Til hovedinnhold
Ledig plass

Ønsker du å utvikle deg som vokalist, både alene og sammen med andre? Det finnes så mange fantastiske måter å bruke stemmen på!

Et år på Musikk Utøvende Sang gir deg muligheten til å utvikle deg mot å bli en allsidig musiker, og du vil bli utfordret både som leadvokalist, korist og bandleder.

I undervisningen er det mye fokus på forskjellige måter å bruke stemmen som instrument på, og du vil få anledning til å utforske stemmen din i ulike sjangere og besetninger.

Vi jobber med at du skal finne din stemme, og bli enda tryggere på scenen og på musikken du vil drive med. 

På Musikk Utøvende Sang er det ingen instrument- eller sjangerbegrensning!

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på Musikk Utøvende Sang-linja, legges det opp til ett tett samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan være alt fra å arrangere, og spille inn egne låter, til store produksjoner både på scenen og i studio. 

Ett av mange høydepunkter i skoleåret er vår-turnéen hvor man, sammen med medelever fra ulike linjer, planlegger og gjennomfører en turné til ett selv-valgt sted. Alt planlegges og gjennomføres av elevene. Dette gjør at du som elev får en svært realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe som turnerende artist/musiker. 

Har du lyst til a ta et dypdykk inn i hvordan stemmen fungerer, og hvordan den brukes i forskjellige settinger? Da er denne linjen noe for deg!

Dette vil du lære

Sammen med dyktige og inspirerende lærere og medelever vil du ta for deg:

 • Sangteknikk og stemmebruk
 • Improvisasjon
 • Øvingsmetodikk
 • Mikrofonbruk
 • Gehør

Og ikke minst sceneopptreden gjennom alle konsertene du får mulighet til å delta på!

Våre forventninger til deg

At du skal finne din stemme, og bli enda tryggere på scenen og på musikken du vil drive med. 

Obligatorisk: Ja

Pris: 100

Du kan velge mellom følgende reisemål:

- Colombia (10 000,-)

- Moldova (Inkl. i skolepengene)

- India (10 000,-)

- Eurorail (6000,-)

Du velger tur etter at du har fått skoleplass!

For mer informasjon om turene gå til vår hjemmeside: Turer og turnéer

Mari Klingen

Linjelærer på Voice

Hun har faglærerutdanning, utøvende fordypning og en mastergrad i utøvende rytmisk musikk. I tillegg til å jobbe på Viken underviser hun i vokal og hørelære ved Musikkteaterhøyskolen. Mari har jobbet en del som frilansmusiker, samt at hun har turnert med egenprodusert musikkteater-forestilling for Rikskonsertene. Hun er også soloartist, og gir ut plater på sin egen label Marigram Records.

Epost: mari.klingen@musikkfolkehogskolen.no
Blogg

Du komponerer din egen timeplan med opptil 30 timer musikk i uka. Linjefagene utgjør 9 av timene. I tillegg fylles uka med en rekke andre spennende undervisningstimer. Dette betyr at ingen timeplaner er like. Noen velger å ha mange timer, andre velger seg færre timer.

• Hovedinstrument (1 t/uka)
• Linjefag (9 t/uka)
• Valgfag (2-10 t/uka)
• Fellesfag (ca 15 t/uka)

Last ned timeplan som pdf ↓

Skoleåret er fullt av prosjekter, som f.eks. Lyden av Viken, Musikal, EuroViken, gjesteartister, kor osv.
Under kan du se hvordan året er lagt opp (endringer kan komme).

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Hvor mange valgfag du kan delta i, avhenger av størrelsen på fagene du velger. Du kan velge opp til 6 fag blant 30 ulike valgfag! Her er alt fra vokalgruppe, låtskriving, studio, band og loop station til jegerprøve, matlaging og friluftsliv. Se alle valgfagene på musikkfolkehogskolen.no/undervisning

Alpha kurs

Dette er et fag hvor du fordyper deg i kristendommen. Du trenger ikke å være kristen for å ha dette faget.

Arrangering

Rettet mot rytmisk musikk og bandsettinger. Her vil du lære om re-harmonisering, og hvordan du kan lage arrangementer for ulike bandsammensetninger. Det er en fordel om du har noe kjennskap til noter.

Dans

For deg som liker å danse! Hovedfokuset vil være på moderne dans (jazz / hip hop m.m.)

Friluftsliv

For deg som liker å være ute! Faget vil bestå av noen korte kveldsturer, samt ett par litt lengre turer med overnatting. Ingen forkunnskaper er påkrevd.

Gitar besifring

I dette faget lærer du grunnleggende gitarferdigheter knyttet bl.a. til akkorder, akkord-oppbygging og progresjoner. Nivådelt gruppeundervisning (ca 9 pers./gruppe), fra nybegynner til viderekommende.

Gym

Dersom du velger gym valgfag får du et bredt spekter av fysiske aktiviteter, både utendørs og inne i skolens gymsal. Kom i form, eventuelt hold på den formen du allerede har!

Hverdags Psykologi

Hvordan er vi forskjellige, og hvordan kan vi forholde oss til hverandre på en best mulig måte? Noe teori, men aller mest praktiske oppgaver og samtaler.

Jazzteori - Improvisasjon

Vi ser på jazzharmoniske prinsipper og hvordan disse kan brukes både i hovedinstrument/arrangering. Faget gir et godt grunnlag for videre studier! Grunnleggende musikkteori forutsettes.

Jegerprøve

Valgfaget gir deg undervisningen og praksisen du trenger for å ta jegerprøven. Egenandel på 2500,- + 300,- i eksamensavgift. Undervisning og prøve foregår på skolen.

Kirkeorgel

Spiller du piano, og kunne tenke deg å prøve hvordan det er å spille kirkeorgel? Da er dette en unik mulighet.

Konsertproduksjon

I faget lærer du hvordan en live-produksjon planlegges og gjennomføres. Alt fra hvordan skrive en teknisk rider, til opprigg og lyd-teknikk.

Låtskriving

Her jobber du med egne låter. Enten du har masse erfaring med å skrive låter, eller aldri har skrevet låter - er dette faget for deg. Her lærer du verktøy som kan hjelpe deg i låtskrivingsprosessen

Loop station Vokal

Bruk stemmen, og legg lag på lag på lag. Du trenger ikke være vokalist for å delta i dette valgfaget. Loop station Vokal byr på spennende og fantastiske måter å bruke stemmen på!

Musikk og scene

Hvis du vil lære mer om å lære bort så er dette faget for deg. Du vil lære om pedagogikk, og du vil få anledning til å undervise en elev gjennom skoleåret med veiledning fra lærerene i faget. Begrens

Musikklære

De tradisjonelle musikkteorifagene hørelære, melodilære, harmonilære og rytmelære er bakt inn i dette faget. Her vil du bli plassert på en gruppe basert på nivået du er på.

Opptaksprøvekurs

I dette faget forberedes du best mulig fram mot opptaksprøver for musikkutdanning ved universitet og høgskoler. Forberedelsene skreddersys for deg og ditt behov.

Piano besifring

I dette faget lærer du grunnleggende pianoferdigheter knyttet til akkorder, akkord-oppbygging og progresjoner. Nivådelt gruppeundervisning (maks 7 pr gruppe), fra nybegynner til viderekommende.

Soul Children

Vil du være med å drive ett SoulChildren kor? Sammen med stippene vil du gå inn som voksenleder i koret. Det vil også bli muligheter for å spille i bandet!

Studioproduksjon

Har du lyst til å lære deg å bruke studioet på Viken? I dette faget får du en innføring i systemet, og noen teknikker du kan få bruk for når du skal produsere musikk.

Teater

Utfold deg som skuespiller, uavhengig av hvilken linje du går på og hvilke forkunnskaper du har. Vi har fokus på å ha det gøy, og det er godt mulig at du får delta i skolens musikaloppsetting.

Tro og tvil

I disse hyggelige gruppesamlingene får du muligheten til å ha samtaler om de viktige spørsmålene i livet! Tro & Tvil foregår på kveldstid, ofte hjemme hos lærer.

Troslære

Hva er kristen tro? Hva vil det si å være kristen? I dette faget går man inn i den lutherske troslæren og lærer om, og samtaler om, ulike temaer.

Vokalgruppe

I dette faget blir man delt inn i grupper hvor man innstuderer a capella vokalgruppemusikk. Begrenset med plass, og det er en fordel med noe forkunnskap. Det blir opptaksprøve.

Fra kr 116 800,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Personlig hovedinstrumentundervisning
 • To turer og to turneer i Norge
 • Innmeldingspenger
 • Studietur i utlandet, rimeligst alternativ
 • Bad på rommet
 • To turer og to turneer i Norge
 • Studietur til utlandet, rimeligste alternativ
 • Innmeldingspenger
 • Studietur: Utenlandstur (100 kr)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 116 800,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 116 800,-
(11 680,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur Utenlandstur (100 kr)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Det er ikke mulig å være på skolen under feriene.
  • 4 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Flygler og mange pianoer

Forsterkere og lydanlegg

et tipp topp moderne studio

Dette utstyret må du stille med selv

Mikrofon og mikrofonkabel. Du får tilbud om å kjøpe dette på skolen.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Sunniva Tonstad (Tidligere Voice-elev)

«Gjennom året på Voice sitter jeg igjen med et unikt samhold og fellesskap bestående av ærlige medelever og dyktige lærere. Jeg har vært så heldig å få utvikle meg ekstremt både som musiker og person.»

Sunniva Tonstad (Tidligere Voice-elev), elev 2017-18
Siri Lien (Tidligere Voice-elev)

«På voice lærte vi å gå i dybden på flere aspekter av vokalen innenfor sjanger, innøving, performance, bandledelse og kor. All kunnskapen, latterne og musikalske øyeblikk jeg har fått gjennom året kommer jeg virkelig til å ta med meg videre.»

Fra bloggen

- Jeg ville aldri vært folkehøgskoleåret foruten

Thomas Øyvang var en av få i sitt kull som gikk fra fagbrev til folkehøgskole. Det har han aldri angret på. Nå oppfordrer han flere ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Vokal

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Artist og låtskrivar

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Vokal Kor Solosang - New York B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

VOKAL - Kor- og solosang

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Voice New York

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk - Sang/vokal

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Musikk og Vokal

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

VoiceSing - vokal crossover

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Musikk Utøvende Sang + Dans

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk og teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Musikk Utøvende Sang + Idrett/Friluftsliv

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikkproduksjon og låtskriving

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk Utøvende Sang + Kunst

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk - Irland

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon Låtskriver

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
HelårskursKristen

Utøvende musikk: Artist/Låtskriver

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Musikk & Friluftsliv - London & Dublin

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Dans

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Utøvende musikk: Vokal

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Nordiska Visskolan - sång och scenträning.

Nordiska Folkhögskolan
Ledig plass
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Låtskriving.Studio.NewYork

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Musikk; Artist

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Musikk, dans, drama, reise

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk Band Vokal

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk - sang/scene/studio

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Sang- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal - Broadway

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikal og dans

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt