Til hovedinnhold

Lag scenekunst som engasjerer – på tvers av kulturer og landegrenser. Her får du impulser og opplevelser du aldri vil glemme, møte nye mennesker og en magisk studietur til Gambia.

 

På denne teaterlinja utnytter vi muligheter for å kombinere skuespill/teater og andre kunstutrykk, som musikk, dans/bevegelse, film/bilde, og lage multikulturelle forestillinger med flere virkemidler.  Noe vil være basert på manus, andre produksjoner utvikler vi sammen fra en ide til ferdig produkt. I starten bruker vi mye tid på å slippe oss løs og kaste vår indre kritiker på dør! Å ha et godt og inkluderende klassemiljø gjør at man tør mer og kommer lenger!

Hva gjør vi

Dette er en annerledes linje med teater uten fasit. Vi jobber med ulike prosjekter og får inspirasjon gjennom møter med folk som er kjempegode på sitt felt, f.eks. skuespillerteknikk, trommekurs, moderne dans, samisk scenekunst eller dragsminke. Vi deltar på Vinterlys, en av Norges største scenekunstfestivaler, og reiser på turné. Mosjøen har et aktivt kulturliv, og vi ser mange forestillinger og konserter i løpet av året.

Vi samarbeider også med MusikkMusikkproduksjon og Kreativ Mix på kreative prosjekter.

Andre Kulturer

For å utvikle kreativiteten, må vi eksponeres for nye impulser. Vi lar oss inspirere av andre kulturer, og har studiebesøk til Sørsamisk senter der vi får møte den samiske kulturen. Vi reiser til Gambia hvor vi får oppleve vestafrikansk teater, musikk og kultur som er helt ulik det vi kjenner. Gambia gir deg perspektiv og minner for livet!

Velkommen til ei linje som gir deg mulighet til å utfolde deg! Her jakter vi magiske øyeblikk, og lager forestillinger som du blir råstolt av!

Linja er perfekt for deg som liker å holde på med forskjellige sceneuttrykk innen teater, film, dans eller musikk, og samtidig er nysgjerrig på andre kulturer og deres kunstuttrykk.

Dette vil du lære

Her får du lov å utfolde deg kreativt, oppdage hva som bor i deg og prøve mye nytt. Du vil lære hvordan du kan bruke ulike virkemidler, sette opp en forestilling og lage gode prosjekter.

 • Teaterproduksjon
 • Skuespillerteknikk
 • Performance
 • Improvisasjon
 • Dans/bevegelse
 • Kostyme/sminke/ scenografi
 • Musikk/trommekurs
 • Stemmebruk
 • Virkemidler, lyd, lys og bilde
 • Prosjekt- og turnéplanlegging
 • Kulturutveksling og reiser

Våre forventninger til deg

Vi forventer bare at du deltar og bidrar sammen med de andre, er motivert og klar for å prøve nye ting.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna. Træna er en øykommune 33 nautiske mil ut på Helgelandskysten. Her har det vært bosetting helt siden steinalderen, 9000 år siden. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På 15,2 km² vil du møte havfolket. De teller 453 mennesker,  og har en gründermentalitet man skal lete lenge etter. Du får mulighet en til å ta en milkshake på Aloha café, drikke Helgelands beste cappuccino På Træna Kaffekollektiv og spise deilig middag på Havfolkets hus. Du vil få muligheten til å synge allsang i Kirkehelleren, vandre opp til NATO-stasjonen på Gompen eller vandre kjærlighetsstien rundt fjellene på Sanna. Ønsker du å fiske eller å sitte i badstue-naustet er dette også en mulighet. Eller kanskje du har lyst å besøke Petter Dass-kapellet som er smykket ut av Karl Erik Harr? Det er bare å glede seg!

Fra kr 74 040,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 74 040,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 74 040,-
(14 808,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Som elev på teater får vi til det meste, om vi er kjent med hva som er dine utfordringer, før du kommer. Klasserommet vi bruker mest er det kun tilgang til med trapp. Vi har ikke heis tilgjengelig og du må kunne komme deg rundt i byggene/områdene for egen maskin. Vi jobber, naturlig nok, mye med samhandling/samspill og dersom du har syns/hørselshemming må du ha hjelpemidler for at du skal kunne delta i dette på en god måte. Skolen har ikke installert hjelpemidler for dette nå. Vi jobber en del med kropp/uttrykk/bevegelse. Trenger du tilrettelegging mtp mulighet for å trekke deg tilbake for hvile/restitusjon i løpet av dagen, eller har behov for annen tilrettelegging ber vi deg å gi oss beskjed om dette. Det meste lar seg gjøre med god vilje og innsats fra begge parter.  

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Vi har knyttet bånd som vil vare livet ut

Selv om de siste ukene av folkehøgskoleåret ble alt annet enn planlagt, er kjærestene Morten og Martine enige om at de aldri ville vært opplevelsen ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Volleyball Jenter, vår 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

FriHAVsliv (vår 2023)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

E-sport Aktiv, vår 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vår14 t/ukeKristen

Vintereventyr Nord-Norge, vår 2024

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Halvårskurs vårKristen

Halvårskurs friluftsliv (jan-mai 2024)

Lofoten folkehøgskole
Kontakt skolen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Reis Afrika, vår 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vår16 t/ukeKristen

PT // Norge - Personleg Trenar

Møre Folkehøgskule
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Sport Adventure, vår 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Fjellsport Freeride, vår 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Halvårskurs vår14 t/ukeKristen

Dans Idrett, vår 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vår14 t/ukeKristen

Musikal Teater, vår 2024

Sunnfjord Folkehøgskule
Kontakt skolen
Halvårskurs vår14 t/ukeKristen

Animasjon // Japan - Manga & Anime

Møre Folkehøgskule
Halvårskurs vårFrilynt