Til hovedinnhold

Skogn folkehøgskole

Velkommen til et opplevelsesrikt år midt i hjertet av Trøndelag. Her kommer du garantert til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer. Dette skjer sammen med andre som blir dine venner for livet.  Vi regner med at skoleåret 20/21 går som normalt, da våre studieturer går etter jul neste år.  

Søk på skolenLinjer

Skolen ligger midt blant vakre gårder i Levanger kommune i Trøndelag. Her finnes både fjell og fjord, og lurer du på hva et kulturlandskap er, bare se ut vinduet. Jorder og enger grenser til skog og sjø på alle kanter. Vi har internatkapasitet til 115 elever, og i snart 120 år har vi satt vårt preg på bygda Skogn. 

Vi på Skogn folkehøgskole bryr oss ikke så mye om du er en hipster, rocker, punker, soss, byfis eller bondeknøl. En grunnleggende ting i Trønderriket er at vi alle er mennesker med omtrent de samme utfordringene - og mulighetene. Vi har alle en spesiell erfaring fra vårt liv som gjør hver av oss interessant som menneske.

Skolen har en koselig matsal og peisestue i tilknytning til kjøkkenet. Kaffe, te og frukt er tilgjengelig i matsalen fra kl 08:00 til 23:00. Personalet disker opp lekre måltider med god mat:

Hva betyr Alt-inkludert-merket? 
Som elever skal dere ha de samme turene og de samme mulighetene. Det vil si at når du begynner på en linje så er alle normale utgifter dekket (les mer her...)

Skolestart ++

:

 

Dette står vi for

Skogn folkehøgskole er en frilynt skole som er åpen for alle livssyn. Målet vårt er å gi alle elever mulighet for selvutvikling gjennom det sosiale og opplevelser sammen med andre. Denne kombinasjonen av det sosiale sammen med opplevelser som utfordrer deg som individ, er det vi kaller magiske opplevelser.

Vi er empatiske, vi hører på deg og vi tror på deg - men vi er også i stand til å gi deg et rævspark hvis du trenger det.
Vi kaller det EMR - EmpatiMedRævspark. Du må gjerne gi oss EMR også ved behov!

Et år på Skogn folkehøgskole vil gi deg vekst og utvikling i form av kunnskap, trivsel, selvutvikling, fellesskap, vennskap, omsorg, utfordringer, konfliktløsning, toleranse, lek og moro. 

Bla i skolekatalogen

Elever forteller

Nettsidene våre

 

Fellesfagene er den delen av undervisningen som er utenom linjefaget, og felles for alle som går på Skogn Folkehøgskole. Fellesfagene legger vekt på å være dagsaktuelle tema fra hele verden. 

I fellesfagene både gjør vi ting sammen, diskuterer og får foredrag om de store linjene innen psykologi, biologi, store tenkere innen filosofi og allmennfaglige emner. I fellesfagene vil du få seksualundervisning, du vil få høre om Arne Næss og bli presentert for vannapeteori, du vil få lov til å synge i kor, vi vil trene sammen, vi vil samle oss om tema som blir diskutert i elevgruppen.

Vi legger vekt på at vi skal ha lite teoriundervisning, men det skal være svært god undervisning. Erfaringsmessig finner alle elevene våre både nye ideer, tanker og lærer nye ting i disse fagene.

Når vi gjør så mye praktisk som vi gjør på Skogn folkehøgskole, synes mange det er godt å få litt teori og å gjøre ting sammen med hele skolen.

Fellesfagene utgjør ca 9 timer pr uke, med hovedtyngde på fredag og lørdag.Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, et på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til knivmaking til kunst, jeger- og båtførerprøve.
Skolen kan tilby ca 30 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Bildefilosofi

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i hovedsak, men kan også være noe utendørs.

Fluebinding

Alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Kurs i enhånds, og tohånds fluekasting. Skolen er også her sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hybelmat

Praktisk og teoretisk tillaging av sunn, billig og praktisk mat, for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk".

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Miniatyrskyting

15 meter innendørs skyting med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program.

Musikk og scene

Revy/Drama

Et valgfag der du får prøve å opptre, arrangere og sette opp en forestilling for de andre elevene. Det blir mye morsomt og kreativt samarbeid med de andre elevene.

Samspill

Scrapbook

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spinning

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet.

Strikking

Surfcasting

Kast opptil 200 meter med skolens surfcast utstyr. Surfcasting er fiske fra land, gjerne i kombinasjon med agn. Vannvittig spennende i en av verdens mest artsrike fjorder.

Tegning/maling

Tekstil

Våtkort kano/kajakk

Praktisk og teoretisk læring fram til våtkort for kajakk/kano. Hvis du ønsker å ta prøven er det et eksamensgebyr.

Volleyball

Volleyball er et valgfag med fokus på utvikling og spill. Man har enkle øvelser for å forbedre sin teknikk og man har en del spillsekvenser slik at man ser helheten i spillet.

Yoga

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den lengste turen er 9.1 mil lang, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter under denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjella, Børgefjell eller Forra nasjonalpark, med ulike hytter til disposisjon.

Baltikum

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Opplev Baltikum turen er en tur som går av stabelen i november og som tar oss med på buss- og fergereise til Riga eller Tallin via Stockholm og ferge. Vel fremme blir det felles opplevelser som konserter og læring om østeuropeisk kultur. En av dagene er linjespesifikk, og vi opplever da alt fra Shotokan til tradisjonelt håndverk, elvefiske og trening på østeuropeisk vis. Vi busser rundt i Baltikum og får med oss overgangen fra kommunisme til kapitalisme, hvor landene meget raskt går fra gammeldagse østeuropeiske byer til moderne metropol. Tallin og Riga vokser raskere og moderniseres raskere enn noen andre byer i Europa – men her kan man fremdeles finne krysningen mellom Øst og Vest og Kommunisme og Kapitalisme. En herlig kontrast for alle dere som senere skal til USA, eller Asia.Turen er lagt opp slik at vi får med oss den store lysfestivalen, og Latvias nasjonaldag. Dette er noe anderledes enn 17 mai her hjemme. 

Blåtur

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Hos oss deler du rom med en annen elev. Rommene er utstyrt med vask/speil, skap, skrivepult og seng. Dere bor på avdelinger og deler toalett og bad med de andre på avdelingen. Det er flere dusjer på hver avdeling, og de kan låses. I tillegg finnes det en hyggelig fellesstue og et lite kjøkken på avdelinga.

På rommet ditt kan du henge opp bilder på veggene og gjøre rommet akkurat så personlig og koselig som du ønsker. Du kan låne dyne/pute mot kr 400,- i året.

I det nye internatet, ferdigstilt høst 2017, har alle rom eget bad. Der kan vi tilby 44 sengeplasser i dobbeltrom. 

Det går an å få enerom ved helt spesielle behov. Enerom har ikke eget bad, du deler dusj og toalett med andre.

Fasiliteter

 • Auditorium / kinosal
 • Gymsal med scene
 • Treningsrom med apparater/vekter (nytt 2016)
 • Fotostudio
 • Lydstudio
 • Peisestue
 • Bosso - TV/filmrom med gedigen sofa
 • Stue/kjøkken på hver avdeling
 • Spillrom
 • Biljardrom
 • Badstue
 • Bordtennis
 • Fotballspill
 • Spinningsykler
 • Stort uteområde 
 • Skytebane for luft/bue inne og ute
 • Treningsapparat ute
 • Parkeringsplasser for elever
 • Tegnesal
 • 40 minutter fra Værnes flyplass
 • 60 minutter fra Trondheim
 • 8 km til Levanger by
 • 800 meter til togstasjon

Du kommer deg til skolen med tog, fly eller bil. Vi henter gjerne på togstasjonen om du har mye bagasje.
Hvis du kjører bil, tar du av fra E6 på avkjørsel skiltet Skogn, og følger deretter skilt Folkehøgskole. Skolen ligger ca 2 km fra E6.

Finn reiserute fra der du bor

 • Svømmehall 3 minutters gåtur 
 • Skognhallen 3 minutters gåtur 
 • Sentrum med butikker, kafé, minibank og pizzeria ca 800 m 
 • Magneten kjøpesenter 8 km 
 • Bowling 8 km
 • 3T og Trønderhallen med badeanlegg ca 1 mil fra skolen
 • Levanger by med mange tilbud 8 km fra skolen
 • Trondheimsfjorden 2 km unna, med fiske- og bademuligheter
 • Skolestart: lørdag 22. august 2020
 • Felles bli-kjent-tur en uke etter skolestart
 • Skofoade
 • Gjørmedag
 • Høstferie
 • Studieturer
 • Elevkvelder 
 • Juleverksted først i desember
 • Juleavslutning med julebord og alt som hører til
 • Juleferie
 • Elevstyrt uke
 • Skofo-cup
 • Familiehelg med tema
 • Vinterferie
 • Felles tur til Åre
 • Brasilløp med innsamling til barnehjemmet AbraC i Brasil
 • Studieturer 
 • Påskeferie
 • Blåtur
 • Siste skoledag 

Felles oppstartstur
Hele skolen drar på en felles oppstartstur på 4-5 dager et sted i Trøndelag.

Juleverksted
Vi har to dager i desember der vi har fokus på juleaktiviteter, slik som pepperkakebaking, lysstøping, julekort, toving, nisser og andre juleting. Dette gir en ro og god desemberstemning på skolen.

Familiehelg
Dette er et prosjekt som bygges opp over tid og starter med en prosjektuke før vi tar i mot foresatte og familie i selve familiehelga. Mye av det vi gjør er på kryss og tvers av linjer, man kan velge det man vil jobbe mot og har størst interesse for. Det er satt av tid til å vise frem hva elevene gjør på hverdagene til de besøkende denne helga. Lørdag kveld er det festmiddag med underholdning.

Elevstyrt uke
En uke der eleven selv bestemmer hva man vil gjøre, med tips og råd fra de ansatte. Det kan ha noe med linja å gjøre, men man kan også velge å lære seg noe helt nytt fra bunnen av. Denne uken er det virkelig opp til eleven selv om hvor mye man vil sitte igjen med etterpå. 

Både ansatte og elevene selv organiserer aktiviteter på kveldstid. Det kan være alt fra quiz til skattejakt, jentekveld eller filmkveld. En del av disse aktivitetene er organiserte, mens en del er spontane. 

Spesielle aktiviteter kan også være:

 • halloween
 • elevkvelder
 • Skofo-games
 • swingkurs
 • volleyballturnering
 • brettspill
 • nattevandring
 • avdelingskonkurranser
 • bowlingkveld
 • amazing race 

Du må være fylt 18 år før jul 2020 for å være elev hos oss.

Lars Waade

Rektor

Epost: rektor@skognfhs.no
Telefon: 74085721
Facebook

Jørn Kristian Berg

Inspektør

Epost: inspektor@skognfhs.no
Telefon: 74085722

Arnhild Berg

Internat- og kjøkkenleder

Epost: internat@skognfhs.no

Ragnhild Løvli

Kontorleder

Epost: kontor@skognfhs.no
Telefon: 74085720

Ole Gunnar Nordahl

Driftsleder

Epost: vaktmester@skognfhs.no

Marcus Edvardsen

Systemansvarlig

Epost: system@skognfhs.no

Tone Viktil

Renholder

Epost: tone.viktil@skognfhs.no

John Olav Oldren

Lærer på linja Fiske og friluftsliv i Norge og Europa

Dan Skjæveland

Dan Skjæveland debuterte på Høstutstillingen i 2014 og fikk samme år tildelt medlemskap hos NBK og UKS. Han har mottatt stipender fra Norsk Kulturråd, Statens Kunstnerstipend m.fl. og han jobber på sin første bok. Skjæveland var med på å starte opp fotolinja på Skogn Folkehøgskole i 2016.

Epost: foto@skognfhs.no
Nettside
Instagram: @dan.skjaeveland

Hector Hernandez Rosas

Hector Hernandez Rosas er 31 år gammel og fullførte sin mastergrad innenfor kunstfaget ved The Complutense University, Madrid i 2014. Han har siden han gikk ut av skolen deltatt på en rekke utstillinger internasjonalt og blitt tildelt kunstneropphold i flere land. Han er medlem av Forbundet Frie Fotografer og jobber med lengre fotoprosjekter.

