «kjekke ting» (som vi sier i Bergen) sammen med venner. Det sosiale livet er en viktig del av folkehøgskoleåret.

"Teaterkafé" er fast på planen hver onsdag. Det behøver ikke å ha verken med teater eller kafé å gjøre, men kan inneholde aktiviteter som quiz, ballaktivitveter, åpen scene, konserter og mye mer.

Vi har valgfag en kveld i uka og mange ulike idrettsaktiviteter som du kan bli med på. På Fana er det ikke uvanlig med kosekveld midt i uka.

Ønsker du å få med deg andre elever i en aktivitet du selv har lyst å holde på med? Mulighetene er mange. Fellesrommene er åpne døgnet rundt. Noen ønsker være fysisk aktive, mens andre liker bedre ha skrivegruppe, spillkveld eller noe annet kjekt.

Hver fredag og lørdag er det noe som skjer. Noen lørdager er det elevkvelder med masse program, andre ganger blir det spill, film og kos. Hvis været tillater det, så hender det at vi rigger til med utekino.

Vi ønsker oss aktive, engasjerte og deltakende elever.

Kriterier ved opptak

 • Du trenger ikke å ha fullført videregående for å søke på Fana folkehøgskule
 • 18 års aldersgrense (du må være fylt 18 år før vi reiser på studietur)
 • Våre linjer krever ingen forkunnskaper
 • Vi legger mest vekt på hva du skriver om deg selv og motivasjonen for det faglige og sosiale tilbudet på skolen
 • I enkelte tilfeller må vi ta en helhetsvurdering av søkermassen og miljøet på noen linjer

Tore Haltli

Rektor

Tore er rektor på skolen. Han har jobbet på flere andre folkehøgskoler tidligere og kaller seg selv en folkehøgskolemann. Når Tore ikke snakker om folkehøgskole eller tenker på folkehøgskole, så er han glad i jazz, litteratur og andre ting som gir livet mening

Epost: rektor@fanafolk.no

Georg Reidarsen

Inspektør

I tillegg til å være inspektør har han også valgfag som f.eks Menneskerettigheter, Volleyball, Ballspill og Ut på tur. Er det ting du lurer på angående fravær, valgfag, årsplan, turer osv er Georg mannen å prate med. 

Epost: inspektor@fanafolk.no

Knut-Inge Johnsen

Lærer

Knut-Inge er linjeleder på Klassisk fotografi-linja. Optimal livsfølelse både som eneboer i det kjemikalie-dunstene mørkerommmet og som sosialt dyr sammen med familie og venner – med livets mange og store spørsmål stadig surrende rundt i hodet. Utdanning: Lektor, med teologi og historie m.m. Diverse fotografiske workshops.

Epost: knutinge@fanafolk.no

Inger Olin Oppedal

Lærer

Inger Olin Oppedal er linjelederen for Psykologi. Hun er vokst opp i Måløy i Sogn og Fjordane og er veldig glad sjøen og naturen på Vestlandet. Når skoledagen er over arrangerer hun gjerne en runde i «FanaQuizen», hobbyaktiviteter, eller har samtaler med elever. Å kunne formidle fagkunnskap og ha god elevkontakt uten karakterpress er det hun liker aller best med jobben sin.

Epost: ingerolin@fanafolk.no

Ole Helland

Lærer

Linjelæreren Ole er selvsagt spillentusiast, og i tillegg er han svært opptatt av film.

Han har en Bachelor i IT (med fordypning i spilldesign) fra Westerdahls, toårig studium i Film- og TV-produksjon ved Noroff i tillegg til studier i Multimediadesign og Kunst- og kulturstudier.

Tidligere har han blant annet vært med på utviklingen av spillet Trough the Woods hos Antagonist.

Epost: ole@fanafolk.no
Telefon: 950 74 177
Nettside

Roseane Dos Reis

Lærer

Roseane – eller bare Ane som vi kaller henne – er halvt italiensk og halvt brasiliansk, og snakker ikke mindre enn seks språk. Som linjeder på Teaterlinja er hun utdannet profesjonell skuespiller fra Jacques Lecoq-skolen i Italia. Ane har også utdanning fra universitetet i Saõ Paulo med fagene språk og litteratur. I tillegg til å være lærer på Fana jobber Ane som sykehusklovn.

Epost: roseane@fanafolk.no

Peter Laustsen

Lærer

Peter, eller Dansken som han gjerne kaller seg, er linjeleder på Musikklinjen. Peter har utdannelse i musikk og musikkterapi fra Danmark, England og Norge. Han har solide ferdigheter på elbass, i band og generell musikkundervisning. Peter er svært begeistret for longboarding.

Epost: peter@fanafolk.no

Maria Øy Lojo

Lærer

Maria er kunstner og er linjeleder på Billedkunst. Hun har master fra Kunsthøgskolen i Bergen og bakgrunn i skulptur og tegning. Hun jobber mest med videoinstallasjon selv, men underviser i alt fra grafikk og keramikk til scenografi og performancekunst. Hun også underviser i andre ting som special-effects makeup og dans.

Epost: maria@fanafolk.no

Elisabet Dale

Lærer

Elisabet er linjelærer på Aktiv bærekraft.

Hun har et sterkt engasjement for klima og miljø.

Elisabet har jobbet mye med teater tidligere, og er tilhenger av kreative, morsomme og miljøvennlige løsninger.

Epost: elisabet@fanafolk.no

Paul Field

Vaktmester

Paul er skolens vaktmester. Han er engelskmann og kom til Norge i 1980. Skoleåret 80/81 var han elev på Fana, og siden 1984 har han jobbet her. Foruten å være vaktmester er Paul vokalist i folkemusikkbandet «Paul sine Haner».

Epost: vaktmester@fanafolk.no

Mats Olsen

Kjøkkensjef

Mats er utdannet restaurantkokk og har jobbet flere år i restaurantbransjen. De siste årene har han jobbet som ferskvaresjef i Meny. Savnet for kokkelering ble imidlertid så stort at han heller har ønsket seg tilbake til kjøkkenet for å lage næringsrik og smakfull mat til elevene våre. På fritiden er Mats aktiv med kickboksing, løping og styrketrening.

Epost: kjokkenet@fanafolk.no

Julieta Folkestad

Kjøkkenassistent

Julieta er kjøkkenassistent. På fritiden liker hun å gå på tur i fjellet. Julieta kommer fra Filippinene. Noen ganger er vi så heldige at vi får vi smake mat fra hennes hjemland. Spesielt Julietas vegetarvårruller, som hun av og til lager, er fantastiske.

Epost: julieta@fanafolk.no

Catrine Bekken

Kjøkkenassistent

Catrine er kjøkkenassistent. Hun bor på Askøy, ved sjøen. På fritiden driver hun med håndarbeid, jobber i hagen og går tur, men aller best liker hun å slappe av ved sjøen. 

Epost: catrine@fanafolk.no

Marianne Aurud

Økonomileder

Marianne holder styr på skolen sine penger. Som økonomileder er hun også til hjelp for elever som har spørsmål om lån og stipend. Marianne er økonomutdannet fra BI.

Epost: marianne@fanafolk.no

Marianne Blom

Internatleder

Marianne har praktisk talt vokst opp på tunet. Hun er utdannet jurist, så du kan være trygg på å bli behandlet rettferdig.

Epost: marianneblom@fanafolk.no

Linjer på Fana folkehøgskule

Spillutvikling

Fana folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Musikk

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Billedkunst

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Psykologi

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Klassisk fotografi

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Teater og scenekunst

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt
Søk på skolen

Dette sier tidligere elever

Ingrid Skilbrei Bøen

Jeg merket at jeg kanskje var litt lei hele skole-opplegget på slutten av videregående. Det er gøy å lære, men når man har gjort det i tretten år er det kjekt å endelig gjøre mer av det en faktisk vil.

Ingrid Skilbrei Bøen, elev 2019-2020
Simone Lundstrøm

Jeg liker at folk er veldig inkluderende og tar imot alle med åpne armer. Jeg liker også hvor sentralt Fana ligger til Bergen.

Simone Lundstrøm, elev 2017-2018 og 2018-2019
Jonatan Rudolph

Jeg vurderte å søke meg inn på noen spillrelaterte studier, men jeg har hørt så mye bra om folkehøgskolen. Her kan jeg også finne ut om jeg vil fortsette med det før jeg bestemmer meg.

Fra bloggen

- På folkehøgskolen ble læring gøy igjen!

For Tuva var videregående tungt. Presset rundt karakterer, eksamener og fraværsgrensen økte stadig. Først da hun reiste på folkehøgskole kom læringsgleden tilbake.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen