Til hovedinnhold
Ledig plass

Vil du spille konserter med profesjonell lyd- og lysrigg foran et begeistret publikum? Lage EP i Norges feteste studio? Ha engasjerte lærere som følger deg opp og brenner for faget? Da søker du WAM!

På bandlinja spiller vi mye. Altså, ikke bare litt, men MYE.
Her vil du få oppleve å stå på store og små scener både i innland og utland.
Vi samarbeider på tvers av linjene, og særlig med Lyd-Lys-Scene linja. Med LLS i ryggen får du kjenne på hvordan det er å spille med proft PA og stå på scenen med optimale lyd, lys og sceneforhold. Vi er en allsidig skole, og om vi øver til konsert den ene dagen - er det ikke utenkelig at vi neste dag er med Friluftsliv på grottevandring!

På Toppen har vi flere bandrom hvor du kan øve så mye du vil, to studioer med Pro Tools, Cubase og Ableton – primært til eget selvstendig bruk, når enn du måtte ønske!

Bandlinja gjennomfører alltid ett større prosjekt ila våren. Dette varierer litt fra år til år, alt etter elevenes ønske og den generelle logistikken rundt opplegget.
Eksempler på slike storprosjekt kan være å booke oss inn i Studio Nord for å spille inn EP, dra på en turné, booke store artister & band, ha lengre perioder med masterclasses, arrangere en festival osv.

Fokuset på bandlinja er samspill og musikkformidling. Ikke bare på det tekniske rundt ditt eget instrument, men på å spille bedre som et band, booke gigs og spille masse konserter. Om du er helt fersk eller har erfaring, så tilrettelegger vi undervisningen til dine intensjoner, mål og kunnskapsnivå!

Etter året på WAM vil du vite hvordan man kan tjene penger på musikken, hvordan man spiller i band, setter opp egne konserter og turneer, helt på egen hånd!

WAM passer for deg som er ute etter ett år hvor du kan få utvikle din musikalske kompetanse. Om du er nybegynner eller viderekommende, spiller ingen rolle. Vi møter deg på det nivået du er på.

Dette vil du lære

 • Samspill
 • Teknikk
 • Teori
 • Egenøving
 • Artist-utvikling
 • Låtskriving
 • Studioarbeid
 • Samarbeid
 • Planlegging
 • Improvisasjon
 • Performance

Vi fokuserer på å utvikle ditt musikalske talent og ditt musikalske produkt. Du vil lære hvordan du skriver musikk, spille i band, og om ”det administrative” bak det å være musiker.

Våre forventninger til deg

 • Engasjement
 • Interesse for faget
 • Tilstedeværelse
 • Positive ”vibber”
 • Nødvendig utstyr

Om noe annet enn nevnt ovenfor, så forventer vi kanskje aller mest at du deltar aktivt i din egen undervisning. Altså, så former du året ditt selv – hva du vil gjøre og hva vi gjør - henger veldig tett sammen, og her er det viktig at du deltar aktivt.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

W@m drar til smeltedigelen London, hvor vi får møte mange andre musikere og produsenter. Her er målet å få med seg så mange konserter som mulig, samtidig bruker vi å delta på workshops, kanskje noen spillejobber eller opptre som gatemusikanter, besøke institutter og konservatorier, besøke legendariske studioer (Abbey Road, Redbull studios o.l) dra på jazzklubb, sjekker ut eventuelle festivaler osv.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna, ytterst i havet. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På turen skal vi kose oss, oppleve natur og kultur, spise godt og nyte dagene.

Alf Marius Valan

lærer

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø, der han studerte elektrisk Bass som hovedfag. I tillegg trakterer Alf  Marius instrumenter som piano og gitar, samt at han har utallige utgivelser av elektronisk musikk under aliaset «AmPro». På jobb er Alf Marius en sprudlende, energisk og motiverende lærer – på hjemmefronten er han i tillegg en kjærlig familiemann og e-sport entusiast.

Epost: alfmarius@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 48226885

Undervisningsåret er delt inn i fire perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen ofte ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 18-19 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Dette er en forenklet utgave av planen for skoleåret 18-19, og noe vil nok endre seg for 19-20. 

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi ønsker et aktivt miljø og har lagt tilrette for mange valgfag. Du kan velge mellom ca 25 ulike valgfagtilbud. De fleste går på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr.semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg velger du ett valgfag i ALT-OG-LITT-TIL uka. Med forbeh. om endringer.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Ballspill

Vi spiller det det er interesse for, så lenge det inkluderer en ball.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på bandlinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer.

Besøksvenn

I samarbeid med Røde Kors Omsorg kan du gjøre en forskjell for noen som ikke har så mange.Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker.

Dans/ moderne

Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

Fotball

Litt teknikktrening, men mest spill. Kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Foto

Her får du jobbe med en profesjonell fotograf og løse spennende oppgaver. Pågår i valgfaguka.

Friluftsliv høsttur

Pris: 300,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiske mulig.

Innebandy

Innføring i regler og teknikktrening, men mest spill. Dommerkurs for de som ønsker. I tillegg spilles det kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Jegerprøven

Pris: 1 800,-

Du kan ta kurs for å gå opp til jegerprøven. Kursavgiften er 1800,- Eksamensavgift kommer i tillegg.

Klatring med sikringskurs

Pris: 200,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort (200,- i tillegg).

Kokkekurs

Her får du lære å lage deilig mat sammen med våre eminente kokker. Og ikke minst spise den etterpå!

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang.

Musikk

Vi øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. Pågår i valgfaguka.

Pokémon let`s go

Vi tar med oss mobilen og rusler rundt i byen på leit etter pokémon. Kanskje finner vi på noen flere sprell underveis ;)

Sceneproduksjon

I dette faget får de som er interessert i sceneproduksjoner utfolde seg. Vi er med å planlegge, rigge og gjennomføre konserter, teater og andre events gjennom året. Du får lære deg å bruke lyd- og lys

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Strikking/ hekling

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Ta opp fag

Vefsn Folkehøgskole Toppen tilbyr et storvalgfag der du som ønsker studiehjelp, undervisning, karriereveiledning og ny motivasjon får dette av kvalifiserte lærere.

Teater

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Teater og Impro

Improvisasjon og trygghet. Her får du utfordre deg, være spontan og bli bedre til å takle det uventede.

Teatersminke

Du lærer om materialer og teknikker. Grunnsminke, karaktersminke, sår/arr, SFX, fantasi, makeup osv.

Tradisjonsmat

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Turnéproduksjon

Denne gruppen skal sette opp en forestilling, planlegge turné og reise ut på veien. DET er moro! Her finner du ut hva som skal til for å få gjennomført en idé, og du får kjenne på den gode følelsen av

Volleyball

Valgfag med entusiastisk og dyktig trener som gjør volleyball til en stor glede for alle som er med.

Yoga

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Fra kr 110 730,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l.)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Studietur: Helgelandsopplevelser
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: London
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 110 730,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Skolen har 6 enkeltrom, og disse blir prioritert til de som trenger det mest. Det er derfor viktig at du begrunner hvorfor du trenger enkeltrom i søknaden din. Alle enkeltrom har dusj/ wc på gangen. Vi har 24 dobbeltrom med dusj/ wc på rommet. Du kan ønske deg romtype i søknaden, og vi anbefaler generelt å bo sammen med en annen. Den endelige romfordelingen blir gjort i løpet av sommeren.
  5 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 110 730,-
(11 073,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur London
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Skolen er stengt i ferier. Det betyr at du må reise fra skolen senest dagen etter ferien starter. Etter ferie kan du komme tilbake dagen før undervisningen begynner.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Ola Utaaker Segadal, work@music band

Dette ble begynnelsen på en reise som har gitt meg muligheten til å opptre på scener fra Norge og helt til Kina, vært med på flere plateutgivelser og bidra til å drive et plateselskap.

Fra bloggen

Begynn på folkehøgskole i januar!

Angrer du på at du ikke valgte folkehøgskole i august? Eller har du kun tid til å gå på folkehøgskole et halvt år? Sjekk ut ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Band: scene og studio - Los Angeles

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Pop

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Utøvende musikk: Blås

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Utøvende Musikk

Ringerike Folkehøgskole
Fullt
HelårskursFrilynt

Utøvende musikk: Tangenter

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Rock & Metal

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Utøvende musikk: Band

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Utøvende musikk: Trommer

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Rock

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs22 t/ukeFrilynt

BAND - Ditt band - Din musikk - Din utvikling

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Utøvende musikk: Gitar

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Utøvende musikk: Vokal

Rønningen folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Musikk - Produksjon/Festival

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Jazz Pop Rock

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
HelårskursKristen

Bass- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Beats Electro

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk Band Vokal

Sagavoll Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk

Fana folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Musikk - New York og Irland

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon & låtskriving

Skiringssal folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Artist og låtskrivar - Los Angeles

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Sunnhordland folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Jazz

Trøndertun folkehøgskole
Fullt
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Signatur USA

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Work At Music - Laptopmusiker

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Vokal

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Utøvende musikk: Musikkproduksjon

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Nordiska Visskolan - sång och scenträning.

Nordiska Folkhögskolan
Venteliste
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Urørt USA

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Sang- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Fullt
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Musikk & Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs14 t/ukeKristen

Musikkproduksjon - Los Angeles

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Modern Artist New York

Nordmøre Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Folkemusikk og dans

Setesdal Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

K-pop Korean wave

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Utøvende musikk: Artist/Låtskriver

Rønningen folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs18 t/ukeKristen

Route 66

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Gitar- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk London New York

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Musikk.Friluft.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Instrumental

Trøndertun folkehøgskole
Fullt
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon og lyddesign

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Musikk & Friluftsliv - London & Dublin

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Team Skjærgårds

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
StipendiatlinjeKristen

Låtskriving.Studio.NewYork

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk og Vokal

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikk

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Vokal - London B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Trommer- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Lyd og musikk

Romerike Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Lyd og Musikkproduksjon London New York

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen