Dette er de 8 mest populære folkehøgskolelinjene

Du bør søke NÅ om du vil gå på en av disse 8 linjene. I forhold til antall plasser på linjen, så er det disse linjene som har fått flest søkere.

Folkehøgskole Australia studietur

Folkehøgskoleelever på studietur til Australia

Folkehøgskolene er i full gang med opptaket til skoleåret som begynner i august. Man kan søke når som helst helt fram til skolestart, men på mange linjer lønner det seg å søke allerede nå. Det er begrenset med antall plasser på linjene og enkelte linjetyper er nesten fulle.

De mest fulle linjene er:

1, Håndball

Håndball på folkehøgskolene er både givende og krevende

Folkehøgskolenes håndballinjer har blitt svært populære. Man kan velge mellom linjer der hovedfokuset kun er håndball, men man kan også velge mer allmenne ballsportlinjer der håndball kan inngå som en del av undervisningen.

– Mangfold gjør oss bedre, sier håndballstjerne Hanne Hegh

2, Afrika

Man kan lære mye på en studietur til Afrika

Man kan lære mye om Afrika på folkehøgskolene. Noen linjer har fokus på Afrikas natur, andre på ulike bistandsprosjekter og andre igjen ser på ulike sider av det store kontinentet. Alle linjene har studieturer til Afrika, men til ulike land.

Hvilken del av Afrika interesserer deg mest?

Folkehøgskoleåret mitt endret mange holdninger til Afrika

3, Jazz, storband

Jazz og storband har blitt en svært populær linje på folkehøgskolene

Flere og flere ungdommer ønsker å bruke et år på å bli skikkelig gode til å spille jazz- og storbandmusikk. Jazz og storbandlinjene på folkehøgskolene fylles fort opp og det lønner seg å søke fort om man vil ha plass.

På enkelte skoler kan linjen allerede være fylt opp, men så trenger de akkurat en trommis eller en bassist og da kan det likevel være plass til akkurat det. Ta derfor kontakt med skolen for å høre.

Den viktigste utdannelsen

4, Psykologi

Generasjon prestasjon blir veldig fort til generasjon depresjon

Psykologilinjene på folkehøgskolene har vært svært populære i mange år. For enkelte er det en måte å teste ut om det er dette de skal studere. Andre ønsker bare å lære mer om psykologi før de skal jobbe med noe helt annet. Det er en stor fordel å kunne mye om menneskets psyke uansett hva du skal gjøre resten av livet.

Folkehøgskolene har en viktig plass i samfunnet

5, Hundekjøring

To jenter på hundekjøring folkehøgskole

Hundekjøring har blitt en svært populær linje på folkehøgskolene.

Folkehøgskolene ser at mange søkere velger noe eksotisk og spennende når de skal velge linje. Og hva er mer eksotisk i Norge enn hundekjøring?

Hundekjøringslinjene på folkehøgskolene har blitt svært populære de siste årene og det lønner seg å søke fort om man vil ha et år med hunder og flott natur.

Folkehøgskolene helt avgjørende for Finnmarksløpets suksess

6, Australia

Folkehøgskole på studietur til Australia. Bilde av kengurubaby

Studietur til «down under» frister mange norske ungdommer. Og hvem kan vel si nei til denne søte kenguruen?

Er du en av dem som er nysgjerrig på landet «down under»? Da bør du forte seg å søke om plass for Australialinjene på folkehøgskolene har fått mange søkere og det er få plasser igjen.

Studieturene til Australia gir deg mulighet til å komme deg ut i den ville naturen, spennende møter med aboriginere og å se et dyreliv som ikke finnes andre plasser.

Hvorfor har folkehøgskolene studiereiser?

7, Klassisk, korps, orkester

Gutt spiller tuba på folkehøgskole

Korpsmusikk og klassisk musikk har også blitt svært populært på folkehøgskolene

Korpsmusikken har hatt en vekst i rekrutteringen de siste årene. På folkehøgskolene har korpsmusikk og klassisk musikk også blitt mer populært og mange ungdommer velger å ta med seg korpsgleden for å fordype seg i instrumentet sitt et år.

Ikke bare listepop

8, Arkitektur

Arkitektur folkehøgskole samarbeid

Arkitekturlinjene på folkehøgskolene handler også mye om samarbeid

Mange blir overrasket når de hører at folkehøgskolene også har linjer innen arkitektur. Disse linjene har fått mange søkere de siste årene og er en gylden mulighet til å teste ut om man ønsker å studere arkitektur etter folkehøgskolen. Mange vil også oppleve at de stiller sterkere dersom de vil søke seg inn på arkitekthøgskoler etter et år med arkitektur på folkehøgskolen.

Skolen som advarte elevene før de begynte

Andre populære linjer

Du bør også søke snart om du vurderer en av disse linjene:

Søk folkehøgskole nå!