Oppskrift på Margunns populære glutenfrie brød
Noen av skolene våre legger enormt mye kjærlighet i maten som blir servert til elevene. Etter skoleslutt har Sunnhordland Folkehøgskule blitt nedringt fra tidligere elever, på jakt etter husmor, Margunn Bjellan, sitt fantastiske glutenfrie brød. Vi kan jo ikke la en slik skatt være sjult. Derfor har vi lyst til å dele den med deg!
Dette trenger du:
1 pakke Semper glutenfritt mel
2,5 dl glutenfri havregryn
1,5 dl gresskarkjerner
2 dl gulrot (eller «rasp» frå ferskpressa juice)
1 pk gjær
4 dl vann
0,5 dl olje
Slik gjør du det:
Bland sammen det tørre
Rør gjær ut i lunka vann
Bland alt sammen og hev i bollen
Fyll i 1-2 former
Etterhev og steik på ca. 180 grader
Margunn steiker brødet i ca. 30 minutter, men dette vil variere litt etter hvilken ovn du har.
Derfor er det lurt å følge godt med under steikingen.
Nyt!
Mest lest
– Jeg har aldri vært lykkeligere enn det jeg har…
«Jeg kom inn på skolen, jeg takket ja, og jeg har aldri…
Ta sommerferien på folkehøgskolenes sommerhoteller
Blir det Norgesferie i sommer? Da bør du sjekke mulighetene for å…
Nå kan du sende søknad til Lånekassen
Elevene som skal begynne på folkehøgskole til høsten får 12 500 kroner…
Amanda (25) sluttet som bankfunksjonær for å starte på folkehøgskole
Amanda Alvheim Krüger gikk i flere år med en følelse at hun…
Slutt å mase på de unge - la eldre ta…
Det har kommet flere forslag om at alle 19-åringer skal ha et…
Mest delt
Ta sommerferien på folkehøgskolenes sommerhoteller
Blir det Norgesferie i sommer? Da bør du sjekke mulighetene for å…
Dette er de 10 mest populære linjene på folkehøgskole
Søknadene strømmer inn til folkehøgskolene. Her er de 10 linjene som har…
Disse ti tingene bør du vite om opptaket til norske…
Folkehøgskolene har ingen søknadsfrist. Det er likevel lurt å søke nå.
Søknadene strømmer inn
Det er travelt på folkehøgskolene i disse dager. Tusenvis av søknader skal…
Hva får man igjen for et år på folkehøgskole?
Hva lærer man på en skole som ikke har eksamen eller karakterer?…