Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Ønsker du å produsere musikk eller spille i band? Hva med begge deler? På denne linja får du muligheten til å produsere, polere, promotere og fremføre musikken din live - hele året!

 

Laptoplinja er for deg som lager musikk og har visjoner om å komme deg ut av soverommet og opp på en scene. Enten du produserer, synger eller spiller et instrument, nettopp har startet, eller holdt på i mange år. Dette er linja hvor du får utdype deg i DIN musikksjanger, DITT uttrykk og DIN sound!

Her får du lage musikk, designe lyd, spille inn, mikse, mastre, promotere og klargjøre musikken din til distribusjon.

Har du aldri har spilt i band, men bare produsert musikk på gutterommet? Da får du utforske hvordan man bruker Laptop som et helt eget instrument eller som effekt/loop til vokal og andre instrumenter. Her får du føle på hvordan det er å spille musikken din i band og fremføre den live.

Liker du å synge og spille tradisjonelle instrument, men føler en aspirerende produsent i magen? Da vil det være naturlig å jobbe videre med dette. Vi utforsker Ableton i samspill og lærer deg å produsere egen musikk. 

Vi lærer deg musikkproduksjon og live-spilling, målet er at du får skape ditt eget liveshow og varemerke.

Enten du jobber best solo, eller med andre – vil du aldri være alene. Å sitte sammen med klassen, produsere og spille musikk hele året – er helt magisk!

Kort oppsummert vil ett år som Laptopmusiker hjelpe deg å finne ditt eget uttrykk og sound. Du vil lære å lage og produsere musikk, samt hvordan man kan fremføre den live.

Linja passer for deg som ønsker ett år hvor du kan utvikle din musikalske og kreative kompetanse. Om du er nybegynner eller viderekommende, spiller ingen rolle. Vi møter deg på det nivået du er.

Dette vil du lære

 • Ableton
 • Mikse & Mastre
 • Recording i Studio
 • Sound design
 • Samspill
 • DJ-ing
 • Sampling
 • Å stå på scenen
 • Selvstendighet og gruppearbeid
 • Teori
 • Forskjellige sjangre
 • Instrumentlære
 • Improvisasjon
 • Produsere og Release egen EP
 • Foley og Lydlegging av Film
 • Soundscaping / Performance
 • Markedsføring
 • Music Management – Fra innsiden av Sinewave Collective 

Våre forventninger til deg

 • Engasjement
 • Tilstedeværelse
 • Positive ”vibber”
 • Nødvendig utstyr

Du får din egen stasjon med: Mac Mini studio, skjerm, Novation Launchkey, lydkort scarlett og HD 770 pro headsett.
Du kan også ta med eget utstyr om dette er relevant for hva du vil gjøre. Skolen besitter mange teknologiske ”duppeditter” (push 2, mpc, analoge synther, macbook pro til utlån osv) som du kan bruke når du ønsker det.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi reiser til London – ett "mekka" av elektronisk musikk og andre kulturelle opplevelser. Her får vi kjenne på hvordan det er å oppleve smeltedigelen av musikk ved å besøke studioer, sjekke ut clubs/konserter og ha masterclasses/workshops med kjente produsenter og andre musikere.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna, ytterst i havet. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På turen skal vi kose oss, oppleve natur og kultur, spise godt og nyte dagene.

Alf Marius Valan

lærer

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø, der han studerte elektrisk Bass som hovedfag. I tillegg trakterer Alf  Marius instrumenter som piano og gitar, samt at han har utallige utgivelser av elektronisk musikk under aliaset «AmPro». På jobb er Alf Marius en sprudlende, energisk og motiverende lærer – på hjemmefronten er han i tillegg en kjærlig familiemann og e-sport entusiast.

Epost: alfmarius@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 48226885

Undervisningsåret er delt inn i perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen ofte ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 19-20 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Dette er en forenklet utgave av planen for skoleåret 19-20. 

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi ønsker et aktivt miljø og har lagt tilrette for mange valgfag. Du kan velge mellom ca 25 ulike valgfagtilbud. De fleste går på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr.semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg velger du ett valgfag i ALT-OG-LITT-TIL uka. Med forbeh. om endringer.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Ballspill

Vi spiller det det er interesse for, så lenge det inkluderer en ball.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på bandlinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer.

Besøksvenn

I samarbeid med Røde Kors Omsorg kan du gjøre en forskjell for noen som ikke har så mange.Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker.

Dans/ moderne

Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

Fotball

Litt teknikktrening, men mest spill. Kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Foto

Her får du jobbe med en profesjonell fotograf og løse spennende oppgaver. Pågår i valgfaguka.

Friluftsliv høsttur

Pris: 300,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiske mulig.

Innebandy

Innføring i regler og teknikktrening, men mest spill. Dommerkurs for de som ønsker. I tillegg spilles det kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Jegerprøven

Pris: 1 800,-

Du kan ta kurs for å gå opp til jegerprøven. Kursavgiften er 1800,- Eksamensavgift kommer i tillegg.

Klatring med sikringskurs

Pris: 200,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort (200,- i tillegg).

Kokkekurs

Her får du lære å lage deilig mat sammen med våre eminente kokker. Og ikke minst spise den etterpå!

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang.

Musikk

Vi øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. Pågår i valgfaguka.

Pokémon let`s go

Vi tar med oss mobilen og rusler rundt i byen på leit etter pokémon. Kanskje finner vi på noen flere sprell underveis ;)

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Streaming

Pris: 300,-

Her får du være med å strømme arrangementer, og samtidig lære deg hva som kreves. Sammen med det nyetablerte selskapet Straum Media AS kan du også få delta på flere profesjonelle produksjoner.

Strikking og geriljabrodering

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Ta opp fag

Vefsn Folkehøgskole Toppen tilbyr et storvalgfag der du som ønsker studiehjelp, undervisning, karriereveiledning og ny motivasjon får dette av kvalifiserte lærere.

Teater

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Teater og Impro

Improvisasjon og trygghet. Her får du utfordre deg, være spontan og bli bedre til å takle det uventede.

Teatersminke

Du lærer om materialer og teknikker. Grunnsminke, karaktersminke, sår/arr, SFX, fantasi, makeup osv.

Tradisjonsmat

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Volleyball

Valgfag med entusiastisk og dyktig trener som gjør volleyball til en stor glede for alle som er med.

Yoga

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Hvis du elsker at det skjer mye forskjellig, da vil du trives hos oss. Med god samvittighet kan du endelig si - Ja takk, begge deler! Variasjonen vi har i aktiviteter og linjetilbud, gir en unik miks av mennesker og valgmuligheter. Du trenger ikke å kjede deg.

 Ta sjansen på å oppleve varmen i nord!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 110 805,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l.)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Studietur: Helgelandsopplevelser
  • Mat (4 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: London
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 110 805,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Skolen har noen få enkeltrom, og disse blir prioritert til de som trenger det mest. Det er derfor viktig at du begrunner hvorfor du trenger enkeltrom i søknaden din. Alle enkeltrom har dusj/ wc på gangen. Vi har 24 dobbeltrom med dusj/ wc på rommet. Du kan ønske deg romtype i søknaden, og vi anbefaler generelt å bo sammen med en annen. Den endelige romfordelingen blir gjort i løpet av sommeren.
  5 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 110 805,-
(11 081,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på studietur London
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Skolen er stengt i ferier. Det betyr at du må reise fra skolen senest dagen etter ferien starter. Etter ferie kan du komme tilbake dagen før undervisningen begynner. Vi kjører elevene dag-/ kveldstid til jernbane og flyplass i forbindelse med ferie.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Vi har knyttet bånd som vil vare livet ut

Selv om de siste ukene av folkehøgskoleåret ble alt annet enn planlagt, er kjærestene Morten og Martine enige om at de aldri ville vært opplevelsen ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Sang- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Utøvende klassisk tangenter og strenger

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Utøvende klassisk messing

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

MUSIKK

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Rytmisk musikk og låtskriving

Kristiansand Folkehøyskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

Låtskriver - Singer Songwriter

Musikkfolkehøgskolen Viken
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk, kultur og scene

Svalbard folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Musikk

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs28 t/ukeKristen

Utøvende klassisk slagverk

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Musikkproduksjon

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen