Til hovedinnhold

Trøndertun folkehøgskole

Trøndertun folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole med fokus på rytmisk musikk som rock, pop,jazz samt dans. Som eneste folkehøgskole kan vi tilby forstudium i dans. Vi mener at høy kvalitet på undervisningen og et godt sosialt miljø henger sammen. Våre lærere brenner både for faget og for elevene.

Søk på skolenLinjer

Velkommen til Trøndertun!

Vi vil gi elevene en følelse av tilhørighet, et trygt rom å våge i, og en sosial plattform der du lærer om egne og medmenneskers behov og følelser. 

Her lever og lærer du sammen med 30 dansere og 120 musikere og produsenter døgnet rundt i et helt år. Hvert år dannes det 50-60 band på Trøndertun, og vi arrangeer egne konserter på utesteder i Trondheim. Danserne har fulle dager med topp motiverte lærere, og gjestepedagoger kommer for å utivkle egne koreografier med ensemblet på skolen. Skolen samarbeider med flere arenaer i Trondheim og drar ut på med egne forestillinger på event og turneer gjennom hele året.

Gjennom god undervisning og det sosiale livet ved skolen lærer man seg selv å kjenne, og man blir bedre til å utrykke seg med sin egen stemme. Man blir mer selvstendig, bygger vennskap og utvikler toleranse. Kort sagt lærer man å bli et bedre menneske blant menneskene.

I tillegg til et faglig løft, får du nye venner - for livet. 

Vi er opptatt av og SE folk rundt oss og ha tid til samtale. Alle ansatte på Trøndertun er med på laget og "er der" for elevene.

Vi er opptatt av å møte alle mennesker med tillit, respekt og omtanke.

Hos oss kan du Gi Drømmen Din En Sjanse - i samspill med andre!

Dette står vi for

Drøm på alvor

LØRDAGSSEMINAR

På lørdagene er det lørdagsseminar med spennende foredrag og aktiviteter for alle elevene samlet. Seminarene strekker seg over 4 timer.

Temaer vi jobber med er f.eks: Jakten på hukommelsen, Steinar Bryn / Nansen Fredssenter, Leger uten grenser, Teambilding, Trøndertun Olympics, Identitet, Improvisasjon, EQ-test, Positiv psykologi, Music Business, Teatersport, Helse og Kosthold, Kreativitet.

ALLMØTE

Dette er en time hvor skolen gir aktuell informasjon og som elevrådet bruker som sitt fora for å ta opp ulike saker med medelevene. Og selvsagt starter vi uka med Allsang av full hals.

HUSMØTE/KORRIDORMØTE

På husmøtene diskuterer elevene aktuelle temaer som angår trivsel og miljø, og kommer med ideer til trivselsskapende aktiviteter etc. Det er klasselærere som har ansvaret for å lede møtene.

SKOLEKOR

1 time uhøytidelig korsang pr uke. 

UKESLUTT

På fredager samles alle for en samling før helga. Har kan elever vise "work in progress" og ansatte kan dele noe de har på hjertet. 

Trøndertuns musikklinjer har valgfag/fordypning i vårsemesteret. Det betyr at nesten hele timeplanen er satt av til linjefag, i tillegg til fellesfagene. Dans Forstudium har ikke valgfag da de gjennom vårsemesteret jobber med å lage danseforestilling og turné.

Valgfag avhengig av linje

Trøndertuns musikklinjer har valgfag i vårsemesteret. Dans Forstudium har ikke valgfag da linjen jobber med avslutningsforestilling og turné i denne perioden.

Neste skoleår går turen til Berlin. Oppholdet inneholder guidende turer i kulturbyen med lokale musikere, konserter, workshops studio sessions, danseforestillinger og danseklasser. 

Turen er frivillig; de som ikke drar, får et fullverdig opplegg på Trøndertun.

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 000

Varighet: 8 dager

Hvert år reiser hele skolen på studietur til en kulturby. Oppholdet inneholder konserter, workshop med kjente artister, studio sessions, skolebesøk, danseforestillinger og danseklasser. Skoleturen går i 2021 for første gang til Berlin. Vi gleder oss til å gå i fortsporene til alle de legendene som har Berlin som "hjemby" og å dykke ned i dagens myldrende og utrolig brede kulturscene.

De fleste rommene er dobbeltrom. På vår hjemmeside finner du bilder fra rommene, som gir et inntrykk av størrelse og utforming. Vi har noen får enkeltrom. De fordeles til elever med dokumentert behov for dette.

Fasiliteter

 • En av trøndelags nyeste og beste konsertsaler, spesialdesignet for rytmisk musikk og med den nyeste teknologien i Europa innen styring av lys, lyd og PA.
 • 5 konsertscener.
 • 3 dansesaler med flytende gulv, speil og barre.
 • Visningsrom for dans.
 • 3 lydstudioer. 
 • 3 spesialinnredede rom for én til én-undervisning på bass og gitar.
 • 7 spesialutstyrte samspillrom.
 • 22 spesialinnredede øvingsrom med lydutstyr.
 • Trommerom
 • Gitarrom
 • PA-utstyr
 • Hammond B3 orgel 1956 model.
 • Schimmel pianoer
 • Petrof og Young Chang flygler.
 • Yamaha digitalpianoer
 • Videokanon, filmlerret, DVD-spiller og musikkanlegg i hvert klasserom.

20 minutters kjøring med bil fra Trondheim sentrum. Buss og lokaltog fra Trondheim Sentralstasjon og Trondheim lufthavn, Værnes. Det går direkte buss fra vårt eget busstopp til Trondheim flere ganger i timen på dagtid.

Finn reiserute fra der du bor

TRONDHEIM - kåret til Norges beste studentby, med Studentersamfunnet, konserter, danseforestillinger, teater, kino, kafeer og alt du finner i en storby.

Like ved skolen finner du flotte friluftsmuligheter med elver, fiskevann, ski- og idrettsanlegg.

På vår hjemmeside www.trondertun.no finner du timeplan for de enkelte linjene. 

Last ned timeplan som pdf ↓

Både på dans og musikk jobbes det hele året med mange prosjekter i forbindelse med konserter, danseforestillinger og turneer.

Skolen gir økonomisk støtte til turnevirksomhet for band og dansegrupper.

Skolens undervisningsrom er åpne til midnatt, så man kan øve, jamme med venner, eller bare henge med venner på fellesrom og på egne rom. Bordtennis og billiardbordene er alltid tilgjengelig.

Miljølærer har ansvar for å legge til rette for en sosial aktivitet hver kveld, dette gjennomføres i samarbeid med elevene. Skolen og elevrådeet arrangerer elevkvelder og temafester gjennom hele året. Man kan delta i planlegging og gjennomføring eller bare være deltaker.

I "Verdensrommet" har vi åpen elevstyrt kiosk, og både Bomberommet og Verdensrommet er rigget og klart for jam og sosialt samvær.

Vi har utstyr til maling, strikking - og bidrar med innkjøp om elever har aktiviteter de vil dele.

Med 140 dansere og musikere på skolen arrangeres det huskonserter fortløpende i tillegg til at vi får besøk av andre som gjerne vil spille eller danse for ss. Trøndertun har egen bookinggruppe som arrangerer mange konserter med turnerende band.

 • Det kreves grunnleggende ferdigheter innen dans eller musikk for å komme inn på Trøndertun. Elevene tas opp på bakgrunn av innsendte musikkdemoer eller gjennom danseaudition/video.
 • Nærmere informasjon om opptakskravene finner du under de enkelte linjene.
 • Aldersgrense 16 år.

Bygninger

N/A

Mat

N/A

Faglig og sosialt

N/A

Tormod Gjersvold

Rektor

Tormod er egentlig skuespiller, og har mer enn 30 års erfaring fra ulike deler av Kulturfeltet. Han har jobbet som frilansskuespiller, drevet teatergruppe, jobbet med film og tv både foran og bak kamera, arrangert festivaler og mye annet. Før han begynte på Trøndertun var han rektor i en kulturskole. 

Tormod brenner for kunsten og for at unge skal kunne få lære å uttrykke seg gjennom kunst.

Epost: tormod@trondertun.com
Telefon: 93048488

Bjørnar Søreng

Ass. rektor. Avdelingsleder musikk. Musikkpedagog - trommer/perkusjon.

Utdannet ved Musicians Institute i Los Angeles i USA og har i tillegg studert privat på Cuba. Trommeslager og perkusjonist fra Trondheim. Aktiv frilance karriere og spiller til daglig i band som Mambo Compañeros og Afrocadabra. Opptredd på scener over hele Skandinavia og på de fleste store jazzfestivaler i Norge. 

Epost: bjornar@trondertun.no
Telefon: 918 80 609

Birgitte Kaufmann Olsen

Inspektør. Avdelingsleder Dans. Dansepedagog

Birgitte er inspektør og dansepedagog. Hun underviser i jazzdans, klassisk ballett og koreografi. Utdannet danser og pedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etterutdanning fra Paris og KHIO. Master i kunstfagdidaktikk fra NTNU. Har danset for NRK, Trøndelag Teater, Trondheim symfoniorkester mm. Danser og koreograf i "Dansepilotene". Birgittes drivkraft er å formidle dans og danseglede til unge dansere.

Epost: birgitte@trondertun.no
Telefon: 93642494
Instagram: @dansepilotene

Line Cecilie Tirslaug

Kontor- og Internatleder

Epost: line@trondertun.no
Telefon: 901 62 870

Siri Haugen Sve

Økonomileder

Epost: siri@trondertun.no
Telefon: 977 58 195

Gulbrandsen Liv Cathleen

Dansepedagog og rådgiver

Underviser i improvisasjon og komposisjon. Utdannet ved School For New Dance i Amsterdam og pedagogisk utdanning fra HINT. I tillegg Drama/Film/Teater fra HIST. Flere workshops utland. Danser/ koreograf og produsent. Co-produksjon med Teaterhuset Avant Garden. Prosjekt Move med forestillingen Foolish Fish. Engasjert av Trøndelag Teater og Olavsfestdagene som koreograf.

Epost: liv@trondertun.no
Telefon: 404 76 793

Marit Laupstad Solberg

Dansepedagog og yogainstruktør

Underviser i klassisk ballett, samtidsdans, yoga og koreografi. Utdanning fra The Urdang Academy i London, Olympiatoppen/NTNU. Sertifisert yogainstruktør gjennom Yoga Alliance. Har danset i produksjoner over hele verden, bla med AC/DC og for Brit Awards, NRK og Trøndelag Teater. Engasjement i nasjonal fagjury i dans for Drømmestipendet. Danser og koreograf i "Dansepilotene". 

Epost: marit@trondertun.no
Telefon: 970 38 650
Instagram: @dansepilotene
Nettside

Jan Eivind Tønnessen

Musikkpedagog - gitar

Hovedfag i musikk fra Universitetet i Trondheim, NTNU. Erfaring fra el-gitarundervisning i musikkskoler og VGS.  Erfaren bandmusiker. Har skrevet to lærebøker for gitarister: ”Lær å spille rock-gitar!” og ”Improvisér!” pluss skjønnlitterær roman.

Epost: janeivind@trondertun.no
Telefon: 952 85 820

Lars Olav Berg

Musikkpedagog - saxofonist og keyboardist

Norges Musikkhøgskole i Oslo og Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim. Jobbet med Gary Holton & Casino Steel, Terje Tysland, Henning Sommerro, Bjørn Kruse, Hans Rotmo, Trond Granlund, Øyvind Elgenes (Elg), Gunnar Andreas Berg, Palle Mikkelborg, Siri Gjære, Tore Johansen, Travellin` Strawberries, The Difference, Dance with a Stranger, Lagylia, Ulf Risnes. Vært kapellmester ved Trøndelag Teater.

