Til hovedinnhold

- Etter 13 års skolegang gleder jeg meg til å gjøre noe helt annet

Adrian var ikke i tvil om at han ønsket seg et annerledes år etter videregående. Nå gleder han seg til å starte på drømmelinja på folkehøgskole i Trøndelag.

– Etter 13 år på skolen kjenner jeg på at jeg har lyst til å gjøre noe helt annet, sier Adrian Jacobsen fra Stokke i Sandefjord kommune.

– Jeg gleder meg til å komme til en annen del av Norge, prøve noe nytt – og ikke minst bo på internat sammen med andre ungdommer, fortsetter han.

– Det blir nesten som et stort kollektiv!

Allerede tidlig i januar bestemte han seg for å søke folkehøgskole, og gikk gjennom tilbudet på folkehogskole.no. Det var mange linjer å velge mellom for en som er glad i idrett. Han laget seg en liste over alle skoler som så spennende ut.

Adrian selfie, smiler

Adrian gleder seg til å gjøre noe helt annet etter videregående, og har funnet drømmelinja på folkehøgskole i Trøndelag.

Se alle de ulike linjene innen friluftsliv, idrett og sport

Fant drømmelinja

– Etterpå søkte jeg på YouTube og så filmer fra de ulike linjene. Det var veldig mye bra innhold! På samme måte sjekket jeg Instagram, for å finne ut hvor jeg hadde aller mest lyst til å dra, sier han.

Valget falt på linja Multisport X BaliRødde folkehøgskole utenfor Trondheim.

 

– Det som fristet mest med linja var egentlig at de gjør så mye forskjellig. Jeg er glad i å oppleve nye ting, og gleder meg til å få teste mer til høsten, sier Adrian.

Selv har Adrian vært aktiv klatrer i flere år, og han er glad i å trene. At linja skal teste ut idretter han aldri har vært borti tidligere er bare positivt.

– Noe av det jeg gleder meg aller mest til er at vi skal på dirtbike-tur. Hinderløype og stisykling i skogen har jeg aldri prøvd før, det tror jeg blir veldig gøy!

View this post on Instagram

I dag har klassen gjort litt forskjellig?? Noen av oss tok turen i bakken for å øve på downhill biking, mens andre tok turen til sentrum av Åre for litt shopping og skating?? I morgen skal alle i bakken sammen før vi tar turen hjemover til Rødde?? #roddefhs #fhsliv #folkehøgskolene #roddemultisportbali

A post shared by Multisport Bali (@roddemultisportbali) on

Les også: Sånn velger du folkehøgskole: Årets elever gir sine beste tips

Nye venner

Adrian kjenner ingen andre som skal begynne på samme folkehøgskole, men han tror det skal gå fort å finne nye venner på skolen. Aller mest spent er han på hvem han skal dele rom med.

– Jeg ville bo på dobbeltrom og gleder meg til å få en romkamerat. Det er liksom en del av det å gå på folkehøgskole! Selvfølgelig er jeg spent på å se hvem jeg skal bo med, smiler han.

Hjemme i Stokke vet han om flere andre som har valgt folkehøgskole til høsten, og foreldrene hans har vært veldig positivet til valget.

– Mamma og pappa synes det er lurt at jeg får en pause mellom videregående og studier, og har vært veldig positive til at jeg vil på folkehøgskole. De har aldri gått det selv, men jeg har flere søskenbarn som har valgt det tidligere og som har tipset meg om å gjøre det samme, sier Adrian.

– De har bare sagt bra ting om folkehøgskole.

Adrian Jacobsen portrett på bro

Adrian gleder seg til å flytte et stykke hjemmefra og få nye venner på folkehøgskolen.

Les også: Folkehøgskole til høsten

Tenkeår

Siden Adrian bestemte seg tidlig, har han sluppet å gruble på hvilke studier han kan tenke seg videre. Nå kan han utsette det valget til neste år.

– Jeg søkte tidlig, og har visst lenge at jeg skal på folkehøgskole til høsten. Det har vært veldig godt i vår å slippe tenke mer på hva jeg skal gjøre etter videregående, sier han.

– Jeg vet jeg har lyst til å jobbe med mennesker senere. Nå får jeg bedre tid til å finne ut hva jeg skal studere.

Selv om opptaket til folkehøgskolene startet 1.februar, er det mulig å søke helt frem til skolestart. Skolene tar opp elever så lenge de har ledige plasser. På folkehogskole.no kan du i hele sommer se hvilke linjer det fremdeles er mulig å søke plass på.

Kunnskapsminister Guri Melby angrer på at hun selv ikke valgte folkehøgskole før studier. I filmen under forteller hun også om hvordan folkehøgskolene forbereder seg mot skolestart høsten 2020.

Finn ledige plasser på folkehøgskole
384