Til hovedinnhold

Dette er de ti mest populære linjene i 2017

Skal du på folkehøgskole til høsten? Hvis du ønsker å gå på en av disse ti linjene, så haster det med å søke!

Folkehøgskolene setter rekord i antall søkere og enkelte linjer har flere søkere enn det er plasser. Dette gjelder spesielt linjer som kun finnes på noen få skoler.

De ti linjene som det haster mest å søke på er:

1, Redning og beredskap

Mange av søkerne til en av linjene innen Redning og beredskap drømmer om å komme inn på Politihøgskolen. Jobb i ambulanser, i fengsler, i vaktselskaper eller lignende, står også høyt på ønskelisten.

På folkehøgskolene får du prøvd ut ulike sider ved det å jobbe med redning og beredskap før du skal bestemme deg for hva du vil gjøre resten av livet.

På flere av linjene innen Redning og beredskap får man være med og se hvordan ulike nødetater jobber i både Norge og utlandet.

På flere av linjene innen Redning og beredskap får man være med og se hvordan ulike nødetater jobber i både Norge og utlandet. Her er bilde fra Fredly folkehøgskole

Les mer om Redning og beredskap

2, Tilrettelagt undervisning

Folkehøgskolene har mange tilbud innen Tilrettelagt undervisning. Dette er linjer der du kan trene på å bo for deg selv, og dyrke dine interesser, med ekstra oppfølging. Linjene er tilrettelagt for ulike typer fysiske og psykiske begrensninger.

Lundheim tilrettelagt

Linjene er spesielt tilrettelagt ulike fysiske og psykiske begrensninger. Her er bilde fra Lundheim folkehøgskole

Les mer om Tilrettelagt undervisning

3, Paragliding og luftsport

Linjene innen Paragliding og luftsport er for de tøffe som gjerne vil se verden litt ovenfra. Her kan du drive med både paragliding, kiting og fallskjermshopp, og på enkelte av linjene kan det kombineres med både dykking og andre idretter.

Paragliding og luftsport er for de tøffe som ikke alltid trenger å ha fast grunn under føttene

Paragliding og luftsport er for de tøffe som ikke alltid trenger å ha fast grunn under føttene. Her er bilde fra Voss folkehøgskule

Les mer om Paragliding og luftsport

4, Data, eSport og spillutvikling

På tross av enda flere tilbud innen Data, eSport og spillutvikling, så er dette fortsatt linjer som fylles fort. Du kan nå velge blant ulike typer linjer, enten du er kunstner eller designer som ønsker å fordype deg i spill eller du er gamer som ønsker å bli enda bedre til å spille.

Det finnes linjer for deg uansett om du ønsker å lage spill eller å spille spill

Det finnes linjer for deg uansett om du ønsker å lage spill eller å spille spill. Her er bilde fra Sunnhordland folkehøgskule

Les mer om Data, eSport og spillutvikling

5, Sosial, helse og omsorg

Linjene innen Sosial, helse og omsorg varierer stort. Her kan du velge linjer innen barne- og ungdomsarbeid, frivillig arbeid og psykologi- og sosiologilinjer.

Det kan være året der du tester ut om dette er retningen du ønsker å velge i livet, men det kan også være året der lærer mer om deg selv.

Frivillig arbeid med flyktninger er en av retningene du kan velge

Frivillig arbeid med flyktninger er en av retningene du kan velge. Her er bilde fra Skjeberg folkehøyskole

Les mer om Sosial, helse og omsorg

6, Cosplay

Cosplaylinjene er forholdsvis nye på folkehøgskolene, men de har rukket å bli svært populære på kort tid. På linjene innen Cosplay lærer du grunnleggende syteknikker og andre typer håndverk som du trenger for å kunne lage det perfekte cosplaykostymet.

På Cosplaylinjene lærer du å sy og å sette sammen flotte cosplaykostymer. Her er bilde fra Namdals folkehøgskole

På Cosplaylinjene lærer du å sy og å sette sammen flotte cosplaykostymer. Her er bilde fra Namdals folkehøgskole

Les mer om Cosplay

7, Surfing, vannsport og seiling

På tross av et bredt utvalg av linjer innen Surfing, vannsport og seiling, så er det venteliste på flere av linjene. Dette er linjene for deg som er glad i sjø og vann, og som har lyst til å prøve deg i det våte element.

Du trenger ikke være ekspert på å surfe, men det kan være en fordel å være glad i vann. Bildet er fra Grenland folkehøgskole

Du trenger ikke være ekspert på å surfe, men det kan være en fordel å være glad i vann. Bildet er fra Grenland folkehøgskole

Les mer om Surfing, vannsport og seiling

8, Reiseliv

Folkehøgskolene har mange linjer innen Reiseliv og likevel rapporterer skolene om nesten fulle linjer. På reiselivslinjene kommer du på baksiden av landene du besøker og du får se noe annet enn du ville sett som turist.

Man kan få oppleve andre deler av verden med en av folkehøgskolenes reiselivslinjer

Man kan få oppleve andre deler av verden med en av folkehøgskolenes reiselivslinjer. Bildet er fra Seljord folkehøgskule

Les mer om Reiseliv

9, Ledertrening

Flere av folkehøgskolenes linjer innen Ledertrening er beregnet for andreårselever, men det finnes også linjer for deg som ønsker å teste ut om du ønsker å bli en framtidig leder.

Vil du teste ut om det bor en leder i deg? Bildet er fra SKAP folkehøyskole

Vil du teste ut om det bor en leder i deg? Bildet er fra SKAP folkehøyskole

Les mer om Ledertrening

10, Ekstremsport

Linjene innen Ekstremsport er for deg som ønsker å bruke kroppen og å teste ut nye elementer. Linjene har ulikt fokus, men felles for dem alle er at du får strukket dine grenser og prøvd ut nye ting.

På ekstremsportlinjene får du prøvd ut nye sider av deg selv. Bildet er fra Borgund folkehøgskole

På ekstremsportlinjene får du prøvd ut nye sider av deg selv. Bildet er fra Borgund folkehøgskole

Les mer om Ekstremsport

I tillegg til disse linjene, så finnes det mange andre spennende linjer på folkehøgskolene. Du kan søke om plass helt fram til skolestart, men jo tidligere du søker, jo større sjanse er det for at du får plass på akkurat den linjen du har lyst til å gå på.

Oversikt over alle linjer på norske folkehøgskoler

Finn alle linjer

Kommentarer