Skriv ut denne siden
Send inn søknad her

Valdres folkehøgskule

Valdres folkehøgskule ligger ved foten av Nord-Europas høyeste fjellmassiv. Jotunheimen! Her finner du 80% av Norges 2000-meters tinder. Snø fra november til mai! I disse omgivelsene er du velkommen til vennskap, ekspedisjoner, mestring, meining og turer i inn- og utland.
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter
Valdres har flotte stabile snøforhold hele vinteren og mye godt vær hele året i gjennom. Kort vei til Valdres Alpinsenter, 1500! km preparerte langrennsløyper og Norges kanskje beste forhold for terrengsykling. Jotunheimen, med Norges høyeste tinder, er klar for deg til fots og på ski. Hemsedal og Beitostølen rett i nærheten.
Andre opplysninger om skolen
Valdres folkehøgskule er kjent for å ha et godt sosialt miljø blant elevene! Søk tidlig - skolen blir fort full!
Slik kommer du til skolen
- Ekspressbusser til/fra Oslo 5 ganger daglig.
- Busser/tog fra Bergen. Busser til Lillehammer/Gjøvik.
- Med bil E16 mellom Oslo og Bergen til Leira, 4 km sør for Fagernes.
- Fly daglig Fagernes Lufthavn til/fra Oslo Lufthavn, Gardermoen.
Se på hver enkelt linje for studieturer! Fantastiske turer!
Se på hver enkelt linje for studieturer! Fantastiske turer! Se mer på www.vintereventyr.no
Kostnader
Det du betaler for å gå Valdres folkehøgskule er fra kr. 101.000 til kr. 106.000 avhengig av hvilken linje du velger å gå på (andre priser for Bo - Fritid). Innmeldingspenger på kr. 2.000 og evnt. sesongkort i Valdres Alpinsenter (ca. 2.900 kr) kommer i tillegg. Les mer om økonomi på våre hjemmesider: http://www.vintereventyr.no
Informasjonen er oppdatert for skoleåret 2013/2014.
Opptakskriterier
Som kriterier for tilbud om skoleplass vurderer vi følgende:

- Aldersgrensen er 18 år, men kan fravikes.
- Fravær og orden-/oppførselskarakterer fra tidligere skolegang.
- Inntak av elever med særskilt tilretteleggingsbehov gjøres ut fra skolens kapasitet og kompetanse.
- Skolen vurderer klassesammensetningen.
- Tidspunkt for mottatt søknad kan være avgjørende.
Skolestart
17.08.2014