Til hovedinnhold

Trøndertun folkehøgskole

Trøndertun er en frilynt folkehøgskole like utenfor Trondheim. Som eneste folkehøgskole i landet har vi en rendyrket profil med tilbud innen rytmisk musikk og dans. Vi mener at høy kvalitet på undervisningen og et godt sosialt miljø henger sammen. Våre lærere brenner både for faget og for elevene.

Søk på skolenLinjer

Velkommen til Trøndertun, folkehøgskolen for dans og musikk!

Gjennom tilhørighet, et trygt rom å våge i og en sosial plattform lærer du om egne og medmenneskers behov og følelser. 

Her lever og lærer du sammen med 30 dansere og 100 musikere og produsenter døgnet rundt i et helt år. Hvert år dannes det 50-60 band på Trøndertun, og vi arrangeer egne konserter på utesteder i Trondheim. Danserne har fulle dager med topp motiverte lærere, og gjestepedagoger kommer for å utivkle egne koreografier med ensemblet på skolen. Skolen samarbeider med flere arenaer i Trondheim og drar ut på med egne forestillinger på event og turneer gjennom hele året.

Gjennom god undervisning og det sosiale livet ved skolen lærer man seg selv å kjenne, og man blir bedre til å utrykke seg med sin egen stemme. Man blir mer selvstendig, bygger vennskap og utvikler toleranse. Kort sagt utvikler man seg som menneske blant mennesker.

I tillegg til et faglig løft, får du nye venner - for livet. 

Vi er opptatt av og SE folk rundt oss og ha tid til samtale. Alle ansatte på Trøndertun er med på laget og "er der" for elevene.

Vi er opptatt av å møte alle mennesker med tillit, respekt og omtanke.

Hos oss kan du Gi Drømmen Din En Sjanse - i samspill med andre!

Dette står vi for

Drøm på alvor

LØRDAGSSEMINAR

På lørdagene er det lørdagsseminar med spennende foredrag og aktiviteter for alle elevene samlet. Seminarene strekker seg over 4 timer.

Temaer vi jobber med er f.eks: Jakten på hukommelsen, Steinar Bryn / Nansen Fredssenter, Leger uten grenser, Teambilding, Trøndertun Olympics, Identitet, Improvisasjon, EQ-test, Positiv psykologi, Music Business, Teatersport, Helse og Kosthold, Kreativitet.

UKESTART

Dette er en time hvor skolen gir aktuell informasjon og som elevrådet bruker som sitt fora for å ta opp ulike saker med medelevene. Og selvsagt starter vi uka med Allsang av full hals.

HUSMØTE/KORRIDORMØTE

På husmøtene diskuterer elevene aktuelle temaer som angår trivsel og miljø, og kommer med ideer til trivselsskapende aktiviteter etc. Det er klasselærere som har ansvaret for å lede møtene.

UKESLUTT

På fredager samles alle for en samling før helga. Har kan elever vise "work in progress" og ansatte kan dele noe de har på hjertet. 

Trøndertuns musikklinjer har div. valgfag på timeplanen hele skoleåret. Disse fagene er musikkrelatert og kommer i tillegg til linjefag. Vi tilbyr også div. treningsaktiviteter hele skoleåret.

Dans Forstudium har ikke valgfag da de gjennom vårsemesteret jobber med å lage danseforestilling og turné.

Musikkvalgfag

Vi tilbyr normalt følgende fag: PA og scenedrift, studiodrift, bi-instrument, hjemmestudio, teori og gehør, gitarverksted, musikknotasjon, jazzhistorie, låtskriving, improvisasjon, Music Business m.m.

Neste skoleår går turen til Berlin. Oppholdet inneholder guidende turer i kulturbyen med lokale musikere, konserter, workshops studio sessions, danseforestillinger og danseklasser. 

Turen er frivillig; de som ikke drar, får et fullverdig opplegg på Trøndertun.

Obligatorisk: Nei

Pris: 8 000

Varighet: 8 dager

Hvert år reiser hele skolen på studietur til en kulturby i Europa eller USA. Oppholdet inneholder konserter, workshop med kjente artister, studio sessions, skolebesøk, danseforestillinger og danseklasser. Skoleturen i 2023 går til Berlin. Vi gleder oss til å gå i fortsporene til alle de legendene som har Berlin som "hjemby" og å dykke ned i dagens myldrende og utrolig brede kulturscene.

De fleste rommene er dobbeltrom. På vår hjemmeside finner du bilder fra rommene, som gir et inntrykk av størrelse og utforming. Vi har noen får enkeltrom. De fordeles til elever med dokumentert behov for dette.

Fasiliteter

 • En av trøndelags nyeste og beste konsertsaler, spesialdesignet for rytmisk musikk og med den nyeste teknologien i Europa innen styring av lys, lyd og PA.
 • 5 konsertscener.
 • 3 dansesaler med flytende gulv, speil og barre.
 • Visningsrom for dans.
 • 3 lydstudioer. 
 • 3 spesialinnredede rom for én til én-undervisning på bass og gitar.
 • 7 spesialutstyrte samspillrom.
 • 22 spesialinnredede øvingsrom med lydutstyr.
 • Trommerom
 • Gitarrom
 • PA-utstyr
 • Hammond B3 orgel 1956 model.
 • Schimmel pianoer
 • Petrof og Young Chang flygler.
 • Yamaha digitalpianoer
 • Videokanon, filmlerret, DVD-spiller og musikkanlegg i hvert klasserom.

20 minutters kjøring med bil fra Trondheim sentrum. Buss og lokaltog fra Trondheim Sentralstasjon og Trondheim lufthavn, Værnes. Det går direkte buss fra vårt eget busstopp til Trondheim flere ganger i timen på dagtid.

Finn reiserute fra der du bor

TRONDHEIM - kåret til Norges beste studentby, med Studentersamfunnet, konserter, danseforestillinger, teater, kino, kafeer og alt du finner i en storby.

Like ved skolen finner du flotte friluftsmuligheter med elver, fiskevann, ski- og idrettsanlegg.

På vår hjemmeside www.trondertun.no finner du timeplan for de enkelte linjene. 

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart i slutten av august.
 • Familiedag og prosjektuke i midten av november.
 • Skolekonsereter for barn og ungdom i Melhus i slutten av november.
 • Spillejobber på scener i Trondheim i nov/des.
 • Spillejobber/opptreder på julemarkeder og kjøpesenter i desember.
 • Musikk har turneperiode i januar/februar.
 • Avslutningskonserter og danseforestillinger i Trondheim i april.
 • Skoletur til utlandet i april/mai.
 • Skoleåret avsluttes i midten av mai.
Last ned årsplan som pdf ↓

Dans og musikk jobber hele året med prosjekter i forbindelse med konserter, danseforestillinger og turneer. Dans holder avslutningsforestilling i Trondheim hver vår. Musikk holder konserter på ulike scener i Trondheim gjennom hele året. 

Skolen gir økonomisk støtte til turnevirksomhet for band og dansegrupper.

Skolens undervisningsrom er åpne til midnatt, så man kan øve, jamme med venner, eller bare henge med venner på fellesrom og på egne rom. Bordtennis og billiardbordene er alltid tilgjengelig.

Miljølærer og stipendiater har ansvar for å legge til rette for sosial aktiviteter som gjennomføres i samarbeid med elevene. Skolen, stipendiater og elevrådet arrangerer elevkvelder og temafester gjennom hele året. Man kan delta i planlegging og gjennomføring eller bare være deltaker.

I "Verdensrommet" har vi åpen elevstyrt kiosk, og både Bomberommet og Verdensrommet er rigget og klart for jam og sosialt samvær.

Vi har utstyr til maling, strikking - og bidrar med innkjøp om elever har aktiviteter de vil dele.

Med 100-140 dansere og musikere på skolen arrangeres det huskonserter fortløpende i tillegg til at vi får besøk av andre som gjerne vil spille eller danse for ss. Trøndertun har egen bookinggruppe som arrangerer mange konserter med turnerende band.

 • Det kreves grunnleggende ferdigheter innen dans eller musikk for å komme inn på Trøndertun. 
 • Nærmere informasjon om opptakskravene finner du under de enkelte linjene.
 • Aldersgrense 16 år.

Bygninger

N/A

Mat

N/A

Faglig og sosialt

N/A

Tormod Gjersvold

Rektor

Tormod er egentlig skuespiller, og har mer enn 30 års erfaring fra ulike deler av Kulturfeltet. Han har jobbet som frilansskuespiller, drevet teatergruppe, jobbet med film og tv både foran og bak kamera, arrangert festivaler og mye annet. Før han begynte på Trøndertun var han rektor i en kulturskole. 

Tormod brenner for kunsten og for at unge skal kunne få lære å uttrykke seg gjennom kunst.

Epost: tormod@trondertun.com
Telefon: 93048488

Bjørnar Søreng

Ass. rektor. Avdelingsleder musikk. Musikkpedagog - trommer/perkusjon.

Utdannet ved Musicians Institute i Los Angeles i USA og har i tillegg studert privat på Cuba. Trommeslager og perkusjonist fra Trondheim. Aktiv frilance karriere og spiller til daglig i band som Mambo Compañeros og Afrocadabra. Opptredd på scener over hele Skandinavia og på de fleste store jazzfestivaler i Norge. 

Epost: bjornar@trondertun.no
Telefon: 918 80 609

Birgitte Kaufmann Olsen

Inspektør. Avdelingsleder Dans. Dansepedagog

Birgitte er inspektør og dansepedagog. Hun underviser i jazzdans, klassisk ballett og koreografi. Utdannet danser og pedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etterutdanning fra Paris og KHIO. Master i kunstfagdidaktikk fra NTNU. Har danset for NRK, Trøndelag Teater, Trondheim symfoniorkester mm. Danser og koreograf i "Dansepilotene". Birgittes drivkraft er å formidle dans og danseglede til unge dansere.

Epost: birgitte@trondertun.no
Telefon: 93642494
Instagram: @dansepilotene

Siri Haugen Sve

Økonomileder

Epost: siri@trondertun.no
Telefon: 977 58 195

Marit Laupstad Solberg

Dansepedagog og yogainstruktør

Underviser i klassisk ballett, samtidsdans, yoga og koreografi. Utdanning fra The Urdang Academy i London, Olympiatoppen/NTNU. Sertifisert yogainstruktør gjennom Yoga Alliance. Har danset i produksjoner over hele verden, bla med AC/DC og for Brit Awards, NRK og Trøndelag Teater. Engasjement i nasjonal fagjury i dans for Drømmestipendet. Danser og koreograf i "Dansepilotene". 

Epost: marit@trondertun.no
Telefon: 970 38 650
Instagram: @dansepilotene
Nettside

Jan Eivind Tønnessen

Musikkpedagog - gitar

Hovedfag i musikk fra Universitetet i Trondheim, NTNU. Erfaring fra el-gitarundervisning i musikkskoler og VGS.  Erfaren bandmusiker. Har skrevet to lærebøker for gitarister: ”Lær å spille rock-gitar!” og ”Improvisér!” pluss skjønnlitterær roman.

Epost: janeivind@trondertun.no
Telefon: 952 85 820

Lars Olav Berg

Musikkpedagog - saxofonist og keyboardist

Norges Musikkhøgskole i Oslo og Trøndelag Musikkonservatorium i Trondheim. Jobbet med Gary Holton & Casino Steel, Terje Tysland, Henning Sommerro, Bjørn Kruse, Hans Rotmo, Trond Granlund, Øyvind Elgenes (Elg), Gunnar Andreas Berg, Palle Mikkelborg, Siri Gjære, Tore Johansen, Travellin` Strawberries, The Difference, Dance with a Stranger, Lagylia, Ulf Risnes. Vært kapellmester ved Trøndelag Teater.

Epost: lars@trondertun.no
Telefon: 924 94 040

Krogstad Jon - 1 års permisjon

Musikkpedagog - bass

Utdannet ved jazzlinja, NTNU. Spiller el-bass og kontrabass. Spilt/spiller med: Anders Jektvik,Therese Ulvan Knut Lauritzen storband, Varpen band, Vidar Busk/Bjørn Varpen, Rasmus og Verdens Beste Band, Gunnar Andreas Berg Band, Luftforsvarets Musikkorps, Flukt, m.fl. Jobber mye som frilans-musiker. Er musikalsk leder i Trondheim Storband. Er basslærer ved Institutt for Musikk på NTNU.

Epost: jon@trondertun.no
Telefon: 990 40 433

Håvard Soknes

Musikkpedagog - produsent

Norsk musiker, trommeslager, lydtekniker og musikkprodusent. Oppgjennom årene har Håvard jobbet med en rekke artister både live og i studio. Håvard har medvirket på plateinnspillinger enten som tekniker, mixer eller produsent for artister som: Spidergawd, Ida Jenshus, Ole Edvard Antonsen, Stage Dolls, Sie Gubba, DDE, Diverse MGP og MGP Jr artister, NRK, TV2 og mange fler

Epost: haavard@trondertun.no
Telefon: 907 73 865

Kjell Ove Grimsmo

Musikkpedagog - produsent

Anne Berit Reitan

Kjøkkenleder - kokk

Mat er viktig for elevenes trivsel. I og med at elevene er her 24 timer i døgnet, og skal ha både frokost, lunsj, middag og kveldsmat, og så sund og næringsrik kost som mulig, er mat et viktig område. Jeg har ansvaret for planleggingen av menyen og bestyrer kjøkkenet så godt jeg kan, og tar gjerne i mot innspill fra elevene. 

Olaug Sommervold

kokk

Petra Karine Raphaug

Kokk

Roger Skogstad

Driftsleder - vaktmester

Jeg sørger for at bygninger, inventar og uteområder er i god stand, at ventilasjonsanlegg og andre tekniske anlegg fungerer og vurderer og planlegger vedlikeholdsarbeid og reparasjoner i samråd med rektor. Og hjelper elevene med praktiske ting så langt som råd.

Epost: roger@trondertun.no
Telefon: 971 41 509

Magne Krogstad

Vaktmester

Sammen med skolens driftsleder sørger jeg for at bygninger, inventar og uteområder er i god stand. Og hjelper elevene med praktiske ting så langt som råd.

Eli Svorkås Pedersen

Renhold

Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette. 

Bjørg Oddny Heggdal

Renhold

Jeg sørger for å holde skolen ryddig og rein og sammerbeider så godt jeg kan med elevene om dette.

Gjestelærer

Gjestelærere

Mange kjente musikere og dansere er gjestelærere ved Trøndertun og rett som det er får vi besøk av internasjonale stjerner. På vår hjemmeside www.trondertun.no finner du omtale av noen av dem. 

Linjer på Trøndertun folkehøgskole

Rock

Trøndertun folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Rock, høst 2023

Trøndertun folkehøgskole
Få ledige plasser
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Instrumental

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Pop

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs22 t/ukeFrilynt

Singer-songwriter

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Jazz

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Jazz, høst 2023

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Musikkproduksjon, høst 2023

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Instrumental, høst 2023

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Singer-songwriter, høst 2023

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Pop, høst 2022

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs høst24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs i Dans, høst 2023

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs høst27 t/ukeFrilynt

Halvårskurs i Dans, vår 2024

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs vår27 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Pop, vår 2024

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Musikkproduksjon, vår 2024

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Jazz, vår 2024

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Rock, vår 2024

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Instrumental, vår 2024

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Halvårskurs Singer-songwriter, vår 2024

Trøndertun folkehøgskole
Halvårskurs vår24 t/ukeFrilynt

Andreårselev - STIPP

Trøndertun folkehøgskole
Fullt
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Dans Forstudium

Trøndertun folkehøgskole
Helårskurs27 t/ukeFrilynt
Søk på skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Mitt år på Trøndertun var utrolig utviklende. Jeg tror jeg aldri har øvd så mye som det året jeg gikk der.

Hallvard Gaardløs, bassist i Spidergawd og Organo

"På toppen av det hele har Trøndertun noen fantastiske lærere som er flinke til å se alle"

Nell Wang

Etter Trøndertun ble jeg tilbudt skoleplass på jazzlinja på NTNU i Trondheim og jazzlinja på Norges Musikkhøgskole. Uten året på Trøndertun hadde jeg ikke vært den samme musikeren jeg er i dag.

Fra bloggen

Synne Vo: – Hadde aldri skrevet låter før jeg begynte på folkehøgskolen

Synne Vorkinn begynte på folkehøgskole for å gjøre seg ferdig med musikken. Nå er hun nominert til «Årets artist» under musikkprisen P3 Gull.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen