600 ulike linjer å velge mellom

Folkehøgskolene har alt fra friluftsliv til esport. Fra filosofi til cosplay. I tillegg er det valgfag, fellesfag og studieturer.

_MG_4758

Det er noe for enhver smak på Norges 80 ulike folkehøgskoler

Folkehøgskolene har ingen linjer som passer meg

Uansett om du er sporty, kunstnerisk, filosofisk eller noe helt annet, så er det helt sikkert en linje som passer for alle. Det er 600 linjer innen 75 fag. De fordeler seg i disse kategoriene:

2015-11-27_1448615115

Hestelinjer er en av de mange mulighetene på folkehøgskolene

Skal jeg holde på med bare en ting et helt år?

Det er ulikt fra folkehøgskole til folkehøgskole hvor konsentrert du jobber med ett enkelt fag. Noen av linjene er satt sammen av flere ting eller linjene er brede slik at du kommer til å holde på med mye innenfor samme område. I tillegg vil du også ha en mengde valgfag og fellesfag, du vil ha studieturer og ulike felles opplegg med de andre på skolen. Folkehøgskoleåret er sammensatt.

I tillegg tilbyr enkelte skoler muligheten til å velge mer enn en linje.

2015-10-12_1444670390

Folkehøgskoleåret byr på mer enn bare linjefaget

Er alle linjene innen samme fag helt like?

Nei, hver enkelt skole legger opp linjene helt uavhengig av hverandre. Folkehøgskolene har ikke fast pensum og det er derfor heller ikke noe krav til hva du skal ha vært igjennom på en linje. Mange skoler tilpasser undervisningen noe etter elevenes ønsker og behov. I tillegg er det ulikt fra skole til skole hvor mye linjene samarbeider om ulike prosjekter.

Les informasjonen som hver enkelt skole har lagt ut på folkehøgskolenes nettsider.

2014-09-06_1409967492

Har du en musiker i magen?

Hva hvis nivået på undervisningen er for høyt for meg?

På de fleste linjer går det elever som har ulikt utgangspunkt og alle er velkomne. Vi vet at enkelte er redde for at de er «for dårlige» til å kunne gå på en linje. Det er synd for folkehøgskolene er for alle, uansett bakgrunn og evner. Du må være villig til å bli med på alle aktivitetene for det er motivasjonen som er det sentrale for folkehøgskolene. Siden folkehøgskolene ikke har karakterer og eksamen, så trenger du ikke være redd for å få negative bedømminger. Du må også huske at du lærer mye av å bomme og av å gjøre feil. Det er rom for dette på folkehøgskolen.

Enkelte skoler og linjer krever noe forkunnskaper. Det gjelder spesielt linjer der man må kunne spille et instrument. Sjekk med de aktuelle skolene.

Enkelte skoler setter også noen fysiske krav på idrettslinjen. Sjekk dette med de aktuelle skolene.

2015-02-10_1423528432

Folkehøgskolene har mange ulike typer fotolinjer

Er alle skolene like?

Nei, skolene er ganske ulike selv om de også har mange felles trekk. De har ulik størrelse, noen skoler har mange ulike typer linjer mens andre kun har for eksempel musikk eller idrett, noen skoler er kristne mens andre er frilynte og så har skolene ulik prosjekter og satsingsområder. Skolene ligger også på ulike typer plasser over hele landet. Noen ligger i større byer, andre ligger i mindre byer og noen ligger i små tettsteder.

Felles for alle er at:

Søk folkehøgskole nå