Eit steg mot draumen om å bli musikar eller vokalist. Høgt fagleg nivå. Fokus på gehør, improvisasjon, eigenart og samspel. Meisterklassar med kjende musikarar.

Ny jazz-linje for deg som vil satseEit viktig steg før vidare studier. Du bør ha eit hovudinstrument du meistrar godt og masse ståpå-vilje. Vi legg til rette for individuelle timar utanfor skulen om du ønskjer det hjå våre dyktige samarbeidspartnerar på Voss og i Bergen.  Jazz på Voss betyr òg litt folkemusikk. I nabolaget held Ole Bull Akademiet til med eit av landets beste fagmiljø innan ulike former for tradisjonsmusikk.

Sjølv om hovedaktiviteten vil føregå på Voss, vil nærleiken til Bergen, og byen sitt breie musikkmiljø og vere ein ressurs vi lett kan benytte oss av, då vi har sentrale kontakter i alle miljø.

Det vil bli fleire meisterklassar med kjende musikarar!

Vi lagar konsertar for dei andre på skulen og ute på Voss. Vi samarbeider tett med linja Lyd- og Musikkproduksjon og har fellesemne saman med dei. Du vil lære om lydteknikk og du vil lære å ta opp og mikse musikk. Vi reiser på turné i lag om våren. Helga før påske er det Vossa Jazz og du vil få høve til å øve med profesjonelle musikarar, og å førebu og vera med på å arrangere festivalen. Du vil få mykje erfaring på kort tid og bli ein trygg musikar. Du vil òg få eit nettverk for vidare samarbeid. Me hjelper deg til å ta val i vidare karriere og å førebu til studiar.

Studieturen går med tog frå Voss til Europa. Vi vitjar festivalar, går på konsertar, held konsertar og samarbeider med utanlandske utdanningsinstitusjonar. Klassen set saman opp reiseruta.

Dette er linja for deg som vil satsa på musikken! Når du søkjer plass hjå oss må du legge ved ein video og vi intervjuar alle aktuelle kandidatar før opptak.

• Hovedinstument
  • Eigenart
  • Samspel
  • Jazzteori
  • Improvisasjon
  • Høyrelære
  • Lydteknikk

Du bør ha eit hovudinstrument du meistrar godt og masse ståpå-vilje

Undervisninga går føre seg på dagtid, men vi har og timar på ettermiddag og kveldstid.

Timeplanen er variert

•    morgonsamling: kvar dag
•    linjefag: 3 dagar i veka: måndag, onsdag og torsdag, 15t
•    valfag: 1 dag. Heile fredagen er valfag
•    fellesfag og fellesaktivitetar: 2 dagar, tysdag og laurdag
•    laurdagsseminar dei fleste laurdagane
•    elevkveldar
•    linjeveker
•    prosjekt
•    reiser

Denne får du ved studiestart.

Voss har varierte valfag. Du vel valfag for hausten, og på nytt frå nyttår. Vi har delt valfaga inn i fagkategoriar som inneheld ulike fag. Vi har linjedagar kvar mandag, onsdag og torsdag. Vi har fellesdagar kvar tirsdag og laurdag ? og valfag heile fredagen!?

Data

Eksempel på fag: Spel-design, Grafikk, Årbok, Fotoredigering, Elektronikk. Er du datainteressert og vil lære meir?

Ekstremsport

Voss er et internasjonalt senter innan ekstremsport og på Voss kan du få høve til å prøve fleire sportar i våre valfag, smakebitar der du kan finne ut om dette er noko for deg. Ekstra kostnader.

Film

Eksempel på fag: Kamera, Regi, Produsent, Redigering, Animasjon, Filmanalyse. Du får lage film, eller du får sjå og diskutere film frå ulike sjangrar.

Kunst & handverk

Fag kan vera: Teikning, Grafikk, Strikking, Sløyd og Foto. Å vere kreativ er sentralt for alle menneske. Her kan du skape sjølv.

Musikk

Fag kan vera: Band, Studio, Innspeling, Teori, Stå på scenen. I musikk er det viktigaste å spele saman; her møtest øving og teori. Skulen har eige lydstudio, kanskje det beste mellom Bergen og Oslo?

Samfunn & filosofi

Fag kan vera: Samfunn, Diskusjon, Bærekraft, Teknologi, Spørsmål, Filosofi, Båtførarprøven, Brettspel. Er det ein samanheng mellom deg og andre?

Skifag

Døme på fag: Alpint, Snøbrett, Frikøyring og Skitur. I frikøyring må du vera god på ski. Elles krev vi ingen forkunnskapar. Det største skisenteret på Vestlandet er i gå-avstand frå skulen.

Trening

Aktivitet ladar batteria. Våre aktive valfag kan til dømes vera: Ballspel, Buldring, Basistrening, Bordtennis, Yoga, Mental trening.

Tur & natur

Faga kan innehalde: Tur- og naturglede, Fjelltur, Sykkel, Bær, Fiske, Smalahovud, Isbading, Grøn livsstil. Voss er omkransa av fjell og vakker natur. Her kan du oppleve og lære meir om naturen.

Voss har varierte tilbud; 8 linjer, 120 elevar og dyktige lærarar! Kreative linjer, frilufts- og ekstremsportlinjer! Faglig bredde og allsidig miljø gjev ein unik miks av ungdom og lærarar. Vi ligg i sentrum av ekstremsport- og kulturbygda Voss, med skianlegg og gondol rett ved skulen. Stolte tradisjonar sidan 1895.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Romkamerater

Vi har snakka med årets elever om hvordan det har vært å bo sammen.

Les meir på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022