Til hovedinnhold
Ledig plass

2. års-linje: Et år på turné, med over 60 spillejobber og trosformidling for tusenvis av unge publikummere. Når bandet ditt ikke er på turné, deltar dere i den daglige undervisningen på skolen.

Et år på Team Skjærgårds gir deg en unik mulighet til å spille musikk og formidle budskapet om Jesus til ungdom over hele landet.

Du vil bli en del av et band bestående av 5-7 personer, og sammen skal dere utvikle en egen pakke som skal romme både en konsertdel og en trosformidlingsdel.

Team Skjærgårds er et samarbeid mellom Viken, Skjærgårds Music & Mission og Acta (Normisjon), og gjennom undervisning og tett oppfølging blir både du som enkeltindivid, og teamet, utfordret og ivaretatt. 

Ute på tur må dere være forberedt på å stå på egne ben med bil, musikkanlegg, instrumenter og alt som trengs for å gjennomføre en turné, men hjelpen er aldri langt unna!

Ett team-år kan være ganske hektisk, så du må være klar for ett år med høyt tempo og mye reising. Team Skjærgårds har over 60 spillejobber i løpet av ett skoleår, og deltar på flere festivaler i Skjærgårds regi og i ulike ungdomsmiljø.

Året avsluttes med to uker på Skjærgårds Music and Mission festival. Der deltar teamet aktivt, ikke minst med opptredener på festivalens scener!  

Over halvparten av skoleåret er altså «på veien», men du vil også få med deg masse nyttig læring fra lærer og medelever på Musikkfolkehøgskolen. I ukene dere er på skolen, deltar dere i den normale undervisningen med linjefag, hovedinstrument, fellesfag, turer m.m.

Grunnbeløpet på 124300,- gjelder IKKE for denne linjen. Team Skjærgårds har egne satser.

Obligatorisk: Ja

Pris: 10 000

Varighet: ca. 12 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Lyst til å bli med til Colombia? Vi ønsker å gi deg muligheten til å utforske verden, og til å bli bedre kjent med deg selv. Colombia er et fargerikt og vakkert land med en mangfoldig kultur, og en dramatisk historie. En tur til Colombia er en opplevelse for livet!

Bli med til den søramerikanske millionbyen Bogota! Her får du muligheten til å bli kjent med ungdommer fra en helt annen kant av verden. Vi skal ha musikalske samarbeidsprosjekter, og vi skal oppleve byen sammen. 

Viken har vært i Colombia siden 2013. Vi samarbeider med Academia de Artes Guerrero og Arte Sin Fronteras (Kunst uten grenser). Academia de Artes Guerrero er et kunstakademi i Bogota hvor man kan få undervisning i blant annet musikk, teater, billedkunst, skulptur, film eller lydproduksjon. I byen Soacha står de bak et kultursenter i bydelen Bellavista. Her gis det et gratis kulturtilbud til barn og unge. Mange av de ca1,5 millioner innbyggerne i Soacha er internt fordrevne flyktninger på grunn av den langvarige konflikten i landet.
 
For mer info: http://musikkfolkehogskolen.no/colombia 

Du komponerer din egen timeplan med opptil 30 timer musikk i uka. Linjefagene utgjør 9 av timene. I tillegg fylles uka med en rekke andre spennende undervisningstimer. Dette betyr at ingen timeplaner er like. Noen velger å ha mange timer, andre velger seg færre timer.

• Hovedinstrument (1 t/uka)
• Linjefag (9 t/uka)
• Valgfag (2-10 t/uka)
• Fellesfag (ca 15 t/uka)

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret er fullt av prosjekter, som f.eks. Lyden av Viken, Musikal, EuroViken, gjesteartister, kor osv.
Under kan du se hvordan året er lagt opp (endringer kan komme).

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Hvor mange valgfag du kan delta i, avhenger av størrelsen på fagene du velger. Du kan velge opp til 6 fag blant 30 ulike valgfag! Her er alt fra vokalgruppe, låtskriving, studio, band og loop station til jegerprøve, matlaging og friluftsliv. Se alle valgfagene på musikkfolkehogskolen.no/undervisning

Alpha kurs

Dette er et fag hvor du fordyper deg i kristendommen. Du trenger ikke å være kristen for å ha dette faget.

Arrangering

Rettet mot rytmisk musikk og bandsettinger. Her vil du lære om re-harmonisering, og hvordan du kan lage arrangementer for ulike bandsammensetninger. Det er en fordel om du har noe kjennskap til noter.

Dans

For deg som liker å danse! Hovedfokuset vil være på moderne dans (jazz / hip hop m.m.)

Friluftsliv

For deg som liker å være ute! Faget vil bestå av noen korte kveldsturer, samt ett par litt lengre turer med overnatting. Ingen forkunnskaper er påkrevd.

Gitar besifring

I dette faget lærer du grunnleggende gitarferdigheter knyttet bl.a. til akkorder, akkord-oppbygging og progresjoner. Nivådelt gruppeundervisning (ca 9 pers./gruppe), fra nybegynner til viderekommende.

Gym

Dersom du velger gym valgfag får du et bredt spekter av fysiske aktiviteter, både utendørs og inne i skolens gymsal. Kom i form, eventuelt hold på den formen du allerede har!

Hverdags Psykologi

Hvordan er vi forskjellige, og hvordan kan vi forholde oss til hverandre på en best mulig måte? Noe teori, men aller mest praktiske oppgaver og samtaler.

Jazzteori - Improvisasjon

Vi ser på jazzharmoniske prinsipper og hvordan disse kan brukes både i hovedinstrument/arrangering. Faget gir et godt grunnlag for videre studier! Grunnleggende musikkteori forutsettes.

Jegerprøve

Valgfaget gir deg undervisningen og praksisen du trenger for å ta jegerprøven. Egenandel på 2500,- + 300,- i eksamensavgift. Undervisning og prøve foregår på skolen.

Kirkeorgel

Spiller du piano, og kunne tenke deg å prøve hvordan det er å spille kirkeorgel? Da er dette en unik mulighet.

Konsertproduksjon

I faget lærer du hvordan en live-produksjon planlegges og gjennomføres. Alt fra hvordan skrive en teknisk rider, til opprigg og lyd-teknikk.

Låtskriving

Her jobber du med egne låter. Enten du har masse erfaring med å skrive låter, eller aldri har skrevet låter - er dette faget for deg. Her lærer du verktøy som kan hjelpe deg i låtskrivingsprosessen

Loop station Vokal

Bruk stemmen, og legg lag på lag på lag. Du trenger ikke være vokalist for å delta i dette valgfaget. Loop station Vokal byr på spennende og fantastiske måter å bruke stemmen på!

Musikk og scene

Hvis du vil lære mer om å lære bort så er dette faget for deg. Du vil lære om pedagogikk, og du vil få anledning til å undervise en elev gjennom skoleåret med veiledning fra lærerene i faget. Begrens

Musikklære

De tradisjonelle musikkteorifagene hørelære, melodilære, harmonilære og rytmelære er bakt inn i dette faget. Her vil du bli plassert på en gruppe basert på nivået du er på.

Opptaksprøvekurs

I dette faget forberedes du best mulig fram mot opptaksprøver for musikkutdanning ved universitet og høgskoler. Forberedelsene skreddersys for deg og ditt behov.

Piano besifring

I dette faget lærer du grunnleggende pianoferdigheter knyttet til akkorder, akkord-oppbygging og progresjoner. Nivådelt gruppeundervisning (maks 7 pr gruppe), fra nybegynner til viderekommende.

Soul Children

Vil du være med å drive ett SoulChildren kor? Sammen med stippene vil du gå inn som voksenleder i koret. Det vil også bli muligheter for å spille i bandet!

Studioproduksjon

Har du lyst til å lære deg å bruke studioet på Viken? I dette faget får du en innføring i systemet, og noen teknikker du kan få bruk for når du skal produsere musikk.

Teater

Utfold deg som skuespiller, uavhengig av hvilken linje du går på og hvilke forkunnskaper du har. Vi har fokus på å ha det gøy, og det er godt mulig at du får delta i skolens musikaloppsetting.

Tro og tvil

I disse hyggelige gruppesamlingene får du muligheten til å ha samtaler om de viktige spørsmålene i livet! Tro & Tvil foregår på kveldstid, ofte hjemme hos lærer.

Troslære

Hva er kristen tro? Hva vil det si å være kristen? I dette faget går man inn i den lutherske troslæren og lærer om, og samtaler om, ulike temaer.

Vokalgruppe

I dette faget blir man delt inn i grupper hvor man innstuderer a capella vokalgruppemusikk. Begrenset med plass, og det er en fordel med noe forkunnskap. Det blir opptaksprøve.

På Musikkfolkehøgskolen Viken utvikler du deg som musiker og menneske! Her møter du dyktige lærere/musikere, medelever med samme interesse som deg, i et fellesskap som kan vare livet ut - og reiser som gjør noe med deg!

Linjer ved skolen

Fra kr 116 700,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Personlig hovedinstrumentundervisning
 • Innmeldingspenger
 • Kost og losji
 • To elevturer i Norge
 • Bad på rommet
 • To turer og to turneer i Norge
 • Studietur til utlandet, rimeligste alternativ
 • Innmeldingspenger
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Inkl. i prisen
Minimumspris for linja 116 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 116 700,-
(11 670,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Det er ikke mulig å være på skolen under feriene.
  • 4 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

Egen backline og instrumenter.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Odd Ivar Sande (Tidligere Team Skjærgårds-elev)

«Året på Team Skjærgårds har gitt meg latter, tårer, gode konsertopplevelser og mange timer i bil. Men det jeg ble mest glad i, var de jeg fikk dele alt sammen med.»

Odd Ivar Sande (Tidligere Team Skjærgårds-elev), elev 2016-17
Eilif Hallingstad Finnseth (Tidligere Team Skjærgårds-elev)

«Året på Team Skjærgårds ga meg mer erfaring enn alt annet jeg har gjort. Jeg vet at jeg har blitt en bedre musiker og sterkere i min tro fra dette året. Den erfaringen jeg fikk er uerstattelig, både bak trommesettet og med andre mennesker.»

Fra bloggen

- Jeg ville aldri vært folkehøgskoleåret foruten

Thomas Øyvang var en av få i sitt kull som gikk fra fagbrev til folkehøgskole. Det har han aldri angret på. Nå oppfordrer han flere ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikkproduksjon Låtskriver

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk Utøvende Instrument

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
Helårskurs9 t/ukeKristen

Musikk - New York

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Trommer- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Band Vokal Studio (USA)

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Gitar- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk - Irland

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk - sang/scene/studio

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Musikk

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Musikk

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Musikk

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Tilleggs linje - Music Business Management

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
Helårskurs6 t/ukeKristen