Verden Vi Skaper - dykking - Panama

Søk på linja

Er du en tenker? Frister store opplevelser? Unik linje: kombiner filosofi, samfunn, og friluftsliv! Kysttokt med seilskute, hytteturer, foredrag, seminar. Dykkersertifikat og jungelvandring i Panama!

Vil du lære om noen av de viktigste temaene her på jorden? Frister store opplevelser og natur? Vil du forstå og se verden? Unik linje- kombiner friluftsliv, samfunn og filosofi! Hytteturer, foredrag, fjellturer, seminarer, kysttokt med seilskute, dykkersertifikat og jungelvandring i Panama!

Vi har mange søkere, søk nå for å sikre deg plass.

Er du en tenker? Er du interessert i å jobbe med temaer som opptar deg og fremtiden? Ønsker du å forstå mennesket, historien vår og samfunnet vårt bedre? Og undrer du deg ofte over hvordan verden vil være om femti, hundre og fem hundre år? Vil du i tillegg være ute i naturen, få store opplevelser i et sammenknyttet klassemiljø, og møte likesinnede medstudenter?

Dette er en helt ny linje for skoleåret 2019/2020! Vi kombinerer tanker og idéer med friluft. Hvert tema vil være knyttet opp mot kjernen i linjen – Verden Vi Skaper. Er du interessert i mennesker og psykologi; natur og miljø; historie og kultur; teknologi og fremtid? Da er dette linjen for deg! Hver måned gjør vi i tillegg en ny aktivitet sammen ute i det fri.

Se en liten smakebit fra Jørgen og linjen hans!

Som første og eneste folkehøgskole i Norge og Norden, er vi medlem av UNESCO. Vi baserer undervisningen vår på Unesco`s fire grunnleggende pilarer for læring:

Learning to know

Learning to do

Learning to be

Learning to live together

Her får du kompetanse i samarbeid, prosjektarbeid, kritisk tenkning, og du vil styrke din skaperevne. Dette er et år som ruster deg til livet videre!

Jørgen Røset

Lærar

Positiv og engasjert livsnyter som søker alle livets store og små gleder. Opptatt av de store linjene i historien, og filosoferer gjerne rundt samfunn, natur og fremtid. Han er en lidenskapelig toppturgåer, og følger været ellers til å klatre og padle. Bodd i trær, i huler og i seilbåt, men bor nå innomhus på Voss.  Eventyr 2016

Epost: jorgen.roset@voss.fhs.no
Instagram: @vossfhsekstrem

Amund Sletner

Lærar Idrett & Friluftsliv

Amund trivst best ute heile året - på sykkel, jakt, fisketurar eller lange fjellturar. Amund har utdanning frå idrettshøyskolen i Oslo og som offiser i hæren. Han er skiinstruktør, driv med kiting og er idrettsentusiast. Amund er ein allsidig folkehøgskulelærar som også tilbyr danseopplæring og gitarundervisning på eit nybegynnar nivå. Ein konkurransemann med god trønderhumor!

Epost: amund.sletner@voss.fhs.no

Undervisninga går føre seg på dagtid, men vi har og timar på ettermiddag og kveldstid.

Timeplanen er variert

•    morgonsamling: kvar dag
•    linjefag: 3 dagar i veka: måndag, onsdag og torsdag, 15t
•    valfag: 1 dag. Heile fredagen er valfag
•    fellesfag og fellesaktivitetar: 2 dagar, tysdag og laurdag
•    laurdagsseminar dei fleste laurdagane
•    elevkveldar
•    linjeveker
•    prosjekt
•    reiser

Denne får du ved studiestart.

Voss har varierte valfag. Du vel valfag for hausten, og nytt frå nyttår. Vi har delt valfaga inn i fagkategoriar som inneheld ulike fag, les meir ved å trykkje på kategoriane. Vi har linjedag om måndagane, onsdagane og torsdagane. Vi har fellesdag om tysdag og laurdag - og valfag heile fredagen!

Data

Eksempel på fag: Spilldesign, grafikk, årbok, bilderedigering, blogg Er du datainteressert og vil lære meir?

Ekstremsport

Voss er et internasjonalt senter innan Ekstremsport og vi gjev deg mulighet til å prøve fleire sportar i våre valfag, smakebitar der du kan finne ut om dette er noko for deg. Ekstra kostnader.

Film

Eksempel på fag: Kamera, regi, produsent, redigering, animasjon, filmanalyse Du får lage film, eller du får sjå og diskutere film frå ulike sjangrar.

Kunst & handverk

Fag kan vera: Teikning, grafikk, strikking, sløyd, foto Å vere kreativ er heilt sentralt for alle menneske. Her kan du skape sjølv.

Musikk

Fag kan vera: Band, studio, innspeling, teori, stå på scenen I musikk er det viktigaste å spele saman; her møtest øving og teori. Skulen har eige lydstudio.

Samfunn & filosofi

Fag kan vera : Samfunn, diskusjon, berekraft, teknologi, spørsmål, filosofi, båtførarprøven, brettspill Er det ein samanheng mellom deg og andre?

Skifag

Eksempel på fag: Alpint, frikøyring og skitur I frikøyring må du vere god på ski. Elles krev vi ingen forkunnskapar. Voss Resort? Det største skisenteret på Vestlandet?    10 heisar

Trening

Aktivitet ladar batteria. Våre aktive valfag kan innehalde: Ballspel, Buldring, Basistrening, Ping-pong, Yoga

Tur & natur

Faga kan inneholde: Turglede og naturglede, fjelltur, sykkel, bær, fiske, smalahovud, isbading, grønn livsstil Voss er omkransa av fjell og vakker natur. Her kan du oppleve og lære meir om naturen.

Voss har varierte tilbud; 8 linjer, 110 elevar og dyktige lærarar! Kreative linjer, frilufts- og ekstremsportlinjer! Faglig bredde og allsidig miljø gjev ein unik miks av ungdom og lærarar. Vi ligg i sentrum av ekstremsport- og kulturbygda Voss, med skianlegg og gondol rett ved skulen. Stolte tradisjonar sidan 1895.

Linjer ved skulen

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Håkon Kjelland-Mørdre

Jørgen har en unik evne til å finne glede i alt han gjør. Det smitter og inspirer. Med sitt brennende ønske om å ta vare på kloden, er han derfor den perfekte veileder for linjen Verden Vi Skaper.

Håkon Kjelland-Mørdre, elev 2017-18
Solveig Løkken

Jørgen er over gjennomsnittet interessert i natur og filosofi. Han er en eventyrer av de sjeldne med mye kunnskap og engasjement, noe som legger et utrolig godt grunnlag for en linje som denne.

Linjer som liknar denne

FN-akademiet - Midtøsten