Epost: lars@trondertun.no
Telefon: 924 94 040

Krogstad Jon

Musikkpedagog - bass

Utdannet ved jazzlinja, NTNU. Spiller el-bass og kontrabass. Spilt/spiller med: Anders Jektvik,Therese Ulvan Knut Lauritzen storband, Varpen band, Vidar Busk/Bjørn Varpen, Rasmus og Verdens Beste Band, Gunnar Andreas Berg Band, Luftforsvarets Musikkorps, Flukt, m.fl. Jobber mye som frilans-musiker. Er musikalsk leder i Trondheim Storband. Er basslærer ved Institutt for Musikk på NTNU.

Epost: jon@trondertun.no
Telefon: 990 40 433

Gunnar Andreas Berg

Musikkpedagog - gitar

Studerte klassisk gitar på Musikkonservatoriet i Trondheim. Undervist på Jazzlinja ved NTNU.Utgitt 5 solo CD’er med egne og vært produsent for en rekke rock-, pop- og jazz-artister. Spilt med Åge Aleksandersen & Sambandet og har senere deltatt på turneer og innspillinger med bla. Palle Mikkelborg, Henning Sommerro, Stage Dolls, Knutsen & Ludvigsen, Ole Edvard Antonsen, Halvdan Sivertsen m.fl.

Epost: mail@berglandprod.com
Telefon: 920 37 979

Stian Lundberg

Musikkpedagog - trommer

Mastergrad fra Jazzlinja i Trondheim, NTNU, og studert ved musikkonservatoriet i Agder. Band-, studio- og frilansmusiker. Underviser i band/samspill, trommer hovedinstrument, teori og gehør.

Epost: stian@trondertun.no
Telefon: 918 33 715
Facebook

Jan William Ernstsen

Musikkpedagog - gitar

Gitarist, musiker og låtskriver fra  Trondheim. Utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim og ved  G.I.T (Guitar – Institute Los Angeles USA) Han har gitt ut flere album og  kommer med instrumental CD og nytt Stargazer album  i 2017/ 2018.

Epost: william@trondertun.no
Telefon: 971 49 723

Viktor Wilhelmsen

Musikkpedagog - gitar

Utdanning fra Musikkvitenskap og Jazzlinja ved NTNU. Gitarist og låtskriver. Bred kompetanse innen Rock, Jazz, Folk og Blues og en produktiv tekstforfatter. Gitt ut plater og turnert som soloartist og som gitarist i band som The Great Big Taters, Machina og NULL

Epost: viktorwilhelmsen@gmail.com
Telefon: 997 17 268

Therese Ulvan

Musikkpedagog - vokal

Bachelorgrad i jazz fra Leeds College of Music.  Studert ved Paul McCartneys skole Liverpool Institute for Performing Arts og ved Musicians Institute (MI) i Los Angeles. Debutalbumet – Already There, spilt inn i Los Angeles. Låta Too Late ble kåret til årets nykommer av organisasjonen «LA Women in Music». Låta Nye Gnagsår, Gamle Ski, skreiv Ulvan  sammen med Ulf Risnes.

Epost: thereseulvan@runbox.no
Telefon: 952 29 993

Benedicte Swendgaard

Musikkpedagog - vokal

Utdannet fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Jobber som freelance sanger, skuespiller, låtskriver, produsent og sanglærer.  Samarbeidet med en rekke kjente artister og hatt oppdrag for blant annet NRK, Stargate Studios, Avant Garden Teater og Trøndelag Teater.

Epost: benedicte@trondertun.no
Telefon: 917 09 924

Håvard Svorkås

Musikkpedagog - produsent

Norsk musiker, trommeslager, lydtekniker og musikkprodusent. Oppgjennom årene har Håvard jobbet med en rekke artister både live og i studio. Håvard har medvirket på plateinnspillinger enten som tekniker, mixer eller produsent for artister som: Spidergawd, Ida Jenshus, Ole Edvard Antonsen, Stage Dolls, Sie Gubba, DDE, Diverse MGP og MGP Jr artister, NRK, TV2 og mange fler

Epost: haavard.soknes@gmail.com
Telefon: ?907 73 865?

Kjell Ove Grimsmo

Musikkpedagog - produsent

Conor Patrick Johannessen

Musikkpedagog - låtskriver, produsent

Artist, låtskriver, tekstforfatter og musikkprodusent. Nasjonal og internasjonal suksess med prosjekter som Jay & Bandidos, Josephine, Christoffer Øien, Amish 82, Departure, The Airborne Highfives, Leüthenhaven, 1001 og med Conor Patrick & The Shooting Tsar Orchestra. Grunnla Trondheim Studio i 2003 har han vært en av de sentrale skikkelsene i Trondheims musikkmiljø.

Epost: conorpatrickartist@gmail.com
Telefon: 971 89 408

Anne Berit Reitan

Kjøkkenleder - kokk

Mat er viktig for elevenes trivsel. I og med at elevene er her 24 timer i døgnet, og skal ha både frokost, lunsj, middag og kveldsmat, og så sund og næringsrik kost som mulig, er mat et viktig område. Jeg har ansvaret for planleggingen av menyen og bestyrer kjøkkenet så godt jeg kan, og tar gjerne i mot innspill fra elevene. 

Olaug Sommervold

kokk

Per Arne Berntsen

kokk

Petra Karine Raphaug

Kokk

Cathrine Holm

Kokk

Roger Skogstad

Driftsleder - vaktmester

Jeg sørger for at bygninger, inventar og uteområder er i god stand, at ventilasjonsanlegg og andre tekniske anlegg fungerer og vurderer og planlegger vedlikeholdsarbeid og reparasjoner i samråd med rektor. Og hjelper elevene med praktiske ting så langt som råd.

Epost: roger@trondertun.no
Telefon: 971 41 509

Magne Krogstad

Vaktmester

Sammen med skolens driftsleder sørger jeg for at bygninger, inventar og uteområder er i god stand. Og hjelper elevene med praktiske ting så langt som råd.

Eli Svorkås Pedersen

Renhold

Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette. 

Bjørg Oddny Heggdal

Renhold

Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette.

Jan Morten Hogstad

Nattvakt

Jeg er skolens vokseperson som er til stede hele natten, går brannvakter, sørger for ro og orden og hjeper elevene ved sykdom.

Gjestelærer

Gjestelærere

Mange kjente musikere og dansere er gjestelærere ved Trøndertun og rett som det er får vi besøk av internasjonale stjerner. På vår hjemmeside www.trondertun.no finner du omtale av noen av dem. 

Linjer på Trøndertun folkehøgskole

Jazz

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Sanger og låtskriver - Singer/songwriter - NY!

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Rock

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon og lyddesign

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Instrumental

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Stipendiat - 2 års elev

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Pop

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs22 t/ukeFrilynt

Dans Forstudium

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Instrumental, høst 2022

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Singer Songwriter, høst 2022

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Musikkproduksjon og Lyddesign, høst 22

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Pop, høst 2022

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Rock, høst 2022

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Jazz, høst 2022

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Singer/songwriter - Vår 2023

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs i Dans - Vår 2023

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår27 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Musikkproduksjon og Lyddesign, vår 23

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Jazz, vår 2023

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Rock, vår 2023

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Pop, vår 2023

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Instrumental, vår 2023

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Trøndertun har et kvalitativt godt tilbud til unge talenter med in tresse for jazz og beslektede sjangre. Lærerne holder høy standard som utøvende musikere og kan hjelpe til å knekke koden for å komme videre i praktisk musisering.

Bjørn Willadsen, daglig leder i Midtnorsk jazzenter.

Mitt år på Trøndertun var utrolig utviklende. Jeg tror jeg aldri har øvd så mye som det året jeg gikk der.

Hallvard Gaardløs, bassist i Spidergawd og Organo

"På toppen av det hele har Trøndertun noen fantastiske lærere som er flinke til å se alle"

Fra bloggen

Synne Vo: – Hadde aldri skrevet låter før jeg begynte på folkehøgskolen

Synne Vorkinn begynte på folkehøgskole for å gjøre seg ferdig med musikken. Nå er hun nominert til «Årets artist» under musikkprisen P3 Gull.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen