Hopp over til innholdet

Toneheim Folkehøgskole

MUSIKKFOLKEHØGSKOLEN - DEN FRILYNTE -

RAUS- LIDENSKAPELIG-SKAPENDE
Skolen bygger på utvikling av musikalske evner og ferdigheter som en grunnleggende allmennkulturell verdi. Etter ett år på Toneheim skal elevene ha større sosiale, faglige og menneskelige ferdigheter.
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter
Toneheims tilbud er opplæring av høy kvalitet innen kassisk musikk og jazz. Lydstudio, data m/bredbånd, undervisningslab m/ 20 Macer i nettverk, hvert klasserom har flygel/piano og stereoanlegg, 20 øvingsrom, eget slagverksrom, egne jazzrom, 25 pianoer, 2 kirkeorgler m.m.m. Skolen er et populær konsertsted for profesjonelle musikere.
Andre opplysninger om skolen
De fleste elevene våre bor sammen 10 stk i små hus. Internatkapasiteten er 178 elever.
Slik kommer du til skolen
Skolen ligger på gamle Vang prestegård 3 km fra Hamar sentrum. Ta av fra E6 ved innkjøring Hamar, men retning Elverum - 500 m fra E6 vis a vis Vang Kirke. Bybuss 1 fra jernbanestasjonen retning Sanderud stopper rett ved skolen. Hamar er et jernbaneknutepunkt med hyppige avganger sørover mot Oslo og nordover mot Trondheim. Gardemoen ligger 8 mil sørover. Jevnlig bybuss til Hamar sentrum.
Budapest
Vi reiser til Budapest i siste halvdel av april. Der holder vi flere offentlige konserter og tar for oss av byens omfattende kulturtilbud.
Et skoleår på Toneheim koster i skoleåret 2014/2015:
a) kost og losji kr. 82 000,-dobbeltrom og kr. 87 000,- for enkeltrom
b) Kostnader (ekskursjoner, konserter,turne, kopiering, internet, vaskemaskin, årbok, skole-CD, DVD forestilling osv.) kr. 7.400,-
c) Linjerelaterte utgifter kr. 0,-
d) Felles studietur (utenlands) ca. kr. 5.000,-
e) Instrumentalundervisning (1 t pr. uke) kr. 10.600,-
Opptakskriterier
Fyllt 18 år innen 31.12.15
Har et hovedinstrument (sang, komposisjon, direksjon er også hovedinstrument)
Søknader på jazz må dokumentere ferdighetene med innsendt lydfil.
Skolestart
22.08.2015