Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Karriere i datafag? Lær og prøv ut dei viktigaste områda innan data: programmering, 3D, spel, animasjon, grafisk design, web. Bransjeretta. Fagturer i Noreg! Europa eller USA/Silicon Valley

Karriere innan data? Vel datalinja på Voss!

 

Du lærer og prøver ut dei viktigaste fagområda innan data, og blir godt rusta til å velje retning vidare.  Du vil arbeide både breitt og djupt med data, og utvikle kompetanse og interesser innan ulike fagområde. Du får jobbe i prosjekt på det du intresserer deg for.

Vi vil lære, trivast og ha det kjekt saman! 

Du gler til “å leike” med andre dataintresserte. Du får opplevelser som hjelper deg å bestemme vegen vidare. 

Du vil oppleve verdas episenter for IKT, nemleg Silicon Valley i USA! Dit skal vi. Her besøker vi verdas største IKT selskap som Google og Intel! Vi drar også til LA og Hollywood, samt små surfebyar langs Stillehavet. 

Du blir del av eit pulserande, kreativt fagmiljø og utvikler deg dit du vil. Linja henter impulsar frå og samarbeidar med dei andre kreative linjene på skulen: Film & Foto, Jazz, Lyd- & Musikkproduskjon og Data & Friluftsliv.

Vi fokuserer på fagleg og sosialt fellesskap - vi:

Linja er som ei av dei eldste av sitt slag veldreven av erfarne lærarar og har eit stort nettverk av tidligare elevar og bransjefolk. 

Vi er ein frilynt skule. 

Sjekk ut vår Instagram:

@vossfhs er skolen sin profil

@vossfhs_kreativ for Data og dei andre kreative linjene.

 

Karriere innan data? Vel datalinja på Voss! Alle nivå velkomne.

Dette vil du lære

Dette vil du lære:

 • Motion graphics (Adobe Aftereffects)
 • 3D/VR
 • Datasikkerhet
 • Programmering
 • Grafisk design (Adobe)
 • Spelutvikling
 • Kreativitetsteori
 • Forteljarteknikkar
 • Prosess
 • Sjølvvalt prosjekt t.d. byggje 3D-skrivar / streaming / byggje arcademaskin / lage spel /årbok

Du får startkompetanse til videre studier eller for å fortsette på egenhånd!

Våre forventninger til deg

Du deltar aktivt i fagmiljøet og sosialt. Du vil lære meir om data og gler deg til eit år du kan velje kva du vil fordjupe deg i. Du gler deg til å leike med andre dataintresserte. Du vil gjerne jobbe tverrfaglig. Du vil utvikle deg. Du vil reise til USA på utenlandstur. 

Vi prøver å tilrettelegge slik at alle kan delta på linja, ta kontakt for meir info.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vanligvis reiser vi til USA på høsten. Vi ser på både Europa og USA til neste år. 

Bli med oss på eventyr!

Vi har hatt utrolig kjekke reiser med faglige impulser til begge reisemål. Turen er en to-ukers rundreise med stor fleksibilitet. Vi planlegger turen sammen slik at den blir "vår", og har fokus på samhold, turglede og felles opplevelser.

Iår besøkte vi Europa i november: spennende storbyer, studiesteder og bedrifter. København, Berlin, Praha, Budapest, Munchen, mm. Vi opplever konserter, kultur og natur. Flere linjer drar sammen på tur, dette er utrolig kjekt. Se vår Instagram: @vossfhs_kreativ

Vi vil uansett reise til trygge reisemål og vi har alltid gode rutiner på bedreskap og sikkerhet på tur, ledet av erfarne lærere. 

Turen slik den har vært:

I november reiser vi fra høst til den solfylte vestkysten av California, til storbyene San Francisco & Los Angeles.  

I San Francisco opplever du pulserende storbyliv med Golden Gate, Alcatraz, kultur, opp-ned gater, herlig mat og Chinatown.

Ved San Francisco ligger verdens episenter for IKT og innovasjon, nemlig Silicon Valley! Her besøker vi Innovation House, verdensberømte Standford University og treffer nordiske grundere. 

Langs berømte Highway 1 på vei mot LA opplever vi typiske Californiske surfebyer.

I LA bor vi i nydelige Santa Monica ved verdensberømte Venice Beach. Oppdag Hollywoods glamour og filmbyens magi. Her besøker vi blant annet Universal Studios, Warner Bros, Walk of Fame, Hollywood skiltet.

 

Kristin Opsum Hollingsworth

Konstituert assisterande rektor

Kristin er utdanna systemutviklar ved UIB, Informasjonsvitenskap. Mastergrad i IKT/sosiale media fra USA. Praktisk pedagogisk utdanning.  Ho har arbeidd 10 år innan IKT og mediebransjen i USA: FN og i Silicon Valley. Har vore presse for #ekstremsportveko og VM i Freestyle. Gift med en snowboarder og har 3 gutar. Datalærar sidan 2008. Underviser også lærarstudentar på HVL. Elsker tur og friluftsliv

Epost: kristin.opsum@voss.fhs.no

Bjørn Slettemark

Lærar data

I si ungdomstid var Bjørn ein "datanerd". Han veit kva det vil seie å ha mange, mange timar foran skjermen. Bjørn har bachelorgrad i informatikk, og har jobba mykje med spelutvikling, programmering og entreprenørskap. Han har ei variert arbeidserfaring frå barnehage, frivillig sektor og ikt-bedrifter. Bjørn er frå Sverige og er sterk tilhenger av samarbeid i Norden. Gift med ei vossing.         

Epost: bjorn.slettemark@voss.fhs.no

Timeplanen er variert

•    morgonsamling: kvar dag
•    linjefag: 3 dagar i veka: måndag, onsdag og torsdag, 15t
•    valfag: 2t tirsdag og heil dag fredag
•    fellesfag og fellesaktivitetar: 1,5 dag, tysdag og laurdag
•    laurdagsundervisning dei fleste laurdagane
•    elevkveldar
•    linjeveker
•    prosjekt
•    reiser

Denne får du ved studiestart. 

Voss har varierte valfag. Du vel valfag for hausten, og på nytt frå nyttår. Vi har delt valfaga inn i fagkategoriar som inneheld ulike fag. Vi har linjedagar kvar mandag, onsdag og torsdag. Vi har fellesdagar kvar tirsdag og laurdag og valfag tirsdag morgon og heile fredagen!

Data

Eksempel på fag: Spel-design, Grafikk, Årbok, Fotoredigering, Elektronikk. Er du datainteressert og vil lære meir?

Ekstremsport

Voss er et internasjonalt senter innan ekstremsport og på Voss kan du få høve til å prøve fleire sportar i våre valfag, smakebitar der du kan finne ut om dette er noko for deg. Ekstra kostnader. 

Film og Foto

Eksempel på fag: Kamera, Regi, Produsent, Redigering, Animasjon, Filmanalyse. Du får lage film, eller du får sjå og diskutere film frå ulike sjangrar.

Kunst & handverk

Fag kan vera: Teikning, Grafikk, Strikking, Sløyd og Foto. Å vere kreativ er sentralt for alle menneske. Her kan du skape sjølv. 

Musikk

Fag kan vera: Band, Studio, Innspeling, Teori, Stå på scenen. I musikk er det viktigaste å spele saman; her møtest øving og teori. Skulen har eige lydstudio, kanskje det beste mellom Bergen og Oslo?

Samfunn & filosofi

Fag kan vera: Samfunn, Diskusjon, Bærekraft, Teknologi, Spørsmål, Filosofi, Båtførarprøven, Brettspel. Er det ein samanheng mellom deg og andre?

Skifag

Døme på fag: Alpint, Snøbrett, Frikøyring og Skitur. I frikøyring må du vera god på ski. Elles krev vi ingen forkunnskapar. Det største skisenteret på Vestlandet er i gå-avstand frå skulen.

Trening

Aktivitet ladar batteria. Våre aktive valfag kan til dømes vera: Ballspel, Buldring, Basistrening, Bordtennis, Yoga, Mental trening.

Tur & natur

Faga kan innehalde: Tur- og naturglede, Fjelltur, Sykkel, Bær, Fiske, Smalahovud, Isbading, Grøn livsstil. Voss er omkransa av fjell og vakker natur. Her kan du oppleve og lære meir om naturen.

Voss har varierte tilbud; 8 linjer, 120 elevar og dyktige lærarar! Kreative, musikk og frilufts- og ekstremsportlinjer! Faglig bredde og allsidig miljø gjev ein unik miks av ungdom og lærarar. Vi ligg i sentrum av ekstremsport- og kulturbygda Voss, med skianlegg og gondol rett ved skulen. Stolte tradisjonar sidan 1895.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 127 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Bad på gangen
 • Studietur: USA eller Europa !
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 127 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 127 500,-
(12 750,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Datarom (to klasserom) åpent til kl 23 hver dag! 

VR

Kinosal - se film sin linjeside 

Speilrefleks kamera 

Software (Adobe pakken)

Musikkstudio og McLab

Fotostudio

Gymsal og treningstudio 

Sløydsal

Skistall 

Elevkjøkken og peisestue med mange sofagrupper

Dette utstyret må du stille med selv

 • PC eller laptop må du ta med, denne står fast i dataklasserommet
 • Gjerne speilrefleks/kamera/tegnebrett 
 • Gjerne spillkonsoll 
 • Sovepose/liggeunderlag
 • Gode sko og regnjakke
 • Telt om du har - vi bruker den vakre naturen på Voss og skolens støl (hytte)
 • Ski/snøbrett om du vil gå på "skifag" som valgfag. Det er gode muligheter for å stå på ski og snøbrett på Voss, skibakken er tett på skolen.  
Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Jeg visste før folkehøyskolen at jeg var interessert i teknologi og data, på linjen fikk jeg opplevd ting som forsikret meg om at avgjørelsen om å ta data videre var riktig. Fikk nylig en IKT jobb, de la vekt på den faglige bredden fra datalinja.

Eirik Haugan, Informatikk student, fra Tromsø

Voss og datalinjen var den største oppturen i mitt liv! Jeg kom meg på beina igjen etter et dårlig år og fikk samtidig uforglemmelige opplevelser på tur og venner for livet.

Frå bloggen

Olav i Arbeid!

Olav Helland (31) fikk diagnosen Asperger syndrom som 10-åring. Han drømte om å starte Oslo Fantastiske Folkehøgskole – som var et webbasert prosjekt – og del ...

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

E-Sport

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

SKAP Teknologi

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Få ledige plasser
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

E-sport: League of Legends

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Game Art & Design

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs20 t/ukeFrilynt

IT og medieutvikling

Arbfhs Ringsaker
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

StreamTeam

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Gaming Europa

Risøy Folkehøyskole
Venteliste
Heilårskurs12 t/ukeKristen

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Kreativ e-sport

Haugetun Folkehøyskole
Få ledige plasser
Heilårskurs14 t/ukeKristen