Finn en skole som passer for deg

Det er 84 folkehøgskoler i Norge, og du finner dem over hele landet. Noen har stor bredde i fagtilbudet, mens andre retter seg mot ett fagfelt. Det kan for eksempel være musikk, idrett, friluftsliv eller teater.

Skolene kan ha fra 30 til over 200 elever. I tillegg til det faglige mangfoldet, har skolene også forskjellig profil og verdigrunnlag. Noen av skolene har et kristent grunnsyn, mens andre ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn – de kalles frilynte.

Kristne skoler

De fleste kristne folkehøgskolene er enten eid av eller nært knyttet til kristne organisasjoner eller trossamfunn. På de kristne folkehøgskolene bygger undervisningen, og skolens program ellers, på et kristent grunnsyn. Noen skoler har kristendom som fellesfag, og mange vil ha tilbud om frivillige samlinger med kristent innhold, som bibelgrupper og lignende.

Frilynte skoler

De frilynte folkehøgskolene har ikke ett bestemt livssyn som utgangspunkt. Skolenes verdigrunnlag vil være knyttet til etablerte fellesverdier i norsk kultur og i menneskerettighetene. Formuleringen av det, og hvordan verdigrunnlaget preger livet på skolen, kan variere. De frilynte folkehøgskolene er eid av stiftelser, organisasjoner eller fylkeskommuner.

Vil du vite mer om profilen til en skole, eller hvordan verdigrunnlaget preger den, kan du sjekke siden deres her eller skolens nettsted. Eller kontakte skolen og spørre. Både frilynte og kristne folkehøgskoler vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.

Her ser du alle skolene, og du kan du velge om du vil se bare kristne eller frilynte:

Bestill katalogen for 2021/2022