Epost: foto@skognfhs.no
Nettside
Instagram: @hectorhernandezrosas

Gene Edgerton

Lærer

Gene Edgerton kommer fra USA og var selv elev ved Skogn folkehøgskole i 1989/90. Han har tatt en solid utdannelse i USA som styrker skolen både faglig og sosialt.I tillegg har Gene utstrakt kulturforståelse og erfaring fra mange kulturer rundt omkring i verden. Han har besøkt over 35 ulike land og jobbet omkring 10 år i bl.a. Sør-Korea, Oman, Ukraina, Tyskland og Afghanistan.

Epost: gene.edgerton@skognfhs.no

Hege Hov Lomsdal

Lærer

Epost: hege.eggen.hov@skognfhs.no

Per Christian Rolin

Lærer på linja VoiceSing - vokal crossover

Per Christian Rolin er 38 år gammel og har utdanning i musikk fra Lærerhøgskolen i Vestfold, Universitet i Oslo, og Norges Musikkhøgskole. Han har lang erfaring som musiker, instruktør og dirigent og har jobbet med sang og musikk i grunnskolen, kulturskolen og her på SkoFo.  For tiden dirigerer han Levanger Kammerkor, og tar frilansoppdrag som pianist og instruktør.

Håvard Ness

Håvard kommer fra Skogn og har tidligere vært lærer på Rødde folkehøgskole. Han er birøkter, glad i å lage ting selv, miljøengasjert og kjører selvsagt el-bil.

Han har en bachelor i Communication studies og en master i 3d animasjon og post-produksjon fra Storbittania. Han har jobbet 5 år i kommunikasjonsbransjen i Norge og 5 år med post-produksjon i London.

Jørgen Botero Mardal

Lærer friluftsliv

Jørgen kommer fra Sømna på Helgelandskysten og har arbeidet på Skogn folkehøgskole siden høsten 2016. Fra tidligere har han arbeidet på folkhøgskole på Sørlandet i 2 år  og vært foreleser og timelærer på Nord Universitet innenfor idrett, kroppsøving og friluftsliv. Jørgen er glad i å være ute både sommer og vinter, enten det er på sykkelsetet, i klatreveggen, med ski på beina eller i en kano.

 

Epost: Jbm@skognfhs.no

Marit Nordholmen

Lærer

Epost: marit.nordholmen@skognfhs.no

Vidar Moe

Lærer

Epost: vidar.moe@skognfhs.no

Åge Morten Veimo

Lærer

Epost: aagemorten.veimo@skognfhs.no

Randi Sandnes Bjørås

Kokk

Epost: randi.bjoeraas@skognfhs.no

Grethe Kvam Aatlo

Kjøkkenassistent

Epost: grethe.kvam.aatlo@skognfhs.no

Hanne Kristiansen

Kjøkkenassistent

Var elev her, nå er jeg å finne nær eller på skolens kjøkken enten i farten med en brøddeig eller på tur med vaskemoppen. Det jeg liker best med jobben er alle de gode skøyerstreker og historier fra elevene mine. Slenger du på en god og tørr vits i tillegg så blir det «ille bra» og der røpet jeg at jeg er oppvokst i Østfold. Liker turer, rock, metal, turmat, fotball, hund, strikking og potetgull. 

Epost: hanne.kristiansen@skognfhs.no

Haili Liang

Kjøkkenassistent (vikar)

Epost: haili.liang@skognfhs.no

Linjer på Skogn folkehøgskole

Bue - jakt og fiske

Skogn folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Foto din stil

Skogn folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Fiske og friluftsliv

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Håndball

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Livslinja - kropp, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

USA film og friluftsliv

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ingrid Pedersen

Miljøet passer for de fleste og man kan se at folk trives på skolen! Lærerne stiller opp på alt og engasjerer seg godt i både skoledagen og ettermiddagene :)

Ingrid Pedersen

Klikk på bildet så får du lese det David skriver selv.

David Lesto-Raad
Simen Vatnan

Det er noe av det beste jeg har opplevd i mitt liv: Det er noe å finne på hele tiden, vi har fått dem beste lærerne som alltid er der for deg. Venner skaffer du kjempefort!

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til VM

Amalie Anker Johansson kom til Skogn folkehøgskole som nybegynner i kickboksing. Nå, tre år senere, er hun klar for sitt første VM.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen