Til hovedinnhold
Ledig plass

Bli en god skuespiller for film og scene. Skuespillerteknikk, impro/teatersport, regi, musikkteater/musikal, film, mange forestillinger og festivaler. Studietur til Stockholm.

Vil du:

Du får spille mye teater, utvikle deg som skuespiller og menneske, og oppleve magi på scenen og foran kamera. Dere får stor frihet til å lage spennende teater og filmprosjekter i mange sjangere. Miljøet er kreativt og inspirerende med lærere som involverer seg helhjerta og sprer god stemning og arbeidsglede. Dette året gir deg erfaring og tro på deg selv.

SCENE
Her får dere spille hverandre gode og utfolde dere fritt på scenen! Du får mye skuespillererfaring i produksjoner dere selv har valgt. Teater, musikal eller performance. Dere deltar aktivt i hele prosessen fra valg av manus, rolleutvikling og regi, til ferdig forestilling.

FILM
Lær hele prosessen fra ide/manus til ferdig film. Filmskuespill og arbeid foran kamera. Samarbeid med Nettserie og lokale filmskapere. Mosjøen har et spennende filmmiljø der du får mulighet til å delta i proffe produksjoner.

IMPRO
Improvisasjon og teatersport er gøy! Du utvikler kreativitet og spontanitet ved å «kaste seg ut i det» uten å planlegge og analysere alt på forhånd. Det gjør deg til en bedre skuespiller og et tryggere og gladere menneske.

SAMARBEID/INSPIRASJON
Teaterlinja samarbeider med Nordland Teater, Riksteatret og Tapperiet. Forestillinger og workshops er lærerikt og gir ny inspirasjon. Stor fellesproduksjon og turne sammen med SCENEPRODUKSJON og WAM. En opplevelse for livet. 

Linja passer for deg som har lyst til å utvikle deg som skuespiller i et kreativt miljø. At du er motivert og sugen på å lære betyr mer enn hvor mye teater/filmerfaring du har fra før.

Dette vil du lære

 • Skuespillerteknikk/ acting
 • Regi og produksjon
 • Improvisasjon og teatersport
 • Performance
 • Film
 • Mye om teater, livet og deg selv.

Våre forventninger til deg

Noen har spilt teater siden de var små.

Noen har ikke kasta seg uti det ennå selv om de har drømt om det.

Noen har akkurat oppdaget at teater, revy eller musikal er noe de vil teste ut.

Denne linja er for dere. Linja for deg som har lyst

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 1 uke

Stockholm har ALT! Musicaler, stand up, figurteater, eller bare de villeste performanceforestillinger, det fins her! Byen bare syder av kule tilbud, om du vil på retrokafe eller fantasybutikk, Stockholm er stedet! Her går vi på mange forestillinger og konserter og får inspirasjon til nye prosjekter.

Det sosiale er superviktig! De båndene vi knytter på tur gjør resten av året ennå bedre. Som Henriette sa :« En av de beste turene jeg noen gang har vært på. Ikke bare fordi vi gjorde så sinnsykt mye, men det føltes ikke som klassetur, bare en god gjeng som hadde det dritgøy sammen». Storm sa: «Vi fikk oppleve så utrolig mye! Vi bodde supersentralt, på koselige hostel Castanea, med skikkelig bra internett. Overalt i gatene var det fullpakka med spennende butikker! En tur jeg vil å huske resten av livet!»

Vi har besøkt andre byer, men Stockholm har fått absolutt best tilbakemelding, både mtp faglig utbytte, trivsel og pris. Til Stockholm kan alle reise uten å ta opp ekstralån. Dere får alt til reise og opphold, fellesmiddager, teater og konserter dekket. Og, lommepenger til reisen settes inn på din konto før avreise.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna, ytterst i havet. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På turen skal vi kose oss, oppleve natur og kultur, spise godt og nyte dagene.

Brit Valla

lærer

Brit er lærer på Skuespillerlinja og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Hun er iderik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

Epost: brival@vgs.nfk.no
Telefon: 90519374

Undervisningsåret er delt inn i fire perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen ofte ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 18-19 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Dette er en forenklet utgave av planen for skoleåret 18-19, og noe vil nok endre seg for 19-20. 

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi ønsker et aktivt miljø og har lagt tilrette for mange valgfag. Du kan velge mellom ca 25 ulike valgfagtilbud. De fleste går på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr.semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg velger du ett valgfag i ALT-OG-LITT-TIL uka. Med forbeh. om endringer.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Ballspill

Vi spiller det det er interesse for, så lenge det inkluderer en ball.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på bandlinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer.

Besøksvenn

I samarbeid med Røde Kors Omsorg kan du gjøre en forskjell for noen som ikke har så mange.Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker.

Dans/ moderne

Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

Fotball

Litt teknikktrening, men mest spill. Kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Foto

Her får du jobbe med en profesjonell fotograf og løse spennende oppgaver. Pågår i valgfaguka.

Friluftsliv høsttur

Pris: 300,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiske mulig.

Innebandy

Innføring i regler og teknikktrening, men mest spill. Dommerkurs for de som ønsker. I tillegg spilles det kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Jegerprøven

Pris: 1 800,-

Du kan ta kurs for å gå opp til jegerprøven. Kursavgiften er 1800,- Eksamensavgift kommer i tillegg.

Klatring med sikringskurs

Pris: 200,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort (200,- i tillegg).

Kokkekurs

Her får du lære å lage deilig mat sammen med våre eminente kokker. Og ikke minst spise den etterpå!

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang.

Musikk

Vi øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. Pågår i valgfaguka.

Pokémon let`s go

Vi tar med oss mobilen og rusler rundt i byen på leit etter pokémon. Kanskje finner vi på noen flere sprell underveis ;)

Sceneproduksjon

I dette faget får de som er interessert i sceneproduksjoner utfolde seg. Vi er med å planlegge, rigge og gjennomføre konserter, teater og andre events gjennom året. Du får lære deg å bruke lyd- og lys

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Strikking/ hekling

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Ta opp fag

Vefsn Folkehøgskole Toppen tilbyr et storvalgfag der du som ønsker studiehjelp, undervisning, karriereveiledning og ny motivasjon får dette av kvalifiserte lærere.

Teater

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Teater og Impro

Improvisasjon og trygghet. Her får du utfordre deg, være spontan og bli bedre til å takle det uventede.

Teatersminke

Du lærer om materialer og teknikker. Grunnsminke, karaktersminke, sår/arr, SFX, fantasi, makeup osv.

Tradisjonsmat

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Turnéproduksjon

Denne gruppen skal sette opp en forestilling, planlegge turné og reise ut på veien. DET er moro! Her finner du ut hva som skal til for å få gjennomført en idé, og du får kjenne på den gode følelsen av

Volleyball

Valgfag med entusiastisk og dyktig trener som gjør volleyball til en stor glede for alle som er med.

Yoga

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Fra kr 104 130,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l.)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Studietur: Helgelandsopplevelser
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Stockholm
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 104 130,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Skolen har 6 enkeltrom, og disse blir prioritert til de som trenger det mest. Det er derfor viktig at du begrunner hvorfor du trenger enkeltrom i søknaden din. Alle enkeltrom har dusj/ wc på gangen. Vi har 24 dobbeltrom med dusj/ wc på rommet. Du kan ønske deg romtype i søknaden, og vi anbefaler generelt å bo sammen med en annen. Den endelige romfordelingen blir gjort i løpet av sommeren.
  5 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 104 130,-
(10 413,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur Stockholm
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Skolen er stengt i ferier. Det betyr at du må reise fra skolen senest dagen etter ferien starter. Etter ferie kan du komme tilbake dagen før undervisningen begynner.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Reidun Kristine Ervik

Skuespillerlinja for meg er samhold, latter, trygghet, og kos. I løpet av året har vi blitt som en liten familie. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle føle meg så nær disse folka som det jeg gjør. Jeg ville aldri vært dette året foruten.

Reidun Kristine Ervik, elev 2018-19
Storm Hauke Korsfyr

Læreren vår Brit er en utrolig kreativ og morsom person. Hun er uten tvil den beste læreren jeg noensinne har hatt, som alltid får ting til å skje. Brit passer rett og slett alltid på at vi i klassen hennes har det bra.

Fra bloggen

Begynn på folkehøgskole i januar!

Angrer du på at du ikke valgte folkehøgskole i august? Eller har du kun tid til å gå på folkehøgskole et halvt år? Sjekk ut ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Teater og Impro

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Teater og film

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Stand Up & Revy

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Skuespillteknikk

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Musikkteater

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Nordiska Teaterskolan

Nordiska Folkhögskolan
Fullt
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Skiringssal folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Teater

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Teater og scenekunst

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt