Til hovedinnhold
Ledig plass

På Teaterglede legger vi til rette for at du skal få muligheten til å utvide din egen komfortsone, tørre litt mer, og finne ut av hva som faktisk bor i deg. Kanskje er det mer enn du tror?

Et år på folkehøgskole er en ny start. Her kan du slippe skuldrene ned, puste fritt og ta fatt på det du har lyst til å gjøre og være med på. Her slipper du å jage gode karakterer og bruke mesteparten av tida på det som ikke gir så mye mening. Om du har opplevd at årene på skolen har begrenset deg og tatt fra deg noe av gleden med å lære og være den du er, så er denne linja perfekt. Her blir du hørt og sett, og får sjansen til å finne ut av veien videre. Her kan faktisk alt skje.

Vi jobber for det meste prosjektbasert, så hva vi velger å gjøre får dere i klassen være med å bestemme. Her er det demokrati på ordentlig! Du får sjansen til å være med på spennende teaterprosjekter og gjøre alt som trengs både på og bak scenen. Vi fikser kostymer og leker oss med teatersminke. Vi lager dukker og masker og spiller skyggeteater. Vi ser teater og går på konserter. Ser film, og lager film. Lager ting å legge ut på Youtube og Tiktok. Lager verdens kuleste Halloweenfeiring. Overrasker alle med suppe og minirevy til kveldsmaten. Reiser på teaterfestival og har opplevelsesmaraton i fire dager.  Vi leker og improviserer, leser manus og øver, synger og danser, jakter gode opplevelser.

Vi samarbeider med mange av de andre linjene på skolen. Sammen med linja Musikk lager vi kanskje minimusical, og Streaminglinja filmer. Sammen med Friluftsliv LETT drar vi på hengekøyetur, sitter ved bålet og studerer nordlyset mens noen steker eplepai over ilden. På denne linja får du garantert varierte dager.

Linja passer for deg som har lyst til å ha det gøy og spille teater. Her får du utvikle deg både som skuespiller og menneske.

Dette vil du lære

På denne linja får du:

 • muligheten til å prøve ut det å stå på scenen og være foran kamera
 • utviklet kreativitet og arbeidsglede gjennom spennende prosjekter og produksjoner
 • gå i en klasse der vi dyrker gode vennskap, trivsel og trygghet
 • flinke lærere som følger dere tett opp og legger sjela si i arbeidet
 • bygge en trygg plattform for livet videre
 • nye venner og gode opplevelser

Våre forventninger til deg

Vi ønsker at du er motivert og klar for mye moro. Vi håper du vil bidra til at vi blir en bra gjeng som får fram det beste i hverandre. Om du har lite eller mye erfaring fra før har lite å si. Har du lyst, er du velkommen hit.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 3

Stockholm er en fantastisk by som har noe for absolutt alle.Byen er full av sjarm og har et kulturtilbud som man bare kan drømme om. Vi bor sentralt i Gamla Stan, og har bylivet med handlegater, kafeer og restauranter rett utafor døra. Her går vi på teater, konserter, utstillinger og musicaler og får flotte opplevelser og ny inspirasjon. Program for turen lager vi sammen.

Det sosiale er kjempeviktig! På tur knytter vi sterke bånd og er mye sammen både som klasse, og når vi utforsker byen selv. Abbamuseet, Grøna Lund, spøkelsestur i Gamla Stan, Suppeteater, bruktmarkedshopping... Alt er mulig. Vi spiser middag sammen, og tester ut spennende mat på trivelige restauranter.« En av de beste turene jeg noen gang har vært på. Å reise på tur med folk som har blitt dine beste venner og oppleve så enormt mye, det er gull

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna, ytterst i havet. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På turen skal vi kose oss, oppleve natur og kultur, spise godt og nyte dagene.

Brit Valla

lærer Teater og Kreativ MIX

Brit er lærer og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Hun er iderik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

Epost: brit@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 90 51 93 74

Undervisningsåret er delt inn i perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen ofte ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 19-20 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Dette er en forenklet utgave av planen for skoleåret 21-22. 

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi ønsker et aktivt og allsidig miljø, og har lagt til rette for mange valgfag. Noen valgfag går på dagtid, andre på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr. semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg velger du ett valgfag i ALT-OG-LITT-TIL uka. Med forbehold om endringer.

Ballspill

Vi spiller det det er interesse for, så lenge det inkluderer en ball.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på bandlinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer.

Besøksvenn

I samarbeid med Røde Kors Omsorg kan du gjøre en forskjell for noen som ikke har så mange.Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker.

Brettspill

En sosial hyggestund med brettspill og kos. Passer for alle, og du kan selv være med på å velge spill. Både tradisjonelle og nye spill.

Dans

Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

FIFA

Spiller du FIFA? Her kan du faktisk få muligheten til å bli en bedre spiller, med coaching fra dyktige veiledere på høyt nivå.

Fotball

Litt teknikktrening, men mest spill. Kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Foto

Her får du jobbe med en profesjonell fotograf og løse spennende oppgaver. Pågår i valgfaguka.

Friluftsliv høsttur

Pris: 300,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiske mulig.

Innebandy

Innføring i regler og teknikktrening, men mest spill. Dommerkurs for de som ønsker. I tillegg spilles det kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Judo

Både for nybegynnere og viderekomne. Supert for de som trenger å få brukt kroppen, og for de som liker litt action og moro.

Klatring med sikringskurs

Pris: 200,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort (200,- i tillegg).

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang.

Makeup artist

Du lærer om materialer og teknikker. Grunnsminke, karaktersminke, sår/arr, SFX, fantasi, makeup osv.

Mat på 10 min

Her får du lære deg å lage forskjellige enkle matretter sammen med våre eminente kokker, og snappe opp gode tips for framtiden.

Musikk

Vi øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. Pågår i valgfaguka.

Musikkproduksjon

Lær å lage din egen musikk.

Redesign

Det er både smart og trendy å lære seg å sy om klær eller gjenbruke tekstiler. Vi går på brukthandel eller finner ting fra egen garderobe, som vi tryller om til noe nytt.

Sjakk

Det er vel selvforklarende, men vi møtes for å spille sjakk sammen. Både for nybegynnere og viderekomne. Samarbeid med sjakklubben i byen.

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Snø og ski

Et praktisk og teoretisk valgfag med fokus på snø. Vi går på turer og blir bedre kjent med snøens oppbygging, og forsøker å finne den beste snøen for gruppa å kjøre i.

Spikking

Pris: 400,-

Valgfag for deg som har lyst til å prøve deg på materialet tre. Kanskje lage en fin kniv du kan spikke videre med etter folkehøgskolen, en tryllestav eller en padleåre. Pris i forhold hva du skal lage

Streaming

Pris: 300,-

Her får du være med å strømme arrangementer, og samtidig lære deg hva som kreves. Sammen med det nyetablerte selskapet Straum Media AS kan du også få delta på flere profesjonelle produksjoner.

Strikking og geriljabrodering

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Swing

Det er aldri feil å kunne danse swing. For alle som har lyst til å danse, med eller uten erfaring fra før. Vi skal først og fremst ha det moro, samtidig som vi blir bedre dansere.

Ta opp fag

Vefsn Folkehøgskole Toppen tilbyr et storvalgfag der du som ønsker studiehjelp, undervisning, karriereveiledning og ny motivasjon får dette av kvalifiserte lærere.

Teater

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Teater og Impro

Improvisasjon og trygghet. Her får du utfordre deg, være spontan og bli bedre til å takle det uventede.

Tradisjonsmat

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Ukulelekurs

Lær deg å spille ukulele sånn at du kan bidra til god stemning, kompe til allsang eller spille konsert.

Volleyball

Valgfag med entusiastisk og dyktig trener som gjør volleyball til en stor glede for alle som er med.

Yoga

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Fra kr 112 658,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l.)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Studietur: Helgelandsopplevelser
  • Mat (4 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Stockholm
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 112 658,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Skolen har noen få enkeltrom, og disse blir prioritert til de som trenger det mest. Det er derfor viktig at du begrunner hvorfor du trenger enkeltrom i søknaden din. Alle enkeltrom har dusj/ wc på gangen. Vi har 24 dobbeltrom med dusj/ wc på rommet. Du kan ønske deg romtype i søknaden, og vi anbefaler generelt å bo sammen med en annen. Den endelige romfordelingen blir gjort i løpet av sommeren.
  5 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 112 658,-
(11 266,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Skolen er stengt i ferier. Det betyr at du må reise fra skolen senest dagen etter ferien starter. Etter ferie kan du komme tilbake dagen før undervisningen begynner. Vi kjører elevene dag-/ kveldstid til jernbane og flyplass i forbindelse med ferie.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Storm Hauke Korsfyr

Læreren vår Brit er en utrolig kreativ og morsom person. Hun er uten tvil den beste læreren jeg noensinne har hatt, som alltid får ting til å skje. Brit passer rett og slett alltid på at vi i klassen hennes har det bra.

Storm Hauke Korsfyr
Reidun Kristine Ervik

Denne linja er for meg samhold, latter, trygghet, og kos. I løpet av året har vi blitt som en liten familie. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle føle meg så nær disse folka som det jeg gjør. Jeg ville aldri vært dette året foruten.

Reidun Kristine Ervik
Kathrine Sollien

Jeg har utviklet meg stort innenfor linjefeltet mitt, men mest av alt har jeg lært å kjenne andre mennesker, å knytte bånd, å lytte, å stadig forstå mer om hvem jeg er, hvem vi er sammen og å kunne le og gråte på samme tid.

Fra bloggen

- Vi har knyttet bånd som vil vare livet ut

Selv om de siste ukene av folkehøgskoleåret ble alt annet enn planlagt, er kjærestene Morten og Martine enige om at de aldri ville vært opplevelsen ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikal Broadway

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk Musikal

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Drag - Kings, Queens og Queers

Arbeiderbevegelsens folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Skuespiller

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Kreativ MIX

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Scenekunst

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Musikal Teater

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

MUSIKAL - teater, sang, dans

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Musikal West End

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Filmskuespiller

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt