Til hovedinnhold
Kontakt skolen

Linja for deg som liker å trene mye og variert. Prøve nye idretter og aktiviteter. Mange turer, bla treningsleir i Spania. For deg som ønsker et godt treningsmiljø og mye moro.

Idrett ALT er kanskje Norges mest allsidige idrettslinje. Flinke instruktører og veiledere gjør at du får god kvalitet på alle treningsøktene. I tillegg til variert og lystbetont basistrening får du innføring i nye aktiviteter og idretter hver uke. Mange turer, turneringer og reiser gjør at det hele tiden er noe nytt og spennende.

Ballidretter Fotball, innebandy, volleyball, håndball, rugby, baseball, basket, beachvolley, lacross.

Andre idretter/aktiviteter som du har mulighet til å få prøve
Kampsport, sykling, tennis, squash, badminton, friidrett, paintball, skyting, klatring/rappellering (ute og inne), kano, kajakk, fridykking, vannpolo, snøaktiviteter, skiskyting, ski/alpint, snowboard, kiting og mye mere.

I tillegg til trening i skolens lokaler/ treningsrom, får du adgang til et av Norges flotteste treningsanlegg. Innendørs fotballhall, idrettshall, nytt svømmeanlegg, flere treningsavdelinger, aerobic/dansesal, spinningsal, squashbaner, klatrevegg mm.

Studietur: Idrett har treningsopphold på La Santa – Lanzarote. Kombinasjonen av sol, varme, strandliv og trening gjør dette til et av skoleårets høydepunkter.

Andre turer: Hemavan/Tärnaby ski/alpintur til et av Sveriges flotteste alpinanlegg

Tour of Helgeland - en sykkeltur du aldri glemmer. Friluftsturer med kajakk og kano, grottetur. I tillegg kan du dra på fotballtur til London eller Berlin sammen med Fotball linja. 

 

Linja for deg som liker mye fysisk aktivitet, allsidig trening og minimalt med teori. Ønsker å få en strukturert treningshverdag. Vil komme i bedre form. Liker å konkurrere og å utfordre seg selv.

Dette vil du lære

På timeplanen hos oss står det mange aktiviteter og det er vanskelig å kjede seg. Du får veiledning i hvordan du praktisk skal trene for å utvikle styrke, utholdenhet og andre basisferdigheter. Du får lære å arrangere turneringer og instruere andre i fysisk aktivitet. Kosthold og ernæring. For oss er det viktig at du trives, og en god latterkrampe blir alltid satt pris på.

Se heimeside

Våre forventninger til deg

Linja legger opp til individuelt tilpasset trening og oppfølging. Det eneste du trenger er å være motivert til å utfordre deg selv og innstilt på variert trening. 

Ski og alpintur til Sverige

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Idrett, Friluftsliv LETT og Fjellsport og Kajakk drar på felles studiereise til Hemavan/Tärnaby i Sverige. Dette er to skianlegg som ligger tett ved hverandre rett over svenskegrensa. Her boltrer vi oss i gode snøforhold, fine løyper og gode backcountrymuligheter. Vi bor sammen i leiligheter rett ved bakken. Dersom du ikke liker å kjøre nedover har vi gode alternative aktiviteter.

På denne turen:

 • Opplæring i Snowboard, Telemark og Slalom
 • Ett skikort – to skianlegg
 • Ski in-ski out
 • Koselige leiligheter med felles aktiviteter på kveldene
 • Langrennsløyper
 • Lunsj med bålkos i bakken

Treningsopphold på La Santa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 4

Idrett ALT drar på treningsleir til Lanzarote – La Santa. Her får du et fantastisk treningsopphold med muligheter til å prøve varierte gruppetimer og ulike idretter. Kombinasjonen sol, varme, strandliv og trening gjør denne turen til et av skoleårets høydepunkter. De som går på Fotball får tilbud om å delta på turen.

Eksempler på aktiviteter som du kan gjøre på La Santa:

 • Windsurfing
 • Tennis
 • Fotball
 • Beachvolleyball
 • SUPyoga
 • Montainbike
 • Triathlon
 • Fitness Center
 • TRX Suspension trening
 • Pilates
 • BODYBALANCE™, BODYCOMBAT™ og BODYPUMP™
 • Funktionel trening
 • Zumba
 • Yoga
 • Og mye, mye mer 

I tillegg tar vi oss selvfølgelig tid til å nyte livet, spise godt og kose oss. Dette er helt klart en tur du vil huske av mange grunner.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-3 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg dette! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna, ytterst i havet. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På turen skal vi kose oss, oppleve natur og kultur, spise godt og nyte dagene.

Ulf Langmo

Lærer Fotball/ Idrett og undervisningsleder

Ulf har allsidig bakgrunn innen idrett og friluftsliv med cand. mag i Idrett fra Høgskolen i Telemark og samfunnsfag fra høgskolen i Bodø. Tilleggsutdanning i ski og bre fra Høgskolen i Sogn og Fjordane.  Fotballtrener med UEFAs B-lisens. Ulf er en allsidig fyr som kan utrolig mye etter mange år i folkehøgskolen. Han er en trivelig kar som er lett å snakke med.

Epost: ulf@vefsnfolkehogskole.no
Telefon: 95944334

Undervisningsåret er delt inn i perioder, og vi jobber mye prosjektvis på alle linjer. Derfor er timeplanen ofte ulik fra uke til uke, alt etter hva vi holder på med. Men i normaluker skoleåret 19-20 ser den slik ut:

Last ned timeplan som pdf ↓

Dette er en forenklet utgave av planen for skoleåret 19-20. 

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi ønsker et aktivt miljø og har lagt tilrette for mange valgfag. Du kan velge mellom ca 25 ulike valgfagtilbud. De fleste går på ettermiddag og kveld. Du må ha minimum 1 valgfag pr.semester, men gjerne flere om du kan. I tillegg velger du ett valgfag i ALT-OG-LITT-TIL uka. Med forbeh. om endringer.

Årbok

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Ballspill

Vi spiller det det er interesse for, så lenge det inkluderer en ball.

Band

Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på bandlinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer.

Besøksvenn

I samarbeid med Røde Kors Omsorg kan du gjøre en forskjell for noen som ikke har så mange.Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker.

Dans/ moderne

Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

Fotball

Litt teknikktrening, men mest spill. Kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Foto

Her får du jobbe med en profesjonell fotograf og løse spennende oppgaver. Pågår i valgfaguka.

Friluftsliv høsttur

Pris: 300,-

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiske mulig.

Innebandy

Innføring i regler og teknikktrening, men mest spill. Dommerkurs for de som ønsker. I tillegg spilles det kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Jegerprøven

Pris: 1 800,-

Du kan ta kurs for å gå opp til jegerprøven. Kursavgiften er 1800,- Eksamensavgift kommer i tillegg.

Klatring med sikringskurs

Pris: 200,-

I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. Mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort (200,- i tillegg).

Kokkekurs

Her får du lære å lage deilig mat sammen med våre eminente kokker. Og ikke minst spise den etterpå!

Kor

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang.

Musikk

Vi øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. Pågår i valgfaguka.

Pokémon let`s go

Vi tar med oss mobilen og rusler rundt i byen på leit etter pokémon. Kanskje finner vi på noen flere sprell underveis ;)

Skriveverksted

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Streaming

Pris: 300,-

Her får du være med å strømme arrangementer, og samtidig lære deg hva som kreves. Sammen med det nyetablerte selskapet Straum Media AS kan du også få delta på flere profesjonelle produksjoner.

Strikking og geriljabrodering

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Ta opp fag

Vefsn Folkehøgskole Toppen tilbyr et storvalgfag der du som ønsker studiehjelp, undervisning, karriereveiledning og ny motivasjon får dette av kvalifiserte lærere.

Teater

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

Teater og Impro

Improvisasjon og trygghet. Her får du utfordre deg, være spontan og bli bedre til å takle det uventede.

Teatersminke

Du lærer om materialer og teknikker. Grunnsminke, karaktersminke, sår/arr, SFX, fantasi, makeup osv.

Tradisjonsmat

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Trening,helse og livsstil

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? Her har du sjansen.

Volleyball

Valgfag med entusiastisk og dyktig trener som gjør volleyball til en stor glede for alle som er med.

Yoga

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Hvis du elsker at det skjer mye forskjellig, da vil du trives hos oss. Med god samvittighet kan du endelig si - Ja takk, begge deler! Variasjonen vi har i aktiviteter og linjetilbud, gir en unik miks av mennesker og valgmuligheter. Du trenger ikke å kjede deg.

 Ta sjansen på å oppleve varmen i nord!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 116 655,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Kulturopplevelser (kino, konserter, teater o.l.)
 • Skolebilde
 • Årbok
 • Fellesturer på Helgeland
 • Fordypningsprosjekt på linja
 • Skolejakke
 • Studietur: Helgelandsopplevelser
  • Mat (4 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Ski og alpintur til Sverige
  • Mat (4 måltider per dag)
  • Heiskort
  • Tilgang til badstue og basseng
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Treningsopphold på La Santa
  • Mat (4 måltider per dag)
  • Valgfrie kurs og aktiviteter
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 116 655,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Skolen har noen få enkeltrom, og disse blir prioritert til de som trenger det mest. Det er derfor viktig at du begrunner hvorfor du trenger enkeltrom i søknaden din. Alle enkeltrom har dusj/ wc på gangen. Vi har 24 dobbeltrom med dusj/ wc på rommet. Du kan ønske deg romtype i søknaden, og vi anbefaler generelt å bo sammen med en annen. Den endelige romfordelingen blir gjort i løpet av sommeren.
  5 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 116 655,-
(11 666,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Skolen er stengt i ferier. Det betyr at du må reise fra skolen senest dagen etter ferien starter. Etter ferie kan du komme tilbake dagen før undervisningen begynner. Vi kjører elevene dag-/ kveldstid til jernbane og flyplass i forbindelse med ferie.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Siri Eggan, startet på halvårskurs

Ble veldig overrasket over hvor mye bra folk som var her. Jeg visste lite om folkehøgskole fra før, men ble så positivt overrasket at jeg måtte gå et halvt år til :) Linjetimene er helt supre. Minnerike turer. Gleder meg til å stå opp hver dag!

Siri Eggan, startet på halvårskurs
Wilma Matsson

Jeg hadde ikke sett for meg så mye utrolig nytt og spennende på linja. Alt dette gir meg inspirasjon til å gi det lille ekstra, både i timene og på egenhånd :)

Fra bloggen

Det jeg savner mest med folkehøgskolen er det gode miljøet

Det gode miljøet, de fantastiske menneskene, det flotte internatlivet og alle opplevelsene jeg fikk på kort tid er det jeg savner mest etter folkehøgskoleåret, skriver ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Trening, friluftsliv, reise

Risøy Folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

TURN

Stavern folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett Friluft Allround

Høgtun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett.Ball.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursKristen

Golf.Idrett.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Ekspedisjon og idrett

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Toppidrett

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

ALL IN - It's an adventure

Folkehøgskolen Sørlandet
Venteliste
HelårskursKristen

Sport & Outdoor: Australia - New Zealand

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Adventure Action Sport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Fullt
Helårskurs16 t/ukeKristen

Idrett og villmark

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs28 t/ukeKristen

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt