Til hovedinnhold

Müslibarer og energibomber fra Hadeland folkehøgskole

Skal du ut på tur? Ta med dine egne hjemmelagde müslibarer og energibomber! Oppskriftene kommer rett fra kjøkkenet på Hadeland folkehøgskole. 

Oppskrift og bilder: Marianne Olerud, Hadeland folkehøgskole

Marianne Olerud

Marianne Olerud, Hadeland folkehøgskole, deler gode oppskrifter på müslibarer og energibomber

Energibomber med aprikos

muslikule

Energibomber med aprikos – perfekt til helgeturen!

15 minutter – 20-25 stykker

125 gram ristede cashewnøtter

50 mandler eller pistasjnøtter

16 tørkede aprikoser

1 dl myke rosiner (bløtlagt i vann i en time)

3 spiseskjeer økologisk honning

Revet skall og saft av 1/2 sitron

Slik gjør du:

Bland sammen i en blender.

Rull til små boller.

Oppbevar i fryseren til de skal brukes.

muslikuler

Lekre energibomber med aprikos

På Hadeland folkehøgskole tar de kostholdet på alvor

 

Müslibarer

muslibar

Müslibarene fra Hadeland folkehøgskole er perfekte til å ta med på tur!

2,5 dl havregryn

2,5 dl kokosmasse

1,5 dl malt quinoa (males på blender)

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner

2 dl hakkede dadler eller aprikos

50 gram smør

40 gram kokosfett

0,5 dl økologisk honning

Slik gjør du:

Dekk en form med bakepapir.

Rist havregryn, kokosmasse, sesamfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner lett ved moderat temperatur i en tørr stekepanne. Lun til du kjenner en nøtteaktig lukt, cirka 5-6 minutter.

Avkjøl og tilsett hakkede dadler eller aprikoser.

Smelt smør og kokosolje ved svak varme i en lav kjele og tilsett honning.

Rør i 2-3 minutter til det er godt blandet.

Tilsett det tørre og bland godt.

Spre deigen utover formen og press.

Skjær i ruter.

Müslibarene kan oppbevares i fryser eller kjøleskap til de skal brukes.

muslibar2

Lekre müslibarer!

Hadeland folkehøgskole: Skolen der øst møter vest.

 

108